louben Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου Γειά χαρά σε όλους. Στην κατοικία που ζώ έχω φτιάξει δίκτυο ethernet (το wifi δεν μπορούσε να την καλύψει ολόκληρη). Επειδή το δίκτυο έγινε εκ των υστέρων μέσω επιτοίχιων καναλιών έχει την εξής μορφή. Απο το δωμάτιο Α ξεκινούσε γραμμή από το ρούτερ ( το βασικό της Cosmote). Κατέληγε στο δωμάτιο Β στο μέσο περίπου του σπιτιού. Εκεί μέσω switch έφευγαν 2 γραμμές. Η μία πήγαινε στο δωμάτιο Γ στο οποίο υπάρχει laptop και η άλλη στο σαλόνι (δωμάτιο Δ) όπου γίνεται και η κύρια κατανάλωση δεδομένων (συναγερμούς, κάμερες, inernet radio, tv κτλ.). So far το σύστημα λειτουργούσε σχεδόν απρόσκοπτα. Πριν από 15 ημέρες σταμάτησε το internet από το δωμάτιο Β του σπιτιού και εξής. Το έψαξα λίγο(επανεκκινήσεις ρούτερ αποσυνδέσεις καλωδίων κτλ.) και η βλάβη φάνηκε να είναι στο switch του δωματίου Β. Το αντικατέστησα με ένα της TP link (sg 105E) και φάνηκε να δουλεύει .Υστερα από 3-4 ημέρες σταμάτησε εκ νέου. Το αντικατέστησα με άλλο που είχα εύκαιρο , τα ίδια 2-3 ημέρες και off. Πλέον έχω βάλει μια μούφα απο το δωμάτιο Β στο δωμάτιο Δ και φαίνεται να δουλεύει. Για να είμαι ειλικρινής σκέφτομαι να βάλω μια διπλή μουφα αλλά κάτι μου λεει ότι δεν θα δουλέψει. Καμία ιδέα?
achilles_g_ Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου Έτσι όπως το βλέπω και με ένα σύστημα mesh με δύο δορυφόρους, τον ένα στο router και το άλλον στο μεσο του σπιτιού Β (ενωμένα με το καλωδιο) θα λύσεις όλα σου τα προβήματα. Και αν δε σε καλύπτει, μπορείς να συνδέσεις έναν ακόμη δορυφόρο στο Δ (ενωμένο με τον δορυφόρο Β) και έχεις τα πάντα, παντού. Εthernet, wifi, ούτε switch , ούτε τίποτα. 1
louben Δημοσ. 19 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 1 ώρα πριν, achilles_g_ είπε Έτσι όπως το βλέπω και με ένα σύστημα mesh με δύο δορυφόρους, τον ένα στο router και το άλλον στο μεσο του σπιτιού Β (ενωμένα με το καλωδιο) θα λύσεις όλα σου τα προβήματα. Και αν δε σε καλύπτει, μπορείς να συνδέσεις έναν ακόμη δορυφόρο στο Δ (ενωμένο με τον δορυφόρο Β) και έχεις τα πάντα, παντού. Εthernet, wifi, ούτε switch , ούτε τίποτα. Ευχάριστώ για την απάντηση. Είχα σκεφτεί τη συγκεκριμένη λύση (δυστυχώς δεν το ανέφερα). Λόγω μικρών παιδιών όμως θα προτιμούσα η όποια λύση να είναι αποκλειστικά ενσύρματη, διαφορετικά δεν θα είχα περάσει και καλώδια δικτύου το σπίτι.
uniquegr Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου Στο tplink έχεις ορίσει στατική ip και αν ναι, είναι μέσα στο ip range του router της Cosmote? Επιπλέον, μήπως το tplink έχει ενεργοποιημένο τον dhcp server; Θα πρότεινα να κοιτάξεις τα εξής: α) Όρισε στατική ip στο tplink, τη διεύθυνση δηλαδή που "ακούει" το interface του. Αν το cosmote router είναι στην ip 192.168.1.1, όρισε στο tplink την ip 192.168.1.2 β) Απενεργοποίησε τον dhcp server στο tplink ( αν είναι ενεργοποιημένος ) και όρισε σαν default gateway την ip του router της Cosmote.
csontheline Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 4 hours ago, achilles_g_ said: Έτσι όπως το βλέπω και με ένα σύστημα mesh με δύο δορυφόρους, τον ένα στο router και το άλλον στο μεσο του σπιτιού Β (ενωμένα με το καλωδιο) θα λύσεις όλα σου τα προβήματα. Και αν δε σε καλύπτει, μπορείς να συνδέσεις έναν ακόμη δορυφόρο στο Δ (ενωμένο με τον δορυφόρο Β) και έχεις τα πάντα, παντού. Εthernet, wifi, ούτε switch , ούτε τίποτα. Δηλαδή να παρατήσει τα καλώδια που είναι η πλέον αξιόπιστη λύση και να πάει σε ασύρματα δίκτυα που μπορεί να βαράνε τσικουδιές όποτε τους κατέβει και να ψάχνει ο άνθρωπος να δει τι φταίει; Ωραίος. 1 hour ago, uniquegr said: Στο tplink έχεις ορίσει στατική ip και αν ναι, είναι μέσα στο ip range του router της Cosmote? Επιπλέον, μήπως το tplink έχει ενεργοποιημένο τον dhcp server; Θα πρότεινα να κοιτάξεις τα εξής: α) Όρισε στατική ip στο tplink, τη διεύθυνση δηλαδή που "ακούει" το interface του. Αν το cosmote router είναι στην ip 192.168.1.1, όρισε στο tplink την ip 192.168.1.2 β) Απενεργοποίησε τον dhcp server στο tplink ( αν είναι ενεργοποιημένος ) και όρισε σαν default gateway την ip του router της Cosmote. Και αν έχει ένα απλό, ηλίθιο, unmanaged switch; Καλό είναι να κοιτάξει ότι τα καλώδια είναι οκ (σε πρώτη φάση με ένα κινέζικο δοκιμαστικό). 17 hours ago, louben said: Γειά χαρά σε όλους. Στην κατοικία που ζώ έχω φτιάξει δίκτυο ethernet (το wifi δεν μπορούσε να την καλύψει ολόκληρη). Επειδή το δίκτυο έγινε εκ των υστέρων μέσω επιτοίχιων καναλιών έχει την εξής μορφή. Απο το δωμάτιο Α ξεκινούσε γραμμή από το ρούτερ ( το βασικό της Cosmote). Κατέληγε στο δωμάτιο Β στο μέσο περίπου του σπιτιού. Εκεί μέσω switch έφευγαν 2 γραμμές. Η μία πήγαινε στο δωμάτιο Γ στο οποίο υπάρχει laptop και η άλλη στο σαλόνι (δωμάτιο Δ) όπου γίνεται και η κύρια κατανάλωση δεδομένων (συναγερμούς, κάμερες, inernet radio, tv κτλ.). So far το σύστημα λειτουργούσε σχεδόν απρόσκοπτα. Πριν από 15 ημέρες σταμάτησε το internet από το δωμάτιο Β του σπιτιού και εξής. Το έψαξα λίγο(επανεκκινήσεις ρούτερ αποσυνδέσεις καλωδίων κτλ.) και η βλάβη φάνηκε να είναι στο switch του δωματίου Β. Το αντικατέστησα με ένα της TP link (sg 105E) και φάνηκε να δουλεύει .Υστερα από 3-4 ημέρες σταμάτησε εκ νέου. Το αντικατέστησα με άλλο που είχα εύκαιρο , τα ίδια 2-3 ημέρες και off. Πλέον έχω βάλει μια μούφα απο το δωμάτιο Β στο δωμάτιο Δ και φαίνεται να δουλεύει. Για να είμαι ειλικρινής σκέφτομαι να βάλω μια διπλή μουφα αλλά κάτι μου λεει ότι δεν θα δουλέψει. Καμία ιδέα? Σταμάτησε το ίντερνετ ή γενικά το δίκτυο; Μπορείς να δεις όταν "σταματάει το ίντερνετ" ότι κάποια συσκευή στο σημείο Δ μπορεί να δει το router; Επίσης, δεν διευκρινίζεις αν τα σημεία Γ & Δ έχουν και δικά τους switches ή αν πάνε καρφωτά καλώδια. Λογικά στο Γ πάει 1 καλώδιο που μπαίνει στο λαπτοπ, αλλά στο Δ ή έχεις τραβήξει μπόλικα καλώδια ή έχεις άλλο switch. Επίσης, βεβαίωσε ότι όλα τα switches είναι unmanaged, αλλιώς κάνε αυτό που σου πρότεινε ο uniquegr.
louben Δημοσ. 19 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου Kαταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Στο δωμάτιο γ το καλώδιο ethernet πάει καρφωτο στο laptop. Στο δωμάτιο Δ πάει σε wifi router (Tenda ac 1200) από το οποίο φεύγει καλώδιο που πάει σε δεύτερο switch (στο σαλoνι θέλω τουλάχιστον 7-8 παροχές ethernet). Όταν χάνονταν το ιντερνετ οι συνθήκες ποικίλλαν από την παντελή έλλειψη δικτύου ως την παρουσία δικτύου χωρις ιντερνετ. Για αρχή έβαλα καρφωτή ip sto tplink και λεω να κάνω το ίδιο και στο laptop. Είμαι οκ?
achilles_g_ Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, csontheline είπε Δηλαδή να παρατήσει τα καλώδια που είναι η πλέον αξιόπιστη λύση και να πάει σε ασύρματα δίκτυα που μπορεί να βαράνε τσικουδιές όποτε τους κατέβει και να ψάχνει ο άνθρωπος να δει τι φταίει; Ωραίος. Αυτό κατάλαβες; Είσαι ακόμη πιο ωραίος..Θα έχει ενιαίο mesh με ενσύρματο και ασύρματο δίκτυο. Ιδανικό αφού θα έχει ethernet backhaul και όλα τα πλεονεκτήματα του mesh. Και να πω ότι δεν το έγραφα.....οι δορυφόροι θα είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους με τα καλώδια που έχει ........ και θα αποκτήσει και ασύρματο και ενσύρματο δίκτυο χωρίς προβήματα. Επεξ/σία 19 Μαρτίου από achilles_g_
atheatos Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου Το πρόβλημα μπορεί να είναι στο ρουτερ της Cosmote και στο καλωδιο που πάει στο switch.
dpolal Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 22 ώρες πριν, louben είπε Γειά χαρά σε όλους. Στην κατοικία που ζώ έχω φτιάξει δίκτυο ethernet (το wifi δεν μπορούσε να την καλύψει ολόκληρη). Επειδή το δίκτυο έγινε εκ των υστέρων μέσω επιτοίχιων καναλιών έχει την εξής μορφή. Απο το δωμάτιο Α ξεκινούσε γραμμή από το ρούτερ ( το βασικό της Cosmote). Κατέληγε στο δωμάτιο Β στο μέσο περίπου του σπιτιού. Εκεί μέσω switch έφευγαν 2 γραμμές. Η μία πήγαινε στο δωμάτιο Γ στο οποίο υπάρχει laptop και η άλλη στο σαλόνι (δωμάτιο Δ) όπου γίνεται και η κύρια κατανάλωση δεδομένων (συναγερμούς, κάμερες, inernet radio, tv κτλ.). So far το σύστημα λειτουργούσε σχεδόν απρόσκοπτα. Πριν από 15 ημέρες σταμάτησε το internet από το δωμάτιο Β του σπιτιού και εξής. Το έψαξα λίγο(επανεκκινήσεις ρούτερ αποσυνδέσεις καλωδίων κτλ.) και η βλάβη φάνηκε να είναι στο switch του δωματίου Β. Το αντικατέστησα με ένα της TP link (sg 105E) και φάνηκε να δουλεύει .Υστερα από 3-4 ημέρες σταμάτησε εκ νέου. Το αντικατέστησα με άλλο που είχα εύκαιρο , τα ίδια 2-3 ημέρες και off. Πλέον έχω βάλει μια μούφα απο το δωμάτιο Β στο δωμάτιο Δ και φαίνεται να δουλεύει. Για να είμαι ειλικρινής σκέφτομαι να βάλω μια διπλή μουφα αλλά κάτι μου λεει ότι δεν θα δουλέψει. Καμία ιδέα? Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις το καλώδιο διότι όπως το περιγράφεις μπορεί να είναι προβληματικός κονέκτορας σε κάποια άκρη. Έχω κάνει κάτι παρόμοιο σε παλιό σπίτι και το καλώδιο, εγώ το έφτιαξα, έχει θέμα στην μία του άκρη, αν κουνηθεί λίγο χάνει τη σύνδεση. Απλά βαριέμαι να ασχοληθώ και το έχω σε μια συγκεκριμένη θέση που δεν το πειράζει κανείς.
csontheline Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 3 hours ago, achilles_g_ said: Αυτό κατάλαβες; Είσαι ακόμη πιο ωραίος..Θα έχει ενιαίο mesh με ενσύρματο και ασύρματο δίκτυο. Ιδανικό αφού θα έχει ethernet backhaul και όλα τα πλεονεκτήματα του mesh. Και να πω ότι δεν το έγραφα.....οι δορυφόροι θα είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους με τα καλώδια που έχει ........ και θα αποκτήσει και ασύρματο και ενσύρματο δίκτυο χωρίς προβήματα. Νταξ, είμαι θεόστραβος. Είδα mesh και θόλωσα. Όντως είναι καλή λύση. 3 hours ago, louben said: Kαταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Στο δωμάτιο γ το καλώδιο ethernet πάει καρφωτο στο laptop. Στο δωμάτιο Δ πάει σε wifi router (Tenda ac 1200) από το οποίο φεύγει καλώδιο που πάει σε δεύτερο switch (στο σαλoνι θέλω τουλάχιστον 7-8 παροχές ethernet). Όταν χάνονταν το ιντερνετ οι συνθήκες ποικίλλαν από την παντελή έλλειψη δικτύου ως την παρουσία δικτύου χωρις ιντερνετ. Για αρχή έβαλα καρφωτή ip sto tplink και λεω να κάνω το ίδιο και στο laptop. Είμαι οκ? Γιατί σε router; Είσαι σίγουρος ότι το έχεις σε switch και όχι με ανοιχτό dhcp; 1
louben Δημοσ. 19 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 1 ώρα πριν, atheatos είπε Το πρόβλημα μπορεί να είναι στο ρουτερ της Cosmote και στο καλωδιο που πάει στο switch. Aytο το σκέφτηκα και εγώ γιατί τα ρούτερ της cosmote γενικως είναι για πέταμα. Παρόλο που έχω επιτηρητή τάσης στον πίνακα με αντικεραυνικά κτλ τουλάχιστον μία φορά το χρόνο μου καίγεται κάποια θύρα στο ρούτερ. Αλλά μάλλον δεν είναι αυτό, γιατί δοκίμασα όλες τις θύρες με τα ίδια αποτελέσματα. 14 λεπτά πριν, csontheline είπε Γιατί σε router; Είσαι σίγουρος ότι το έχεις σε switch και όχι με ανοιχτό dhcp; το έχω σε ρούτερ για να έχουμε και wifi κάποιες ώρες της ημέρας ( το έχω προγραμματίσει να κλείνει στις 11 και να ανοίγει στις 7 το πρωι). 58 λεπτά πριν, dpolal είπε Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις το καλώδιο διότι όπως το περιγράφεις μπορεί να είναι προβληματικός κονέκτορας σε κάποια άκρη. Θα το θεωρούσα ως ενδεχόμενο. Μολαταυτα όπως προείπα το σύστημα δουλευε μια χαρ΄αμέχρι που τα τίναξε το προηγούμενο switch άρα λογικά το πρόβλημα εντοπίζεται εκεί.
uniquegr Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 20 ώρες πριν, csontheline είπε Και αν έχει ένα απλό, ηλίθιο, unmanaged switch; Καλό είναι να κοιτάξει ότι τα καλώδια είναι οκ (σε πρώτη φάση με ένα κινέζικο δοκιμαστικό). Γιατί, ποιο είναι το πρόβλημα με το απλό, "ηλίθιο" unmanaged switch? ´Ενα managed switch θα τον απασχολούσε μόνο εάν ήθελε να παίξει με vlans και πιο προχωρημένες ρυθμίσεις γενικότερα. Το συγκεκριμένο switch που έχει όμως, διαθέτει interface, άρα διατηρεί ip στο δίκτυο. Οπότε αξίζει το κόπο να ασχοληθεί λίγο με τις ρυθμίσεις dhcp τόσο στο switch, όσο και στο router που χρησιμοποιεί σαν access point. Πριν ένα χρόνο πάντως, είχα κι εγώ ένα παρόμοιο πρόβλημα με το router της Cosmote. Μόλις έκανα επανεκκίνηση λειτουργούσε σωστά και μετά απο λίγο χανόταν η επικοινωνία με το ubiquiti access point που είχα συνδεδεμένο σε lan του router. Αν θυμάμαι καλά, στο fing έβλεπα δύο συσκευές με την ίδια ip, ακόμα και αν είχα κάνει σωστά τις ρυθμίσεις. Τελικά, έγινε αλλαγή του router απο τη cosmote ( μου έδωσαν το arcadyan ) και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.
louben Δημοσ. 23 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου update. Επειδή για μία ακόμη φορά αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα, αντικατέστησα το ρούτερ της cosmote . Δυστυχώς το πρόβλημα δεν ήταν εκεί. Έβαλα και στατική ip στο tplink (192.168.1.2 με gateaway την ip του ρουτερ192.168.1.1).Αυτό που παρατήρησα είναι ότι το δίκτυο φαινόταν κανονικά απλα δεν υπήρχε ίντερνετ. Χθες το βράδυ μπήκα στο tenda και είδα ότι είχε στατική ip 192.168.1.254 και gateaway την ip του ρούτερ (192.168.1.1) και όχι του switch που παρεμβάλεται (192.168.1.2). Επιχείρησα να τα αλλάξω βαζοντας στατική ip 192.168.1.3 και gateaway 192.168.1.2 (ip του switch) kai κρέμασε με αποτέλεσμα να χρειαστεί να του κάνω εργοστασιακή επαναφορά. Πλέον έβαλα την κλασική μόυφα απομονώνοντας το δωμάτιο Γ και μεχρι στιγμης φαίνεται αν δουλεύει. Το περίεργο είναι ότι πριν με ένα άλλο switch με το οποίο δεν είχα ασχοληθεί ποτέ (ουτε στατικές ip ούτε τίποτα). Πραγματικά έχω κολλήσει. Κάτι μου λέει ότι πρέπει να καρφώσω ip παντού αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Επίσης στα settings toy router (μάυρο arcadyan) κάπου είδα επιλογή όπου δηλώνεις συσκευές με στατική ip αλλά δεν το πείραξα. Οπότε το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται.
uniquegr Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου Σαν gateway βάζεις την ip του μηχανήματος που παίζει το ρόλο του dhcp server. Αφού το arcadyan δίνει τις ip, αυτό είναι και η gateway. Αν έχεις Dhcp server ενεργό στο switch σου και παρέχει ip's στο ip range του arcadyan, είναι λογικό να γίνει αχταρμάς το πράγμα, γιατί σίγουρα θα προκύψει conflict. Τόσο το tplink όσο και το tenda θα πρέπει να έχουν καρφωτές ip's ( .1 το arcadyan, .2 το tplink, .3 το tenda ) και απενεργοποιημένο τον dhcp server, ενώ στο default gateway θα βάλεις την ip του arcadyan (192.168.1.1). 1
louben Δημοσ. 24 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 21 ώρες πριν, uniquegr είπε Σαν gateway βάζεις την ip του μηχανήματος που παίζει το ρόλο του dhcp server. Αφού το arcadyan δίνει τις ip, αυτό είναι και η gateway. Αν έχεις Dhcp server ενεργό στο switch σου και παρέχει ip's στο ip range του arcadyan, είναι λογικό να γίνει αχταρμάς το πράγμα, γιατί σίγουρα θα προκύψει conflict. Τόσο το tplink όσο και το tenda θα πρέπει να έχουν καρφωτές ip's ( .1 το arcadyan, .2 το tplink, .3 το tenda ) και απενεργοποιημένο τον dhcp server, ενώ στο default gateway θα βάλεις την ip του arcadyan (192.168.1.1). Κάρφωσα την ip sto Tenda (192.168.1.4) και έβαλα gateaway thn ip toy arcadyan(192.168.1.1.). So far δουλεύει. Αν δω ότι για καμία 10αρια ημέρες θα έιναι σταθερο στο επόμενο βήμα θα ενεργοποιήσω και το tplink με καρφωτή Ip 192.168.1.2 kai gateaway την ip toy Arcadyan (1.1)Tην προηγούμενη φορα είχα βαλει gateway sto Tenda την ip του tplink (1.2) και όχι του arcadyan (1.1) και διαλύθηκε το σύμπαν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα