british_petrol Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου Καλησπέρα, γνωμη για το παρακάτω θα ήθελα Ζω στην επαρχια εχω κινητο cosmote unlimited και θελω να βαλω ιντερνετ σταθερό αλλά η περιοχή ζητημα να δινει 7 8 mbps. Υπαρχει καλυψη 5G και με το κινητο μου πιανω 350 mbs downloading. a) Αξιζει να βαλω FWA 100mbps 35€ /μηνα? b) ή να αγορασω 5g router και να χρεωθώ extra sim sharing απο το ηδη υπαρχον κινητο cosmoteμε + 25€ /μηνα? Τεχνικα εχουν την ιδια αποδοση ή η extra sim ειναι καλυτερη δεδομενου οτι πιανω ηδη 350mbs στο κινητο μ? Τι θα πρέπει να προσέξω? Το χρειαζομαι κυριως για πιθανη τηλεργασία, χρηση 2 smart tv .
Aggelos_INSM Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου 7 ώρες πριν, british_petrol είπε Καλησπέρα, γνωμη για το παρακάτω θα ήθελα Ζω στην επαρχια εχω κινητο cosmote unlimited και θελω να βαλω ιντερνετ σταθερό αλλά η περιοχή ζητημα να δινει 7 8 mbps. Υπαρχει καλυψη 5G και με το κινητο μου πιανω 350 mbs downloading. a) Αξιζει να βαλω FWA 100mbps 35€ /μηνα? b) ή να αγορασω 5g router και να χρεωθώ extra sim sharing απο το ηδη υπαρχον κινητο cosmoteμε + 25€ /μηνα? Τεχνικα εχουν την ιδια αποδοση ή η extra sim ειναι καλυτερη δεδομενου οτι πιανω ηδη 350mbs στο κινητο μ? Τι θα πρέπει να προσέξω? Το χρειαζομαι κυριως για πιθανη τηλεργασία, χρηση 2 smart tv . Τι εννοεις fwa?
takislz Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Αγόρασα την προηγούμενη εβδομάδα το FRITZ!Box 6860 5G https://en.fritz.com/products/fritzbox/fritzbox-6860-5g/ δουλεύει με ότι κάρτα (ανεξαρτήτως δικτύου) θες, οι καλύτερες επιλογές ειναι, cosmoκάρτα με απεριόριστα, extra sim αν θέλεις ή πακέτο ΝΕΟ με απεριόριστα, γιατί δεν υπάρχει ''κόφτης'' ταχύτητας στην Cosmote. Πλήρης ελευθερία εκμετάλλευσης της συνδεσής σου χωρίς 24μηνα συμβόλαια και κλειδωμένες ταχύτητες. Σήμα 5G εξαιρετικό, wifi εκπληκτικό, software διαχείρισης Fritz os (τι να λέμε), αν θες περνάς και τον αριθμό σου της sim και έχεις σταθερό τηλέφωνο από την εφαρμογή τους FRITZ!App Fon https://en.fritz.com/products/apps/fritzapp-fon/ σε smartphone χωρίς την ανάγκη τηλεφωνικών συσκευών. Έχει και dect αν κάποιος θέλει. Επίσης έχει mesh που σημαίνει μπορείς να του βάλεις όποιο repeater της avm, αν τυχόν χρειάζεσαι. Μπορεί να τοποθετηθεί μέσα στο σπίτι ή σε τζάμι είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά για καλύτερη λήψη. Μέσα στο σπίτι στα τεστ έχω download απο 180 έως και 290, τις περισσότερες φορές στα 220-240 και upload από 18 έως και 38! με μέσο όρο 25-28. Πιο κάτω δεν πάει. Ναι, είναι ακριβό, έχει όμως 5 χρόνια εγγύηση και είναι μια άριστη επιλογή, για όποιον θέλει να έχει επιλογή και όχι να πάρει μια ''έτοιμη'' κλειδωμένη λύση σε hardware και ταχύτητα, με 24μηνο πιο ακριβό συμβόλαιο. Είμαι ενθουσιασμένος! Μπράβο στην AVM, εξαιρετικό! Επεξ/σία 12 Μαρτίου από takislz 1
gkat2829 Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Καλημερα. Υπαρχουν αρκετες επιλογες στην COSMOTE που δεν εχουν κόφτη στο ανεβοκατεβασμα αν θελεις να αγορασεις ROUTER 5G. Λοιπον εχουμε και λεμε WHATS UP πληρως απεριοριστα με 13,5€ τον μηνα, COSMOTE NEO πληρως απεριοριστα με 33€ τον μηνα και FROG (παταει πανω στο δικτυο της COSMOTE) με 144€ τον χρονο. Το μειονεκτημα της FROG ειναι οτι θα πρεπει να αγορασεις την SIM μονο απο τα 2 καταστηματα της σε ΑΘΗΝΑ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Το FWA θα πρεπει να γνωριζεις οτι απαιτει 2 χρονια συμβολαιο. Επισης προς το παρον δεν εχει τηλεφωνια και το βασικοτερο δεν μπορεις να το μεταφερεις αλλου. Θα σου ελεγα επειδη το εχω ψαξει αρκετα OLAX router 5G (υποστηριζει και την καινουργια τεχνολογια 5G SA) και FROG καρτα SIM. Υπαρχουν και ψθηνοτερα 5G router ( και στα ευρωπαικα AMAZON) απλως ορεξη να εχεις για ψαξιμο. Επεξ/σία 12 Μαρτίου από gkat2829 2
british_petrol Δημοσ. 13 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου Στις 12/3/2025 στις 8:20 ΠΜ, Aggelos_INSM είπε Τι εννοεις fwa? Fixed Wireless Access ( Comsote 5g Wifi )
gkat2829 Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου Να ενημερώσω αν το ψάχνεις ακόμη ότι το COSMOTE NEO για λίγες μέρες έχει πάει από τα 33€ στα 24€ και είναι πλήρως απεριόριστα τα DATA.
british_petrol Δημοσ. 20 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου Στις 12/3/2025 στις 8:20 ΠΜ, Aggelos_INSM είπε Τι εννοεις fwa? Fixed Wireless Access
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα