james01gr Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου 39 λεπτά πριν, dpolal είπε Καλά, αγόρασε ένα παιδικό καρότσι, αν δεν το έχετε ήδη κάνει και πήγαινε να δοκιμάσεις σε πόσα πορτ μπαγκάζ χωράει για να καταλάβεις γιατί σου λένε για χώρους. έχεις δίκιο όμως εάν πρόκειται για 3μελή οικογένεια θα υπάρχει χώρος και στο πίσω κάθισμα. τα προβλήματα αρχίζουν στα 4 και όταν αρχίζεις να κουβαλάς καρότσια, ποδήλατα, πατίνια κτλ
Bigi444444 Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου Από πότε έχει γίνει υποχρεωτικό να έχει escalade ο άλλος για να χωρέσουν 3 άτομα; 12 2 2
gakost Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου 6 hours ago, Dahanaka said: Καλησπέρα παιδιά, σκεφτόμαστε να πάρουμε ένα απ τα 2 αυτοκίνητα του τίτλου χρονολογίας 2017(+-2 χρόνια), κοστίζουν περίπου 13-17Κ. Ενδιαφερόμαστε για αυτόματο κιβώτιο και θα θέλαμε τη γνώμη σας σχετικά με την αίσθηση και την αξιοπιστία(αξίζει να το σκεφτούμε εφόσον θα είναι περίπου 8-10 ετών το αυτοκίνητο;). Δεν είχαμε στο παρελθόν αυτόματο, οπότε έχουμε κάποιους ενδοιασμούς. Επίσης σκέφτομαι και για βελτίωση κάποια στιγμή 1ου σταδίου και έχω την απορία εάν είναι εφικτή με το κιβώτιο ή θα πρέπει να συμβιβαστώ ότι μόνο σε χειροκίνητο γίνεται. Ενδιαφερόμαστε μόνο για diesel κινητήρα. έχουμε σκεφτεί και κάποια μεγαλύτερα αυτοκίνητα (χ1,χ2) λόγω του ότι περιμένουμε το πρώτο μας παιδί, μα 1ον δε μας αρέσουν τα suv και 2ον θα προτιμούσαμε να μη φτάσουμε στα ~22κ. προσωπικά σκέφτηκα και για καινούριο, μα θεωρώ ότι είναι μια μεταβατική περίοδος και θα ήθελα να πάω απευθείας σε ηλεκτρικό μετά από μια πενταετία περίπου. Κάθε άποψη δεκτή. Ευχαριστούμε 😊 Κανένα από αυτά αν σε ενδιαφέρει η αξιοπιστία. Αν δεν σε πειράζει να πληρώνεις πολλά λεφτά για συνεχείς βλάβες και να τρέχεις σε συνεργεία πάρε οποιο βρεις σε καλύτερη κατάσταση. Όταν αγοράζεις μεταχειρισμένο αγοράζεις συγκεκριμένο αυτοκίνητο και οχι μοντέλο γενικά. Για το αυτόματο έχουν διαφορετικές τεχνολογίες. Τα DSG του VAG είναι ιδανικά για σβέλτη οδήγηση, στο σταματά ξεκινά ειναι άτσαλα και θέλει συνήθεια, θα σου σπάσουν τα νεύρα στην αρχή. Επίσης δεν ειναι για πολλά πολλά με τρέιλερ αν εχεις καμιά βάρκα. Η BMW χρησιμοποιεί κυρίως με μετατροπέα ροπής που είναι κλασική λύση για αυτόματο. Καλύτερη λύση για καθημερινή μετακίνηση. Αν δεν σε καλύπτει η ιπποδύναμη και κοιτάς βελτιώσεις πάρε κάτι να σε καλύπτει από την αρχή οπως το σχεδιασε ο κατασκευαστης. Ξεκινάς με ένα αμάξι 10 ετιας σχεδόν που θα σου ζητάει λεφτά και συνεργεία ούτως ή άλλως. θες να μπλέξεις και με άλλα προβλήματα και να μην έχεις αμαξι να κάνεις την δουλειά σου; 2
mike15 Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου (επεξεργασμένο) αν θες Bmw 116d σαυτην την χρονολογια ,ψαχνεις για το F20,οποτε εχει σχεδον ιδιους χωρους με το Audi a3. το Audi κανει πολυ θορυβο σε ντιζελ ο κινητηρας του.το Bmw 116d καθολου.το Audi αποσβενει οτι λακουβα και ανωμαλιες εχει η ασφαλτος,ειναι απο τα καλυτερα σασι. το Bmw απο την αλλη εχει πισω κινηση ,ειναι αλλη φαση σε οδηγηση,το νιωθεις στο τιμονι. σαν αξιοπιστια σε εκδοση ντιζελ ,δεν ακουστηκε κατι και στα 2. βασικα γιατι δεν κοιτας κατι σε 316? η' Α4? δεν ξερω ποσο πιο πανω πανε τα ντιζελ αυτων των μοντελλων και αν εχει κιολας ,αλλα θα εισαι κομπλε απο χωρους . παντως και τα 2 καλα ειναι,οποιο σου αρεσει εξωτερικα.το Bmw ειναι πιο σπορ ,ενω το Audi πιο οικογενειακο. μεταχειρισμενο αυτοματο ,μπορει αλλα θα ειχα αμφιβολιες.αστο για καινουριο μετα.εμενα παντως μου αρεσαν και των 2 τα αυτοματα που οδηγησα. Επεξ/σία 17 Μαρτίου από mike15 1
INFLUENCER Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Dahanaka είπε Καλησπέρα παιδιά, σκεφτόμαστε να πάρουμε ένα απ τα 2 αυτοκίνητα του τίτλου χρονολογίας 2017(+-2 χρόνια), κοστίζουν περίπου 13-17Κ. Ενδιαφερόμαστε για αυτόματο κιβώτιο και θα θέλαμε τη γνώμη σας σχετικά με την αίσθηση και την αξιοπιστία(αξίζει να το σκεφτούμε εφόσον θα είναι περίπου 8-10 ετών το αυτοκίνητο;). Δεν είχαμε στο παρελθόν αυτόματο, οπότε έχουμε κάποιους ενδοιασμούς. Επίσης σκέφτομαι και για βελτίωση κάποια στιγμή 1ου σταδίου και έχω την απορία εάν είναι εφικτή με το κιβώτιο ή θα πρέπει να συμβιβαστώ ότι μόνο σε χειροκίνητο γίνεται. Ενδιαφερόμαστε μόνο για diesel κινητήρα. έχουμε σκεφτεί και κάποια μεγαλύτερα αυτοκίνητα (χ1,χ2) λόγω του ότι περιμένουμε το πρώτο μας παιδί, μα 1ον δε μας αρέσουν τα suv και 2ον θα προτιμούσαμε να μη φτάσουμε στα ~22κ. προσωπικά σκέφτηκα και για καινούριο, μα θεωρώ ότι είναι μια μεταβατική περίοδος και θα ήθελα να πάω απευθείας σε ηλεκτρικό μετά από μια πενταετία περίπου. Κάθε άποψη δεκτή. Ευχαριστούμε 😊 Εχω το BMW 116D EF. Dynamics (F20) Urban Line, Blue, Leather μοντελο 2014 Μαρτιος (αγορα new). Σε 11 χρονια εχω κανει 250.000 χλμ με μεση καταναλωση 4.8 λιτρα. Ειμαι ακομα με την εργοστασιακη μπαταρια. Κανενα προβλημα με το οχημα. Μοτερ αστερι, το κιβωτιο αστερι. Ειδικα το κιβωτιο το ιδιο σφιχτο οπως την πρωτη μερα. (οχι κατι σουργελο κιβωτια που ανοιγουν) Τα service οπως οριζει η αντιπροσωπια. Το παω στον Sfakianaki στο Μαρουσι. Ανα 30.000 χλμ ή δυο χρονια. Μονο αναλωσιμα, λαδια, φιλτρα, και τακακια (μια φορα αλλαξα δισκοπλακες) SERVICE σε ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ (+και τσαμπα η οδικη βοηθεια ΒΜW Mobile Care) - Ανα 30.000 χλμ ή 2 χρονια: αλλαγη λαδιων, φιλτρο λαδιου, φιλτρο καμπινας και ελεγχος οχηματος. (με σημερινες τιμες περιπου 250 ευρω) - Ανα 60.000 χλμ ή 4 χρονια: αλλαγη λαδιων, αλλαγη φιλτρου λαδιου, αλλαγη φιλτρου καμπινας, αλλαγη φιλτρου αερα, αλλαγη φιλτρο πετρελαιου, αλλαγη υγρων φρενων και ελεγχος οχηματος. (με σημερινες τιμες περιπου 400 ευρω) Στα 11 χρονια χρησης, δεν με εχει αφησει ποτε στο δρομο. Να αναφερω πως δεν καιει σταγονα λαδι μετα απο 250.000 χιλιομετρα. Τα ηλεκτρικα παραθυρα λειτουργουν αψογα οπως την πρωτη ημερα. Για λαμπακια ουτε λογος. Το δικο μου ειναι 4κυλινδρο με 1.600 κυβικα (EURO 5 με 89 ευρω σημα) Απο ελαστικα φοραει τα ROF Goodyear. Σκληρο ελαστικο. Μπορει να ακους το κοπανιμα στις λακουβες αλλα θα πας 100% στον προορισμο σου. Με την δικη μου χρηση τα αλλαζω ανα 4,5 χρονια με 90.000 χλμ. Το περιεργο ειναι οτι ακομα εχουν λαστιχο. (αλλαγες στο διαμαντοπουλο στο χαλανδρι) Το περιεργο ειναι οτι θα μπορουσα να βγαλω αλλα 30.000 χλμ ακομα. (και τις δυο φορες αυτο μου ειπε). Στο ταξιδι, καρφωνω την 6η στο σασμαν και στις 2.500 στροφες εχω τα 165+ χλμ. Στις 3.000 στροφες τερματιζει στα 200 χλμ. Δεν ακους μοτερ! Το πατημα του οχηματος στο δρομο, γερμανος! Στιβαρο! Με την επιλογη SPORT MODE το οχημα μεταμορφωνεται! Η αποκριση στο γκαζι ξεφευγει, το τιμονι και η αναρτηση σφιγγουν! Πας Αθηνα - Θεσσαλονικη, Θεσσαλονικη - Αθηνα και ξανα ανεβαινεις με 50 λιτρα καυσιμο (χωρητικοτητα ντεποζιτου). Σε ταξιδι εχω κανει με νορμαλ ταχυτητες (εως 120 χλμ) και 1.250+ χλμ. Η ΒΜW δινει τα 1.370 χλμ. Παντα βαζω BP Ultimate Diesel ή EKO AVIO Diesel (Καλυψω) Επεξ/σία 17 Μαρτίου από INFLUENCER 6 2
dpolal Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Φιλικά στο λέω γιατί μετά από 2 παιδιά που μεγάλωσα κάτι παραπάνω ξέρω. Στο πίσω κάθισμα θα βάλεις αναγκαστικά το ειδικό κάθισμα του μωρού και σε στενά οχήματα δεν μένει πολύς χώρος. Δεν κάνω πλάκα όταν σου προτείνω να πηγαίνεις μαζί με το καρότσι και να δοκιμάζεις αν χωράει. Από την άλλη. Εγώ έχω ένα AUDI A3 8P 1.6FSI πρώτης γενιάς του 2004, με τον κινητήρα που λέγανε ότι ρουφάει το λάδι με το μπουρί της σόμπας. Κανένα πρόβλημα, καμμία βλάβη και μια χαρά το λάδι του μετά από 165.000 χιλιόμετρα. Για τα service το πηγαίνω χρόνια σε συνεργείο που αρχικά το είχε ο πατέρας και τώρα το ανέλαβε ο γιός, τα κόστη για τα βασικά αναλώσιμα είναι περίπου στα 100-150 ευρώ αναλόγως. Πολύ ωραίο στήσιμο και κράτημα στο δρόμο, απολαυστικό στην οδήγηση, ξεκούραστο, άνετο και ήσυχο για ταξίδια. Αν το προσέξεις το αμάξι θα το έχεις για καιρό. To δίπορτο ξέχνα το δεν θα σας βολέψει, δες μόνο το 4θυρο και υπό προϋποθέσεις για τα συμπράγκαλα του μωρού. Θα πρότεινα να κοιτάξετε και κανένα Q3 μεταχειρισμένο, λίγο ποιό άνετοι χώροι. Επεξ/σία 17 Μαρτίου από dpolal 1
kostas_anes Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Εγώ αναρωτιέμαι πως από το 2000 χωράγαμε μέσα σε ένα Corolla του '92, μετά σε ένα Hyundai Accent από το 2007 που ήρθε και η αδερφή μου και τέλος σε ένα Fiat Panda από το 2011 και μετά. Λογικά Steyr έπρεπε να έχουμε για να χωρέσουμε σε εκδρομές και ταξίδια με αυτά που διαβάζω. Επεξ/σία 17 Μαρτίου από kostas_anes 8 4
Dinos1973 Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου 14 hours ago, elise said: περιμενεις παιδι και η πρωτη σου σκεψη ειναι να παρεις μικρομεσαιο αυτοκινητο με μικρους χωρους και βελτιωση.... καλα το πας, συνεχισε Μια χαρα ειναι! εδω μεγαλωσαμε 2 παιδια με διαφορα 4 ετων σε golf! ημαρτον με το να μεταφερετε ολη την οικοσυσκευη σε καθε ματακινηση ! 1
paylidis Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου 10 ώρες πριν, dpolal είπε Καλά, αγόρασε ένα παιδικό καρότσι, αν δεν το έχετε ήδη κάνει και πήγαινε να δοκιμάσεις σε πόσα πορτ μπαγκάζ χωράει για να καταλάβεις γιατί σου λένε για χώρους. +1 δε χωραει σε κανενα απο τα 2 ο φιλος αν ειναι ελαχιστα πληθωρική η συζυγος. Εαν ειναι πολυ ουτε για αστείο. 9 ώρες πριν, Ringo106 είπε η απόφαση μου ειναι Α3 διοτι το diesel μοτερ το φοραει ολο το group (WV AUDI SEAT SKODA) και θεωρω οτι ειναι πιο αξιοπιστο και με πολλές επιλογες για συνεργειο. το 1,6 tdi μοτερ ειναι πολυ καλό, αλλα ο φιλος μας εδω θελει αυτοματο. Οποτε Dsg, που σε ελευθερη μεταφραση σημαινει οτι πιο ζημιαρικο υπαρχει στην αυτοκινηση. Απο εμενα αυτοματο VAG (που εχω κ το λεω) ειναι οχι... 9 ώρες πριν, Ringo106 είπε BMW λιγότερο αξιοπιστο και απιο ακριβα service ή επισκευη και εδώ διαφωνώ, τα BMW απο το 2012-13 κ μετα εκαναν θεαματικα αλματα αξιοπιστίας. Οσο για τα σερβις και την επισκευη απαξ κ μπλεξεις με πριμιουμ μια η αλλη ειναι... 11 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Μια χαρα ειναι! εδω μεγαλωσαμε 2 παιδια με διαφορα 4 ετων σε golf! ημαρτον με το να μεταφερετε ολη την οικοσυσκευη σε καθε ματακινηση ! αλλες εποχες αλλα στανταρ αλλα δεδομένα... οντως ενα καινουργιο καροτσι θα φαει το μισο πορτ μπαγκαζ απο ενα μεσαιο ΙΧ 1
Dahanaka Δημοσ. 17 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου Καλημέρα, το 116d φοράει το zf 8hp 45? Και εάν ναι, τι άποψη έχετε για το συγκεκριμένο;
kSiS Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου 49 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Εγώ αναρωτιέμαι πως από το 2000 χωράγαμε μέσα σε ένα Corolla του '92, μετά σε ένα Hyundai Accent από το 2007 που ήρθε και η αδερφή μου και τέλος σε ένα Fiat Panda από το 2011 και μετά. Λογικά Steyr έπρεπε να έχουμε για να χωρέσουμε σε εκδρομές και ταξίδια με αυτά που διαβάζω. Και εμείς 3μελης οικογένεια είμαστε με i20 του 2009 και μάλιστα κάνουμε και ταξιδάκια. Μάλλον πρέπει να γίνουμε κοινωνικό πείραμα. (εννοείται με διπλωμένο το καρότσι σε πλάγια θέση στο πορτ μπαγκαζ και καρεκλάκι μωρού). 3
zio10 Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου 3 άτομα χωράνε μια χαρά. Αν έρθει και τέταρτο μπορεί να χρειαστεί μπαγκαζιέρα για 2-3 φορές το χρόνο. 1
sakks80 Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου Θα προτιμούσα το Audi γιατί το BMW έχει τρικυλινδρο μοτέρ και είμαι αλλεργικός στα τρικυλινδρα για διάφορους λόγους 1
INFLUENCER Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου (επεξεργασμένο) To F21 επειδή το έχω οδηγήσει για 3 μήνες. Ο 3 κύλινδρος 1500αρης είναι πιο ήρεμος μέσα στην πόλη. Πιο πολιτισμένη λειτουργία. Απλά σε κατανάλωση ήταν λίγο πιο πάνω από τον 1600αρη και 4 κύλινδρο που έχω στο F20. Επίσης με πρόγραμμα ο 1600αρη ανεβαίνει πολύ καλύτερα από τον 1.500αρη... 116D F20 vs 116D F21 Επεξ/σία 17 Μαρτίου από INFLUENCER 2
mike15 Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου 1 ώρα πριν, sakks80 είπε Θα προτιμούσα το Audi γιατί το BMW έχει τρικυλινδρο μοτέρ και είμαι αλλεργικός στα τρικυλινδρα για διάφορους λόγους μα εχει και 4κυλινδρο,F20,γιαυτο συζηταμε. στο Audi ξεχασα να πω αν μετραει για σενα,εχει πολυ καλυτερα εσωτερικα πλαστικα,φημιζεται γιαυτο η μαρκα. απο την αλλη η BMW μηχανολογικα και σε ανταλλακτικα,ο τροπος που ειναι ολα τοποθετημενα δεν παιζεται.ειναι φιλοσοφια η ατιμη ,σε μεγαλυτερα κυβικα ιδιως αλλα και εδω κατι κανει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα