Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

Αρα θεωρεις οτι δε συνεβησαν ετσι τα πραγματα, και ο τυπος που βγαινει με το ονομα και τη φατσα του λεει ψεματα και δεν κλειδωθηκε ο λογ/σμος του.

Οσο για την ιστορια μαλλον δεν την εχεις καταλαβει γιατι δεν μπαζει, αντιθετα ειναι μια εξυπνη κομπινα.

καλέ μου φίλε αν ξαναδείς το βίντεο και καταλάβεις τελικά ποια ήταν η κατάληξη (γιατί εγώ δεν το κατάλαβα) πες μου.

Αυτό που εγώ είδα ήταν ένα βίντεο 30 λεπτών και μία ιστορία που για να την αναφέρεις δεν χρειάζεσαι ούτε 5.

Τελικά δεν αναφέρει στο τέλος (το ξαναλέω) πως τελείωσε όλα αυτό. Και άντε να πω και κάτι τελευταίο : Αν ο τρίτος τύπος έδωσε 400 ευρώ αέρα  να αγοράσει πατίνι 2000 ευρώ μετά από τηλεφωνική συνομιλία τότε ......δεν υπάρχει σωτηρία .

Πάντως όπως είπαν και η παραπάνω φίλοι το πάγωμα λογαριασμού σε τράπεζα δεν γίνεται για τέτοια ζητήματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, lector είπε

Γιατι μια εταιρεια αποκλειεται να πεσει θυμα απατης; Δεν ειναι ολα τα eshops μεγαθηρια ή πολυεθνικες με στρατιες δικηγορων και λογιστων.

oπως ειπα, εβαλα προσφατα κατι αγγελιες στο marketplace, πλακωσανε καμια 15ρια "ενδιαφερομενοι" με υποπτα(ψευτικα) προφιλς, ολοι με τον ιδιο γελοιο ξυλινο λογο "ειναι το προϊον αυτο που εικονιζεται? ενδιαφερομαι να το αγορασω, φυσικα θα σας βαλω αμεσως τα χρηματα, δωστε μου το iban σας". Εσυ θα το εδινες δηλαδη, αφου δεν υπαρχει κανενας κινδυνος?

21 λεπτά πριν, mathimatikos196 είπε

καλέ μου φίλε αν ξαναδείς το βίντεο και καταλάβεις τελικά ποια ήταν η κατάληξη (γιατί εγώ δεν το κατάλαβα) πες μου.

Τελικά δεν αναφέρει στο τέλος (το ξαναλέω) πως τελείωσε όλα αυτό. Και άντε να πω και κάτι τελευταίο : Αν ο τρίτος τύπος έδωσε 400 ευρώ αέρα  να αγοράσει πατίνι 2000 ευρώ μετά από τηλεφωνική συνομιλία τότε ......δεν υπάρχει σωτηρία .

Στο τελος λεει οτι μετα απο μερικες μερες καταφερε να σηκωνει καποια λεφτα απο το γκισε. Ειναι πολλοι που προπληρωνουν μεγαλα ποσα και μετα τραβανε τα μαλλια τους. Γενικα, θυματα προκυπτουν καθημερινα.

Επεξ/σία από fitsoulas2024
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

oπως ειπα, εβαλα προσφατα κατι αγγελιες στο marketplace, πλακωσανε καμια 15ρια "ενδιαφερομενοι" με υποπτα(ψευτικα) προφιλς, ολοι με τον ιδιο γελοιο ξυλινο λογο "ειναι το προϊον αυτο που εικονιζεται? ενδιαφερομαι να το αγορασω, φυσικα θα σας βαλω αμεσως τα χρηματα, δωστε μου το iban σας". Εσυ θα το εδινες δηλαδη, αφου δεν υπαρχει κανενας κινδυνος?

Στο τελος λεει οτι μετα απο μερικες μερες καταφερε να σηκωνει καποια λεφτα απο το γκισε. Ειναι πολλοι που προπληρωνουν μεγαλα ποσα και μετα τραβανε τα μαλλια τους. Γενικα, θυματα προκυπτουν καθημερινα.

δεν μας λέει όμως αν ο τρίτος αποζημιώθηκε ή αν του επέστρεψε τα χρήματα από τον λογαριασμό που μπήκαν .

Τέλος πάντων ας προσέχουμε όλοι μας όσο μπορούμε ......

Επεξ/σία από mathimatikos196
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

Εγω δε θα το εδινα και θα τερματιζα επιτοπου την κουβεντα γιατι το σκαμ βρωμαει απο χιλιομετρα και απλα θα εχανα το χρονο μου.

Παρ'ολα αυτα, σε περιπτωση που κατι μου διαφευγει, εαν θες πες μου με ποιο τροπο μπορει να παθει καποιος ζημια, μονο και μονο με το να δωσει το iban του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, micos000 said:

Σε τι διάστημα όμως έκανε τις αναλήψεις; ΑΠ' ότι ξέρω το μηνιαίο όριο για αναλήψεις είναι 3000€ maximum και δεν μπορείς να το πας παραπάνω. Έγινε σε διάρκεια μηνών.

ουτε καν 

εχω σηκωσει πανω απο 5 6 κ απο atm σε λιγοτερο απο week.εθνικη και  alpha.τονιζω το ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Επεξ/σία από poulinos
Δημοσ.

τα 3000€ είναι πολύ μικρό όριο. τόσο περίπου είναι το ημερήσιο και σε μερικές περιπτώσεις ακόμα μεγαλύτερο (ξένες κάρτες).

Από default όμως οι ελληνικές τράπεζες έχουν 600-900€ την ημέρα αν δε κάνω λάθος.

Αν ο τύπος έκλεψε 2 κάρτες σε μια εβδομάδα έχει κάνει αναλήψεις 10000€. Είναι εφικτό.

Τώρα για το περιστατικό στο video, δε ξέρω μου φαίνεται περίεργο. Δηλαδή πάει ο άλλος κάνει παράπονα για απάτη και μπλοκάρουν στα καλά καθούμενα το λογαριασμό. Έτσι απλά, χωρίς καμια απόδειξη, τίποτα;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, mathimatikos196 είπε

δεν μας λέει όμως αν ο τρίτος αποζημιώθηκε ή αν του επέστρεψε τα χρήματα από τον λογαριασμό που μπήκαν .

Λεει πως οχι, θα επρεπε να γυρισει το χρημα του, οποτε τοτε αυτος(ο Κato Solar) θα ηταν το θυμα της απατης.

4 ώρες πριν, lector είπε

Εγω δε θα το εδινα και θα τερματιζα επιτοπου την κουβεντα γιατι το σκαμ βρωμαει απο χιλιομετρα και απλα θα εχανα το χρονο μου.

Αυτο ακριβως εκανα, και κανω ακομα, κι εγω.

4 ώρες πριν, lector είπε

Παρ'ολα αυτα, σε περιπτωση που κατι μου διαφευγει, εαν θες πες μου με ποιο τροπο μπορει να παθει καποιος ζημια, μονο και μονο με το να δωσει το iban του.

Δες το βιντεο δυο σελιδες πισω να δεις τι επαθε ο τυπος.

Δημοσ.

@fitsoulas2024 σου στέλνω με έμβασμα τα χρήματα, μου στέλνεις το προϊόν, κάνω ακύρωση εμβάσματος επειδή "το κουτί ήταν άδειο". Τι διαφορά έχει αυτό το σενάριο; Γιατί χρειάζεται 3ος άνθρωπος;

Σε κάθε περίπτωση, scams υπάρχουν χιλιάδες. Το γεγονός όμως παραμένει ότι πρόσβαση σε οποιοδήποτε level στον λογαριασμό σου, δε μπορούν να έχουν απλώς και μόνο γνωρίζοντας το IBAN.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως κοινός παρονομαστής σε όλες τις απάτες είναι ότι ο απατεώνας βιάζεται και θέλει όλα να γίνουν... χθές.

Είτε αυτοί στο βίντεο, είτε άλλοι που σου στέλνουν mail ότι και καλά κλειδώθηκε ο λογαριασμός σου και πρέπει να κάνεις επαλήθευση άμεσα....

Οπότε λίγη προσοχή σε αυτό.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Neptu είπε

Τώρα για το περιστατικό στο video, δε ξέρω μου φαίνεται περίεργο. Δηλαδή πάει ο άλλος κάνει παράπονα για απάτη και μπλοκάρουν στα καλά καθούμενα το λογαριασμό. Έτσι απλά, χωρίς καμια απόδειξη, τίποτα;

Είχα δει το βίντεο αυτό παλιότερα, δε θα κάτσω να το δω πάλι για να σιγουρευτώ. Αλλά απ'ότι θυμάμαι  η τράπεζα επικοινωνεί με τον αποδέκτη του εμβάσματος, και του ζητά α) να αποδείξει ότι έχει γίνει η εγχρήματη συναλλαγή για κάποιο προιόν μέσω κάποιου αποδεικτικού ή β) να αποδεχτεί να επιστραφούν τα λεφτά στον αποστολέα. Εαν δεν κάνει τίποτα από τα α+β του περιορίζουν κάρτες, ebanking κλπ αλλά τα λεφτά δε του τα παίρνουν από το λογαριασμό.

Αυτό το σενάριο είναι κάτι που έχουν εξιστορήσει τουλάχιστον 2 ξεχωριστά μέλη σε αυτό το φόρουμ οπότε τείνω να πιστέψω ότι μπορεί να συμβεί. Αν και δε μας το έχει ξεκαθαρίσει κανείς (δε θα το ξέρουν) θεωρώ ότι για να φτάσει η φάση σε αυτό το σημείο θα πρέπει να έχει κάνει ο αποστολέας του εμβάσματος κάποια νομική κίνηση (καταγγελία, μήνυση) για να αποδεχτεί η τράπεζα να προχωρήσει τόσο επιθετικά κατά του παραλήπτη.

7 ώρες πριν, Lucifer είπε

σου στέλνω με έμβασμα τα χρήματα, μου στέλνεις το προϊόν, κάνω ακύρωση εμβάσματος επειδή "το κουτί ήταν άδειο". Τι διαφορά έχει αυτό το σενάριο; Γιατί χρειάζεται 3ος άνθρωπος;

Γιατί πρώτον, όταν ο απατεώνας κάνει τον ενδιάμεσο δε χρησιμοποιεί δικά του λεφτά. Χρησιμοποιεί λεφτά τρίτου και δε το νοιάζει εαν θα καταφέρει το α' θύμα (αυτός που έστειλε το έμβασμα) να πάρει πίσω τα λεφτά του από το β' θύμα (αυτός που έδωσε το προιόν στον απατεώνα).

Δεύτερον, κάνοντας τον ενδιάμεσο μπορεί να τρέξει πολλές απάτες συγχρόνως.

Τρίτον εαν το έκανε με δικό του λογαριασμό δε θα μπορούσε να τρέξει πολλές φορές την απάτη... Πόσες φορές να κάνει ακυρώσεις εμβάσματος μέχρι να τον πάρουν πρέφα? Επίσης ρισκάρει να μη πάρει πίσω τα λεφτά του, και δε παραμένει ανώνυμος.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Lucifer είπε

σου στέλνω με έμβασμα τα χρήματα, μου στέλνεις το προϊόν, κάνω ακύρωση εμβάσματος επειδή "το κουτί ήταν άδειο". Τι διαφορά έχει αυτό το σενάριο; Γιατί χρειάζεται 3ος άνθρωπος;

μα εδω η συναλλαγη εγινε χερι με χερι

Σε κάθε περίπτωση, scams υπάρχουν χιλιάδες. Το γεγονός όμως παραμένει ότι πρόσβαση σε οποιοδήποτε level στον λογαριασμό σου, δε μπορούν να έχουν απλώς και μόνο γνωρίζοντας το IBAN.

Δεν ειπωθηκε κατι τετοιο στην κουβεντα μας, φυσικα και δεν εχουν προσβαση στο λογ/σμο σου. Εχει ομως η τραπεζα και μπορει να στον μπλοκαρει, οπως συνεβη στη προκειμενη περιπτωση,  χωρις να φταις σε κατι.

6 ώρες πριν, Neptu είπε

Πάντως κοινός παρονομαστής σε όλες τις απάτες είναι ότι ο απατεώνας βιάζεται και θέλει όλα να γίνουν... χθές.

στη συγκεκριμενη περιπτωση βιαζοταν γιατι ειχε ετοιμο το αλλο θυμα που περιμενε το iban για να καταθεσει τα λεφτα

σου στέλνω με έμβασμα τα χρήματα, μου στέλνεις το προϊόν, κάνω ακύρωση εμβάσματος επειδή "το κουτί ήταν άδειο".

Γινεται ακυρωση εμβασματος?

• Like 1
Δημοσ.

το κουράσατε με το βίντεο του μίστερ παρατράγουδα. κατά 99% στημένο είναι. πολύ μπερδεμένα τα περιγράφει. ψέματα λέει ή μισές αλήθειες.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, gizaxgiza είπε

το κουράσατε με το βίντεο του μίστερ παρατράγουδα. κατά 99% στημένο είναι. πολύ μπερδεμένα τα περιγράφει. ψέματα λέει ή μισές αλήθειες.

τι σε μπερδεψε? εγω τα καταλαβα ολα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

τι σε μπερδεψε? εγω τα καταλαβα ολα

τίποτα δεν με μπέρδεψα. το όλο σκηνικό δεν βγάζει νόημα όπως τα περιγραφεί.

το κόλπο είναι πολύ παλιό αλλά λειτουργεί αλλιώς με 100% αποτέλεσμα και εφαρμόζετε στην Αμερική εδώ και δεκαετίες.

ο μίστερ παρατράγουδα έχει προϊστορία σε τέτοιου είδους βίντεο και το κάνει πολύ άπλα για κλικς και λαϊκς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, gizaxgiza είπε

τίποτα δεν με μπέρδεψα. το όλο σκηνικό δεν βγάζει νόημα όπως τα περιγραφεί.

ο μίστερ παρατράγουδα έχει προϊστορία σε τέτοιου είδους βίντεο και το κάνει πολύ άπλα για κλικς και λαϊκς.

εσυ ο ιδιος ειπες "πολυ μπερδεμενα τα περιγραφει". Νοημα για μενα βγαινει

αποκαλωντας τον "μιστερ παρατραγουδα" προσπαθεις να υποβιβασεις το προβλημα? θεωρεις δλδ οτι ειναι απιθανο να συμβει? η τραπεζα δε μπλοκαρει ποτε λογ/σμους?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...