agnostos13 Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου Στις 13/3/2025 στις 1:57 ΜΜ, geomrk είπε σε εσενα δεν θα δωσουνε τιποτα. Η "γνωστή" σου πρεπει να μιλησει με την τραπεζα και να ζητησει το βιντεο,σε εσενα γιατι να δωσουν το οτιδηποτε; Μήπως γιατί ταυτίζεται με τη «γνωστή»;
fitsoulas2024 Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 14/3/2025 στις 7:38 ΜΜ, k_w_t είπε Οταν κοντευει να ληξει η καρτα σου στελνουν καινουργια που απλα την ενεργοποιεις με την παλια με το ιδιο pin. Απ οτι φαινεται ετσι το εχουν κανει τωρα. Ελαβα προσφατα ανανεωση-καρτα Πειραιως και ηταν σα να μη συνεβη τιποτα, πηγα στο ΑΤΜ και εκανα μια αναληψη με το pin που ειχα. Σα να μη μεσολαβησε τιποτα δηλαδη. Προηγουμενως δεν ηταν ετσι. 12 ώρες πριν, Clytoceyx είπε Εγω καπακωνω με ολοκληρο το ενα χερι τα δαχτυλα του αλλου και πληκτρολογω χωρις να κουναω τα δαχτυλα σχεδον καθολου (χρειαζεται εξοικειωση με την πληκτρολογηση). Δεν φαινεται απολυτως τιποτα, ουτε καν κινηση. Συν οτι "τραβαω" και την υποδοχη της καρτας 2-3 φορες ψιλο-διακριτικα πριν την βαλω, απο αυτα που εχω διαβασει οι skimmers αφαιρουνται ευκολα για ευνοητους λογους. Και παντα απο γνωστο ATM τραπεζης στο οποιο παω χρονια και δεν ειναι σε περιεργη περιοχη. αυτα τα ακροβατικα τα κανεις επειδη φοβασαι οτι θα σου παρουν λεφτα μονο με το pin σου? Επεξ/σία 17 Μαρτίου από fitsoulas2024
Silverage Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου Η Πειραιώς τώρα σου στέλνει τη χρεωστική και σου λέει μπες στο internet banking και βάλε ο,τι pin θες.
micos000 Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου Στις 13/3/2025 στις 10:36 ΠΜ, TROD είπε Σε μια γνωστή μου της έκλεψαν το πορτοφόλι της μέσα σε ένα ασανσέρ νοσοκομειου. Μέσα είχε την χρεωστική της Εθνικής και την ταυτότητα της. Τι έγινε τελικά; Βρήκε άκρη η γνωστή σου; Εμένα, με αυτό που υπογράμμισα μου φαίνεται πιθανόν να πήραν τηλέφωνο στην τράπεζα και να ζήτησαν αλλαγή κωδικού pin. Αν είχε μέσα την ταυτότητα και ίσως κάπου γραμμένο και το afm της τότε είναι εύκολο να γίνει η αλλαγή.
sphinxgr Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου Αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο, να έχει γίνει επίσημα ή ανεπίσημα επικοινωνία με εκπρόσωπο της Τράπεζας κ να έγινε reset το pin. Αν κ είναι πιο πιθανό, να μην είναι έτσι ακριβώς η ιστορία κ να λείπουν λεπτομέρειες.
great Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου 6 hours ago, fitsoulas2024 said: αυτα τα ακροβατικα τα κανεις επειδη φοβασαι οτι θα σου παρουν λεφτα μονο με το pin σου? ναι γιατι το NFC της καρτας η το να την αντιγραψει ειναι παρα πολυ ευκολο. το PIN Ομως πρεπει να εχει καια υτο προστατευεις με νυχια και με δοντια. Και πλεον αν εχετε δει (εκτος απο ALPHA που ακομα περιμενουμε) αλλες τραπεζες δεν χρειαζετε να βαλεις την καρτα μεσα, εχει NFC reader και μετά βαζεις το PIN 1
Neptu Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου 54 λεπτά πριν, micos000 είπε Τι έγινε τελικά; Βρήκε άκρη η γνωστή σου; Εμένα, με αυτό που υπογράμμισα μου φαίνεται πιθανόν να πήραν τηλέφωνο στην τράπεζα και να ζήτησαν αλλαγή κωδικού pin. Αν είχε μέσα την ταυτότητα και ίσως κάπου γραμμένο και το afm της τότε είναι εύκολο να γίνει η αλλαγή. Αλλαγή πιν τηλεφωνικά; Γίνεται; Άντε γι αυτούς που έχουν κωδικό Phonebanking να γίνεται, που και πάλι.... Δηλαδή δε μπορείς να αλλάξεις ένα πιν και παίρνεις τηλέφωνο την εξυπηρέτηση; Σε εμένα αν ήμουν τράπεζα θα χτυπούσε καμπανάκι κάτι τέτοιο.
NikosKallithea Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου 1 ώρα πριν, Neptu είπε Αλλαγή πιν τηλεφωνικά; Γίνεται; Άντε γι αυτούς που έχουν κωδικό Phonebanking να γίνεται, που και πάλι.... Δηλαδή δε μπορείς να αλλάξεις ένα πιν και παίρνεις τηλέφωνο την εξυπηρέτηση; Σε εμένα αν ήμουν τράπεζα θα χτυπούσε καμπανάκι κάτι τέτοιο. Rest κανουν και σου στελνουν οδηγιες για νέο πιν μεσω ταχυδρομειου, οπως και στην νεα καρτα
fitsoulas2024 Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 14 ώρες πριν, great είπε ναι γιατι το NFC της καρτας η το να την αντιγραψει ειναι παρα πολυ ευκολο. το PIN Ομως πρεπει να εχει καια υτο προστατευεις με νυχια και με δοντια. Εχουν υπαρξει περιπτωσεις υπεξαιρεσης χρηματων μονο με κλαπεν* pin? *κλαπέν ουδέτερο της μετοχής κλαπείς του αορίστου του ρήματος κλέπτω (καθαρεύουσα) 13 ώρες πριν, Neptu είπε Αλλαγή πιν τηλεφωνικά; Γίνεται; Άντε γι αυτούς που έχουν κωδικό Phonebanking να γίνεται, που και πάλι.... Δηλαδή δε μπορείς να αλλάξεις ένα πιν και παίρνεις τηλέφωνο την εξυπηρέτηση; Σε εμένα αν ήμουν τράπεζα θα χτυπούσε καμπανάκι κάτι τέτοιο. Εχω αλλαξει pass(που ειχα ξεχασει) εισοδου στο e-banking τηλεφωνικα.
great Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 10 hours ago, fitsoulas2024 said: Εχουν υπαρξει περιπτωσεις υπεξαιρεσης χρηματων μονο με κλαπεν* pin? σε έχασα....αν εχουν γινει υπεξαιρεση με το PIN αν στο εχουν παρει. Εαν εχουν και copy την κάρτα που ειναι το πιο ευκολο (stip ή chip ή NFC) ναι με το PIN να το ξερουν ναι θα στα φανε ολα
fitsoulas2024 Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 14 ώρες πριν, great είπε σε έχασα....αν εχουν γινει υπεξαιρεση με το PIN αν στο εχουν παρει. Εαν εχουν και copy την κάρτα που ειναι το πιο ευκολο (stip ή chip ή NFC) ναι με το PIN να το ξερουν ναι θα στα φανε ολα γιατι να με χασεις, αφου μιλαμε για περιπτωση κλαπεντος pin ανευ καρτας. Εχουν γινει τετοιες υπεξαιρεσεις?
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 4 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε γιατι να με χασεις, αφου μιλαμε για περιπτωση κλαπεντος pin ανευ καρτας. Εχουν γινει τετοιες υπεξαιρεσεις? Πως θα σου κλέψουν το pin χωρίς κάρτα;
micos000 Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 18/3/2025 στις 12:36 ΠΜ, fitsoulas2024 είπε Εχουν υπαρξει περιπτωσεις υπεξαιρεσης χρηματων μονο με κλαπεν* pin? Όχι και απ' ότι καταλαβαίνω δε μπορεί να γίνει. Τι θα κάνει δηλαδή, θα πάει στο ΑΤΜ και θα χτυπήσει μόνο το pin; Επεξ/σία 19 Μαρτίου από micos000 1
mezger Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου Χάνετε λίγο το δάσος, αν κάποιος με οποινδήποτε τρόπο έχει δει το pin σου, είσαι τέλειος στόχος για να σου την πέσουν με την πρώτη ευκαιρία και να σου πάρουν την κάρτα. Και μετά θα γράφεις στο φορουμ "μα πως έκαναν ανάληψη με την κάρτα μου, αφού σίγουρα δεν είχα πουθενά γραμμένο το pin". Με άλλα λόγια κάθε πληροφορία αξίζει να την προστατέψεις-ακόμα κι αν εσύ δε μπορείς να σκεφτείς κανένα τρόπο για να την χρησιμοποιήσει ένας απατεώνας, ο απατεώνας έχει ήδη σκεφτεί τρεις-τέσσερις, dont worry 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα