Pitpap13 Δημοσ. 8 Μαρτίου Δημοσ. 8 Μαρτίου Καλησπέρα σας ! Μιας και έγινα πρόσφατα γονιός , θα ήθελα να σας ρωτήσω την άποψη σας για ιδιωτική ασφάλιση υγεία είτε μόνο για το παιδί είτε για όλη την οικογένεια αν θα κάνατε και σε ποιες εταιρίες ή ποια μικρά γράμματα θέλουν προσοχη(απαλλαγή κτλπ). Να τονίσω ότι έχουμε ασφάλεια δημοσίου οικογενειακώς
Pitpap13 Δημοσ. 8 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου Εχεις άποψη για εταιρίες ,προγραμματας, ποσα απαλλαγής κτλπ;
james01gr Δημοσ. 9 Μαρτίου Δημοσ. 9 Μαρτίου Οι ασφαλειες όπως είναι φτιαγμένες είναι για να σε οδηγούν στα ιδιωτικά νοσοκομεία και να σε αρμεγουν. Επειδή είχα για τα παιδιά, είχε πέσει το παιδί και είχε χτυπήσει στην μύτη και στο κεφάλι.στο νοσοκομείο όμως που πήγα, με ενημέρωσαν πως καλύπτουν μόνο τον παιδίατρο. Ο ωρλ και ο νευρολόγος έπρεπε να πληρωθουν έξτρα για να δουν το παιδί (η ασφάλεια δεν τον κάλυπτε). Μου κάλυπτε μια επίσκεψη σε ιδιώτη παιδίατρο το εξάμηνο και τέλος. Την αλλεργία στο γάλα που μου έβγαλε ο μικρός στους έξι μήνες επίσης δεν μου την κάλυπταν. ούτε γιατρό, ούτε τις σχετικές εξετάσεις. Η ασφάλεια αξίζει μόνο για την μια περίπτωση που ίσως έχεις σοβαρό ατύχημα (μακριά από εμάς).
Sorath Δημοσ. 9 Μαρτίου Δημοσ. 9 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Επειδή εργαζόμουν στον χώρο για 17 χρόνια, να ξεκαθαρίσω το εξής. Η ιδιωτική ασφάλεια είναι πλήρως παραμετροποιήσιμη. Δηλαδή, το τι έχει κάνει ο καθένας, δεν λέει τίποτα. Το πρόγραμμα στήνεται πάνω στα μέτρα σου, με τις ανάγκες που θέλεις και το κόστος που μπορείς να επωμιστείς. Άλλο να δίνεις 50€/μήνα και άλλο 300€/μήνα γα παράδειγμα. Ακόμα και αυτό που αναφέρει ο @james01gr δεν λέει τίποτα. Πχ όσες φορές χρειάστηκα να χρησιμοποιησω την ασφάλεια, είτε για μένα, είτε για τα παιδιά, δεν πλήρωσα μια, ίσα ίσα που σε κάποιες περιπτώσεις, έβγαλα και κέρδος! Επεξ/σία 9 Μαρτίου από Sorath 3
Pitpap13 Δημοσ. 9 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 3 ώρες πριν, Sorath είπε Επειδή εργαζόμουν στον χώρο για 17 χρόνια, να ξεκαθαρίσω το εξής. Η ιδιωτική ασφάλεια είναι πλήρως παραμετροποιήσιμη. Δηλαδή, το τι έχει κάνει ο καθένας, δεν λέει τίποτα. Το πρόγραμμα στήνεται πάνω στα μέτρα σου, με τις ανάγκες που θέλεις και το κόστος που μπορείς να επωμιστείς. Άλλο να δίνεις 50€/μήνα και άλλο 300€/μήνα γα παράδειγμα. Ακόμα και αυτό που αναφέρει ο @james01gr δεν λέει τίποτα. Πχ όσες φορές χρειάστηκα να χρησιμοποιησω την ασφάλεια, είτε για μένα, είτε για τα παιδιά, δεν πλήρωσα μια, ίσα ίσα που σε κάποιες περιπτώσεις, έβγαλα και κέρδος! Μιας και είσαι γνώστης θα ήθελα τη βοήθεια σου! Θα πήγαινες σε ασφάλιση και των 3ων ή μόνο του μικρού; Εχω πάρει 2 προσφορές από εθνική (full) και από Allianz με 1500 και 750 ευρώ απαλλαγή αντίστοιχα ! Βγαίνει για τους 3 130 ευρώ μηνιαίως ενώ αν επιλέξω μόνο του μικρού βγαίνει περίπου 50 περίπου το μήνα (750 απαλλαγή) ! Τι θα πρότεινες ;
Sorath Δημοσ. 9 Μαρτίου Δημοσ. 9 Μαρτίου Φίλε μου, εξαρτάται τι θέλεις. Θέλεις κάλυψη και για τους τρεις ή μόνο για τον μικρό; Προσωπική μου γνώμη, εκεί που έχει πάει η δημόσια υγεία (ανύπαρκτη δηλαδή), για εμένα δυστηχώς είναι μονόδρομος η ιδιωτική ασφάλιση. Απο εκεί και πέρα, τα ποσά που αναφέρεις μου φαίνονται μικρά. Οπότε τσέκαρε καλά, τι καλύψεις έχεις. Και οι δυο εταιρίες που αναφέρεις, είναι ΟΚ πάντως. 2
cellophan70 Δημοσ. 28 Απριλίου Δημοσ. 28 Απριλίου Καλησπέρα και από εμένα. 53 χρονών, η σύζυγος 40, πρώην ασφαλισμένος στην Allianz, το έκοψα την εποχή της κρίσης (2015) μετά από πέντε χρόνια (πολύ κακώς) που απλά πλήρωνα 80€/μήνα, και δεν είχα κάνει ούτε καν εξέταση αίματος. Τώρα στα 53, νιώθω πως θα πρέπει να ασφαλιστώ εκ νέου, συνεχίζω να μην πηγαίνω στον γιατρό χωρίς καλό λόγο και από υγεία, το μοναδικό θέμα που έχω είναι τσιμπημένη χοληστερίνη (200) για την οποία εδώ και τρία χρόνια παίρνω Crestor. Έχω κάποιες ερωτήσεις: 1. Θα έχω θέμα με την ηλικία μου; Εννοώ τα 53 έτη δημιουργούν κάποιο θέμα ή μόνο στο οικονομικό υπάρχει επιβάρυνση. 2. Ως γιατροφοβικός, ρωτώ αν θα πρέπει να τρέχω για εξετάσεις ή η ασφάλιση γίνεται και σε αυτή την ηλικία με ερωτηματολόγιο, όπως την είχα κάνει και στα 38 μου. Προφανώς, δεν έχω πρόβλημα να δώσω πρόσβαση στον ιατρικό μου φάκελο και τα σχετικά. 3. Ποιες είναι οι καλύτερες λύσεις για την ασφάλιση και των δυο μας; Ως 300€ το μήνα, είναι κάτι εφικτό πιστεύετε; Ευχαριστώ πολύ,
Sorath Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου Καλημέρα 1. Όχι δεν έχεις θέμα. Μετά τα 65 περίπου συνήθως δεν ασφαλίζουν. 2. Ανάλογα την ασφαλιστική. Κάποιοι απλά μπορεί να ζητήσουν ερωτηματολόγιο, κάποιοι επιπλέον βιβλιάριο (αν υπάρχει ακόμη), ή επιπλέον εξετάσεις. Προφανώς το ιστορικό σου θα πρέπει να το δώσεις και να είναι αληθές, διότι αν τύχει κάτι μετά και το ανακαλύψουν, θα μείνεις τελείως ακάλυπτος. 3. Όπως έχω πει και αλλού, δεν υπάρχει στάνταρ ποσό για τις χρεώσεις. Κάθε ασφάλιση είναι αυστηρά κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του πελάτη και χρεώνεται ανάλογα τις καλύψεις και τις απαλλαγές. 150€/μήνα στο άτομο, πολυ χοντρικά, πρέπει να είσαι ΟΚ. Αναγκαστικά θα πρέπει να πάρεις προσφορές για να μάθεις στα σίγουρα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα