D___G Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου Σκέφτηκα να κάνω την ερώτηση στο thread μονάδων αποθήκευσης, αλλά επειδή αφορά φωτογραφικές μηχανές κάνω την ερώτηση εδώ: Επειδή παρατηρώ ότι μειώνονται οι SD κάρτες μνήμης στα καταστήματα αλλά παντού βλέπω τις microSD, είναι το ίδιο αν αλλάξω κάρτα σε κάποια φωτογραφική μου μηχανή και βάλω μία microSD με αντάπτορα αντί για SD; Γιατί κάπου διάβασα ότι δεν πρέπει και ότι πρέπει να μπαίνει μόνο SD αλλιώς θα έχω προβλήματα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! 1
babisskg Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου 2 ώρες πριν, D___G είπε Σκέφτηκα να κάνω την ερώτηση στο thread μονάδων αποθήκευσης, αλλά επειδή αφορά φωτογραφικές μηχανές κάνω την ερώτηση εδώ: Επειδή παρατηρώ ότι μειώνονται οι SD κάρτες μνήμης στα καταστήματα αλλά παντού βλέπω τις microSD, είναι το ίδιο αν αλλάξω κάρτα σε κάποια φωτογραφική μου μηχανή και βάλω μία microSD με αντάπτορα αντί για SD; Γιατί κάπου διάβασα ότι δεν πρέπει και ότι πρέπει να μπαίνει μόνο SD αλλιώς θα έχω προβλήματα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Το τι πρέπει και τι δεν πρέπει αναγράφεται στο user manual του σώματος . Μάλλον καλύτερα , τι συνιστάται . Από εκεί και πέρα , καθένας μπορεί να λειτουργήσει όπως νομίζει . Όταν λοιπόν παρεμβάλλεται αντάπτορας μεταξύ του buffer και της κάρτας μνήμης , τότε θέματα όπως ταχύτητα εγγραφής / ανάγνωσης , χωρητικότητας κάρτας κλπ παύουν να ισχύουν . Φυσικά δεν υπάρχει και καμμία εγγύηση για θέματα αστοχίας στα παραπάνω . Δεν είδα να μειώνεται η διαθεσιμότητα σε κάρτες SD , μπορεί όμως να κάνω και λάθος . 1
Dr_73 Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου Αναφέρεσαι σε διαθεσιμότητα σε μαγαζιά με κινητά και διάφορα ηλεκτρονικά. Σε μαγαζιά με φωτογραφικά βρίσκεις SD με μικρές δεν ασχολούνται . Για μένα ξεκάθαρα όχι , γιατί με τον αντάπτορα μπορεί μέχρι και να χάνει την κάρτα έπειτα από απότομη κίνηση και να μη σώζει τη φωτογραφία. Το έχω ακούσει να συμβαίνει σε άλλους. Με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή παίρνεις με 15€ κάρτες 128GB με ταχύτητες πάνω από 80mb/sec , δεν αξίζει να ρισκάρεις και να πειραματίζεσαι . 2
highpriest Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου Οτιδήποτε απαιτεί την χρήση αντάπτορα είναι απο την φύση του πιο ευπαθές και λιγότερο αξιόπιστο. Στο θέμα των φωτογραφικών μηχανών βάλε στην εξίσωση και τις ταχύτητες της κάρτας. Στις micro SD δεν φτάσεις ποτέ σε υψηλές ταχύτητες που μπορεί πιθανόν να υποστηρίζει η μηχανή σου για εγγραφή στο buffer. Για εμένα micro SD με αντάπτορα σε φωτογραφική είναι καθαρά λύση ανάγκης. Κι εγώ το έχω κάνει σε περιπτώσεις που γέμισα όλες τις άλλες κάρτες σε ταξίδι πχ, αλλά με την γνώση πως μπορεί στο τέλος να μην έχω φωτογραφίες. 2
LongTom Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου 6 hours ago, D___G said: Σκέφτηκα να κάνω την ερώτηση στο thread μονάδων αποθήκευσης, αλλά επειδή αφορά φωτογραφικές μηχανές κάνω την ερώτηση εδώ: Επειδή παρατηρώ ότι μειώνονται οι SD κάρτες μνήμης στα καταστήματα αλλά παντού βλέπω τις microSD, είναι το ίδιο αν αλλάξω κάρτα σε κάποια φωτογραφική μου μηχανή και βάλω μία microSD με αντάπτορα αντί για SD; Γιατί κάπου διάβασα ότι δεν πρέπει και ότι πρέπει να μπαίνει μόνο SD αλλιώς θα έχω προβλήματα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Τρία χρόνια το κάνω και δεν είδα πρόβλημα. Από DLSR έως τη Ζ8 που η SD είναι με αντάπτορα. Τώρα άλλοι ίσως έχουν θέματα, αλλά εγώ πιστεύω σε καταστάσεις με "χαλαρές" απαιτήσεις (όχι π.χ. 30fps φωτογραφία σπορ ή τίποτα 4Κ60 βίντεο) είναι απόλυτα ικανοποιητική λύση. 2
Dr_73 Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου Μία πρόταση SD , που καλύπτει τις περισσότερες φωτογραφικές ανάγκες, σε πολύ χαμηλή τιμή. 8.45€ η 64gb https://www.e-shop.gr/kingston-sdg3-64gb-canvas-go-plus-64gb-sdxc-170r-class-10-uhs-i-u3-v30-p-PER.346231 13.20€ η 128gb https://www.e-shop.gr/kingston-sdg3-128gb-canvas-go-plus-128gb-sdxc-170r-class-10-uhs-i-u3-v30-p-PER.346232 και 20.80€ η 256gb που δύσκολα να γεμίσει με φωτογραφίες. https://www.e-shop.gr/kingston-sdg3-256gb-canvas-go-plus-256gb-sdxc-170r-class-10-uhs-i-u3-v32-p-PER.346233 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα