guest1997 Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου (επεξεργασμένο) Στις 13/3/2025 στις 11:16 ΜΜ, Choulio είπε Όσα γράφεις είναι πηχτή ανόθευτη ψέκα και προφανώς δεν ισχύουν. Τεσπα δε θα κάτσω να ασχοληθώ με κάθε άσχετο θέμα που φέρνεις στο τραπέζι για δικούς σου πολιτικούς λόγους. Αν θες σχολίασε την εφαρμογή αλλιώς πήγαινε παρακάτω και συνέχισε τη μίζερη ζωή σου. Ο εκάστοτε θεράπων ιατρός (πρέπει να) έχει εξ ορισμού πρόσβαση σε όλο ανεξαιρέτως το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς (όχι μόνο της ειδικότητας του). Πολύ σωστά είπαν στο ΣΚΑΙ ότι ο γιατρός μπορεί να προσπελάσει το ιατρικό ιστορικό αν έχει ασθενή χωρίς συνείδηση εφόσον βέβαια ξέρει το ΑΜΚΑ έτσι. Θα ήταν λάθος να απαιτείται OTP γιατί έτσι η προηγούμενη περίπτωση (αυτή που αναφέρθηκε στο ΣΚΑΙ) και γενικά έκτακτα περιστατικά δε θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν. Γενικά ο ασθενής είναι υποχρεωμένος να παρέχει στον ιατρό του κάθε πληροφορία του ιατρικού ιστορικού του όσο άσχετη κι αν (νομίζει ότι) είναι. Άλλωστε αν αποδειχτεί νομικά ότι ο ασθενής απέκρυψε πληροφορίες από τον ιατρό, ο τελευταίος δεν μπορεί να κατηγορηθεί για παραλήψεις ή λάθος διαγνώσεις κλπ. Στην Ελλάδα δεν έχει φτάσει ακόμα η νοοτροπία τον δικαστικών διαμαχών για ιατρικά θέματα αλλά πχ στις ΗΠΑ πολλές περιπτώσεις κατέληξαν όχι ευνοϊκά για ασθενείς που δεν παρείχαν το πλήρες ιστορικό στον ιατρό τους επειδή έκριναν ότι «δεν χρειάζεται» μονο σε επειγουσες,εκτακτες περιπτωσεις πρεπει ο ιατρος να μπαινει στο ιστορικο του ασθενη χωρις τη συναινεση του.εγω σε οποιον ιατρο εχω παει μου δινει χαρτι να υπογραψω οτι συναινω .δεν μπαινει ετσι απλα επειδη ειναι ιατρος. ειναι ευαισθητα προσωπικα δεδομενα. που ξερω εγω σε ποιον μπορει να κοινοποιηθουν και για ποιο σκοπο? δηλαδη μια ασφαλιστικη ή οποιοσδηποτε εργοδοτης βαζει εναν ιατρο και μπαινει να δει ο,τι γουσταρει? επισης πως θα γνωριζει ο ασθενης ποιος μπηκε και ειδε το ιστορικο του χωρις την εγκριση του ωστε να τον ξεσκισει νομικα? Επεξ/σία 28 Μαϊου από guest1997
moysatos79 Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου Νομίζω ότι ο οποισδήποτε γιατρος που έχει πρόσβαση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση μπορει να δει το ιστορικό σου. Οταν λέμε ιστορικό εννοούμε τα φάρμακα που έχουν συνταγογραφηθεί και τα παραπεμπτικά για εξετάσεις που έχουν εκδοθεί. Αυτό που προσπαθούν να κάνουν τώρα είναι να υποχρεώσουν τους ιατρούς να ανεβάζουν και τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Αν ξέρει κάποιος κάτι άλλο, ας με διορθώσει. Κάθε φορα που μπαινει ένας γιατρός στον φάκελό σου , του βγαίνει ενα pop-up παράθυρο που του λεει έαν έχει στην συγκατάθεση του ασθενους. Πατάει 'Ναι' και συνεχίζει. Στον ασθενή δεν έρχεται καμία ενημέρωση για αυτή την διαδικασία.
Choulio Δημοσ. Τετάρτη στις 06:38 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:38 μμ Στις 28/5/2025 στις 5:48 ΠΜ, guest1997 είπε μονο σε επειγουσες,εκτακτες περιπτωσεις πρεπει ο ιατρος να μπαινει στο ιστορικο του ασθενη χωρις τη συναινεση του.εγω σε οποιον ιατρο εχω παει μου δινει χαρτι να υπογραψω οτι συναινω .δεν μπαινει ετσι απλα επειδη ειναι ιατρος. ειναι ευαισθητα προσωπικα δεδομενα. που ξερω εγω σε ποιον μπορει να κοινοποιηθουν και για ποιο σκοπο? δηλαδη μια ασφαλιστικη ή οποιοσδηποτε εργοδοτης βαζει εναν ιατρο και μπαινει να δει ο,τι γουσταρει? επισης πως θα γνωριζει ο ασθενης ποιος μπηκε και ειδε το ιστορικο του χωρις την εγκριση του ωστε να τον ξεσκισει νομικα? Τη στιγμή που έρχεσαι στο ιατρείο μου και μου ζητάς ακομα και το πιο απλό (απλή κλινική εξέταση να δω τι έχεις) ΠΡΕΠΕΙ να μου δώσεις πρόσβαση στο ιστορικό σου. Αν δεν μου το δώσεις δεν μπορούμε να συνεργαστούμε. Οι γιατροί που σε βάζουν να υπογράψεις το κάνουν για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και να μη μπλέξουν με κανέναν τρελό να τους κυνηγάει και να τους παιδεύει για χρόνια (ακόμα κι αν δικαιωθούν τελικά κανενας δε θέλει να εκκρεμούν υποθέσεις σε βάρος του).
D4rthRevan Δημοσ. Τετάρτη στις 06:56 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:56 μμ Στις 10/3/2025 στις 9:20 ΜΜ, Axlmon είπε μέσω μίας ασφαλούς πλατφόρμας. Ασφαλές ΤΙ(;)-ρι ΠΟΠ ;
guest1997 Δημοσ. Παρασκευή στις 01:29 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:29 μμ Στις 4/6/2025 στις 6:38 ΜΜ, Choulio είπε Τη στιγμή που έρχεσαι στο ιατρείο μου και μου ζητάς ακομα και το πιο απλό (απλή κλινική εξέταση να δω τι έχεις) ΠΡΕΠΕΙ να μου δώσεις πρόσβαση στο ιστορικό σου. Αν δεν μου το δώσεις δεν μπορούμε να συνεργαστούμε. Οι γιατροί που σε βάζουν να υπογράψεις το κάνουν για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και να μη μπλέξουν με κανέναν τρελό να τους κυνηγάει και να τους παιδεύει για χρόνια (ακόμα κι αν δικαιωθούν τελικά κανενας δε θέλει να εκκρεμούν υποθέσεις σε βάρος του). ωραια σε αυτο εν μερει συμφωνω.αλλα ρωταω. Ποια μετρα προστασιας υπαρχουν για τον πολιτη απεναντι σε ατομα που μπορει να εχουν προσβαση στον ιατρικο του φακελο ειτε λογω συμφεροντων ειτε με κακοβουλη προθεση? γιατι γιατρε μου φαινεται προσωπικα δεδομενα τα λεμε ετσι απλα για να τα λεμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα