Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με την αγορά ενός νέου υπολογιστή που προορίζεται για γραφείο.

Ποσό που διαθέτουμε: 700 ευρώ

Χρήση υπολογιστή: Διαχείριση e-shop, γραφιστικές εργασίες, social media κλπ.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Illustrator, Photoshop

Περιφερειακά, οθόνη και λειτουργικό έχουμε.

Όλες οι προτάσεις σας ευπρόσδεκτες!

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Τι χρήση θέλεις να κάνεις στο Photoshop?

Τι αρχεία και πόσα περίπου θα δουλεύεις?Focus stacking?Πολλαπλά layers?

Γενικά θέλει τουλαχιστων μέτρια ξκάρτα γραφικών και αρκετή ram.

Νομίζω δύσκολα θα βγει στα 700ευρω ικανο μηχάνημα για τέτοια δουλειά.

(Για illustratotor δεν έχω ιδέα)

Πάντως μάλλον για vfm κοίτα για Intel 13500 με μητρική με ddr4 και 32gb η και 64gb ram.

Τωρα για κάρτα γραφικών θα έλεγα για 3060 με 12gb ram(αυτήν έχω και εγώ και παρατηρώ ότι πολύ συχνά γεμίζουν και τα 12gb vram -ειδικα εάν δουλεύεις αρκετα remove tool-)

Plan b κοίτα για Intel arc b580 η ακόμα και a770 (η πρώτη νεότερη με 12gb vram και αυτή, η 2η παλιότερη αλλά με 16gb vram)

• Like 1
Δημοσ.

1. Επεξεργαστής: Intel Core i5-13400

2. Μητρική Πλακέτα: Gigabyte B760M DS3H DDR4

3. Μνήμη RAM: Corsair Vengeance LPX 32GB DDR4-3200MHz (2x16GB)

4. Αποθηκευτικός Χώρος (SSD): Samsung 970 EVO Plus 1TB NVMe M.2

5. Κουτί (Case): Corsair 4000D Airflow

6. Τροφοδοτικό (PSU): Corsair CV Series CV650 650W 80 Plus Bronze

7. Κάρτα γραφικών: ???

Τι λέτε για τα παραπάνω parts; Μπορούμε να προσθέσουμε και μια κάρτα γραφικών στην παραπάνω σύνθεση ή να προσθαφαιρέσουμε κάτι από τα υπόλοιπα έτσι ώστε να μας βγει περίπου στα 750 ευρώ;

Γενικά η χρήση στο photoshop που θα γίνεται είναι ξεφοντάρισμα προϊόντων, social media posts κλπ. Ορισμένες φορές απαιτούνται κάμποσα layers.

Δημοσ.

Βάλε ένα καλύτερο/ποιοτικότερο τροφοδοτικό. Ναι μεν το CV δεν είναι "του κιλού" αλλά είναι η φθηνότερη σειρά της Corsair.

Δεν γνωρίζω τι σύστημα μπορείς να φτιάξεις (με 750€) για την δουλειά σου αλλά στο τροφοδοτικό βάλε τουλάχιστον κάτι καλύτερο από το CV.

• Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, silve said:

1. Επεξεργαστής: Intel Core i5-13400

2. Μητρική Πλακέτα: Gigabyte B760M DS3H DDR4

3. Μνήμη RAM: .(2x16GB)

4. Αποθηκευτικός Χώρος (SSD): Samsung 970 EVO Plus 1TB NVMe M.2

5. Κουτί (Case): Corsair 4000D Airflow

6. Τροφοδοτικό (PSU): Corsair CV Series CV650 650W 80 Plus Bronze

7. Κάρτα γραφικών: ???

Τι λέτε για τα παραπάνω parts; Μπορούμε να προσθέσουμε και μια κάρτα γραφικών στην παραπάνω σύνθεση ή να προσθαφαιρέσουμε κάτι από τα υπόλοιπα έτσι ώστε να μας βγει περίπου στα 750 ευρώ;

Γενικά η χρήση στο photoshop που θα γίνεται είναι ξεφοντάρισμα προϊόντων, social media posts κλπ. Ορισμένες φορές απαιτούνται κάμποσα layers.

Κατι λιγα μπορεις να κοψεις απο τον nvme (που ειναι και pci 3.0 - δες για kingston nv3s), το ιδιο και απο το κουτι(αν και το corsair θεωρω οτι ειναι αρκετα τιμιο)

Τωρα απο εκει και περα ο 13500 εκτος οτι ειναι περιπου ~35% πιο γρηγορος απο τον 13400 σε multi(παρολο που ειναι και οι 2 ι5 εχει 4 πυρηνες παραπανω) εχει επιπλεον λιιγο καλυτερη igpu.

Επιπλεον τα 32gb θεωρω οτι ειναι λιγα για "μετρια" χρηση photoshop.Προσπαθησε για 64gb(2 dimm) για να ξεμπερδευεις μια και καλη(η ddr4 τεινει προς το τελος ζωης της και εχει γενικα καλη τιμη, εαν θελησεις να αναβαθμισεις σε βαθος χρονου η εκτιμηση μου ειναι οτι θα ειναι πιο ακριβες και πιθανοτατα να μην βρεις τις ιδιες με αυτες που θα βαλεις τωρα)

Το psu ειναι και αυτο μετριο, δες για https://www.skroutz.gr/s/56619472/Seasonic-G12-GC-750W-Mayro-Trofodotiko-Ypologisti-Full-Wired-80-Plus-Gold.html

Οποτε εισαι ηδη πανω απο τα 700 ευρω και δεν εχεις καρτα γραφικων.Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι εαν δεν εχεις καθολου ευχαιρια ειναι να δουλεψεις για λιγο καιρο με την ενσωματωμενη καρτα γραφικων του 13400/13500(προσοχη->οχι τα "f" μοντελα) και στην πρωτη ευκαιρια βαζεις μια intel b580 στα 300 ευρω,

Γενικα σε μηχανημα δουλειας δεν θεωρω οτι πρεπει να "κοβοντε" πολλες γωνιες γιατι θα χασεις αρκετες εργατοωρες σε βαθος χρονου.

Tα parts που σου εβαλα -αν και οχι κορυφαια προφανως- ειναι μια καλη βαση για photoshop και δεν θα ειχα προβλημα να ειχα αυτα σε σχεση με το μηχανημα που εχω τωρα (μονο που εγω θα πηγαινα σιγουρα σε 128gb σε ddr4 ram μιας αλλα οκ αντιλαμβανομαι πως ισως δεν χρειαζετε στην δικη σου χρηση)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...