Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή εγώ ο Γιώργος αγοράζω κάτι από τον Κώστα , ο οποίος πουλαέι ένα ανύπαρκτο και πανάκριβο αντικείμενο στο Δημήτρη ο οποίος βάζει τα χρήματα στον λογαριασμό μου  χωρίς να έχει δει καν  το αντικείμενο και βαζσιζόμενος μόνο σε ένα τηλεφώνημα........

Τι βλακείες είναι  αυτά ?

Επεξ/σία από mathimatikos196
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, mathimatikos196 είπε

Δηλαδή εγώ ο Γιώργος αγοράζω κάτι από τον Κώστα , ο οποίος πουλαέι ένα ανύπαρκτο και πανάκριβο αντικείμενο στο Δημήτρη ο οποίος βάζει τα χρήματα στον λογαριασμό μου  χωρίς να έχει παραλάβει το αντικείμενο............

Τι βλακείες είναι  αυτά ?

Μα  οι περισσοτερες συναλλαγες ετσι γινονται, ο πωλητης ζηταει να μπουν πρωτα τα λεφτα και μετα στελνει το αντικειμενο. Λιγοι δεχονται την αντικαταβολη.

Επεξ/σία από fitsoulas2024
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι πολλές φορές αδερφέ γίνονται έτσι αλλά ανάμεσα σε άτομα με θετικές  αξιολογήσεις  όπως εδώ , ή όπου αλλού υπάρχει συστημα αξιολόγησης. Εσύ θα έβαζες ποτέ λεφτά σε άτομο που σου πουλάει κάτι ακριβό σε τιμή χώμα ?

Επειδή και στο βίντεο ακούστηκε κάτι για ....κλεμμένο. Αν ήταν έτσι αυτές οι δουλειές γίνονται προιόν-λεφτά  χέρι-χέρι.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

αυτο ειναι το θεμα? ή οτι η τραπεζα κλειδωσε το λογ/σμο του απλα επειδη ο εντολεας κατηγγειλε απατη? Δλδ θα φοβομαστε να δωσουμε iban

νομικά είναι καλυμμένη η τράπεζα. μπορεί να κλειδώσει τον τραπεζικό σου λογαριασμό αν πάσα στιγμή και χωρίς καμιά προειδοποίηση αν διαπιστωθεί ύποπτη δραστηριότητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, mathimatikos196 είπε

ναι πολλές φορές αδερφέ γίνονται έτσι αλλά ανάμεσα σε άτομα με θετικές  αξιολογήσεις  όπως εδώ , ή όπου αλλού υπάρχει συστημα αξιολόγησης. Εσύ θα έβαζες ποτέ λεφτά σε άτομο που σου πουλάει κάτι ακριβό σε τιμή χώμα ?

εχει αξιολογησεις στο marketplace? προσωπικα δε στελνω τιποτα να δε λαβω πρωτα το χρημα, και τις περισσοτερες φορες που αγορασα εβαλα πρωτα το χρημα. Κατι ακριβο σε τιμη "χωμα" δε θα το παρεις αν δεν εισαι χαζος, θα καταλαβεις τι παιζει

8 λεπτά πριν, gizaxgiza είπε

νομικά είναι καλυμμένη η τράπεζα. μπορεί να κλειδώσει τον τραπεζικό σου λογαριασμό αν πάσα στιγμή και χωρίς καμιά προειδοποίηση αν διαπιστωθεί ύποπτη δραστηριότητα.

το ειπαμε αυτο, ειναι ευρωπαικη οδηγια. Πεστο ομως στο φιλο απο πανω που το αμφισβητησε και ειπε οτι "δεν ειναι τοσο ευκολο, χρειαζονται χρονος, δικηγοροι κλπ"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

εχει αξιολογησεις στο marketplace? προσωπικα δε στελνω τιποτα να δε λαβω πρωτα το χρημα, και τις περισσοτερες φορες που αγορασα εβαλα πρωτα το χρημα. Κατι ακριβο σε τιμη "χωμα" δε θα το παρεις αν δεν εισαι χαζος, θα καταλαβει τι παιζει

Και πάλι ρίσκο είναι και μάλιστα μεγάλο. Και στο βίντεο  αν το είδα καλά μιλάμε για αγγελία 400 ευρώ.Προσωπικά ότι έχω αγοράσει ή πουλήσει πάντα προσπαθώ χερι-χέρι και αν δεν είναι εφικτό υπάρχει ένα όριο από την μεριά μου.Ας πούμε οτι εγώ πουλάω κάτι σε κάποιον , μου βάζει τα χρήματα στο λογαριασμό μου και εγώ δεν του στέλνω τίποτα  ή του στέλνω ένα άδειο κουτί . Μπορεί να με κατηγορήσει για απάτη και να μου κλειδώσουν τον λογαριασμό ? Έχω την απόδειξη ότι του το έστειλα.

Προφανώς και η τράπεζα σου μπλοκάρει τον λογαριασμό αλλά να υπάρχει ύποπτη συναλλαγή και όχι συναλλαγή μερικων δεκάδων ευρώ ανάμεσα σε ιδιώτες για αγοραπωλησία πραγμάτων μέσω αγγελιών.  Επίσης με τι  στοιχεία ο τρίτος τύπος καταγγέλει τον πρώτο για απάτη ? Ότι δεν του έστειλε το αντικείμενο ? Μα αυτός έδωσε την εντολή πληρωμής......  και ο πωλητής του έδωσε το αντικείμενο στο χέρι........ Πάντως και στο βίντεο στο τέλος δεν κατάλαβα πως  κατέληξε όλα αυτό......

Δημοσ.

@fitsoulas2024 για πες η τράπεζα πως θα αξιολογησει οτι η συναλλαγη ειναι ύποπτη????επειδή το λέει κάποιος που μπήκε στη τράπεζα και λέει ότι εξαπατήθηκε???

αν θέλεις να σου δώσω το ΙΒΑΝ μου και αύριο αν θέλεις πήγαινε να μου μπλοκάρουν το λογαριασμό να δεις τι θα σου πουν 

αν ήταν έτσι τόσο απλό να μπαίνει κάποιος σε ένα κατάστημα και να ζητάει να μπλοκάρουν ένα λογαριασμό καταλαβαίνεις τι θα γινόταν....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, kostasbm είπε

@fitsoulas2024 για πες η τράπεζα πως θα αξιολογησει οτι η συναλλαγη ειναι ύποπτη????επειδή το λέει κάποιος που μπήκε στη τράπεζα και λέει ότι εξαπατήθηκε???

αν θέλεις να σου δώσω το ΙΒΑΝ μου και αύριο αν θέλεις πήγαινε να μου μπλοκάρουν το λογαριασμό να δεις τι θα σου πουν 

αν ήταν έτσι τόσο απλό να μπαίνει κάποιος σε ένα κατάστημα και να ζητάει να μπλοκάρουν ένα λογαριασμό καταλαβαίνεις τι θα γινόταν....

εγω μαζι σου ειμαι. Ετσι νομιζα κι εγω. Μετα απο αυτο το βιντεο ομως αρχιζω να ανησυχω

36 λεπτά πριν, mathimatikos196 είπε

.Επίσης με τι  στοιχεία ο τρίτος τύπος καταγγέλει τον πρώτο για απάτη ? Ότι δεν του έστειλε το αντικείμενο ? Μα αυτός έδωσε την εντολή πληρωμής......  και ο πωλητής του έδωσε το αντικείμενο στο χέρι........ Πάντως και στο βίντεο στο τέλος δεν κατάλαβα πως  κατέληξε όλα αυτό......

ο τριτος τυπος φυσικα δεν ειχε ιδεα για τη συναλλαγη των αλλων δυο, δλδ του τυπου στο βιντεο και του απατεωνα. Αυτος ηξερε μονο τη δικη του συναλλαγη(με τον απατεωνα).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

εγω μαζι σου ειμαι. Ετσι νομιζα κι εγω. Μετα απο αυτο το βιντεο ομως αρχιζω να ανησυχω

ο τριτος τυπος φυσικα δεν ειχε ιδεα για τη συναλλαγη των αλλων δυο, δλδ του τυπου στο βιντεο και του απατεωνα. Αυτος ηξερε μονο τη δικη του συναλλαγη(με τον απατεωνα).

Αυτό που έγραψα είναι  τι θα μπορούσε να ισχυριστεί ο πρώτος  (που φυσικά δεν είχε ιδέα) για να μην του μπλοκάρει ο λογαριασμός και δεν θα μπορούσε να αποδειχθεί το αντίθετο ή θα μπορούσε να ισχυριστεί οτι του τα .....χρώσταγε.   Τέλος πάντων όπως είπε και ο φίλος απο πάνω δεν είναι τόσο απλό η τράπεζα να σου μπλοκάρει το λογαριασμό σου γιατί ο οποιοσδήποτε θα έκανε καταγγελία τον οποιονδήποτε και πάει λέγοντας. Έχω την εντύπωση οτι  το βίντεο και η ιστορία μπάζουν απο παντού  ......

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mathimatikos196 είπε

Αυτό που έγραψα είναι  τι θα μπορούσε να ισχυριστεί ο πρώτος  (που φυσικά δεν είχε ιδέα) για να μην του μπλοκάρει ο λογαριασμός και δεν θα μπορούσε να αποδειχθεί το αντίθετο. Τέλος πάντων όπως είπε και ο φίλος απο πάνω δεν είναι τόσο απλό η τράπεζα να σου μπλοκάρει το λογαριασμό σου γιατί ο οποιοσδήποτε θα έκανε καταγγελία τον οποιονδήποτε και πάει λέγοντας. Έχω την εντύπωση οτι  το βίντεο και η ιστορία μπάζουν απο παντού  ......

Αρα θεωρεις οτι δε συνεβησαν ετσι τα πραγματα, και ο τυπος που βγαινει με το ονομα και τη φατσα του λεει ψεματα και δεν κλειδωθηκε ο λογ/σμος του.

Οσο για την ιστορια μαλλον δεν την εχεις καταλαβει γιατι δεν μπαζει, αντιθετα ειναι μια εξυπνη κομπινα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gizaxgiza είπε

1 ώρα πριν, fitsoulas2024 είπε

το ειπαμε αυτο, ειναι ευρωπαικη οδηγια. Πεστο ομως στο φιλο απο πανω που το αμφισβητησε και ειπε οτι "δεν ειναι τοσο ευκολο, χρειαζονται χρονος, δικηγοροι κλπ"

Καπου μπερδεψες την υποπτη δραστηριοτητα, με μια υποθεση απατης. Τεσπα, δινε κλικ σε random youtube video για να νιωθεις ασφαλης. Συναλλαγες μονο χερι-χερι για εσενα

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Καπου μπερδεψες την υποπτη δραστηριοτητα, με μια υποθεση απατης. Τεσπα, δινε κλικ σε random youtube video για να νιωθεις ασφαλης. Συναλλαγες μονο χερι-χερι για εσενα

Δωσε μας τα φωτα σου, πως ξεχωριζει η υποπτη δραστηριοτητα απο την υποθεση απατης? Ασφαλης δε νιωθεις οταν δεις ενα τετοιο βιντεο, ενημερωνεσαι ομως για τους κινδυνους. Εσυ λοιπον δινε οπου να' ναι τον iban σου αφου δεν ανησυχεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

Εσυ λοιπον δινε οπου να' ναι τον iban σου αφου δεν ανησυχεις

Ολα τα eshops εχουν τα iban τους φατσα φορα δημοσια στο ιντερνετ, αυτοι δεν ανησυχουν;

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, lector είπε

Ολα τα eshops εχουν τα iban τους φατσα φορα δημοσια στο ιντερνετ, αυτοι δεν ανησυχουν;

το ιδιο ειναι μια εταιρια με ενα ατομο?

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

το ιδιο ειναι μια εταιρια με ενα ατομο?

Γιατι μια εταιρεια αποκλειεται να πεσει θυμα απατης; Δεν ειναι ολα τα eshops μεγαθηρια ή πολυεθνικες με στρατιες δικηγορων και λογιστων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...