poulinos Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου On 22/03/2025 at 23:57, IAN210 said: Ναι, αλλά κάποιες φορές το κινητό δεν βλέπει το δίκτυο 5GHz οπως και το nest mini , παρότι έχω δημιουργήσει δύο διαφορετικά δίκτυα με ξεχωριστά ονόματα. μπορεις να αλλαξεις καναλι στα 5ghz.απο το 100 και πανω συνηθως παιζεις και καλυτερα απλα θα περιμενεις λιγακι για να παιξει διοτι ειναι dfs channel και θα κανει ενα scan πρωτα.
IAN210 Δημοσ. 24 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 43 λεπτά πριν, poulinos είπε μπορεις να αλλαξεις καναλι στα 5ghz.απο το 100 και πανω συνηθως παιζεις και καλυτερα απλα θα περιμενεις λιγακι για να παιξει διοτι ειναι dfs channel και θα κανει ενα scan πρωτα. στο 5ρι δεν εχω κανενα προβλημα το 2,4 με πεδευει 45 λεπτά πριν, poulinos είπε μπορεις να αλλαξεις καναλι στα 5ghz.απο το 100 και πανω συνηθως παιζεις και καλυτερα απλα θα περιμενεις λιγακι για να παιξει διοτι ειναι dfs channel και θα κανει ενα scan πρωτα. απο χτες μεχρι και τωρα ολλα στασιμα
poulinos Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου για να δουμε.το αφηνεις Manual εφοσον παιζεις μια χαρα στο manual 5 minutes ago, IAN210 said: στο 5ρι δεν εχω κανενα προβλημα το 2,4 με πεδευει απο χτες μεχρι και τωρα ολλα στασιμα
IAN210 Δημοσ. 24 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 3 λεπτά πριν, poulinos είπε για να δουμε.το αφηνεις Manual εφοσον παιζεις μια χαρα στο manual εχω και αλλη μια απορια μιας και βρηκα ατομο που ξερει, τι γινεται με το σταθερο στο fritz ενω εχω σταθερο και τους κωδικους τηλεφωνιας δεν μου δουλευει 😕
poulinos Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου 3 minutes ago, IAN210 said: εχω και αλλη μια απορια μιας και βρηκα ατομο που ξερει, τι γινεται με το σταθερο στο fritz ενω εχω σταθερο και τους κωδικους τηλεφωνιας δεν μου δουλευει 😕 εφοσον εχεις Nova δεν ειναι τοσο απλο να παιξει η τηλεφωνια.στο διπλα Forum δεν θυμαμαι Link ειχαν γραψει πως θα κανεις να παιξει η τηλεφωνια.πρεπει να κανεις αλλαγες στο config.δεν ειναι οπως σε cosmote και vodafone που βαζεις απλα τους servers κτλ και παιζει.εχει πολυ config να γινει διοτι εχουν Dhcp id και αλλο Pvc Που βγαινει η τηλεφωνια. (το Dhcp id το λενε με καποιο αλλο ονομα δεν θυμαμαι πως).
Λύση IAN210 Δημοσ. 29 Μαρτίου Μέλος Λύση Δημοσ. 29 Μαρτίου Στις 24/3/2025 στις 1:59 ΜΜ, poulinos είπε για να δουμε.το αφηνεις Manual εφοσον παιζεις μια χαρα στο manual Τελικά, το πρόβλημα δεν ήταν ούτε οι παρεμβολές ούτε κάτι άλλο, αλλά η ίδια η γραμμή! Άφησα το ρούτερ μόνο του, χωρίς να είναι συνδεδεμένο στη γραμμή, και για δύο ημέρες δεν πέταξε ούτε μία συσκευή. Πήρα τηλέφωνο τη Nova και τους είπα ότι μάλλον υπάρχει πρόβλημα στη γραμμή. Η απάντησή τους; «Αποκλείεται! Δεν υπάρχει κανένα θέμα!» και κάτι άλλες κλασικές δικαιολογίες. Αμέσως μετά, πήρα τον ΟΤΕ, μιας και οι γραμμές ανήκουν σε αυτούς, και μου είπαν ότι όντως υπάρχει πρόβλημα – αλλά μόνο η Nova μπορεί να στείλει εντολή για τεχνικό. Ξαναπαίρνω λοιπόν τη Nova, τους λέω αυτολεξεί τι μου είπε ο ΟΤΕ, και πάλι η ίδια απάντηση: «Η γραμμή είναι μια χαρά!» Ε, λοιπόν, για να μην τα πολυλογώ... τα πήρα στο κρανίο και παρήγγειλα ένα Starlink. Θα διακόψω τη Nova και τέλος! 🚀 2-5 εργασιμες θα ερθει! φιλος μου ειχε το ιδιο θεμα και εκανε το ιδιο και να το αποτελεσμα
poulinos Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου (επεξεργασμένο) On 29/03/2025 at 00:37, IAN210 said: Τελικά, το πρόβλημα δεν ήταν ούτε οι παρεμβολές ούτε κάτι άλλο, αλλά η ίδια η γραμμή! Άφησα το ρούτερ μόνο του, χωρίς να είναι συνδεδεμένο στη γραμμή, και για δύο ημέρες δεν πέταξε ούτε μία συσκευή. Πήρα τηλέφωνο τη Nova και τους είπα ότι μάλλον υπάρχει πρόβλημα στη γραμμή. Η απάντησή τους; «Αποκλείεται! Δεν υπάρχει κανένα θέμα!» και κάτι άλλες κλασικές δικαιολογίες. Αμέσως μετά, πήρα τον ΟΤΕ, μιας και οι γραμμές ανήκουν σε αυτούς, και μου είπαν ότι όντως υπάρχει πρόβλημα – αλλά μόνο η Nova μπορεί να στείλει εντολή για τεχνικό. Ξαναπαίρνω λοιπόν τη Nova, τους λέω αυτολεξεί τι μου είπε ο ΟΤΕ, και πάλι η ίδια απάντηση: «Η γραμμή είναι μια χαρά!» Ε, λοιπόν, για να μην τα πολυλογώ... τα πήρα στο κρανίο και παρήγγειλα ένα Starlink. Θα διακόψω τη Nova και τέλος! 🚀 2-5 εργασιμες θα ερθει! φιλος μου ειχε το ιδιο θεμα και εκανε το ιδιο και να το αποτελεσμα παμε ενα ενα. δεν υπαρχει καμια σχεση μεταξυ του ασυρματου δικτυου και της συνδεσης της οπτικης ινας. οτι δεν σου εκανε το προβλημα οταν δεν ειχες ιντερνετ μαλλον ηταν τυχαιο ή απλα ειχες λιγοτερη κινηση πανω στο router οποτε και δεν το εκανε. εφοσον με καλωδιο δεν εχεις αποσυνδεσεις σημαινει οτι η γραμμη παιζει μια χαρα σαν οπτικη ινα ποτε αυτο το κομματι ως προς τον παροχο βγαινει εκτος. οτι οι συσκευες αποσυνδεονται απο το wifi δειχνει καποιο προβλημα στις συσκευες που ειναι στα 2,4 ghz αφου λογικα στα 5 εισαι οκ. τωρα αν ειναι congestion λογω πολλων συσκευων στα 2,4 δεν το ξερω. θα μπορουσες ακομα και πισω απο το ftth router να βαλεις ενα access point για να τραβαει την κινηση των συσκευων στα 2,4ghz και να εβλεπες αν ετσι θα επαιζε καλυτερα. αν η γραμμη ειχε προβλημα θα εχανες το internet και οχι το wifi. οι συσκευες δεν θα ειχαν ιντερνετ.ακομα και με 3 ταυτοχρονα ping μπορεις να δεις που ειναι το θεμα. ενα ping στο router ενα ping στο internet(ip) και ενα ping σε hostname. και βλεπεις τι χανεται.μεχρι και ping στις συσκευες απο ενα σταθερο pc για να δεις αν το πεταει εκτος σε επιπεδο wifi. και επισης τις smart home devices θα τις εκανα zigbee Επεξ/σία 5 Απριλίου από poulinos
IAN210 Δημοσ. 7 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου (επεξεργασμένο) Update – 3η ή 4η μέρα: Το Starlink δουλεύει πολύ καλά, αφού έκανε ένα σωρό updates. Έχω συνδέσει όλες τις Wi-Fi συσκευές στο Gen3 router και χρησιμοποιώ το Fritz καθαρά σαν splitter για το Ethernet. Οπότε μάλλον έφταιγε η γραμμή, όπως μου είχαν πει και από τον ΟΤΕ, ότι έκανε γρήγορες αποσυνδέσεις – και ίσως γι' αυτό εχαναν το Wi-Fi οι συσκευές. Τώρα όλα είναι εντάξει και με τρελές ταχύτητες, πάνω από 600Mbps, με κόστος 40 ευρώ, ενώ η NOVA δεν έδινε ούτε τα μισά με τα ίδια χρήματα και ακομα περισσότερα. Επεξ/σία 7 Απριλίου από IAN210
poulinos Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου On 07/04/2025 at 23:06, IAN210 said: Update – 3η ή 4η μέρα: Το Starlink δουλεύει πολύ καλά, αφού έκανε ένα σωρό updates. Έχω συνδέσει όλες τις Wi-Fi συσκευές στο Gen3 router και χρησιμοποιώ το Fritz καθαρά σαν splitter για το Ethernet. Οπότε μάλλον έφταιγε η γραμμή, όπως μου είχαν πει και από τον ΟΤΕ, ότι έκανε γρήγορες αποσυνδέσεις – και ίσως γι' αυτό εχαναν το Wi-Fi οι συσκευές. Τώρα όλα είναι εντάξει και με τρελές ταχύτητες, πάνω από 600Mbps, με κόστος 40 ευρώ, ενώ η NOVA δεν έδινε ούτε τα μισά με τα ίδια χρήματα και ακομα περισσότερα. θα μπορουσες να πουλησεις το fritz και απλα να βαλεις ενα switch ethernet που κανει 10-15 ευρω. δεν δικαιολογειται παντως να βγαινει μια συσκευη απο το wifi επειδη δεν εχει Internet.
IAN210 Δημοσ. 9 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 14 λεπτά πριν, poulinos είπε θα μπορουσες να πουλησεις το fritz και απλα να βαλεις ενα switch ethernet που κανει 10-15 ευρω. δεν δικαιολογειται παντως να βγαινει μια συσκευη απο το wifi επειδη δεν εχει Internet. εχω δοκιμασει ενα splitrer της tp-link αλλα εδινε intrenet μεχρι 100mbps οποτε ειπα να κρατησω το fritz
poulinos Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου 1 hour ago, IAN210 said: εχω δοκιμασει ενα splitrer της tp-link αλλα εδινε intrenet μεχρι 100mbps οποτε ειπα να κρατησω το fritz ειναι Switch οχι splitter.πρεπει να ειναι πολυ παλιο για αυτο δεν υποστηριζει gigabit. με 15 ευρω πλεον παιρνεις gigabit. ειναι κριμα να εχεις το fritz ως switch
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα