Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tzotzo είπε

Τι σχέση έχουν τα καλώδια του ΟΤΕ ; Με τα καλώδια του καταγραφικου;

έκανα λάθος tag...  για να ανεβαίνουν στο cloud οι καταγραφές πρέπει να έχεις και ίντερνετ... συνήθως κόβουν τα καλώδια του ΟΤΕ με αποτέλεσμα να μην έχεις υπηρεσίες.. τώρα αν επαρκεί η ταχύτητα για όλες τις κάμερες είναι άλλο θέμα...

Επεξ/σία από ss42ss
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 15/3/2025 στις 11:30 ΠΜ, psycho_freak είπε

Ψάχνω για να βάλουμε κάμερες ασφαλείας εξωτερικές σε σπίτι. Στην αρχή σκεφτόμουν wifi αλλά κοιτάζω και ενσύρματες με καταγραφικό. 'Εχω 2 tapo και μια xiaomi wifi που δουλευουν ήδη για εσωτερικό χώρο. Για όλο το σπίτι απέξω γύρω γύρω θα χρειαζόμουν από 6 έως 8 πάνω κάτω κάμερες. 

Πήρα μια προσφορά ήδη από 2 επαγγελματίες, μια για HikVision καταγραφικό και κάμερες και μια για PRO-vision που δεν τις ήξερα. Θέλω οπωσδηποτε να μπορω να εχω προσβαση απο το κινητο, αλλά και ειδοποιήσεις. Δεν θα βλεπει καποιος την οθονη του καταγραφικου συνέχεια. 

1. Η προσφορά για hikvision 8αρι αναλογικο καταγραφικο, δισκο, 8 καμερες, καλώδια εξωτερικά RG+2X0,5mm εντός σωλήνων Κουβίδη, κουτιά διακλάδωσης, repeater,  ειναι στα 1600 (ή 1700 για 16άρι καταγραφικό για να μπει και καμια εσωτερική κάμερα) ευρω (με ΦΠΑ).  Ο άνθρωπος χρεώνει 720 το hardware, 550 ευρω την καλωδιωση,  και 330 ευρω εργασια για αυτο. Σας φαίνεται λογική τιμή, ειδικά η καλωδίωση; 

2. Θα προτιμούσατε μια λύση με wifi κάμερες και upload στο cloud? 

3. Υπάρχει καμια (αξιόπιστη) λύση για να μην περαστουν καλωδια σε ολο το σπιτι;  Με solar panel?

4. Στα καταγραφικά αυτά μπορεί να συνδεθεί wifi camera;

5. Θα το κάνατε μόνοι σας; 

Ευχαριστώ.

Πριν 2 χρόνια έκανα την εγκατάσταση μόνος μου μίας και εγώ ήθελα να έχω μια εικόνα/προειδοποίηση του εξωτερικού χώρου του σπιτιού. δηλαδή να μην περιμένω να "χτυπήσει" ο συναγερμός ή αν "χτυπήσει" να δω τι συμβαίνει .

στο παρελθόν είχα 2 κάμερες reolink που ήθελα να τις συμπεριλάβω στην εγκατάσταση οπότε σαν μάρκα πήγα και πάλι στην reolink. αγόρασα ένα σετ με καταγραφικό και κάμερες PoE reolink που πραγματικά είναι plug n' play, συνδέεις το upt στην κάμερα και στο καταγραφικό και την αναγνωρίζει αμέσως. 

αυτό που μου πήρε τον περισσότερο χρόνο είναι να περάσω το utp σε όλα τα σημεία που ήθελα να τοποθετήσω τις κάμερες. 

σαν κόστος πήγε 500€ καταγραφικό με κάμερες και 100€ το καλώδιο utp

αν πιάνουν τα χέρια σου και γνωρίζεις τα βασικά δεν είναι κάτι δύσκολο 

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, st@kas είπε

Πριν 2 χρόνια έκανα την εγκατάσταση μόνος μου μίας και εγώ ήθελα να έχω μια εικόνα/προειδοποίηση του εξωτερικού χώρου του σπιτιού. δηλαδή να μην περιμένω να "χτυπήσει" ο συναγερμός ή αν "χτυπήσει" να δω τι συμβαίνει .

στο παρελθόν είχα 2 κάμερες reolink που ήθελα να τις συμπεριλάβω στην εγκατάσταση οπότε σαν μάρκα πήγα και πάλι στην reolink. αγόρασα ένα σετ με καταγραφικό και κάμερες PoE reolink που πραγματικά είναι plug n' play, συνδέεις το upt στην κάμερα και στο καταγραφικό και την αναγνωρίζει αμέσως. 

αυτό που μου πήρε τον περισσότερο χρόνο είναι να περάσω το utp σε όλα τα σημεία που ήθελα να τοποθετήσω τις κάμερες. 

σαν κόστος πήγε 500€ καταγραφικό με κάμερες και 100€ το καλώδιο utp

αν πιάνουν τα χέρια σου και γνωρίζεις τα βασικά δεν είναι κάτι δύσκολο 

Πιάνουν τα χέρια μου γενικά. Δεν έχω ξαναβάλει κάμερες. Πόσες νέες κάμερες έβαλες στο καταγραφικό;  Τα καλώδια τα πέρασες μέσα από σπιράλ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, psycho_freak είπε

Πιάνουν τα χέρια μου γενικά. Δεν έχω ξαναβάλει κάμερες. Πόσες νέες κάμερες έβαλες στο καταγραφικό;  Τα καλώδια τα πέρασες μέσα από σπιράλ; 

Δεν ξέρω για τις εταιρείες που πρότεινες αλλά στην reolink δεν αντιμετώπισα κάποιο θέμα. Αρκεί να είχα βάλει σωστά το φις.

Το σετ περιείχε 4 και απο παλια είχα άλλες 2. Σύνολο 6.  

Το 75% περίπου της καλωδίωσης το πέρασα σε σωλήνα/σπιράλ.  

Επεξ/σία από st@kas
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, st@kas είπε

Δεν ξέρω για τις εταιρείες που πρότεινες αλλά στην reolink δεν αντιμετώπισα κάποιο θέμα. Αρκεί να είχα βάλει σωστά το φις.

Το σετ περιείχε 4 και απο παλια είχα άλλες 2. Σύνολο 6.  

Το 75% περίπου της καλωδίωσης το πέρασα σε σωλήνα/σπιράλ.  

Σε ευχαριστώ για την απαντηση, όπως και όλους.  Μου φαίνονται παρα πολλά λεφτά περίπου 850-900 ευρω για καλώδια, σωλήνες και εργασία ακόμα και για 8 κάμερες, δεν ξερω συμφωνείτε. Το λέω βέβαια από την άποψη ότι μπορώ να το κάνω εγώ σιγά σιγά. 

Δημοσ.

Tapo βρε φίλε γιατί να μπλέξεις με καταγραφικα κ καλώδια; Κ έρχεται ο κλέφτης με ένα κοφτακι κ τις βγάζει άχρηστες. Η χαλάει ο δίσκος η κάτι άλλο κ αντίο σύστημα.

105€ έχει το ετήσιο cloud tapo care για 10 κάμερες wifi.

• Like 1
Δημοσ.

Σίγουρα μπορείς να το κάνεις  σιγά σιγά και να το "χτίζεις ". Δλδ στην αρχή θα πάρεις τα καλωδιο μετά το καταγραφικό με μια δυο κάμερες, μετά άλλες δύο κάμερες. Αρκεί να επιλέξεις προϊόντα που συνδυάζονται.  

Για το κόστος από επαγγελματία δεν έχω μέτρο σύγκρισης. 

• Like 1
Δημοσ.

Έχω καταγραφικό με 3 wired κάμερες από hikvision + 2 IP cameras (εκ των οποίων η μία πάλι hikvision, και για την άλλη ούτε θυμάμαι μαρκα

Παίζουν όλες απρόσκοπτα και χωρίς κολλήματα κτλ. Η εφαρμογή της hikvision στο κινητό είναι πάρα πολύ καλή και ευχριστη, αλλά τις σοβαρές ρυθμίσεις (περί ειδοποιήσεων κτλ) πρέπει να τις κάνεις από PC. 

Εννοείται πως ειδοποίηση στέλνουν ΚΑΙ τα καταγραφικά, που ρωτάς παραπάνω. Στέλνεται ειδοποίηση ακόμη κι αν χαθεί το ίντερνετ. (Προσοχή, δεν εννοώ πως στέλνονται διαρκώς ειδοποιήσεις και χωρίς ίντερνετ. Εννοώ πως σου έρχεται μια ειδοποίηση πως χάθηκε η σύνδεση).

Την εγκατάσταση και ρύθμιση την έκανα μόνος, και με καλώδιο περίπου 100 μέτρων στο σύνολο μου κόστισε σχεδόν 600€ πριν 2 χρόνια. 

Αν έπρεπε να τα ξανακανω από την αρχή νομίζω πως θα πήγαινα σε tapo... 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω δυο χρονια hikvision εγκατασταση εκανε η εταιρεια security που εχουμε, πολυ προσεγμενη δουλεια, κανα 700 πήγε ολο για 6 κάμερες και καταγραφικο, σιγουρα πρεπει να βαλεις και cloud και θα εβαζα και ενα δευτερο καταγραφικο καπου πιο hidden. Πολλες καμερες λογω onfiv και αν εχεις ακομα και ενα απλο nas καπου μπορει να κανουν καταγραφη σαν backup.

Eγω θα κοιταζα παρα πολυ και αν το εκανα θα τις αλλαζα το τι καμερα παιρνεις, πουλανε λαγους με μεπτραχειλια αυτη ειναι η καλυτερη βλεπεις την νυχτα και τετοια, δενε εχει και πολυ σημασια αυτο. Εμενα εχει το alert, δηλαδη η καμερα να καταλαβαινει ανθωπο οχι φυτο που κουνιετε να μην καταλαβαινει φως σαν κινηση αμα βρεχει να μην εχεις το κλασσικο 99+ αλερτσ στο hikvision app, οταν αστραφτει να μην κανει σημα για κίνηση.

Εχω δει κατι πολυ καλα trigger events σε καμερες οπως βαζεις σχεδιαζεις ενα τετραγωνο στο πατωμα και κανει trigger oταν καποιος μπει μεσα και βγει μετά, ή αμα μεινει μεσα για πανω απο 5 δευτερολεπτα. Και πολλα αλλα τετοια. Ψαξε πολυ την καμερα πριν αγορασεις.

Το internet φτανει γενικα για να κανει upload πραγμα, εχω 200αρα με τις 6 εξω που στελνουν events και μεσα στο σπιτι αλλες δωδεκα που στελνουν και αυτεσ οπως επισης να βλεπεις live κσι τις 12 εσωτερικες χωρις σπασίματα σε σετραγωνακια,

Επίσης πολυ σημαντικο προσεξε καλα και μελετησε καλα την καλυψη σου και τα κενά σημεια σου. θυσιασε καποια κενά σημεια για να καλυψεις καποια αλλα πιο σημαντικα. Επισης μην μπεις στο "βλεπει δημοσιο δρομο" σκεπτικο, προστατευεις ολους με πολλούς τροπους.

Επεξ/σία από great
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, great είπε

Εχω δει κατι πολυ καλα trigger events σε καμερες οπως βαζεις σχεδιαζεις ενα τετραγωνο στο πατωμα και κανει trigger oταν καποιος μπει μεσα και βγει μετά, ή αμα μεινει μεσα για πανω απο 5 δευτερολεπτα. Και πολλα αλλα τετοια.

Όταν σχεδιάζεις το τετραγωνάκι και μπει κάποιος μεσα σε αυτό και περπατάει έρχεται μια φορά ειδοποίηση  ή έρχονται συνέχεια ειδοποίηση από την στιγμή που εντοπίζει συνέχεια κίνηση μεσα στο πλαίσιο? 

Δημοσ.
7 minutes ago, pavloa said:

Όταν σχεδιάζεις το τετραγωνάκι και μπει κάποιος μεσα σε αυτό και περπατάει έρχεται μια φορά ειδοποίηση  ή έρχονται συνέχεια ειδοποίηση από την στιγμή που εντοπίζει συνέχεια κίνηση μεσα στο πλαίσιο? 

δεν το εχω, απο video στο youtube το εχω δει, θεωρω οτι δεν εχει face recognition οποτε θα ερχετε καθε φορα που μπαινει καποιος μεσα. Αλλα το θεμα εινα να μην πιασει την γατα αλλα ογκο ανθρωπο, ξερεις αυτο που βλεπεις να εχουν ενα κοκκινο τετραγωνο γυρω γυρω απο τον ανθρωπο. Γιατι σου ξαναλεω εμενα και το φως το κανει κινηση. βλεπει τον κηπο σου και φυσαει κουνιουνται τα φυλα και εχεις 99+ (θα το δεις οτι ετσι βγαζει τα πολλα αλερτσ μετα) οποτε δεν εχει νοημα.

Δημοσ.

Τελικά με λίγο ψάξιμο μου φαίνονται πολλά τα χρήματα που ζητάνε, αν κάποιου πιάνουν τα χέρια του και τα καταφέρνει με setup σε υπολογιστές κ συσκευές. Στην περίπτωση μου βάζοντας χρόνο πιστεύω μπορώ να γλυτώσω 500 - 700 ευρω, και δεν ειναι λιγα.

Οσο αφορά την 'ασφάλεια' που προσφερουν οι καμερες σηκωνει συζήτηση. Για εμενα, δεν προσφερει ασφαλεια σε εγκληματικη ενεργεια, διαρρηξη κλπ. Καποιος που ειναι αποφασισμενος - και βλεπει την καμερα- , θα την χαλασει κρυβοντας στοιχεια του, και θα προσπαθησει να μπει. Απλα η καμερα σου προσφερει μια εικονα οταν εισαι μακρια για να πεις "α ακομα δε μπηκε κανεις", ή για να κανεις καταγραφη για μη εγκληματικες ενεργειες. Αν ο επιδοξος διαρρηκτης δεν δει την καμερα ειναι διαφορετικο. Συμφωνειτε;

Δημοσ.
3 hours ago, psycho_freak said:

Επίσης τι γνώμη έχετε για να βάζει κάποιος κάμερα που να κοιτάζει τον δρόμο / πεζοδρόμιο;

καμια, βάλε και ασε να γκρινιαζουν.

και το επόμενο ειναι το κλασσικο "εφοσον εισαι τοσο ανετος και δεν εχεις τιποτα να κρυψεις να βαλουμε μια και μεσα στο δωματιο σου"

Δημοσ.
4 ώρες πριν, psycho_freak είπε

Επίσης τι γνώμη έχετε για να βάζει κάποιος κάμερα που να κοιτάζει τον δρόμο / πεζοδρόμιο;

Είναι παράνομο και σίγουρα κάποιοι θα ενοχληθουν. Μέχρι να γίνει κάποιο περιστατικό και τότε θα σου ζητάνε όλοι να να τους βοηθήσεις.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...