Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά!

Σήμερα ένας γνωστός μου από το μακρινό περιβάλλον προσπάθησε να μου αποσπάσει χρήματα μέσω μηνυμάτων, χρησιμοποιώντας μια ψεύτικη πρόφαση που δεν έβγαζε καν νόημα.

Μου είπε ότι έχασε την κάρτα του και μου ζήτησε να του στείλω 100€ μέσω IRIS, υποσχόμενος ότι θα μου τα επέστρεφε το βράδυ. Η ιστορία προφανώς δεν στέκει, γιατί αν όντως δεν είχε κάρτα, πώς θα χρησιμοποιούσε τα χρήματα που θα του έστελνα μέσω IRIS; Αν κάποιο κατάστημα δεχόταν IRIS, τότε υποτίθεται ότι είχε ήδη χρήματα στον λογαριασμό του. Επιπλέον, ξέρω ότι είναι τζογαδόρος, οπότε λογικά ήθελε τα χρήματα για φρουτάκια.

Αποφάσισα να πάω στην αστυνομία για να κάνω παράπονο. Ξέρω ότι καταγγελία δεν ευσταθεί, οπότε θέλησα απλά να γίνει καταγραφή σε περίπτωση που προσπαθήσει να εξαπατήσει κι άλλους και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο. Όμως, ο αστυνομικός της ασφάλειας μου είπε πως δεν γίνεται με σχόλια του τύπου: «Ξέρεις πόσες τέτοιες περιπτώσεις τέτοιων τζογαδόρων έχουμε, ακόμα και αστυνομικούς; Άσ' το, δεν πειράζει, αφού δεν του έδωσες χρήματα, δεν υπάρχει λόγος για καταγραφή.» 

Με εκνεύρισε απίστευτα η αδιάφορη στάση του, λες και τους ενοχλούσα. Να τονίσω ότι ήμουν αποκύτως ευγενικός και δεν πίεσα καταστάσεις. 5 λεπτά πήρε η συζήτηση. Ακόμα και να είχα άδικο, που νομίζω οτι έχω το δικαίωμα για καταγραφή παραπόνου στο βιβλίο συμβάντων/παραπόνων, μπορούσε να είναι λίγο πιο τυπικός. Το να λέει ότι οι συνάδελφοι του είναι τζογαδόροι και τρώνε και αυτοί λεφτά από άλλους δεν το λες και σωστό για ένστολο.

Προφανώς δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο, αλλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας και να δω αν έχετε κι εσείς παρόμοιες εμπειρίες με την αστυνομία.

Επεξ/σία από giwrgostr
  • Like 1
  • Confused 1
  • Haha 13
  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Moderators
Δημοσ.

Πήγες και είπες τι ακριβώς; 

«Μου ζήτησε να του στείλω λεφτά και δεν του τα έστειλα»;

Δεν υπάρχει κάποια απάτη για να δεχθεί να κάνει καταγραφή το όργανο. Το θράσος δεν διώκεται ποινικά.

• Like 24
  • Thanks 1
  • Haha 3
Δημοσ.

Ένας οικείος σου ζήτησε λεφτά. Υπάρχει ποινικό αδίκημα; Δεν νομίζω.

αν θέλεις να κάνεις κάτι, μπορείς να τον μηνύσεις 

• Haha 1
Δημοσ.

Ρε φίλε τι καταγγελία θα έκανες; Ότι ένας γνωστός σου ζήτησε δανεικά; Δεν στέκει αυτό που λες. Καλα έκανες κ δεν του έδωσες αλλά η αστυνομία που μπλέκεται;

• Like 6
Δημοσ.

Ξεχνάς όμως πως μπορεί να του έχουν χακαρει τον λογαριασμό και απλά να ζήταγαν από όλους τους γνωστούς του μπας και καποιος τσιμπήσει. Δεν ειναι πρώτη φορα.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, JakeKaufman said:

Ένας οικείος σου ζήτησε λεφτά. Υπάρχει ποινικό αδίκημα; Δεν νομίζω.

αν θέλεις να κάνεις κάτι, μπορείς να τον μηνύσεις 

Έδειξα ακριβώς τη συζήτηση με την ιστορία που δήλωνε και δεν στέκει . Επίσης, είδε που ο άλλος φοβήθηκε και με έκανε μπλοκ μόλις του είπα ότι θα κάνω καταγγελία αν συνεχίσει. 

Εξάλλου εγώ δεν ζήτησα να γίνει μήνυση αλλά καταγραφή, ώστε σε περίπτωση που κάποιος την πατήσει να υπάρχει κι άλλος μάρτυρας. Υποχρεωμένοι είναι να γράψουν στο βιβλίο συμβάντων οποιαδήποτε καταγγελία όσο χαζή και αν τη θεωρούν.

Επεξ/σία από giwrgostr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πες με χαζό αλλά προσωπικά δεν βλέπω πουθενά το (νομικά) μεμπτό. Είναι γνωστός σου (δεν προσποιήθηκε τον γνωστό) και πήγε να σου κάνει τράκα. Το αν είχε ή όχι κάρτα ή αν έφτιαξε μία ιστορία δεν βλέπω γιατί να είναι κάτι που αφορά καταγγελία.

Άσχετα αν το κ..λοβαρούσε ο αστυνομικός ή όχι τι ακριβώς θα έγραφε στην καταγγελία; "Είπε ψέματα σε γνωστό του";

Η μόνη καταγγελία που θα ευσταθούσε είναι αν υποθέτεις χακάρισμα του λογαριασμού του γνωστού σου και ότι τελικά αυτός που μιλούσες ΔΕΝ είναι ο γνωστός σου. Τότε ΝΑΙ, καταγγελία. Βέβαια δεν ξέρω αν την καταγγελία πρέπει να την κάνεις εσύ ή αυτός με τον χακαρισμένο λογαριασμό

Επεξ/σία από haris_216
Δημοσ.

Για κάτι τόσο σοβαρό πρέπει να πας κατευθείαν στον εισαγγελέα. Αν αρνηθεί να πάρει την καταγγελία να απευθυνθείς στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Άκου θράσος να ζητήσει δανεικά. Ντροπή του. Για κάτι τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να επανήλθει η θανατική ποινή... 

• Haha 16
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, fmarkos said:

Για κάτι τόσο σοβαρό πρέπει να πας κατευθείαν στον εισαγγελέα. Αν αρνηθεί να πάρει την καταγγελία να απευθυνθείς στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Άκου θράσος να ζητήσει δανεικά. Ντροπή του. Για κάτι τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να επανήλθει η θανατική ποινή... 

Γιατι είσαι ειρωνικός; Από πότε έγινε μεμπτό να μην αποδέχεσαι ξεκάθαρες προσπάθειες εξαπατησης; Αν ο επόμενος την πατήςει και τα δώσει, θα λες το ίδιο; 

Αποδέχομαι ότι νομικά μπορεί να μην ευσταθεί, αλλά το να κατηγορείς την πρόθεση εφαρμογής του σωστού είναι τραγικό. Αν το έκανε στη μάνα σου και αυτή λόγω ηλικίας την πάταγε, θα έλεγες έλα το παιδί άσε το; 

Επεξ/σία από giwrgostr
  • Haha 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε

Ξεχνάς όμως πως μπορεί να του έχουν χακαρει τον λογαριασμό και απλά να ζήταγαν από όλους τους γνωστούς του μπας και καποιος τσιμπήσει. Δεν ειναι πρώτη φορα.

Σωστό και αυτό αν κ ο φίλος είπε ότι πρόκειται για τζογαδόρο.

Όμως ακόμα και αν ισχύει αυτό που λες επικοινωνείς άμεσα με αυτόν που υποπτευεσαι οτι του χακαραν το προφίλ και τον στέλνεις άμεσα στην αστυνομία ώστε να γίνει καταγγελία. Δεν μπορείς να κάνεις καταγγελία εσύ για λογαριασμό άλλου.

Δημοσ.

τελικά κάποιοι έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο, θα αρχίσω να συμπαθώ τους αστυνομικούς με αυτά που πρέπει να ακούν

• Like 16
  • Moderators
Δημοσ.
8 minutes ago, giwrgostr said:

Υποχρεωμένοι είναι να γράψουν στο βιβλίο συμβάντων οποιαδήποτε καταγγελία όσο χαζή και αν τη θεωρούν.

Πού το έχεις διαβάσει αυτό;

• Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.
9 minutes ago, giwrgostr said:

Έδειξα ακριβώς τη συζήτηση με την ιστορία που δήλωνε και δεν στέκει . Επίσης, είδε που ο άλλος φοβήθηκε και με έκανε μπλοκ μόλις του είπα ότι θα κάνω καταγγελία αν συνεχίσει. 

Εξάλλου εγώ δεν ζήτησα να γίνει μήνυση αλλά καταγραφή, ώστε σε περίπτωση που κάποιος την πατήσει να υπάρχει κι άλλος μάρτυρας. Υποχρεωμένοι είναι να γράψουν στο βιβλίο συμβάντων οποιαδήποτε καταγγελία όσο χαζή και αν τη θεωρούν.

Δεν υφίσταται καταγγελία γιατί δεν υφίσταται αδίκημα. 
μπράβο στον αστυνομικό 

• Like 5
  • Haha 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, giwrgostr είπε

Γιατι είσαι ειρωνικός; Από πότε έγινε μεμπτό να μην αποδέχεσαι ξεκάθαρες προσπάθειες εξαπατησης; 

Άνοιξε ένα λεξικό, βρες τι συμαίνει εξαπάτηση και μετά θα έχεις απάντηση στο ερώτημα που έθεσες. 

• Like 1
Δημοσ.

Πάρε την συνομιλία και δειχτην στην οικογένεια. Πες τους ότι ο άνθρωπος τους χρειάζεται βοήθεια.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...