FromDusk_TillDawn Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Καλημερα,ζω στη Κω και εκτος πολης που βρισκομαι εχει μονο cosmote την οποία εχω αλλα πιανω 30mbps και Nova η οποια ακομα δεν εχει παραπανω απο 24αρα σε σταθερο. Ρωτησα για νεο πρόγραμμα σχετικα με το σταθερό 5G με 24μηνη δεσμευση,ουτως η άλλως σε cosmote θα εμενα λογο μονοπώλιου εδω,μου ειπαν οτι το σπίτι μου θελει εξωτερικο εξοπλισμο+εσωτερικο με κοστος 80€ κοντα στον τεχνικό. Με το 5g του κινητου με φουλ σημα πιανω απο 80-150 αναλογα τα κεφια τους. Πιστευετε αξιζει? Σταθερο τηλέφωνο δεν με νοιάζει και πολυ σπανια το χρησιμοποιώ. Για Ελον το εχω σκεφτει αλλα επειδη μενω σε ενοίκιο δε θελω να τρυπησω και γενικα να μπω σε διαδικασια. Επεξ/σία 19 Μαρτίου από FromDusk_TillDawn
gkat2829 Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, FromDusk_TillDawn είπε Καλημερα,ζω στη Κω και εκτος πολης που βρισκομαι εχει μονο cosmote την οποία εχω αλλα πιανω 30mbps και Nova η οποια ακομα δεν εχει παραπανω απο 24αρα σε σταθερο. Ρωτησα για νεο πρόγραμμα σχετικα με το σταθερό 5G με 24μηνη δεσμευση,ουτως η άλλως σε cosmote θα εμενα λογο μονοπώλιου εδω,μου ειπαν οτι το σπίτι μου θελει εξωτερικο εξοπλισμο+εσωτερικο με κοστος 80€ κοντα στον τεχνικό. Με το 5g του κινητου με φουλ σημα πιανω απο 80-150 αναλογα τα κεφια τους. Πιστευετε αξιζει? Σταθερο τηλέφωνο δεν με νοιάζει και πολυ σπανια το χρησιμοποιώ. Για Ελον το εχω σκεφτει αλλα επειδη μενω σε ενοίκιο δε θελω να τρυπησω και γενικα να μπω σε διαδικασια. Καλημερα. Εγω θα σου ελεγα να παρεις ενα ROUTER φορητο 5G ή και Κανονικο με δικα σου εξοδα. Θα βαλεις μια SIM( καλυτερα της COSMOTE) διοτι δεν εχουν κοφτη στα MB και θα το μετακινεις μεσα στο σπιτι σε οποιο σημειο πιανεις καλυτερα. Χωρις συμβολαιο φυσικα. Υπαρχουν αρκετες επιλογες (WHATS UP, COSMOTE NEO και FROG). Οι τιμες ποικιλουν απο 13,5€ εως 24€ τον Μηνα και 144€ τον χρονο. Μιλαμε για πληρως απεριοριστα και χωρις κοφτη και παντα στην COSMOTE. Ειναι πληρως δοκιμασμενα τα παραπανω προγραμματα. Ανεβοκατεβαζω 5-6TB τον μηνα με τα παραπανω προγραμματα και αρκετες συσκευες επανω συνδεδεμενες 365 μερες τον χρονο 24 ωρες το 24ωρο. Θα σου ελεγα ως πληροφορια αναλογως ποσο μεγαλο ειναι το σπιτι σου αν πας σε αυτην την επιλογη να διαλεξεις εξοπλισμο που θα εχει και τα 2 φασματα (2,4G και 5G). Για οτι πληροφορια επιπλεον θελεις ρωτας ελευθερα. Κανω την παραπανω χρηση απο τον 08/24. Τωρα ειδα οτι μενεις σε ενοικιο. Ενας λογοσ παραπανω να πας σε αυτην την επιλογη που σου προτεινω ωστε αν φυγεις να παρεις τον εξοπλισμο μαζι σου. Το 5G FWA οπως λεγεται που σου προτειναν δεν μπορει να μετακινηθει σε περιπτωση που φυγεις απο το σπιτι σε αλλη περιοχη και προς το παρον οπως σωστα γραφεις δεν εχει και τηλεφωνια. Επεξ/σία 19 Μαρτίου από gkat2829
FromDusk_TillDawn Δημοσ. 19 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 1 ώρα πριν, gkat2829 είπε Καλημερα. Εγω θα σου ελεγα να παρεις ενα ROUTER φορητο 5G ή και Κανονικο με δικα σου εξοδα. Θα βαλεις μια SIM( καλυτερα της COSMOTE) διοτι δεν εχουν κοφτη στα MB και θα το μετακινεις μεσα στο σπιτι σε οποιο σημειο πιανεις καλυτερα. Χωρις συμβολαιο φυσικα. Υπαρχουν αρκετες επιλογες (WHATS UP, COSMOTE NEO και FROG). Οι τιμες ποικιλουν απο 13,5€ εως 24€ τον Μηνα και 144€ τον χρονο. Μιλαμε για πληρως απεριοριστα και χωρις κοφτη και παντα στην COSMOTE. Ειναι πληρως δοκιμασμενα τα παραπανω προγραμματα. Ανεβοκατεβαζω 5-6TB τον μηνα με τα παραπανω προγραμματα και αρκετες συσκευες επανω συνδεδεμενες 365 μερες τον χρονο 24 ωρες το 24ωρο. Θα σου ελεγα ως πληροφορια αναλογως ποσο μεγαλο ειναι το σπιτι σου αν πας σε αυτην την επιλογη να διαλεξεις εξοπλισμο που θα εχει και τα 2 φασματα (2,4G και 5G). Για οτι πληροφορια επιπλεον θελεις ρωτας ελευθερα. Κανω την παραπανω χρηση απο τον 08/24. Τωρα ειδα οτι μενεις σε ενοικιο. Ενας λογοσ παραπανω να πας σε αυτην την επιλογη που σου προτεινω ωστε αν φυγεις να παρεις τον εξοπλισμο μαζι σου. Το 5G FWA οπως λεγεται που σου προτειναν δεν μπορει να μετακινηθει σε περιπτωση που φυγεις απο το σπιτι σε αλλη περιοχη και προς το παρον οπως σωστα γραφεις δεν εχει και τηλεφωνια. Tnx,τωρα δε ξερω ποσο βλακωδεις ακούγονται οι ερωτήσεις μου. Αρα περνω μια εξτρα sim cosmote μονο για το ρούτερ? Απεριοριστα πακέτα θα εχει καθε μηνα?Τα οποια τα διαχειρίζομαι απο την εφαρμογή του what's up και αυτα?Οπως του κινητου? Καποια προταση σε ρούτερ φορητο η κανονικό? Και τελος αυτο να το θεωρησω εξτρα ίντερνετ και να κρατησω την υπαρχουσα κοσμοτε η πιστεύεις θα με καλύψει και δε θα ετρεχε κατι αν εκοβα την σταθερη που εχω?
takislz Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Κάνε τον κόπο να διαβάσεις τα παρακάτω και μετά αν έχεις επιπλέον απορίες να σου διευκρινίσω ότι δεν καταλάβεις https://www.insomnia.gr/forums/topic/838265-νέα-προγράμματα-cosmote-5g-wifi/#comment-60660145 https://www.insomnia.gr/forums/topic/840356-fwa-cosmote-vs-extra-sim-sharing/#comment-60663793 θα πρέπει να αγοράσεις 5g modem router και φυσικά θα κόψεις το σταθερό! Επεξ/σία 19 Μαρτίου από takislz
gkat2829 Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου Η extra sim απο οσο γνωριζω στην COSMOTE για απεριοριστα κοστιζει 25€ τον μηνα και θα πρεπει να εχεις και απεριοριστα και στον βασικο αριθμο κινητου σου στην COSMOTE. Στο WHATS UP εχει καθε μηνα απεριοριστα με 13,5€ που τα βαζεις εσυ στο τελος του εκαστοτε μηνα. Στο COSMOTE NEO τρεχει προσφορα αυτην την στιγμη με ολα απεριοριστα στα 24€ (χωρις να ξερω ποτε θα τελειωσει) και αυτα στο τελος καθε μηνα. Επισης υπαρχει και η φθηνοτερη λυση απο τις παραπανω η FROG με 144€ τον χρονο (δηλαδη πληρωνεις 1 φορα και σου ερχεται 12€ τον μηνα αν κανεις την διαιρεση) που παταει πανω στο δικτυο της COSMOTE. Η τελευταια και φθηνοτερη λυση εχει ομως ενα μειονεκτημα. Πωλειται μονο απο τα 2 καταστηματα της FROG (απο 1 σε Αθηνα και Θεσσαλονικη). Πρεπει να πας απο εκει δηλαδη ή καποιος δικος σου να κανει την συνδεση. Εγω εχω παρει στα 200€ το OLAX 5G router το οποιο υποστηριζει και την καινουργια υπηρεσια της COSMOTE 5G+ ή SA οπως λεγεται. Υπαρχουν ομως και φθηνοτερα στις πλατφορμες ψαξιματος καθως και στα Ευρωπαικα AMAZON.
gianso Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου Μπορεί να μην είναι κάτι σημαντικό, αλλά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, καθώς και το επόμενο Σαββατοκύριακο, παρατήρησα μεγάλη πτώση στην ταχύτητα σε επαρχιακή πόλη, σε κεντρικό σημείο με 5G router (με sim cosmote την οποία είχα φορτώσει με 400Giga για ένα χρόνο + 3 μήνες unlimited πέρσι το καλοκαίρι με τη προσφορά).
gkat2829 Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου Προς ενημέρωση η COSMOTE στους σταθμούς βάσης της σε όλη την Ελλάδα θα δεσμεύει ένα κομμάτι του φάσματος για τα καινούργια προγράμματα FWA ή 5G WIFI όπως λέγονται. Αυτό έχει ξεκινήσει από τον 11/24 και θα γίνει σε όλη την Ελλάδα. 1
dreaming123 Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου Έχει μια εβδομάδα που δεν πιάνει 5g n78 (έπιανα το ελάχιστο 400 )και πιάνει μόνο n1 και απο 50-70 που είχα την τελευταία εβδομάδα, σήμερα έχω αυτές τις ταχύτητες.... Λαμία
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα