someone12 Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου Ποσό που διαθέτουμε : 1000-1200 Χρήση υπολογιστή : Gaming Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). ΑΘΗΝΑ Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα? Ιδανικά από ένα και να περιλαμβάνει και την συναρμολόγηση. (Αν η διαφορά στα χρήματα είναι σεβαστή, μπορεί να είναι διαφορετικά και να το στήσω εγώ). Είμαι ανοιχτός και σε καταστήματα του εξωτερικού όπως γερμανικό amazon (ή ακόμα και aliexpress αν τελικά στηθεί από μένα) Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Όχι Πιο κάτω έχω διαλέξει 2 υλοποιήσεις γύρο από την 7800xt, δεν ξέρω αν υπάρχει καλύτερη vfm πρόταση αυτήν την στιγμή ή αν αξίζει να περιμένω να πέσουν οι τιμές στην νέα γενιά, είμαι ανοιχτός στις προτάσεις σας. Επίσης αξίζει να πάω σε AM5 socket? Αξίζει η διαφορά χρημάτων? (δεν σκοπεύω να αναβαθμίζω συνεχώς, θα ήθελα το σύστημα να μείνει ανέγγιχτο για μερικά χρόνια) configuration: (νομίζω χρειάζομαι και μια αερόψυξη εδώ, επίσης όπου βλέπετε λάθος ή πιθανή βελτίωση παρακαλώ διορθώστε) prebuild:(δεν μπόρεσα να βρω πληροφορίες για μητρική και τροφοδοτικό) https://www.skroutz.gr/s/52346822/Vengeance-Arkham-Z57-MSI-Edition-Gaming-Desktop-PC-Ryzen-7-5700X-32GB-DDR4-1TB-SSD-Radeon-RX-7800-XT-No-OS.html Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο που θα αφιερώσετε.
TopCLR Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου (επεξεργασμένο) α) Μια φράση έχω να σου πω για το prebuilt (και τα παρόμοια): Με την καμία! Το μόνο που γνωρίζεις από αυτό είναι ο 5700Χ και η 7800ΧΤ (που και αυτή δεν ξέρεις ποια υλοποίηση είναι). Δεν αποκλείεται να έχει τροφοδοτικό "του κιλού" και δίσκο SSD SATA 2,5" (= κατώτερες ταχύτητες από οποιονδήποτε nvme SSD). β) Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τις τιμές στο hardware γενικά. γ) Αν υπάρχει περίπτωση να μπορείς να στήσεις AM5 σύστημα με τουλάχιστον τον 7600, θεωρώ ότι είναι η καλύτερη επιλογή. Απλά θα δώσεις ~200€ παραπάνω από το ΑΜ4 που σκέφτεσαι (χώρια από την Gigabyte B550M K D4 που είναι "λειψή" και πρέπει να επιλέξεις καλύτερη). Ο 7600 σε gaming είναι περίπου ισάξιος με τον 5700X3D που είναι ότι καλύτερο στο AM4 (μιλάμε πάντα για gaming). Παράδειγμα: MSI MAG FORGE M100R 69,90€ CORSAIR CP-9020231-EU RM750 93,90€ AMD RYZEN 5 7600 204,90€ ARCTIC FREEZER 36 CO 33,40€ ASROCK B650 PRO RS 168,25€ G.SKILL F5-6000J3040F16GX2-RS5W RIPJAWS S5 32GB WHITE 109€ KINGSTON SKC3000D/2048G KC3000 2TB 139,69€ Και η κάρτα που επέλεξες SAPPHIRE AMD RADEON RX7800XT PULSE 499,90€ Επεξ/σία 12 Μαρτίου από TopCLR 1
someone12 Δημοσ. 12 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Καταρχάς σε ευχαριστώ για την βοήθεια, από μητρικές δεν γνωρίζω και απλά έβαλα την φτηνότερη επώνυμη. Γενικά δεν θα ήθελα να πληρώσω πολλά χρήματα στην μητρική αλλά να πάρω την φτηνότερη 'decent' για το σύστημά μου. Θα χρειαστώ σίγουρα βοήθεια στην μητρική. Έστω πως πάω σε AM5, το παρακάτω θα ήταν οκ? Έστω πως μείνω σε AM4: Θα άξιζε αναβάθμιση σε 5700x3d? (+80E) Ποια μητρική προτείνεις? Αρκεί η συγκεκριμένη? Υπάρχει φτηνότερη αξιόλογη λύση? Υπάρχει καλύτερη επιλογή σε ram? Ίσως η παρακάτω?ενώ αρχικά είχα: Επεξ/σία 12 Μαρτίου από someone12
TopCLR Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου 1. Μια χαρά είναι και η B650M Pro RS είναι η ίδια που έβαλα αλλά σε mATX. Βέβαια ήδη πήρε πάνω 4,5€ (147,90€)! 2. 1. Βάζοντας τον 5700X3D θα πάρεις τα μέγιστα (σε gaming) από το ΑΜ4 σύστημα αλλά παράλληλα κλείνεις και την ψαλίδα της διαφοράς τιμής από το ΑΜ5! Σε αντίθεση με το AM4, το ΑΜ5 έχει να δώσει περισσότερα από τον 7600 (αν κάποια στιγμή μεταβείς σε κάποιον δυνατότερο). 2. 2. Σε ΑΜ4 θα πήγαινα τουλάχιστον για την GIGABYTE B550 GAMING X V2 στα 106,90€. Ίσως και κάποια λίγο φθηνότερη (π.χ. GIGABYTE B550M AORUS ELITE) να μπορεί να "κουμαντάρει" τον 5700X/X3D αλλά προσωπικά θα επέλεγα την πιο σίγουρη λύση (π.χ. και στο AM5 υπάρχουν φθηνές μητρικές που μπορούν να στηρίξουν τον 7600. Αργότερα με κάποιον δυνατότερο ίσως τα βρουν σκούρα). 2. 3. Στις μνήμες είναι μικρές οι διαφορές (3200Mhz CL16 vs 3600Mhz CL18) σε latency, όπως και η τιμή (~6€). Πάρε όποιες θέλεις. Σημείωση: Δεν θεωρώ "ειδικό" τον εαυτό μου στις επιλογές του hardware και συνετό θα ήταν να περιμένεις και κάποια ακόμα γνώμη. 1
someone12 Δημοσ. 13 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Μάλλον κλείνω για ΑΜ5 παρόλου που δεν έχω σκοπό να αναβαθμίσω για 4-5 χρόνια. Τα συνολικά κομμάτια: Ανέβασα το τροφοδοτικό γιατί η διαφορά χρημάτων ήταν μικρή. Και άλλαξα το κουτί για αισθητικούς λόγους, ελπίζω να έχει αξιόλογο airflow. kolink unity peak argb Επίσης έβαλα και λίγο φτηνότερο m2. Κάθε βελτίωση/διόρθωση δεκτή και θα ήθελα να ακούσω και άλλες γνώμες πριν τα παραγγείλω. Επεξ/σία 13 Μαρτίου από someone12
Chris2756 Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου Eγω, επιδει το κουτι του Η/Υ μου, το θελω κουτι και οχι ενυδρειο, θα προτιμουσα, σε αυτα τα χρηματα να βαλω ενα BeQuiet pure base 500DX. Aλλα γουστα ειναι αυτα και σεβαστα. Οσο για τον lexar, ευχομαι καλη τυχη!
someone12 Δημοσ. 14 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου Καλημέρα και ευχαριστώ για το feedback, δεν είμαι σχετικός με το pc hardware, πολύ πιθανό να κάνω σημαντικά λάθη. Για τον lexar 98E, γενικά δεν διάβασα κακά λόγια. O @TopCLR έδωσε εξαιρετικές προτάσεις που με βοήθησαν απίστευτα, απλά ο KINGSTON SKC3000D/2048G KC3000 2TB 139,69€ είναι 40% ακριβότερος και μου φαίνεται πιο vfm o lexar. Αν υπάρχει καλύτερη πρόταση είμαι ανοιχτός να αλλάξω, ο m2 μπορεί να είναι και εκτός eshop και να τον τοποθετήσω εγώ. Επίσης έχει σημασία αν έχω τα windows σε ξεχωριστό μ2? Έχω τον στην άκρη Samsung 980 SSD 500GB M.2 NVMe PCI Express 3.0 αλλά δεν ξέρω αν θα μου δώσει καλύτερες επιδόσεις. Για το κουτί πολύ αξιόλογη η πρότασή σου αλλά όπως είπες είναι υποκειμενικό εδώ και δεν μπορεί να εύκολα να οριστεί vfm. Στο κουτί με ενδιαφέρει να είναι συμβατό με το υπόλοιπο σύστημα και να έχει αξιόλογο airflow/ποιότητα κατασκευής. Μητρική ASROCK B650M PRO RS D5 RETAIL 147.90 € είναι οκ το μέγεθος ή να κοιτάξω για κάποια άλλη? Έχει σημασία το μέγεθός της?
TopCLR Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου 7 ώρες πριν, someone12 είπε Μητρική ASROCK B650M PRO RS D5 RETAIL 147.90 € είναι οκ το μέγεθος ή να κοιτάξω για κάποια άλλη? Έχει σημασία το μέγεθός της? Συνήθως οι μεγάλες (ΑΤΧ) έχουν περισσότερες θύρες (pci-express, M.2) σύνδεσης για έξτρα κάρτες/συσκευές (λόγω μεγαλύτερου φυσικού μεγέθους). Αν χρειάζεσαι (ή έστω πρόκειται κάποια στιγμή να χρειαστείς) περισσότερες θύρες από την B650M Pro RS D5, τότε επέλεξε μια μεγαλύτερη σε μέγεθος (ΑΤΧ) που να διαθέτει τις κατάλληλες θύρες. Η συγκεκριμένη B650M Pro RS D5 θεωρείται από τις αρκετά καλές mATX μητρικές.
someone12 Δημοσ. 18 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου Καλημέρα νομίζω σχεδόν ολοκλήρωσα, άλλαξα το κουτί όπως προτείνατε για καλύτερο airflow. Γενικά είμαι ανάμεσα σε αυτά τα 2: MSI MAG FORGE M100R 70e LIAN LI LANCOOL 207 100e Διάβασα πολύ καλα λογια για το , αλλά αξίζει 30ε παραπάνω? Και τα συνολικά κομμάτια, πείτε μ αν βλέπετε κάπου βελτίωση: 1
tsofras Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 14 ώρες πριν, someone12 είπε Καλημέρα νομίζω σχεδόν ολοκλήρωσα, άλλαξα το κουτί όπως προτείνατε για καλύτερο airflow. Γενικά είμαι ανάμεσα σε αυτά τα 2: MSI MAG FORGE M100R 70e LIAN LI LANCOOL 207 100e Διάβασα πολύ καλα λογια για το , αλλά αξίζει 30ε παραπάνω? Και τα συνολικά κομμάτια, πείτε μ αν βλέπετε κάπου βελτίωση: Βάλε την μητρική που είχες πριν ( ASRock) Η gigabyte έχει coil wine και αργεί στο training των μνημών, η ASRock έχει από τους καλύτερους χρόνους
Babis_allos Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 12/3/2025 στις 3:27 ΜΜ, someone12 είπε Καταρχάς σε ευχαριστώ για την βοήθεια, από μητρικές δεν γνωρίζω και απλά έβαλα την φτηνότερη επώνυμη. Γενικά δεν θα ήθελα να πληρώσω πολλά χρήματα στην μητρική αλλά να πάρω την φτηνότερη 'decent' για το σύστημά μου. Θα χρειαστώ σίγουρα βοήθεια στην μητρική. Έστω πως πάω σε AM5, το παρακάτω θα ήταν οκ? Έστω πως μείνω σε AM4: Θα άξιζε αναβάθμιση σε 5700x3d? (+80E) Ποια μητρική προτείνεις? Αρκεί η συγκεκριμένη? Υπάρχει φτηνότερη αξιόλογη λύση? Υπάρχει καλύτερη επιλογή σε ram? Ίσως η παρακάτω?ενώ αρχικά είχα: Εγω αν δεν ειχα σκοπο να αναβαθμίσω στο μέλλον θα πήγαινα ΑΜ4 5700x3D. Aνάλογα και με τα παιχνίδια/ανάλυση που παίζεις μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη διαφορά, ειδικά στο smoothness με καλύτερα 1% και 0.1% lows. Χτίζεις ένα σύστημα και συζητάμε να δώσεις λιγότερα χρήματα για να έχεις καλύτερο performance για τα επόμενα 4-5 χρόνια εναντίων του να δώσεις παραπάνω χρήματα για να έχεις χειρότερο performance για τα επόμενα 4-5 χρόνια ωστε αν αναβαθμίσεις μετά να μπορείς να πας σε καλύτερο performance απ το 2030 και έπειτα με αναβάθμιση (και τότε πολλοί θα σου λένε ότι ίσως δεν αξίζει ΑΜ5, καλύτερα ΑΜ6!) Επεξ/σία 24 Μαρτίου από Babis_allos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα