Giannismix2001 Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου Καλησπέρα σας ! Είμαι καινούργιος στο forum και θα ήθελα τα φώτα σας γιατί είμαι αρκετά μπερδεμένος. Έχω τελειώσει ΕΠΑΛ και το έχω χιλιομετανιωσει..Με ενδιαφέρει να δώσω για αστυφυλάκων αλλά έχω μόνο μια τελευταία ευκαιρία για το 2026 ,μετά με πιάνει το όριο ηλικίας. Ειμαι ανάμεσα σε θεωρητική και οικονομικά Από ότι καταλαβαίνετε όλα αυτά τα μαθήματα είναι άγνωστα σε εμένα και έχω σκοπό να ξεκινήσω ιδιαίτερα απλά δεν ξέρω πια κατεύθυνση είναι κάπως πιο εύκολη. Έχω ακούσει ότι η θεωρητική έχει πολύ περισσότερη ύλη και είναι πιο δύσκολη.Υσχιει αυτό; Από την άλλη έχω αρκετά Κενα στα μαθηματικά Τι με συμβουλεύεται να κάνω;
yannis27gr Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου Αν είσαι καλός στην απομνημόνευση, πας θεωρητική. Αν τα καταφέρνεις με τους αριθμούς, πας οικονομικά. Το ότι έχεις κενά στα μαθηματικά δεν είναι πρόβλημα. Σου δείχνουν τη θεωρία, κάνεις 200 ασκήσεις κι έχεις γίνει εξπερ. Έχεις όρεξη να κάτσεις να δουλέψεις όμως; 1 1
rain-man Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου Εγώ δεν ξέρω κανέναν να ξεκίνησε να ασχολείται με θετικές επιστήμες στα 25. Καλώς ή κακώς αυτά θέλουν βάσεις και είναι αλυσίδα. Βέβαια οκ για μπάτσος πάει όχι για ακαδημαικός. 1
julypickles Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου Αστυφυλάκων μπαίνεις και από επαλ κοινή ομάδα. Γιατί δεν δίνεις από τον τομέα που τελείωσες; Είναι πιο εύκολο και από τα οικονομικά και από τη θεωρητική του γελ 1
Giannismix2001 Δημοσ. 12 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου Καταρχάς ξέχασα να αναφέρω ότι είμαι 24. Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις παιδιά. Ο λόγος που δεν θέλω να δώσω από ΕΠΑΛ είναι γιατί από ότι ξέρω παίρνουν ένα πολύ μικρό ποσοστό και πρέπει να γράψεις σαν με 17,500-18000. Για αυτό έλεγα μήπως μπορούσατε να προτείνετε κάποια κατεύθυνση που θα μπορούσα να ανταπεξέλθω κάπως πιο εύκολα Όρεξη για δουλειά εννοείται πως έχω.Αφου έχω και μια τελευταία ευκαιρία έχω σκοπό να τα δώσω όλα .Η προσπάθεια να γίνει να είμαι και εγώ καλά. Απλά δεν ξέρω άμα είναι καλύτερα να βλέπω εφιάλτες με αριθμούς η με γράμματα 😅😅
marouli821316 Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου 6 ώρες πριν, Giannismix2001 είπε Καλησπέρα σας ! Είμαι καινούργιος στο forum και θα ήθελα τα φώτα σας γιατί είμαι αρκετά μπερδεμένος. Έχω τελειώσει ΕΠΑΛ και το έχω χιλιομετανιωσει..Με ενδιαφέρει να δώσω για αστυφυλάκων αλλά έχω μόνο μια τελευταία ευκαιρία για το 2026 ,μετά με πιάνει το όριο ηλικίας. Ειμαι ανάμεσα σε θεωρητική και οικονομικά Από ότι καταλαβαίνετε όλα αυτά τα μαθήματα είναι άγνωστα σε εμένα και έχω σκοπό να ξεκινήσω ιδιαίτερα απλά δεν ξέρω πια κατεύθυνση είναι κάπως πιο εύκολη. Έχω ακούσει ότι η θεωρητική έχει πολύ περισσότερη ύλη και είναι πιο δύσκολη.Υσχιει αυτό; Από την άλλη έχω αρκετά Κενα στα μαθηματικά Τι με συμβουλεύεται να κάνω; Καλησπέρα Γιάννη. Μην αγχώνεσαι και εγώ καινούρια είμαι στο κλαμπ για να θέτω ερωτήσεις για μαθήματα πανελληνιων. Φέτος δίνω πανελληνιες (είμαι Γ λυκείου), οπότε όντας στα της εκπαίδευσης βλέπω πάνω κάτω τι γίνεται και μπορώ ενδεχομένως να σε βοηθήσω. Εγώ συμφωνώ με αυτό που είπανε και τα παιδιά πιο πάνω, ότι εχει να κάνει με το πού είσαι πιο καλός, στην απομνημονευση ή τη θετική σκέψη. Και στα 2 χρειάζονται υποδομές. Στο ΕΠΑΛ τι κατεύθυνση είχες; Γιατί π.χ κάποια ατομα δίνουν και μαθηματικά στις πανελλήνιες από ΕΠΑΛ και ξέρω ότι έχουν την ίδια ύλη με τους μαθητές από τα ΓΕΛ απλά μειωμένη. Οπότε, άμα ήσουν σε αυτή την κατεύθυνση θα γνωρίζεις ήδη την ύλη των μαθηματικών. Ειδάλλως, θα ειναι λίγο δύσκολο να ανταποκριθείς, άμα ειδικά κιόλας δεν είσαι και καλός στα μαθηματικά... Και σκέψου ότι θα εχεις 1 χρόνο μόνο για να προσπελάσεις μια τεράστια ύλη, οπότε δε θα σε παίρνει να καλύψεις τυχόν κενά προηγούμενων χρόνων. Επομένως, θα πρότεινα να πας θεωρητική (άμα ισχύουν τα παραπάνω που είπα για τα μαθηματικά), γιατί εκεί μου φαίνεται ότι είναι πιο εύκολο να μάθεις νέες εννοιες από το μηδέν μέσα σε 1 χρόνο και κάτι + άμα έχεις μεράκι και τα δώσεις όλα, θα γράψεις και καλά (καλύτερα από το να ήσουν ίσως με μαθηματικά) και μπορεί και καλύτερα από αυτούς που είναι οικονομικά, που συνήθως σε αυτή την κατεύθυνση πάνε οι πιο χαμηλού επιπέδου μαθητές, και επειδή θα είναι κοινή σχολή στις 2 κατευθύνσεις θα κατέβουν οι βάσεις από τους οικονομικούς και θα έχεις πλεονέκτημα τότε. Συγγνώμη αν τα εξέφρασα λίγο περίπλοκα, αλλά φαντάζομαι κατάλαβες τι εννοώ. Ελπίζω να βοήθησα. Καλή τύχη με αυτό! 1
Giannismix2001 Δημοσ. 13 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 7 ώρες πριν, marouli821316 είπε Καλημέρα!! Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Μηχανολογία ήμουν απλά είχα το κακό να μην προσέχω στα μαθηματικά.Απο μαθηματικά ξέρω μόνο κάτι εξισώσεις και τέτοια . Ναι εννοείται πως βοήθησες και ευχαριστώ πολύ! Απλά έχω μιλήσει με τόσους καθηγητές και μου λένε τι ειδικότητα είχα .Τους λέω μηχανολογία και μου λένε τεχνολογική να πας τότε γιατί λένε θεωρητική δεν θα τα τα βγάλεις πέρα .Λένε πρέπει να διαβάζω 7-8 ωρες την μέρα.Αλλοι δάσκαλοι λένε πήγαινε άφοβα θεωρητική είναι πιο απλά τα πράγματα.Για αυτό έστειλα και εδώ να μου πείτε και εσείς την γνώμη σας .😊
Kagome Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου Την απάντηση θα τη δώσεις εσύ στον εαυτό σου. Είναι τελείως υποκειμενικό αυτό που ρωτάς. Ή θα πας σε ένα φροντιστήριο και θα μπεις δοκιμαστικά σε μαθήματα και των 2 κατευθύνσεων ή θα κάνεις λίγες ώρες ιδιαίτερα. Μόνο έτσι θα καταλάβεις. Και πήγαινε και σε ένα βιβλιοπωλείο ή σχολείο να ξεφυλλίσεις τα βιβλία. Και δες και τους βαθμούς σου στο γυμνάσιο φυσικά. 1
Giannismix2001 Δημοσ. 13 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Πάντως οικονομικά για να γράψεις καλά πρέπει να γράψεις και καλά στα μαθηματικά.Βλεπω καλούς μαθητές που πάνε και δεν γράφουν . Λέω καλά εντάξει και απορώ πως μου λένε καθηγητές τα καλύπτεις τα κενά μεσα σε ένα χρόνο και γράφεις+ να βγει η ύλη ...δεν ξέρω . .Αν υπάρχει κάποιος που είχε παρόμοιο πρόβλημα να πει την γνώμη του. Στο γυμνάσιο ελάχιστα πιο καλούς βαθμούς είχα στα φιλολογικά. Ναι το πιο σωστό είναι αυτό που είπες να δοκιμάσω κάποιες ώρες και στις δύο κατευθύνσεις για να δω που πατάω καλύτερα. 1
yannis27gr Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου 4 ώρες πριν, Giannismix2001 είπε Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Πάντως οικονομικά για να γράψεις καλά πρέπει να γράψεις και καλά στα μαθηματικά.Βλεπω καλούς μαθητές που πάνε και δεν γράφουν . Λέω καλά εντάξει και απορώ πως μου λένε καθηγητές τα καλύπτεις τα κενά μεσα σε ένα χρόνο και γράφεις+ να βγει η ύλη ...δεν ξέρω . .Αν υπάρχει κάποιος που είχε παρόμοιο πρόβλημα να πει την γνώμη του. Στο γυμνάσιο ελάχιστα πιο καλούς βαθμούς είχα στα φιλολογικά. Ναι το πιο σωστό είναι αυτό που είπες να δοκιμάσω κάποιες ώρες και στις δύο κατευθύνσεις για να δω που πατάω καλύτερα. Να σου πω τη δική μου ιστορία γιατί μοιάζει με τη δική σου (εκτός από το κοινό όνομα ). Έβγαλα το λύκειο με 13,5 και στις πανελλήνιες φυσικά ένα ωραίο μηδενικό. Μερικά χρόνια μετά, κι αφού δεν είδα χαϊρι από δουλειές, αποφάσισα να ξαναδώσω πανελλήνιες για να μπω αστυνομία (είδες που μοιάζουν οι ιστορίες μας; ). Στα 24 λοιπόν ξαναπήγα φροντιστήριο ενώ δούλευα παράλληλα, διάβασα σοβαρά κι οργανωμένα και έγραψα 18.000 μόρια (τελικά πήγα Ψυχολογία ). Στην τότε 4η Δέσμη, δηλαδή Έκθεση, Μαθηματικά, Ιστορία, Πολιτική Οικονομία. Οπότε, αν το πάρεις σοβαρά, φυσικά είναι doable. Ειδικά δε που αν ξεκινήσεις τώρα και βάλεις στόχο τις πανελλήνιες του 2026, θα έχεις σχεδόν ενάμιση χρόνο για να προετοιμαστείς. 1
Giannismix2001 Δημοσ. 13 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου Άσε φίλε εμείς οι Γιάννηδες πρέπει να το έχουμε το προβλημα δεν εξηγείται 😅 Μπράβο σου που τα κατάφερες .Με πίστη και αφοσίωση όλα γίνονται.Καλύτερα αργά παρά ποτέ. Εντάξει αφού και εσύ στην ίδια θέση ήσουν έχουμε ελπίδες πιστεύω 😁 1
velociraptoras Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου Μπορείς να δώσεις από ΕΠΑΛ θα είναι πιο ευκολη η προετοιμασία με εντατικό διάβασμα και φροντιστήριο.Στο ΓΕΛ θα ζοριστείς πολύ γιατί είναι άγνωστη η ύλη. *Επίσης έχεις τη δυνατότητα να δηλώσεις και σχολές μηχανικών αλλά χωρίς υπόβαθρο στα μαθηματικά θα είναι παλούκι. Μου κάνει εντύπωση πάντως που σου είπαν να πας μέσω ΓΕΛ καθώς βλέπω ακόμα και συνομηλικους μου με πτυχία και μεταπτυχιακά να επιλέγουν να ξαναδώσουν πανελλήνιες από ΕΠΑΛ και μάλιστα εσπερινα για σχολές υψηλής ζήτησης παρά να δώσουν κατατακτήριες ή να πάνε ξανά από ΓΕΛ. Και μιλάω για άτομα που έχουν επάρκεια να διδάσκουν τα μαθήματα των πανελλαδικών σε ΓΕΛ. Στα ΕΠΑΛ μπορεί να είναι μικρό το ποσοστό αλλά ελάχιστοι κάνουν πραγματική προσπάθεια. Αν στρωθείς στο διάβασμα και κάνεις φροντιστήριο στα μαθηματικά που έχεις αδυναμία πιστεύω ότι το έχεις.
marouli821316 Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 16/3/2025 στις 10:26 ΠΜ, velociraptoras είπε Μπορείς να δώσεις από ΕΠΑΛ θα είναι πιο ευκολη η προετοιμασία με εντατικό διάβασμα και φροντιστήριο.Στο ΓΕΛ θα ζοριστείς πολύ γιατί είναι άγνωστη η ύλη. *Επίσης έχεις τη δυνατότητα να δηλώσεις και σχολές μηχανικών αλλά χωρίς υπόβαθρο στα μαθηματικά θα είναι παλούκι. Μου κάνει εντύπωση πάντως που σου είπαν να πας μέσω ΓΕΛ καθώς βλέπω ακόμα και συνομηλικους μου με πτυχία και μεταπτυχιακά να επιλέγουν να ξαναδώσουν πανελλήνιες από ΕΠΑΛ και μάλιστα εσπερινα για σχολές υψηλής ζήτησης παρά να δώσουν κατατακτήριες ή να πάνε ξανά από ΓΕΛ. Και μιλάω για άτομα που έχουν επάρκεια να διδάσκουν τα μαθήματα των πανελλαδικών σε ΓΕΛ. Στα ΕΠΑΛ μπορεί να είναι μικρό το ποσοστό αλλά ελάχιστοι κάνουν πραγματική προσπάθεια. Αν στρωθείς στο διάβασμα και κάνεις φροντιστήριο στα μαθηματικά που έχεις αδυναμία πιστεύω ότι το έχεις. Μπορεί να διαλέγει από ΓΕΛ γιατί η σχολή που στοχεύει να μην είναι ίσως προσβάσιμη από ΕΠΑΛ... 🤷♀️ Στις 13/3/2025 στις 10:32 ΠΜ, Giannismix2001 είπε Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Πάντως οικονομικά για να γράψεις καλά πρέπει να γράψεις και καλά στα μαθηματικά.Βλεπω καλούς μαθητές που πάνε και δεν γράφουν . Λέω καλά εντάξει και απορώ πως μου λένε καθηγητές τα καλύπτεις τα κενά μεσα σε ένα χρόνο και γράφεις+ να βγει η ύλη ...δεν ξέρω . .Αν υπάρχει κάποιος που είχε παρόμοιο πρόβλημα να πει την γνώμη του. Στο γυμνάσιο ελάχιστα πιο καλούς βαθμούς είχα στα φιλολογικά. Ναι το πιο σωστό είναι αυτό που είπες να δοκιμάσω κάποιες ώρες και στις δύο κατευθύνσεις για να δω που πατάω καλύτερα. Τι είδους καθηγητές στο είπανε αυτό; Άμα ρωτήσεις καθηγητές θετικών επιστημών θα σου πουν τα καλύτερα για τα μαθηματικά, ενώ άμα ρωτήσεις φιλολόγους θα σου πλέξουν το εγκώμιο για τα δικά τους διδασκόμενα μαθήματα. 😂 Εξαρτάται και τι κενά έχεις στα μαθηματικά. Αλλά γενικώς θεωρώ πως άλλο πράγμα είναι να μάθω μερικούς κανόνες γραμματικής, που ενδεχομένως να έχω και κάποιες υποδομές και από άλλες ξένες γλώσσες που ήδη έχω μάθει γιατί θα μοιάζουν, και να απομνημονεύσω ιστοριούλες, και άλλο πράγμα να πρέπει να κατανοώ έννοιες. Στη θεωρητική κάθε μέρα να κάνεις επαναλήψεις και να τα λες στον καθρέφτη τι διάολο θα σου μείνουν κάποια στιγμή. Μαθηματικά, όμως, απαιτείται μια μηχανιστική λογική και σκέψη θετικών επιστημων που καλλιεργειται από τη μικρή ηλικία και αλυσιδωτά συνεχίζει και τα επόμενα χρόνια. Οπότε, ένας κρίκος εκεί να μην υπάρχει δυσκολεύει το πράγμα... Επεξ/σία 17 Μαρτίου από marouli821316 2
tasoe Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου Φίλε, άκουσε με. 1ον, θα πας οικονομική κατεύθυνση, μην το συζητάς καν. 2ον. Θα ασχοληθείς ΜΟΝΟ με τα 3 μαθήματα, δε θα διαβάσεις καθόλου Μαθηματικά. Και εξηγούμαι: αν διαβάσεις 500 ώρες οικονομία, θα γράψεις 15. Αν διαβάσεις 600 ώρες θα γράψεις 18. Αν τις κάνεις 700, θα γράψεις 20. Το ίδιο πάνω κάτω και για την πληροφορική. Στα Μαθηματικά αν διαβάσεις 500 ώρες θα γράψεις 2. Αν τις κάνεις 1.000 θα γράψεις 5. Με 2.000 πας στο 8. Για παραπάνω δεν το συζητάμε. Είναι απλά ασύμφορο να ασχοληθείς. Θέλει λιγότερο διάβασμα για το 17 να γίνει 20 στην οικονομία από ό,τι το 5 να γίνει 8 στα Μαθηματικά. Απλά δεν αξίζει τον κόπο. Μην πας να βρεις κανέναν ιδιαιτεράκια που θα σε παραμυθιάσει ότι είσαι ώριμος και θα τα πιάσεις πιο εύκολα και κουραφέξαλα. Υποθετικό σενάριο. Αν ξεκινήσεις αύριο να διαβάζεις 8 ώρες τη μέρα και το μοιράσεις 2+2+2+2 στα τέσσερα μαθήματα θα γράψεις το 2026 δύο 20άρια σε οικονομία και πληροφορική, 16,8 στην έκθεση και 4,4 στα Μαθηματικά. Καλύτερα λοιπόν να μη διαβάσεις καθόλου Μαθηματικά και αυτές τις δύο ώρες τη μέρα να πηγαίνεις για καφέ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα