Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, tutuyo είπε

Το ότι δεν είναι η άλλη ασφαλιστική στον φιλικό διακανονισμό τι σχέση έχει με την δική σου αποζημίωση;

Η ξένη υπαίτια ασφαλιστική δεν είναι στο φιλικό. Η αναίτια ελληνική  εταιρία κλεινει το φάκελο ατυχήματος τυπικα με αυτό το μήνυμα όταν περάσει το δεκαήμερο καθώς δεν οφείλει  κάποια αποζημίωση στον πελάτη της. Είναι τυπικό το μήνυμα. Ουσιαστικά σου υπενθυμίζει ότι η ασφάλεια σου είναι για τις ζημιές που θα έκανες ως υπαιτιος. Και οι περιπτώσεις που η δική σου ασφαλιστική θα σε κάλυπτε ως αναιτιο είτε μέσω φιλικου διακανονισμού, είτε μέσω κάλυψης για "αλλοδαπές πινακίδες" ειτε πχ ατύχημα με ανασφαλιστο...δεν ενεργοποιήθηκαν και σε αφήνουν στο έλεος του Θεού.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, varade είπε

ολα αυτα επειδη τσιγκουνευτηκες να βγαλεις μικτη ασφαλεια. καλα να παθεις.

Τα καλά να πάθεις δεν είναι απαντηση.. πόσο μάλλον εφόσον δεν αναφέρω κάπου ότι δεν καλύπτομαι από την ασφαλιστική μου! Φουλ ασφάλεια είχα.

Έχω ξανααποζημιωθεί για ζημιά τρίτου επίσης!

Το πρόβλημα τώρα έγκειται στο ότι έγινε με αλλοδαπό.

Δημοσ.
Στις 15/3/2025 στις 9:49 ΠΜ, NicoleGeo είπε

Το πρόβλημα είναι ότι έδωσα εμπιστοσύνη στην ασφαλιστική μου ότι θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και θα κυνηγήσει την υπόθεση και η απάντηση της υπαλλήλου χθες ήταν ότι δεν είναι υποχρεωμένη να ασχοληθεί άλλο.. και αν θέλω να πάω δικαστικά με δικά μου έξοδα. Ενώ στο ασφαλιστηριο μου υπάρχει νομική κάλυψη!

Οταν με το καλο ξεμπερδεψεις με την αποζημιωση για το οχημα σου, ισως θα ηταν καλο να κυνηγησεις και αυτους εδω τους απατεωνες, καθως κατα καποιο τροπο σου αρνουνται καταμουτρα να κανουν αυτο για το οποιο τους πληρωσες.

• Like 2
Δημοσ.

Πράσινη κάρτα όλοι οφείλουν να έχουν από την στιγμή που αλλάζουν χώρα αλλιώς θα σε σταματήσουν στα σύνορα. Επίσης πλέον με την απλή ασφάλεια που κάνεις συμπεριλαμβάνεται η πράσινη κάρτα.

Μεικτή ασφάλεια είναι μόνο για νέο οδηγό άπειρο. Δεν αξίζει να την πληρώνεις. Αν σε τρακάρουν και φταίει ο άλλος σε πληρώνει η ασφαλιστική του αν φταις εσύ τον πληρώνει η ασφαλιστική σου αν το στουκαρεις μόνος το πληρώνεις από την τσέπη σου.

• Like 2
Δημοσ.
19 ώρες πριν, sakks80 είπε

Πράσινη κάρτα όλοι οφείλουν να έχουν από την στιγμή που αλλάζουν χώρα αλλιώς θα σε σταματήσουν στα σύνορα. Επίσης πλέον με την απλή ασφάλεια που κάνεις συμπεριλαμβάνεται η πράσινη κάρτα.

Μεικτή ασφάλεια είναι μόνο για νέο οδηγό άπειρο. Δεν αξίζει να την πληρώνεις. Αν σε τρακάρουν και φταίει ο άλλος σε πληρώνει η ασφαλιστική του αν φταις εσύ τον πληρώνει η ασφαλιστική σου αν το στουκαρεις μόνος το πληρώνεις από την τσέπη σου.

Αν το στουκαρεις μόνος σου ενεργοποιείται μικτή αρκεί η ζημια να υπερβαίνει την απαλλαγή. Μην την απαξιώνουμε τελείως.

Δημοσ.
20 hours ago, sakks80 said:

δεν ειναι υποχρεωτικο για την ΕΕ!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SpirtouLisS είπε

Αν το στουκαρεις μόνος σου ενεργοποιείται μικτή αρκεί η ζημια να υπερβαίνει την απαλλαγή. Μην την απαξιώνουμε τελείως.

Αν είσαι έμπειρος οδηγός και δεν οδηγάς με ρίσκο δεν χρειάζεσαι μικτή.. πολύ μικρή η πιθανότητα να στουκαρεις μόνος 

36 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

δεν ειναι υποχρεωτικο για την ΕΕ!

Ναι αλλά αυτός που θα έρθει οδικώς Ελλάδα θα περάσει λογικά από Σερβία και Σκόπια. Οπότε θα έχει 

• Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, sakks80 είπε

Αν είσαι έμπειρος οδηγός και δεν οδηγάς με ρίσκο δεν χρειάζεσαι μικτή.. πολύ μικρή η πιθανότητα να στουκαρεις μόνος 

Ναι αλλά αυτός που θα έρθει οδικώς Ελλάδα θα περάσει λογικά από Σερβία και Σκόπια. Οπότε θα έχει 

Αν στο κλέψουν?

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Niko09 είπε

Αν στο κλέψουν?

Ασφάλεια κλοπής είναι αυτό δεν έχει σχέση με μεικτή ασφάλεια. Μερική και ολική 

Δημοσ.
Στις 15/3/2025 στις 10:12 ΜΜ, NicoleGeo είπε

Τα καλά να πάθεις δεν είναι απαντηση.. πόσο μάλλον εφόσον δεν αναφέρω κάπου ότι δεν καλύπτομαι από την ασφαλιστική μου! Φουλ ασφάλεια είχα.

Έχω ξανααποζημιωθεί για ζημιά τρίτου επίσης!

Το πρόβλημα τώρα έγκειται στο ότι έγινε με αλλοδαπό.

συγνωμη που ξαναεπεμβαινω στο θεμα , ειπες οτι εχεις φουλ ασφαλεια , εννοεις  μικτη . δεν σε αποζημειωνουν απο την μικτη εστω ? ανεξαρτητα αν ειναι ο αλλος ειναι αλλοδαπος . σε ρωταω για να μαθαινουμε γιατι ποτε δεν ξερεις τι θα σου συμβει ,

Δημοσ.
Στις 15/3/2025 στις 12:56 ΠΜ, dsi44 είπε

μηνυση στον αλλοδαπο

Μόνο στην περίπτωση όπου έχει περιουσιακά στοιχεία και μπορούν να κατασχεθούν (εφ όσον δεν χρωστά σε άλλους όπου προηγούνται) ειδεμη θα χάσει χρήματα και ο υπεύθυνος για το ατύχημα θα έχει επιπτώσεις ακριβώς μηδεν

Στις 16/3/2025 στις 12:03 ΜΜ, lector είπε

Οταν με το καλο ξεμπερδεψεις με την αποζημιωση για το οχημα σου, ισως θα ηταν καλο να κυνηγησεις και αυτους εδω τους απατεωνες, καθως κατα καποιο τροπο σου αρνουνται καταμουτρα να κανουν αυτο για το οποιο τους πληρωσες.

Τι ακριβώς θα κάνεις?

Στις 15/3/2025 στις 4:43 ΜΜ, varade είπε

ολα αυτα επειδη τσιγκουνευτηκες να βγαλεις μικτη ασφαλεια. καλα να παθεις.

Ασε το τρομπάρισμα όταν πληκτρολογείς και διάβασε εδώ

https://www.insurancemarket.gr/odigos-asfaleias/autokinito/mikti-asfaleia-autokinitou

Αξίζει η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου;

Ο λόγος που η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου έχει τόσο υψηλές τιμές, είναι πως καλύπτει πολύ περισσότερους κινδύνους, σε σχέση με τη βασική. Περιλαμβάνει στις καλύψεις της ολική και μερική κλοπή, ζημιές από φωτιά και ίδιες ζημιές. Η βασική ασφάλεια δεν περιλαμβάνει τίποτα από αυτά.

Οπότε, αν δεν αντιμετωπίζεις σοβαρά οικονομικά προβλήματα που σου απαγορεύουν να την επιλέξεις, τότε αξίζει η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου.

Πριν λοιπόν κλείσεις μικτή ασφάλεια πρόσεξε τα εξής:

• Να ελέγχεις την τρέχουσα εμπορική αξία του αυτοκινήτου σου τουλάχιστον 1-2 φορές το χρόνο. Δοκίμασε να ανατρέξεις σε σχετικές ιστοσελίδες (π.χ. car.gr, autotriti).
  • Στα οχήματα τύπου κάμπριο και ανάλογα με τον τύπο της κουκούλας (hard-top, soft-top), χρειάζεται ειδική συμφωνία για την κάλυψή τους.
  • Δεν καλύπτονται ζημιές σε μη συνήθη εξαρτήματα και πρόσθετο εξοπλισμό (extras) π.χ. αεροτομές, σπόιλερ, αυτοκόλλητα.
  • Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασφαλιστεί ένα όχημα για αξία μεγαλύτερης της τρέχουσας / πραγματικής του. Ακόμα και αν εγκριθεί η κάλυψη, σε περίπτωση επέλευσης κινδύνου θα αποζημιωθείς σύμφωνα με την τρέχουσα εμπορική αξία του αυτοκινήτου. Δηλαδή, όχι με αυτή που αναγράφεται στο συμβόλαιο.
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nazarene είπε

Μόνο στην περίπτωση όπου έχει περιουσιακά στοιχεία και μπορούν να κατασχεθούν (εφ όσον δεν χρωστά σε άλλους όπου προηγούνται) ειδεμη θα χάσει χρήματα και ο υπεύθυνος για το ατύχημα θα έχει επιπτώσεις ακριβώς μηδεν

Τι ακριβώς θα κάνεις?

Ασε το τρομπάρισμα όταν πληκτρολογείς και διάβασε εδώ

https://www.insurancemarket.gr/odigos-asfaleias/autokinito/mikti-asfaleia-autokinitou

Αξίζει η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου;

Ο λόγος που η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου έχει τόσο υψηλές τιμές, είναι πως καλύπτει πολύ περισσότερους κινδύνους, σε σχέση με τη βασική. Περιλαμβάνει στις καλύψεις της ολική και μερική κλοπή, ζημιές από φωτιά και ίδιες ζημιές. Η βασική ασφάλεια δεν περιλαμβάνει τίποτα από αυτά.

Οπότε, αν δεν αντιμετωπίζεις σοβαρά οικονομικά προβλήματα που σου απαγορεύουν να την επιλέξεις, τότε αξίζει η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου.

Πριν λοιπόν κλείσεις μικτή ασφάλεια πρόσεξε τα εξής:

• Να ελέγχεις την τρέχουσα εμπορική αξία του αυτοκινήτου σου τουλάχιστον 1-2 φορές το χρόνο. Δοκίμασε να ανατρέξεις σε σχετικές ιστοσελίδες (π.χ. car.gr, autotriti).
  • Στα οχήματα τύπου κάμπριο και ανάλογα με τον τύπο της κουκούλας (hard-top, soft-top), χρειάζεται ειδική συμφωνία για την κάλυψή τους.
  • Δεν καλύπτονται ζημιές σε μη συνήθη εξαρτήματα και πρόσθετο εξοπλισμό (extras) π.χ. αεροτομές, σπόιλερ, αυτοκόλλητα.
  • Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασφαλιστεί ένα όχημα για αξία μεγαλύτερης της τρέχουσας / πραγματικής του. Ακόμα και αν εγκριθεί η κάλυψη, σε περίπτωση επέλευσης κινδύνου θα αποζημιωθείς σύμφωνα με την τρέχουσα εμπορική αξία του αυτοκινήτου. Δηλαδή, όχι με αυτή που αναγράφεται στο συμβόλαιο.

Δεν χρειάζεται και πάλι μεικτή. Πας στην βασική μια προσθέτεις έξτρα, κλοπή, θραύση κρυστάλλων, καιρικά φαινόμενα, νομική προστασία και πάλι βγαίνει πολύ πιο φτηνή από την μεικτή. Αυτό κάνω τόσα χρόνια online 

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, sakks80 είπε

Δεν χρειάζεται και πάλι μεικτή. Πας στην βασική μια προσθέτεις έξτρα, κλοπή, θραύση κρυστάλλων, καιρικά φαινόμενα, νομική προστασία και πάλι βγαίνει πολύ πιο φτηνή από την μεικτή. Αυτό κάνω τόσα χρόνια online 

Ναι και εγώ αυτά έχω βάλει,όχι μεικτή.. έχω όμως και νομική προστασία!

Απ' ότι κατάλαβα αν είχα μεικτή θα με αποζημίωνε η δική μου ασφάλεια και θα τα κυνηγούσε αυτή μετέπειτα απ' την ασφαλιστική του;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, NicoleGeo είπε

Ναι και εγώ αυτά έχω βάλει,όχι μεικτή.. έχω όμως και νομική προστασία!

Απ' ότι κατάλαβα αν είχα μεικτή θα με αποζημίωνε η δική μου ασφάλεια και θα τα κυνηγούσε αυτή μετέπειτα απ' την ασφαλιστική του;

Ναι στη μεικτή αυτό γίνεται. Η αν φύγεις μόνος από το δρόμο η φας καμία πόρτα η σπάσεις κάνα καθρέπτη σε καλύπτει η ασφάλεια δεν πληρώνεις από την τσέπη σου 

Επεξ/σία από sakks80
Δημοσ.
Στις 18/3/2025 στις 5:09 ΜΜ, nazarene είπε

Τι ακριβώς θα κάνεις?

Εγω αυτο που θα εκανα αρχικα θα ηταν να ζητησω να μου στειλουν γραπτως το οτι αρνουνται να ασχοληθουν. Κατοπιν θα το προωθουσα στις αρμοδιες αρχες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...