Προς το περιεχόμενο

Vpn friendly Router

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 09/04/2025 at 08:56, Silenzio said:

εβαλα στο main deco x50 το nord vpn, αλλά δεν έχει επιλογή kill switch το deco..τωρα περιμενω το cudy να δω αν θα παιξει ρουτερ παροχου --> cudy --> deco σε ap mode.. Αν το εχει κανει καποιος ας βοηθησει..

Δοκίμασες τη συσκευή που βγαίνει από το vpn να την έχεις στο blacklist του Deco? 

• Like 1
  • Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 hour ago, squib said:

Δοκίμασες τη συσκευή που βγαίνει από το vpn να την έχεις στο blacklist του Deco? 

συγγνωμη φιλε μου δε καταλαβαινω τι εννοεις.

Δημοσ.
1 hour ago, Silenzio said:

συγγνωμη φιλε μου δε καταλαβαινω τι εννοεις.

μπορείς στα vpn client να κάνεις add το device που θές να βγαίνει απο vpn και στο secuity στα black listed devices να το προσθέσεις εκεί. Λογικά έτσι δε θα βγαίνει online παρά μόνο από το vpn client

• Like 1
Δημοσ.
49 minutes ago, squib said:

μπορείς στα vpn client να κάνεις add το device που θές να βγαίνει απο vpn και στο secuity στα black listed devices να το προσθέσεις εκεί. Λογικά έτσι δε θα βγαίνει online παρά μόνο από το vpn client

στο vpn client οντως έχει να κανεις add συσκευες που θελεις να χρησιμοποιουν vpn, στο access permission ομως το ειχα στο all clients, δηλαδή τα περνούσα όλα απο vpn. Αν ενεργοποιώ το vpn στο deco και εχω την εφαρμογη nord στο pc connected τοτε δε δινει internet με τιποτα. Απο τη μια θελω να ειναι στο ρουτερ, απο την άλλη ομως στην εφμαρογη εχει τις επιλογες Kill switch ( internet και app kill).. Για αυτο με το cudy θα εχω την επιλογη kill switch..

Το δευτερο που αναφέρεις στο security δε μου έχει τέτοια επιλογή στο vpn, στο deco έχει ξεχωριστο tab security + αλλα ειναι επι πληρωμη απο οτι βλέπω και δε ξερω τι κανει..

Δημοσ.
31 minutes ago, Silenzio said:

στο vpn client οντως έχει να κανεις add συσκευες που θελεις να χρησιμοποιουν vpn, στο access permission ομως το ειχα στο all clients, δηλαδή τα περνούσα όλα απο vpn. Αν ενεργοποιώ το vpn στο deco και εχω την εφαρμογη nord στο pc connected τοτε δε δινει internet με τιποτα. Απο τη μια θελω να ειναι στο ρουτερ, απο την άλλη ομως στην εφμαρογη εχει τις επιλογες Kill switch ( internet και app kill).. Για αυτο με το cudy θα εχω την επιλογη kill switch..

Το δευτερο που αναφέρεις στο security δε μου έχει τέτοια επιλογή στο vpn, στο deco έχει ξεχωριστο tab security + αλλα ειναι επι πληρωμη απο οτι βλέπω και δε ξερω τι κανει..

δεν ειναι επι πληρωμή η επιλογή devices σε access list, ποιο Deco έχεις, dm me

• Like 1
Δημοσ.
3 minutes ago, squib said:

δεν ειναι επι πληρωμή η επιλογή devices σε access list, ποιο Deco έχεις, dm me

Spoiler

viber_image_2025-04-10_19-08-07-576.jpg.3de1dd1cd86e0aee95442602dc68e5ff.jpg

το block list εννοεις ?

έχω main deco x50 ( + 1 X50 και κάποια X10 satellites)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες που παραθεσατε , εγω μετα απο ψαξιμο κατεληξα στο TP LINK AX55 το οποιο είναι πολυ φιλικό στις ρυθμίσεις του, είναι vpn client - vpn server ,wifi, περνάς εύκολα το set up απο NORDVPN  , σηκώνει wireguard  και openvpn. 

Το μόνο αρνητικό το οποίο ανακάλυψα αφου το έστησα είναι οτι δεν έχει killswitch στις ρυθμίσεις του ωστε να ρίξει το δίκτυο σε περίπτωση που πέσει ο σερβερ του vpn. Κάπου πήρε το μάτι μου ένα Cudy, το οποίο έχει killswitch  στις ρυθμίσεις του. 

Αυτά απο εμένα, αφήνω το θεμα ανοιχτό ώστε να μπορεί όποιος ενδιαφέρεται στην κοινότητα να συζητήσει και να ενημερωθεί επι του θέματος.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλος έχει το Mercusys MR80X και είδε ότι έβγαλε firmware update για kill switch. Πιστευώ οικονομική λύση για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. 

Επεξ/σία από squib
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/4/2025 στις 10:44 ΠΜ, squib είπε

Φίλος έχει το Mercusys MR80X και είδε ότι έβγαλε firmware update για kill switch. Πιστευώ οικονομική λύση για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. 

το αγορασα μετα απο βιντεο που ειδα στο τικτοκ.ρωτουσα ποσο ριχνει την συνδεση μου απαντουσαν αοριστα εξαρταται.ζητησα speedtest με και χωρις vpn καμια ανταποκριση.

σε εμενα με 300 αρα ιναλαν και με speedtest up 317 down 219  χωρις vpn οταν εβαλα vpn,  nordvpn εχω(openvpn πρωτοκολλο υποστηριζει οχι wireguardvpn που ειναι πιο γρηγορο) το αποτελεσμα ηταν up 20 down 17 σε όλους τους κοντινους στην ελλαδα σερβερ που ειναι θεωρητικα πιο γρηγοροι

και φυσικα οταν το παρουσιασα στο τικτοκ εφαγα ban απο τον τικτοκερ που το παρουσιαζε

εχει killswitch σημαντικοτατο

ας μας πει ο φιλος το δικο του speedtest πριν και μετα το vpn

υπαρχουν ρουτερσ που  ριχνουν λιγο τη συνδεση με την χρηση vpn οποτε προσοχη

Επεξ/σία από dimpapilas
Δημοσ.

Περιμενω το MR80X για δοκιμες και εγω (η Mercusys στελνει αβερτα)
Στα σχεδια ειναι να παρει και firmware upgrade σε λιγες μερες για wireguard που λογικα θα λυσει τα θεματα με την ταχυτητα 
Δεν ειχε καν την λειτουργια για Killswitch και την πηρε πριν λιγες μερες και αυτην.
Αλλα tech reviews στο TikTok λεει πολλα απο μονο του :D 
Επισης επισημης αντιπροσωπειας ειναι μονο τα V2 και σε αυτα θα παταει το Firmware απο μεσα μου ειπαν οτι τα V1 δεν κανουν

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sotosgl είπε

Περιμενω το MR80X για δοκιμες και εγω (η Mercusys στελνει αβερτα)
Στα σχεδια ειναι να παρει και firmware upgrade σε λιγες μερες για wireguard που λογικα θα λυσει τα θεματα με την ταχυτητα 
Δεν ειχε καν την λειτουργια για Killswitch και την πηρε πριν λιγες μερες και αυτην.
Αλλα tech reviews στο TikTok λεει πολλα απο μονο του :D 
Επισης επισημης αντιπροσωπειας ειναι μονο τα V2 και σε αυτα θα παταει το Firmware απο μεσα μου ειπαν οτι τα V1 δεν κανουν

το cudy προβλεπεται να παρει wireguard Σωτηρη?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Sotosgl είπε

?? 
Μα έχει 

με nord vpn χωρις αποκρυπτογραφησεις?

Επεξ/σία από emp87
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, emp87 είπε

με nord vpn?

το nordvpn δεν δινει πρωτοκολλο wireguard δινει ενα δικο του αντιστοιχο πρωτοκολλο nordlynx αλλα μονο για το pc οχι για ρουτερ

επισης το cudy απο οτι ειδα δεν ξεχωριζει τις ip σε ποιες να δωσει με  vpn και σε ποιες οχ

αυτο το κανει το MR80X και ειναι χρησιμο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί στο MR80X βάζεις wireguard από nord χωρίς την αποκρυπτογράφηση του Linux key;

Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο;

Αλλά και να το έχει 2 κλικ υπόθεση είναι όλο είτε από το https://nord-configs.onrender.com/ είτε από https://github.com/JamesTurland/JimsGarage/tree/main/NordVPN-Wireguard

Το ότι δεν μπήκα βαθύτερα στο optimization του Cudy δεν σημαίνει ότι δεν το κάνει και αυτό..

image.png.291b0b2de33d47c59f4b22c7889b3885.png

Επεξ/σία από Sotosgl
προσθηκη φωτογραφιας
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...