LuckyLook245 Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου (επεξεργασμένο) Στις 27/4/2025 στις 1:49 ΜΜ, dimpapilas είπε το αγορασα μετα απο βιντεο που ειδα στο τικτοκ.ρωτουσα ποσο ριχνει την συνδεση μου απαντουσαν αοριστα εξαρταται.ζητησα speedtest με και χωρις vpn καμια ανταποκριση. σε εμενα με 300 αρα ιναλαν και με speedtest up 317 down 219 χωρις vpn οταν εβαλα vpn, nordvpn εχω(openvpn πρωτοκολλο υποστηριζει οχι wireguardvpn που ειναι πιο γρηγορο) το αποτελεσμα ηταν up 20 down 17 σε όλους τους κοντινους στην ελλαδα σερβερ που ειναι θεωρητικα πιο γρηγοροι και φυσικα οταν το παρουσιασα στο τικτοκ εφαγα ban απο τον τικτοκερ που το παρουσιαζε εχει killswitch σημαντικοτατο ας μας πει ο φιλος το δικο του speedtest πριν και μετα το vpn υπαρχουν ρουτερσ που ριχνουν λιγο τη συνδεση με την χρηση vpn οποτε προσοχη Το router αν δεν εχει δυνατή cpu, επειδή η vpn λειτουργία ειναι απαιτητική, λόγω κωδικοποίησης κ αποκωδικοποιησης, τοτε η ταχύτητα με ενεργοποιημένο το vpn θα πεφτει δρα μα τι κα!!! Ειχα router mi κ την 100 την εκανε 10 κ τωρα εχω ενα με 4-core, 1.5GHz, και την 200 την ριχνει στα 80... (με σερβερ στα βαλκανια) Επεξ/σία 3 Μαϊου από LuckyLook245 1
LuckyLook245 Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου (επεξεργασμένο) Στις 12/3/2025 στις 10:00 ΜΜ, spikefth είπε Καλησπέρα σας έχω το speedport plus 2 της cosmote το οποίο δεν έχει ρυθμισεις για να περαστεί vpn. Ψάχνω κάποιο ρουτερ να το αντικαταστήσω ή να το συνδέσω πάνω του και να περάσω vpn ώστε έτσι να συνδέονται όλες οι οικιακές συσκευές πάνω. Η γραμμή είναι 50άρα. Δεν γνωρίζω τι ακριβώς χρειάζεται να κοιτάξω στα specs οπότε η βοηθειά σας χρήσιμη για την επιλογή του προιόντος. Σας ευχαριστώ Asus ax56u, θα βάλεις το firmware Asuswrt-Merlin το οποια ειναι ιδιο περίβαλον GUI με της asus αλλα πιο ευέλικτο σε ρυθμίσεις. Θα βαλεις στην καρτελα vpn client τις ρυθμισεις του VPN σου. Το asus θα το συνδεσεις πανω στης cosmote κ καθαρισες (Θα βαλω προς πωληση ενα asus αλλα σε 1 μηνα περίπου) Επεξ/σία 4 Μαϊου από LuckyLook245
prince_21 Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου (επεξεργασμένο) Εγω με το Cudy WR3000 αντιμετωπιζω το εξης προβλημα - Το χρησιμοποιω ως δευτερο router (ethernet απο ρουτερ ΝΟΒΑ 500αρα οπτικη) μονο για τηλεοραση ουσιαστικα και εχω σεταρει με wireguard vpn σε ελληνικο σερβερ με ενεργοποιημενη την επιλογη KILL αν πεσει ο σερβερ. Ενω παιζει κανονικα και μαλιστα δεν εχω τεραστια απωλεια σε ταχυτητα, 1 στις 10 μερες κανει drop το σερβερ λογικα και ακομα και αν προσπαθησω να βαλω αλλους σερβερ μπορει να παιξει για 10 λεπτα αλλα μετα ξανα παλι το ιδιο. Με τη βοηθεια ChatGPT ελυσα την πρωτη φορα το προβλημα - στο config αλλαξα αριθμο MTU σε 1280 - tο εκανε ξανα χτες και οποιο ελληνικο / ολλανδικο σερβερ και να προσπαθησα να βαλω παλι τα ιδια. Με τα πολλα, εκανα και restart κλπ απο σημερα παιζει κανονικα. Τo CHATGPT οταν ανεβασα το log με τα σφαλματα μου εβγαλε αυτα Thanks — based on the logs, your Cudy WR3000 router is running wireguard_watchdog and attempting regular Wi-Fi scans, but DNS resolution is failing, as shown here: daemon.err uhttpd[3848]: ;; connection timed out; no servers could be reached This typically means: No working DNS servers are configured, or DNS queries are being blocked, dropped, or misrouted (especially relevant if you're forcing VPN routing or blocking DoH/DoT). Since you're using WireGuard on your Cudy WR3000 and seeing DNS timeouts (;; connection timed out; no servers could be reached), it’s very likely that DNS is not correctly routed via the WireGuard interface, or your firewall/VPN configuration is blocking DNS. Την πρωτη φορα και επειδη το ρουτερ στον ελεγχο εβγαζε "DNS ABNORMAL" αλλαξα το DNS του Proton σε 1.1.1.1 και MTU = 1280 Quick Summary of What We Fixed Together: Problem Solution No handshake New WireGuard config DNS abnormal Changed DNS to 1.1.1.1, 8.8.8.8 No internet after VPN Set MTU = 1280 Επεξ/σία 4 Μαϊου από prince_21
LuckyLook245 Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, prince_21 είπε Εγω με το Cudy WR3000 αντιμετωπιζω το εξης προβλημα - Το χρησιμοποιω ως δευτερο router (ethernet απο ρουτερ ΝΟΒΑ 500αρα οπτικη) μονο για τηλεοραση ουσιαστικα και εχω σεταρει με wireguard vpn σε ελληνικο σερβερ με ενεργοποιημενη την επιλογη KILL αν πεσει ο σερβερ. Ενω παιζει κανονικα και μαλιστα δεν εχω τεραστια απωλεια σε ταχυτητα, 1 στις 10 μερες κανει drop το σερβερ λογικα και ακομα και αν προσπαθησω να βαλω αλλους σερβερ μπορει να παιξει για 10 λεπτα αλλα μετα ξανα παλι το ιδιο. Με τη βοηθεια ChatGPT ελυσα την πρωτη φορα το προβλημα - στο config αλλαξα αριθμο MTU σε 1280 - tο εκανε ξανα χτες και οποιο ελληνικο / ολλανδικο σερβερ και να προσπαθησα να βαλω παλι τα ιδια. Με τα πολλα, εκανα και restart κλπ απο σημερα παιζει κανονικα. Τo CHATGPT οταν ανεβασα το log με τα σφαλματα μου εβγαλε αυτα Thanks — based on the logs, your Cudy WR3000 router is running wireguard_watchdog and attempting regular Wi-Fi scans, but DNS resolution is failing, as shown here: daemon.err uhttpd[3848]: ;; connection timed out; no servers could be reached This typically means: No working DNS servers are configured, or DNS queries are being blocked, dropped, or misrouted (especially relevant if you're forcing VPN routing or blocking DoH/DoT). Since you're using WireGuard on your Cudy WR3000 and seeing DNS timeouts (;; connection timed out; no servers could be reached), it’s very likely that DNS is not correctly routed via the WireGuard interface, or your firewall/VPN configuration is blocking DNS. Την πρωτη φορα και επειδη το ρουτερ στον ελεγχο εβγαζε "DNS ABNORMAL" αλλαξα το DNS του Proton σε 1.1.1.1 και MTU = 1280 Quick Summary of What We Fixed Together: Problem Solution No handshake New WireGuard config DNS abnormal Changed DNS to 1.1.1.1, 8.8.8.8 No internet after VPN Set MTU = 1280 Ολο το ίντερνετ πέφτει ή μονο το VPN? Δες αν χωρις Killswitch enabled κραταει την σύνδεση ενεργη Εχεις VoIP? Αν ναι πες μου την τοπολογια του δικτύου σου. (Αν κ όπως το βλεπω τώρα δεν νομιζω να παιζει ρολο, αλλα πες μου μήπως την εχω καταλάβει λαθος) Εμενα μου την έκανε το VoIP σε συνδυασμό με το PPPoE, έπεφτε καθε 10-15 λεπτα, δεν ξεχωριζει τα πακέτα κ θελει ρύθμιση VLAN σε LAN port (χονδρικα στα λεω, αν θες λεπτομερώς στειλε μου). Εκανα δυο μερες να βρω γτ έπεφτε το ίντερνετ Επεξ/σία 4 Μαϊου από LuckyLook245 1
prince_21 Δημοσ. 5 Μαϊου Δημοσ. 5 Μαϊου (επεξεργασμένο) 13 hours ago, LuckyLook245 said: Ολο το ίντερνετ πέφτει ή μονο το VPN? Δες αν χωρις Killswitch enabled κραταει την σύνδεση ενεργη Εχεις VoIP? Αν ναι πες μου την τοπολογια του δικτύου σου. (Αν κ όπως το βλεπω τώρα δεν νομιζω να παιζει ρολο, αλλα πες μου μήπως την εχω καταλάβει λαθος) Εμενα μου την έκανε το VoIP σε συνδυασμό με το PPPoE, έπεφτε καθε 10-15 λεπτα, δεν ξεχωριζει τα πακέτα κ θελει ρύθμιση VLAN σε LAN port (χονδρικα στα λεω, αν θες λεπτομερώς στειλε μου). Εκανα δυο μερες να βρω γτ έπεφτε το ίντερνετ Σε ευχαριστω για το χρονο που αφιερωσες και την απαντηση σου. Οχι, δεν εχω ουτε VoIP ουτε πεφτει ολο το ιντερνετ. Ουσιαστικα πεφτει ο σερβερ και το Cudy που εχει vpn configuration, ενω το internet με το ρουτερ του ISP κομπλε - ποτε δεν εχω αποσυνδεσεις. Οπως ειπα δε συμβαινει παντα - ισως μια φορα τη βδομαδα - ειχα δοκιμασει και killswitch disabled αλλα τα ιδια. Ουσιαστικα αυτο που συμβαινει ειναι οτι απο τη στιγμη που πεσει ο σερβερ που εχω σεταρει στο Cudy - μετα αρνειται για καμποση ωρα να μεινει σταθερο ο,τι σερβερ και να δοκιμασω - Επεξ/σία 5 Μαϊου από prince_21
dimpapilas Δημοσ. 5 Μαϊου Δημοσ. 5 Μαϊου οι σερβερ πεφτουν που και που στο vpn το εχω δει σε γειτονικες χωρες με nordvpn
LuckyLook245 Δημοσ. 5 Μαϊου Δημοσ. 5 Μαϊου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, prince_21 είπε Σε ευχαριστω για το χρονο που αφιερωσες και την απαντηση σου. Οχι, δεν εχω ουτε VoIP ουτε πεφτει ολο το ιντερνετ. Ουσιαστικα πεφτει ο σερβερ και το Cudy που εχει vpn configuration, ενω το internet με το ρουτερ του ISP κομπλε - ποτε δεν εχω αποσυνδεσεις. Οπως ειπα δε συμβαινει παντα - ισως μια φορα τη βδομαδα - ειχα δοκιμασει και killswitch disabled αλλα τα ιδια. Ουσιαστικα αυτο που συμβαινει ειναι οτι απο τη στιγμη που πεσει ο σερβερ που εχω σεταρει στο Cudy - μετα αρνειται για καμποση ωρα να μεινει σταθερο ο,τι σερβερ και να δοκιμασω - Δυστυχώς δεν ξερω τι να σου πω για λυση Εχεις δοκιμασει αντι για wireguard με openvpn? Νομιζω ανταποκρίνεται καλυτερα σε ανώμαλα γεγονότα Η αλήθεια ειναι πως δεν ειμαι expert, απλα ξερω μεχρι εκει που εχω συναντήσει πρόβλημα χτίζοντας το δικο μου δίκτυο χωρις τον εξοπλισμό απο παρόχους Πάντως αυτο που θα σου επισήμανα οσον αφορα το chatgpt, οτι αυτο είναι το καλύτερο (σε σύγκριση με perplexity) κ να του λες κ την παραμικρή λεπτομέρεια π.χ. Εμενα εκανε αποσυνδεσεις-συνδεσεις όλο το ίντερνετ καθε 5-10 λεπτα (μολις εβγαλα το δικο μου tp-link κ εβαλα δικο μου asus), μου εδινε λύσεις το ΑΙ, με βαση το log, οι οποιες δεν λειτουργουσαν, κ μόλις του ειπα οτι εχω κ switch unmanaged τότε μου ειπε...."εεεεεεεεπ φιλαρακι γτ δεν το λες τοση ωραααα!!!!" [Το tp-link (χονδρικα) ξεχωριζε τα πακετα pppoe κ voip κ ετσι λειτουργουσε ιντερνετ κ τηλ, το asus δεν τα ξεχωριζε κ επεφτε το internet ετσι ηθελε managed switch, κ σεταρισμα vlan 837 κ 835 ανα port] ONT -> Managed Switch -> Grandstorm -> VOIP ONT -> Managed Switch -> Internet Devices ONT -> Managed Switch -> Router (wan port) Router (LAN Port) -> Managed Switch 20 λεπτά πριν, dimpapilas είπε οι σερβερ πεφτουν που και που στο vpn το εχω δει σε γειτονικες χωρες με nordvpn Α, μήπως ειναι στα πλαισια των περιοδικων reboot, για να καθαριζουν τις RAM των server? Επεξ/σία 5 Μαϊου από LuckyLook245
achilles_g_ Δημοσ. 5 Μαϊου Δημοσ. 5 Μαϊου Στις 2/5/2025 στις 2:03 ΜΜ, Sotosgl είπε Το αφηνω εδω μιας και αναλυτικο review δεν ξερω αν θα ερθει Δοκιμασα το beta firmware που ενεργοποιει το wireguard ολα καλα αλλα δυστυχως λογω επεξεργαστη η μεγιστη ταχυτητα που επιασα ηταν τα 125Mbps και αυτα μονο μια φορα Ισως ειναι και θεμα Beta Firmware αλλα μιας και εχω 4 routers με Wireguard κουμπωμενα για τις δοκιμες η διαφορα με τα αλλα μου ηταν μεγαλη (ιδια IP server κλπ) Απο παραμετροποιηση μου αρεσε,ελληνικη αντιπροσωπεια κλπ για εμενα το γεγονος οτι με updates βαζουν οτι θελουμε και λειπει ηταν θετικοτατο αλλα ηταν το μονο μελανο σημειο Για γραμμες μεχρι 100 μια χαρα αλλα για παραπανω δεν Προσοχη γιατι δεν ξερω αν θα το αναφερουν αυτο στο Tiktok που ενημερωνεστε μερικοι Ποιο θεωρείς καλό ρουτερ ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση σε πτώση ταχύτητας;
dimpapilas Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου 14 ώρες πριν, LuckyLook245 είπε Α, μήπως ειναι στα πλαισια των περιοδικων reboot, για να καθαριζουν τις RAM των server? ναι θα μπορουσε!!
Gogotsa Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου 1 ώρα πριν, jimis98 είπε με δωρεαν vpn δεν μπορεςι να κανεις δουλεια? Αναλογως τη δουλεια.....
dimpapilas Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου το protonvpn κανει δουλεια και δινει δωρεαν καποιους σερβερ για μια συσκευη
jimis98 Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου 6 ώρες πριν, Gogotsa είπε Αναλογως τη δουλεια..... @dimpapilas για τορρεντ
The_Judas Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου 10 ώρες πριν, jimis98 είπε με δωρεαν vpn δεν μπορεςι να κανεις δουλεια? Εγω εχω το fastest vpn...με 20 ευρω το εχεις για παντα lifetime. Παρολο που ακουγονται πολλες αρνητικές απόψεις γενικά για τα lifetime...κανενα προβλημα και support εχει και updates και advanced λειτουργίες,kill switch, split tunneling. Ειδικα από την στιγμή που εβαλε και wireguard πρωτοκολλο εχει μεγάλη βελτίωση.
LuckyLook245 Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου Αναλαμπη..... Υπαρχει μια δυνατότητα που δίνουν οι VPN providers, το "Obfuscated servers" (chat gpt για να δειτε τι είναι)...εχετε ψαξει αν ο VPN provider σάς παρεχει αυτη την υπηρεσία (την οποια θεωρω απαραίτητη) κ να την παρεχει αυτοματα οταν σεταριστει ο VPN client στην συσκευη σας?? Διοτι το protonVPN την αναλογη υπηρεσία την δινει μονο αν τρεχει ο χρηστης την εφαρμογή του κ οχι σε σεταρισμενη συσκευή (.π.χ. VPN σε ρουτερ), ομως, π.χ. το surfshark, κ μερικοι αλλοι, την παρεχει by default, χωρις να χρειάζεται να κανει κατι ο συνδρομητής ειτε μπαινει απο ρουτερ ειτε απο το application τους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα