Vassilis_24 Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου Καλημέρα. Στην μετά από καιρό αναμονής το νέο μου pc για video editing και pc games (πιο απαιτητικά παιχνίδια τύπου GTA, Assassin's Creed, Hogwarts Legacy, κοκ). Έχω παραγγείλει ήδη m/b, την msi b650 tomahawk, κάρτα γραφικών λογικά θα μπει η amd 9600xt τον Απρίλιο που θα βγει. Εκεί που αμφιταλαντεύομαι είναι στον επεξεργαστή. Οι 9700x και 9600x έχουν διαφορά απόδοσης 10-20%, που δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. Η διαφορά στην τιμή τους είναι 40%, που καθιστά πολύ πιο vfm την 9600x. Όμως έχουν διαφορά 2 πυρήνων κι αυτό με κάνει να το σκέφτομαι, δεδομένου ότι το pc θα το κρατήσω πάνω από 5ετια χωρίς αναβάθμιση. Θα χρειαστώ αυτούς τους έξτρα 2 πυρήνες; Είτε για επεξεργασία βίντεο είτε για παιχνίδια στο κοντινό μέλλον; Ποια είναι η γνώμη σας; 1
konik Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 9700x χωρίς δεύτερη σκέψη,εκτός αν βρίσκεις φθηνό τον 9600x και σκοπεύεις να πας μόλις πέσει κι άλλο η τιμή σε 9800x3d Επεξ/σία 23 Μαρτίου από konik 1
PadPoet Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου Για video θες πυρήνες. Όσο περισσότεροι, τόσο το καλύτερο. Προσωπικά για περισσότερο value for money κοίτα αν μπορείς να βρεις 7900X ή 7950X όσο πιο φτηνά γίνεται, ακόμα και μεταχειρισμένους. Και λέω για σειρά 7000 αντί για 9000 μπας και τους βρεις φτηνότερα, άρα ακόμα περισσότερο value for money. Στα παιχνίδια πάλι καλά θα είσαι είτε πας με σειρά 7000 ή 9000, ιδίως από αναλύσεις 1440p και πάνω. Αφού θα κάνεις βίντεο και θα το έχεις καιρό το σύστημα πήγαινε κατευθείαν σε 64gb ram (2X32gb) ή ιδανικά αν σε παίρνει 96gb ram (2X48gb) 6000mhz, CL30 και θα είσαι golden! 1
John-lamia Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου επειδη επεξεργασια βιντεο εδω και πανω απο 10 χρονια γινεται με gpus δωσε εμφανή στα προγράμματα που κανεις αυτη τη δουλεια με ποια εταιρια συνεργαζονται ( nvidia η amd gpus...) καλα τα πολλα cores σε εναν επεξεργαστη αλλα πχ τα cuda cores σε μια καρτα γραφικων ειναι καλυτερα για επεξεργασια βιντεο. 2
@topos Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου On 19/03/2025 at 09:03, Vassilis_24 said: Καλημέρα. Στην μετά από καιρό αναμονής το νέο μου pc για video editing και pc games (πιο απαιτητικά παιχνίδια τύπου GTA, Assassin's Creed, Hogwarts Legacy, κοκ). Έχω παραγγείλει ήδη m/b, την msi b650 tomahawk, κάρτα γραφικών λογικά θα μπει η amd 9600xt τον Απρίλιο που θα βγει. Εκεί που αμφιταλαντεύομαι είναι στον επεξεργαστή. Οι 9700x και 9600x έχουν διαφορά απόδοσης 10-20%, που δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. Η διαφορά στην τιμή τους είναι 40%, που καθιστά πολύ πιο vfm την 9600x. Όμως έχουν διαφορά 2 πυρήνων κι αυτό με κάνει να το σκέφτομαι, δεδομένου ότι το pc θα το κρατήσω πάνω από 5ετια χωρίς αναβάθμιση. Θα χρειαστώ αυτούς τους έξτρα 2 πυρήνες; Είτε για επεξεργασία βίντεο είτε για παιχνίδια στο κοντινό μέλλον; Ποια είναι η γνώμη σας; Εάν και έχει περάσει καιρός να πω και εγώ ότι βλέπω ελάχιστη χρήση cpu στο davinci resolve που δουλευω. Βέβαια παίζουν ρόλο και το τι αρχεία δουλεύεις αλλά σε fhd/4k h264/h265 8bit η GPU χτυαει 100%αρια και ο επεξεργαστής κοιματε. Ίσως εάν δεν είχα την 3060 και είχα μια 5090 να δούλευε και η cpu περισσοτερο. Αλλα έτσι όπως είμαι θαρρώ πως και με 5600 ότι θα ήμουν οκ. Βέβαια δεν μετανιώνω με τον 7900x γιατί παράλληλα μπορώ να δουλεύω Photoshop/Lightroom και "τραβάει" Οπότε από την δική μου εμπειρία (για τα αρχεία και τα προγράμματα που αναφέρω) θα έλεγα οποίος ενδιαφέρεται να δώσει βάρος Α)στην GPU με πολύ vram(ειδικά το τελευταίο γιατί έχω παρατηρήσει ότι εάν ξεμείνεις κρασαρει το davinci -για παράδειγμα θα προτιμούσα την 5060ti 16gb από 5070 και ας είναι πιο αργη-) (Για καινούργια να κοιτάξετε οποσδήποτε για Nvidia σειρά 50x0 γιατί έχει καινούργιους encoders/decoders) B)Στην ram του συστήματος(και εδώ εάν γεμίσει το μηχάνημα σέρνετε) Γ)και τέλος στην cpu Τώρα εάν κάποιος δουλεύει braw η prores αρχεία ίσως είναι διαφορετικές οι απαιτησεις, αλλά ομολογώ πως δεν το γνωρίζω. Y. γ πιθανότατα σε αυτή την σειρά να παρεμβάλλονται και οι δίσκοι εάν έχεις μηχανικούς. 1
Vassilis_24 Δημοσ. 11 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 11 Μαϊου 8 ώρες πριν, @topos είπε Εάν και έχει περάσει καιρός να πω και εγώ ότι βλέπω ελάχιστη χρήση cpu στο davinci resolve που δουλευω. Βέβαια παίζουν ρόλο και το τι αρχεία δουλεύεις αλλά σε fhd/4k h264/h265 8bit η GPU χτυαει 100%αρια και ο επεξεργαστής κοιματε. Ίσως εάν δεν είχα την 3060 και είχα μια 5090 να δούλευε και η cpu περισσοτερο. Αλλα έτσι όπως είμαι θαρρώ πως και με 5600 ότι θα ήμουν οκ. Βέβαια δεν μετανιώνω με τον 7900x γιατί παράλληλα μπορώ να δουλεύω Photoshop/Lightroom και "τραβάει" Οπότε από την δική μου εμπειρία (για τα αρχεία και τα προγράμματα που αναφέρω) θα έλεγα οποίος ενδιαφέρεται να δώσει βάρος Α)στην GPU με πολύ vram(ειδικά το τελευταίο γιατί έχω παρατηρήσει ότι εάν ξεμείνεις κρασαρει το davinci -για παράδειγμα θα προτιμούσα την 5060ti 16gb από 5070 και ας είναι πιο αργη-) (Για καινούργια να κοιτάξετε οποσδήποτε για Nvidia σειρά 50x0 γιατί έχει καινούργιους encoders/decoders) B)Στην ram του συστήματος(και εδώ εάν γεμίσει το μηχάνημα σέρνετε) Γ)και τέλος στην cpu Τώρα εάν κάποιος δουλεύει braw η prores αρχεία ίσως είναι διαφορετικές οι απαιτησεις, αλλά ομολογώ πως δεν το γνωρίζω. Y. γ πιθανότατα σε αυτή την σειρά να παρεμβάλλονται και οι δίσκοι εάν έχεις μηχανικούς. Καλημέρα. Σ'ευχαριστώ για τη συνδρομή. Έχω χρίσει το pc πλην κάρτα γραφικών που περιμένω και την 9060xt της amd για κάτι πιο οικονομικο. Λες ότι η 5060ti θα είναι σίγουρα καλύτερη επιλογή ή να περιμένουμε να δούμε;
@topos Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου 13 minutes ago, Vassilis_24 said: Καλημέρα. Σ'ευχαριστώ για τη συνδρομή. Έχω χρίσει το pc πλην κάρτα γραφικών που περιμένω και την 9060xt της amd για κάτι πιο οικονομικο. Λες ότι η 5060ti θα είναι σίγουρα καλύτερη επιλογή ή να περιμένουμε να δούμε; Άσε την 9060xt στην άκρη. Πλέον οι Nvidia λόγο καινούργιων encoders/decoders είναι πολύ καλύτερες. Και όντως η πιο οικονομική που αξίζει να βάλεις είναι μια 5060ti 16gb(ξεκινάνε από τα ~450ευρω) 1 1
Vassilis_24 Δημοσ. 11 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 11 Μαϊου 10 ώρες πριν, @topos είπε Άσε την 9060xt στην άκρη. Πλέον οι Nvidia λόγο καινούργιων encoders/decoders είναι πολύ καλύτερες. Και όντως η πιο οικονομική που αξίζει να βάλεις είναι μια 5060ti 16gb(ξεκινάνε από τα ~450ευρω) Είναι πολλά τα λεφτά όμως για τόσο μέτρια σε απόδοση κάρτα. Θα περιμένω να βγει η amd μήπως και ο ανταγωνισμός ρίξει την τιμή της. Σε αυτό το κομμάτι των encoders/decoders δεν βελτιώθηκε η amd αυτή τη γενιά;
@topos Δημοσ. 12 Μαϊου Δημοσ. 12 Μαϊου 5 hours ago, Vassilis_24 said: A)Είναι πολλά τα λεφτά όμως για τόσο μέτρια σε απόδοση κάρτα. Θα περιμένω να βγει η amd μήπως και ο ανταγωνισμός ρίξει την τιμή της. B)Σε αυτό το κομμάτι των encoders/decoders δεν βελτιώθηκε η amd αυτή τη γενιά; A)Θα αργησει εκτιμω να πεσει μιας και φημολογειτε οτι η 9060xt θα ερθει στα ιδια χρηματα με 5060ti και οτι θα εχει την ~ιδια αποδοση (εγω πιστευω χειροτερη λογο gddr6 μνημης και ιδιου μικρου διαυλου 128bit), οποτε δεν θα πιεσει την nvidia. B)Οχι, δεν ειχε εξελιξη σε αυτον τον τομεα η amd. Γενικα τι ειδους editing θελεις να κανεις και τι budget λες να διαθεσεις για καρτα? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα