Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα γράψω το θέμα στο περίπου. Κάποιοι "γνωστοί" μου νοικιάσανε αυτοκίνητο και χρησιμοποιήσανε τα δικά μου στοιχεία κατα την ενοικίαση ως οδηγό.

Προφανώς λόγω ηλικίας και ετών διπλώματος υπήρχε θέμα οπότε δώσανε τα δικά μου στοιχεία και προφανώς θα είχα δηλωθεί ως πρώτος οδηγός. Δεν είχαν την ταυτότητα ή το δίπλωμα μου σε κανονική μορφή οπότε μάλλον δείξανε αντίγραφο-φωτογραφία ή στη χειρότερη δώσανε απλά τα στοιχεία. Ένα άτομο στην παρέα ήξερε τα στοιχεία μου.

Απορώ πως η εταιρία ενοικίασης δέχθηκε κάτι τέτοιο. Εγώ το έμαθα εκ των υστέρων. Όλα μαθαίνονται τελικά.

Και ξεκινάνε τώρα οι ερωτήσεις.

Έστω ότι θέλω να το τραβήξω όσο δε πάει και να τους κυνηγίσω. Όλους και την εταιρία ενοικίασης. Είναι αυτό εφικτό; θα βγάλω άκρη ή η εταιρία θα τα μπαλώσει ότι δεν έγινε ποτέ η ενοικίαση;

Και αν το τραβήξω κι αν όντως αποδειχθεί, θα υπάρξει κάποια ποινή σε κάποιον;

Αν γινόταν μια στραβή (ευτυχώς δεν έγινε τίποτα) πόσο εύκολα θα έμπλεκα ή θα ξέμπλεκα;

Δε ξέρω ακριβώς σε πιανού το όνομα έγινε η ενοικίαση (υποψιάζομαι όμως), ούτε σε ποιο γραφείο. Ξέρω την περιοχή, είμαι ανάμεσα σε κάποια γραφεία.

• Haha 1
Δημοσ.

Θα πρέπει να κάνεις μήνυση και να περιμένεις χρόνια να γίνουν δικαστήρια με αναβολές κλπ και στο τέλος δεν ξέρω τι ακριβώς θα κερδίσεις, λογικά θα ζητήσεις αποζημίωση αλλά άγνωστο τι θα πάρεις.

Επίσης αυτοί που έδωσαν τα στοιχεία σου και αυτοί που τα δέχτηκαν σίγουρα θα συνεργαστούν και συνεννοηθούν ώστε να μαγειρέψουν τυχόν στοιχεία και να κουκουλωθεί όλο αυτό.

Επίσης εσύ απότι καταλαβαίνω δεν έχεις κανένα στοιχεία (για απόδειξη δεν ρωτάω καν) ότι όλο αυτό όντως συνέβη. Αλήθεια, εσύ πως το έμαθες και πως είσαι σίγουρος ότι συνέβη, σου το μετέφερε απλά κάποιος προφορικά?

Προσωπικά νομίζω πως δύσκολα θα διεκδικήσεις κάτι νομικά από αυτή την υπόθεση. Ίσως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι ένα χοντρό ξέχεσμα στους "φίλους" σου που βάλανε τα στοιχεία σου, και μια επίσκεψη στην εταιρεία ενοικίασης για να ζητήσεις να δεις το αντίγραφο διπλώματος που θα έπρεπε να έχουν κρατήσει, και ανάλογα με το τι θα σου παρουσιάσουν θα τους κάνεις και αυτούς ένα καλό ξέχεσμα και απειλές. Και μετά βλέπεις τι κάνεις ανάλογα και το τι θα ανακαλύψεις εκεί.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Θα πρέπει να κάνεις μήνυση και να περιμένεις χρόνια να γίνουν δικαστήρια με αναβολές κλπ και στο τέλος δεν ξέρω τι ακριβώς θα κερδίσεις, λογικά θα ζητήσεις αποζημίωση αλλά άγνωστο τι θα πάρεις.

Επίσης αυτοί που έδωσαν τα στοιχεία σου και αυτοί που τα δέχτηκαν σίγουρα θα συνεργαστούν και συνεννοηθούν ώστε να μαγειρέψουν τυχόν στοιχεία και να κουκουλωθεί όλο αυτό.

Επίσης εσύ απότι καταλαβαίνω δεν έχεις κανένα στοιχεία (για απόδειξη δεν ρωτάω καν) ότι όλο αυτό όντως συνέβη. Αλήθεια, εσύ πως το έμαθες και πως είσαι σίγουρος ότι συνέβη, σου το μετέφερε απλά κάποιος προφορικά?

Προσωπικά νομίζω πως δύσκολα θα διεκδικήσεις κάτι νομικά από αυτή την υπόθεση. Ίσως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι ένα χοντρό ξέχεσμα στους "φίλους" σου που βάλανε τα στοιχεία σου, και μια επίσκεψη στην εταιρεία ενοικίασης για να ζητήσεις να δεις το αντίγραφο διπλώματος που θα έπρεπε να έχουν κρατήσει, και ανάλογα με το τι θα σου παρουσιάσουν θα τους κάνεις και αυτούς ένα καλό ξέχεσμα και απειλές. Και μετά βλέπεις τι κάνεις ανάλογα και το τι θα ανακαλύψεις εκεί.

Καταλαβαίνω ότι πρακτικά δε θα βγει άκρη και δε θα κερδίσω τίποτα. Ειδικά αυτό που γράφεις στη 2η παράγραφο είναι σίγουρο. Κάπως θα μπαλώσουν την ενοικίαση. Ίσως παρουσιάζοντας δίπλωμα κάποιου άλλου.

Απόδειξη δεν έχω. Μου το είπε προφορικά άτομο που ήταν στην παρέα. Κι αν υπολογίσουμε ότι ο πραγματικός οδηγός δε πληρούσε τα κριτήρια για ενοικίαση, έχει βάση αυτό που είπε. Επίσης λόγω του ότι γίνανε κάποιες ψιλοπαραβάσεις κατα την οδήγηση σχολιάστηκε ότι πάλι καλά που δε μου ήρθε καμια κλήση. Ελπίζω μην εμφανιστεί καμια κλήση μετά από κανα χρόνο. Έχω ακούσει διάφορα. Προς το παρόν δεν έχω κάνει συζήτηση με κανέναν. Υποτίθεται δε ξέρω τίποτα.

Αυτό που γράφεις στην τελευταία παράγραφο δε νομίζω ότι είναι εφικτό. Καμια επιχείρηση δε θα έδινε τέτοια στοιχεία σε κάποιον τυχαίο. Θα μου λέγανε να κάνω μύνηση και θα με διώχνανε. Το ίδιο θα έκανα κι εγώ αν ήμουν υπάλληλος της επιχείρησης.

Στόχος μου δε θα ήταν να κερδίσω κάτι εγώ αλλά να πάρει ο διάολος αυτούς που πρέπει. Στην πράξη όμως απ ότι κατάλαβα είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Κι αν μια στις τόσες έρθει καμια κλήση αργότερα, τι κάνουμε; 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, helmin είπε

Κι αν μια στις τόσες έρθει καμια κλήση αργότερα, τι κάνουμε; 

Εχω παθει το ιδιο,οταν ειχα δανεισει το αμαξι σε εναν ηλιθιο ο οποιος περνουσε τα διοδια αερα πατερα.

Τον ενημερωσα για την κληση,δεχθηκε το φταιξιμο ,εκανα υπευθυνη δηλωση στο ΑΤ  εξηγωντας οτι δεν οδηγουσα εγω και αναγραφοντας τα στοιχεια και η τροχαια εστειλε την κληση σε εκεινον.
Εφοσον οι φιλοι σου δεν ειχαν διπλωμα,δεν ξερω τι μπορεις να κανεις εαν ερθει κληση,παιζει ρολο και τι κληση θα ειναι.

Ενας τροπος να εισαι καλυμενος μελλοντικα,ειναι να  κινησεις διαδικασιες απεναντι στην εταιρια ενοικιασης,ωστε αν ερθει κληση να δειξεις οτι ειχες κινηθει απο καιρο.

• Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Εχω παθει το ιδιο,οταν ειχα δανεισει το αμαξι σε εναν ηλιθιο ο οποιος περνουσε τα διοδια αερα πατερα.

Τον ενημερωσα για την κληση,δεχθηκε το φταιξιμο ,εκανα υπευθυνη δηλωση στο ΑΤ  εξηγωντας οτι δεν οδηγουσα εγω και αναγραφοντας τα στοιχεια και η τροχαια εστειλε την κληση σε εκεινον.
Εφοσον οι φιλοι σου δεν ειχαν διπλωμα,δεν ξερω τι μπορεις να κανεις εαν ερθει κληση,παιζει ρολο και τι κληση θα ειναι.

Ενας τροπος να εισαι καλυμενος μελλοντικα,ειναι να  κινησεις διαδικασιες απεναντι στην εταιρια ενοικιασης,ωστε αν ερθει κληση να δειξεις οτι ειχες κινηθει απο καιρο.

Άρα ο φόβος μου δεν είναι άκυρος. Ο δικός σου δεχτηκε. Θα μπορούσε να μη δεχθεί. Κι αν είναι καμια κλήση των 20€ πάει κι έρχεται. Αν είναι για κανένα κόκκινο ή για ταχύτητα διπλάσια του ορίου;

Δίπλωμα υπήρχε, Δε νοικιάσανε χωρίς δίπλωμα. Αλλά για να σου νοικιάσει η κάθε εταιρία πρέπει να είσαι πάνω από μια ηλικία και να έχεις το δίπλωμα για 1 ή 2 χρόνια, Δε θυμάμαι ακριβώς. Οπότε δηλώσανε εμένα σαν οδηγό και οδηγούσε άλλος. Λογικά σε περίπτωση που τον σταματούσαν θα έδειχνε το δίπλωμα και δε θα είχε κανένα θέμα. Το θέμα είναι με την ασφάλεια που δε καλύπτει, γι αυτό οι εταιρίες τα ζητάνε αυτά. Αν όμως η κλήση είναι με φωτογραφία και πάει στο γραφείο εκεί θα είμαι δηλωμένος εγώ ως οδηγός. Μακάρι δηλαδή να κάναν κάτι, να τους σταματούσαν και να τους πέρνανε το δίπλωμα.

Τώρα και να κινηθώ όπως λες ποιος μου λέει ότι δε θα το μπαλώσουν; Εσύ λες ότι και να το μπαλώσουν, από τη στιγμή που εγώ είχα κινήσει διαδικασίες θα είμαι σε κάπως καλύτερη κατάσταση. Δε ξέρω αν με σώζει κάπως αυτό..

Ειλικρινά αν ήξερα ότι θα έβγαινε άκρη θα προχωρούσα σε καταγγελία-μήνυση και ας μη κέρδιζα κάτι. Απλά να τους ταλαιπωρίσω για να καταλάβουν ότι δε μπορείς να παίζεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, helmin είπε

Θα γράψω το θέμα στο περίπου. Κάποιοι "γνωστοί" μου νοικιάσανε αυτοκίνητο και χρησιμοποιήσανε τα δικά μου στοιχεία κατα την ενοικίαση ως οδηγό.

Προφανώς λόγω ηλικίας και ετών διπλώματος υπήρχε θέμα οπότε δώσανε τα δικά μου στοιχεία και προφανώς θα είχα δηλωθεί ως πρώτος οδηγός. Δεν είχαν την ταυτότητα ή το δίπλωμα μου σε κανονική μορφή οπότε μάλλον δείξανε αντίγραφο-φωτογραφία ή στη χειρότερη δώσανε απλά τα στοιχεία. Ένα άτομο στην παρέα ήξερε τα στοιχεία μου.

Απορώ πως η εταιρία ενοικίασης δέχθηκε κάτι τέτοιο. Εγώ το έμαθα εκ των υστέρων. Όλα μαθαίνονται τελικά.

Έστω ότι θέλω να το τραβήξω όσο δε πάει και να τους κυνηγίσω. Όλους και την εταιρία ενοικίασης. Είναι αυτό εφικτό; θα βγάλω άκρη ή η εταιρία θα τα μπαλώσει ότι δεν έγινε ποτέ η ενοικίαση;

Και αν το τραβήξω κι αν όντως αποδειχθεί, θα υπάρξει κάποια ποινή σε κάποιον;

Αν γινόταν μια στραβή (ευτυχώς δεν έγινε τίποτα) πόσο εύκολα θα έμπλεκα ή θα ξέμπλεκα;

Δε ξέρω ακριβώς σε πιανού το όνομα έγινε η ενοικίαση (υποψιάζομαι όμως), ούτε σε ποιο γραφείο. Ξέρω την περιοχή, είμαι ανάμεσα σε κάποια γραφεία.

Αν μπορέσεις και το αποδείξεις, ναι θα έχουν ποινικές κυρώσεις αυτοί που έδωσαν τα δικά σου στοιχεια. Για την εταιρεία δεν ξέρω τι θα γίνει, πιθανόν και εκεί να υπάρχει κάποια μικρότερη ποινή. Εννοείται πως θα κοιτάξουν να τα μπαλωσουν, και οι η εταιρεία και αυτοί που έδωσαν ψεύτικα στοιχεία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Οταν καποιος εχει ολα τα στοιχεια σου δεν ειναι "τυχαιος γνωστος"..το διπλωμα πως το ειχε?υποθετω τα χεις στειλει εσυ σε προηγ φορα γ αλλο ταξιδι ή για την σχολη σου αρα τον ηξερες καλα..οκ πηγαν 2ημερο σε κανα καρναβαλι να υποθεσω λογω ημερων...:p 20 χρονων ειστε ,μεσα στο προγραμμα ειναι η μ ...απερισκεψια. απ οτι καταλαβα τους εκοψε να μην οδηγησουν τυφλα ή με 200..

θεωρω οτι καμια σοβαρη εταιρεια δεν νοικιαζει χωρις εγγυηση με πιστωτικη...οποτε θα εχαναν την εγγυηση κ θα χρεωναν αυτη την καρτα  για κοστος επισκευης.. η κρατηση γινεται κ ονλινε..μια χαρα τους καλυπτε η ασφαλεια ακομη κ αν οδηγουσε αλλος..απλα θα πληρωναν εξτρα επασφαλιστρο νεου οδηγου αν γινοταν αυτο.. αν εσκαγε κληση απλα θα δινανε ενα διπλωμα κ θα πληρωναν την κληση..Για τα Νομικα ασχολιαστο

Αν η κρατηση εγινε στο ονομα του δεν ασχολεισαι..Αυτον βαραινουν..αν μαθεις οτι εγινε στο ονομα σου Στελνεις ενα group sms viber WhatsApp messenger γενικα οπου τους εχεις ολους μαζι.. τους βαζεις ομαδική κ γραφεις τσακαλια ακουστε πως εχει...προς ενημερωση σας οποιαδηποτε χρεωση απο κληση τροχαιας/τυχον αποζημειωση rent a car ερθει στο ονομα μου το επομενο διαστημα την πληρωνεται εσεις γιατι το 3ημερο ταξιδακι  του Μαρτιου με ενοικιαση  απο εκει μεχρι εκει.  εγινε εν αγνοια μου αφου παρανομως χρησιμοποιήσατε / πλαστογραφησατε τα στοιχεια μου ;) γραψτε συμφωνω ολοι σας κ τελος

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

"Νοίκιασα αυτοκίνητο, όχι εγώ κάτι φίλοι μου από το χωριό, δεν τους ξέρετε"

Ωραίο το παραμύθι σου αλλά δεν έχει δράκο, και η Παρασκευή είναι σε 5 μέρες.

• Like 3
  • Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν η ενοίκιαση έγινε νόμιμα, πρέπει να υπάρχει κάποια σύμβαση που υπογράφηκε. Πολύ εύκολα μπορεί να ελεγχεί αν η υπογραφή είναι δική σου ή όχι. Οπότε σε αυτήν την περίπτωση, σίγουρα οι γνωστοί θα καταδικαστούν για πλαστογραφία και η επιχείρηση θα φάει κάποιο πρόστιμο επειδή δεν έκανε τους σωστούς ελέγχους. Για αποζημίωση μην περιμένεις να πάρεις κάτι ιδιαίτερο, αφού δεν δέχθηκες καμία οικονομική ζημιά. Αξίζει να πας στα δικαστήριο μόνο αν θες να τιμωρήσεις τους γνωστούς σου για το γαμώτο, όχι για να βγάλεις κάτι. 

Επεξ/σία από giwrgostr
Δημοσ.

Υπαρχουν διαφορα που δεν κολλανε...

Στο πρωτο ποστ λες "νοικιάσανε αυτοκίνητο και χρησιμοποιήσανε τα δικά μου στοιχεία κατα την ενοικίαση ως οδηγό" και κατοπιν "Δε ξέρω ακριβώς σε πιανού το όνομα έγινε η ενοικίαση". Αλλος νοικιασε το αμαξι κι αλλος δηλωθηκε ως οδηγος; Η εταιρεια δε ζητησε στοιχεια αυτου που δηλωθηκε ως οδηγος; 

Σε επομενο ποστ λες "Δίπλωμα υπήρχε, Δε νοικιάσανε χωρίς δίπλωμα." ενω πριν λες "Προφανώς λόγω ηλικίας και ετών διπλώματος υπήρχε θέμα" και μετα λες παλι "δηλώσανε εμένα σαν οδηγό και οδηγούσε άλλος". Δηλαδη το νοικιασε ο Μακης, εδωσε την ταυτοτητα του (και ισως και την πιστωτικη του, αν ζητηθηκε), και εδειξε το διπλωμα του Τακη, που ο Τακης δεν ηταν παρων;

Μονο σε μενα φαινονται ασυναρτητα ολα αυτα;

• Like 3
Δημοσ.
On 09/03/2025 at 23:29, helmin said:

Όχι, ΤΩΡΑ ξεκινάνε οι ερωτήσεις.

Πως το έμαθες ότι έγινε αυτό? Όταν δώσεις μια ρεαλιστική απάντηση σε αυτή την ερώτηση ίσως συνεχιστεί η κουβέντα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...