Huruduru Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου Επειδή μερικοί έχετε μπερδευτεί.. εγώ προσωπικά έχω στον Server μου ένα Container με Plex. Εκεί έχουν πρόσβαση όλες οι συσκευές στο σπίτι τοπικά. Όταν κατεβάσω κάποια ταινία, πετάω το αρχείο στον φάκελο ασύρματα μέσω του δικτύου στον Server και το Plex σκανάρει το αρχείο, φορτώνει να Metadata όπως θα τα εμφάνιζε μια υπηρεσία Streaming, με εξώφυλλο, κριτικές, ηθοποιούς, τις διαθέσιμες γλώσσες και υποτίτλους που έχει το αρχείο και μάλιστα την επιλογή να κατεβάσω και να φορτώσω απευθείας υπότιτλους από το UI της τηλεόρασης μου. Προσφέρει επίσης Video και Audio decoding, όταν η τηλεόραση δεν μπορεί να σηκώσει το αρχείο για DirectPlay τότε το διαχειρίζεται ο Server και τρώει όλο το Load ο επεξεργαστής. Εμένα προσωπικά με έχει βολέψει. 9
manolis940 Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 1 ώρα πριν, WizeMan είπε Λυπάμαι που το λέω γιατί είμαι υπέρ του ελεύθερου λογισμικού ανοιχτού κώδικα και μου τη δίνει το πως λειτουργεί το authentication system του Plex, αλλά το Jellyfin δεν πλησιάζει ούτε για πλάκα την χρηστικότητα του Plex. Ειδικά οι clients έχουν διάφορα προβλήματα user experience (θέλεις πολύ περισσότερα βήματα για να κάνεις login με PIN από την τηλεόραση και επίσης δεν κλειδώνουν πάντα με το που βγαίνεις από την εφαρμογή ή όταν μπαίνει σε sleep / low power mode η τηλεόραση). Όταν πχ έχεις παιδί στο σπίτι αυτό πρέπει να λειτουργεί σωστά. Επίσης το hardware transcoding του Jellyfin είναι τέρμα προβληματικό (τουλάχιστον σε 2 διαφορετικά setup που το έχω δοκιμάσει), ενώ του plex είναι απλά plug and play. Τώρα όσον αφορά την τιμή, ευτυχώς έχω ήδη Lifetime εδώ και 2 χρόνια. To netflix σου κλειδώνει όταν κάνει sleep η τηλεόραση; Αν γινόταν αυτό δεν θα κάρφωνες το τηλεκοντρόλ στην τηλεόραση; Είμαστε περίεργοι ότι θέλουμε να πατήσουμε δύο κουμπια και να μπούμε να δούμε την αγαπημένη μας ταινία; Στο Jellyfin συνδεεσαι μια φορά είτε βάζοντας τους κωδικούς σου είτε μέσω pin από κινητό που έχει συνδεθεί και από κει και πέρα δεν χρειάζεται να ασχοληθείς ξανά. Έχει υπερβολικά πολλές ρυθμίσεις τόσο που μου φαίνεται αδύνατον να μην υπάρχει αυτή η επιλογή στον client αλλά από την άλλη θα προτιμούσα να βάλω κάποιο τετραψήφιο στην τηλεώραση ή κάποια άλλη εφαρμογή που κλειδώνει τα apps έτσι ώστε να κλειδώσω το jellyfin πάλι με τετραψήφιο αν είναι τόσο σημαντικό, παρά να κάνω log in κάθε φορά. 1 ώρα πριν, _filippos_ είπε Στα γρήγορα που το χρησιμοποιησα δεν βρήκα στο menu να κάνει εύρεση υπότιτλων που έχει το plex. Θέλει plug in για κάτι τέτοιο https://jellyfin.org/docs/general/server/plugins/open-subtitles/ Δεν ξέρω γιατί δεν το έχουν ήδη στην core εφαρμογή. 1 ώρα πριν, Artman13 είπε το jellyfin είναι για μόνο εντός του δικτύου του σπιτιού το plex το χρησιμοποιείς όπου έχεις internet (εξοχικό κλπ) to jellyfin όσο και να το συμπαθούσα μετά την τρίτη φορά που μου διέγραψε τα meta data και έπρεπε να τα περάσω πάλι απο την αρχή το παράτησα και ξανα γύρισα στο Plex. Κάθεσαι και περνάς εσύ τα meta data στο jellyfin ενώ τα βάζει μόνο του; 1
SeaLion Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 1 ώρα πριν, Snolly είπε χωρίς στικάκια, δίσκους και άλλα πρωτόγονα πράγματα και χωρίς να με απασχολεί η συμβατότητα του εκάστοτε media με τον εκάστοτε media player. απλά τέλειο. Καλά, περίμενε λίγο έρχεται και κάποιος να πει για καλώδιο hdmi με λαπτοπ 🤭 2
kirileman Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 1 minute ago, Huruduru said: Επειδή μερικοί έχετε μπερδευτεί.. εγώ προσωπικά έχω στον Server μου ένα Container με Plex. Εκεί έχουν πρόσβαση όλες οι συσκευές στο σπίτι τοπικά. Όταν κατεβάσω κάποια ταινία, πετάω το αρχείο στον φάκελο ασύρματα μέσω του δικτύου στον Server και το Plex σκανάρει το αρχείο, φορτώνει να Metadata όπως θα τα εμφάνιζε μια υπηρεσία Streaming, με εξώφυλλο, κριτικές, ηθοποιούς, τις διαθέσιμες γλώσσες και υποτίτλους που έχει το αρχείο και μάλιστα την επιλογή να κατεβάσω και να φορτώσω απευθείας υπότιτλους από το UI της τηλεόρασης μου. Προσφέρει επίσης Video και Audio decoding, όταν η τηλεόραση δεν μπορεί να σηκώσει το αρχείο για DirectPlay τότε το διαχειρίζεται ο Server και τρώει όλο το Load ο επεξεργαστής. Εμένα προσωπικά με έχει βολέψει. Κατανοητό. Αλλά τι να το κάνει κάποιος που έχει έχει fiber και στριμάρει σε σύγχρονη συσκευή προβολής, από γνωστές υπηρεσίες στη maximum ποιότητα; Πρακτικά καταργείται η αναγκαιότητα της αποθήκευσης τοπικά. Δεν κατεβάζουμε πια ταινίες και αν δεν ισχύει ακόμα για όλους, είναι θέμα χρόνου. 2 2 1
koutsis Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 12 λεπτά πριν, Huruduru είπε Επειδή μερικοί έχετε μπερδευτεί.. εγώ προσωπικά έχω στον Server μου ένα Container με Plex. Εκεί έχουν πρόσβαση όλες οι συσκευές στο σπίτι τοπικά. Όταν κατεβάσω κάποια ταινία, πετάω το αρχείο στον φάκελο ασύρματα μέσω του δικτύου στον Server και το Plex σκανάρει το αρχείο, φορτώνει να Metadata όπως θα τα εμφάνιζε μια υπηρεσία Streaming, με εξώφυλλο, κριτικές, ηθοποιούς, τις διαθέσιμες γλώσσες και υποτίτλους που έχει το αρχείο και μάλιστα την επιλογή να κατεβάσω και να φορτώσω απευθείας υπότιτλους από το UI της τηλεόρασης μου. Προσφέρει επίσης Video και Audio decoding, όταν η τηλεόραση δεν μπορεί να σηκώσει το αρχείο για DirectPlay τότε το διαχειρίζεται ο Server και τρώει όλο το Load ο επεξεργαστής. Εμένα προσωπικά με έχει βολέψει. Υπάρχει ακόμα κόσμος που κατεβάζει ταινίες τοπικά από torrents ?? Εδώ και χρόνια με τις υψηλές ταχύτητες internet και τα streaming apps δεν έχει πια νόημα αυτό... 1 2 1
SeaLion Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, manolis940 είπε To netflix σου κλειδώνει όταν κάνει sleep η τηλεόραση; Τι εννοείς; Γενικά το plex έχει μια ρύθμιση "Automatically Log-in" ή κάπως έτσι την ενεργοποιείς κάθε φορά που κάνεις login σε μια νέα συσκευή και το ξεχνάς. Δεν κλειδώνει τίποτα εδώ. Επεξ/σία 20 Μαρτίου από SeaLion
manolis940 Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, SeaLion είπε Τι εννοείς; Γενικά το plex έχει μια ρύθμιση "Automatically Log-in" ή κάπως έτσι την ενεργοποιείς κάθε φορά που κάνεις login σε μια νέα συσκευή και το ξεχνάς. Δεν κλειδώνει τίποτα εδώ. Δεν κατάλαβα και εγώ το πρόβλημα του φίλου πιο πάνω ακριβώς .... Αυτό που κατάλαβα είναι ότι δεν του αρέσει να παραμένει συνδεδεμένο το plex. 16 λεπτά πριν, koutsis είπε Υπάρχει ακόμα κόσμος που κατεβάζει ταινίες τοπικά από torrents ?? Εδώ και χρόνια με τις υψηλές ταχύτητες internet και τα streaming apps δεν έχει πια νόημα αυτό... Δεν έχουμε όλοι σοβαρές ταχύτητες αλλά αν το ξεπεράσουμε αυτό υπάρχει online υπηρεσία που να έχει 2160p με σοβαρό bitrate; Ακόμη και των επί πληρωμή πχ Netflix το 4K είναι για κλάματα. Φυσικά αυτά δεν είναι προβλήματα για μια μικρή οθόνη κινητού. Επεξ/σία 20 Μαρτίου από manolis940
SeaLion Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 13 λεπτά πριν, kirileman είπε Κατανοητό. Αλλά τι να το κάνει κάποιος που έχει έχει fiber και στριμάρει σε σύγχρονη συσκευή προβολής, από γνωστές υπηρεσίες στη maximum ποιότητα; Πρακτικά καταργείται η αναγκαιότητα της αποθήκευσης τοπικά. Δεν κατεβάζουμε πια ταινίες και αν δεν ισχύει ακόμα για όλους, είναι θέμα χρόνου. Αν δεν θες να ασχολείσαι καθόλου ναι, αρκείσαι στα streaming services και όλα καλά. Πληρώνεις και 8€ το rental για να δεις μια νέα ταινία σε μέτριο HD και όλα κουλ. Ή οκ, την βλέπεις του χρόνου με την απλή συνδρομή... Αν θες να ασχολείσαι, να δεις καμιά ταινία πέρα από το top-20 του stremio, να μην έχεις 5 premium συνδρομές για να έχεις επιλογές σε 4K, ή πολύ απλά να έχεις συλλογή (όπως παλιά είχαμε dvd, cd, δίσκους) πας σε Plex ή άλλες παρόμοιες λύσεις. Μια λίστα να διαβάσεις σε ένα site (περιοδικά παλιότερα 🙂), ένα compilation video να δεις στο YouTube με ενδιαφέροντα clips, μια ταινία που κάποτε είχες βάλει στο watchlist σου στο imdb επειδή κάποτε έπαιξε σε ένα φεστιβάλ αλλά δεν πήγες -- από την δική μου εμπειρία, ούτε τα streaming apps θα τα προσφέρουν, και σε Stremio θα ξενερώσεις με την απουσία seeds. Το δικό μου library έτσι όπως είναι τώρα, δεν είναι διαθέσιμο πουθενά και 10 συνδρομές να είχα! Ειδικά τώρα με fiber ή ακόμα κι από τότε που ξεκολλήσαμε από το 1Mbps upload (τι εποχές...) έχεις το δικό σου streaming service πρακτικά και μπορείς ακόμα και να το μοιράζεσαι με φίλους/συγγενείς. Τέλος, κρατά λίστα με το τι έχεις δει (κι ας το αφαιρέσεις από το library) και μπορείς να προσθέτεις τι έχεις δει και από αλλού - αρκετά χρήσιμο. Bonus: τα libraries που μπορείς να έχεις με home videos etc. Δεν ξέρω που αλλού θα μπορούσα να έχω όλα μου τα οικογενειακά βίντεο ready-to-play οπουδήποτε. ΜΙλάω για αρχείο από τα 90's όχι τα βιντεάκια που τράβηξα με το κινητό πέρσι και κάνω cast/airplay στα γρήγορα. Lifetime Plex Pass και εδώ και δεν το έχω μετανιώσει καθόλου. Η τιμή που ανακοίνωσαν τώρα βέβαια ακούγεται απαγορευτική. 21 λεπτά πριν, manolis940 είπε Δεν κατάλαβα και εγώ το πρόβλημα του φίλου πιο πάνω ακριβώς .... Αυτό που κατάλαβα είναι ότι δεν του αρέσει να παραμένει συνδεδεμένο το plex. Άκυρο, λάθος κατάλαβα... Ο φίλος παραπάνω μάλλον έχει πρόβλημα με το Jellyfin τελικά που, μεταξύ άλλων, μένει συνδεδεμένο χωρίς να ζητάει pin ξανά και είναι θέμα αν έχεις library όχι κατάλληλο για παιδιά. 3
Huruduru Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 48 λεπτά πριν, kirileman είπε Κατανοητό. Αλλά τι να το κάνει κάποιος που έχει έχει fiber και στριμάρει σε σύγχρονη συσκευή προβολής, από γνωστές υπηρεσίες στη maximum ποιότητα; Πρακτικά καταργείται η αναγκαιότητα της αποθήκευσης τοπικά. Δεν κατεβάζουμε πια ταινίες και αν δεν ισχύει ακόμα για όλους, είναι θέμα χρόνου. Πληρώνω Netflix, Prime και μια τοπική υπηρεσία εδώ καναλιών με κατάλογο arthouse, wb, house of horror κλπ. Θέλω να δω μια ταινία η σειρά και ακόμα εντός του prime θέλει και άλλη συνδρομή για έξτρα υπηρεσία. Ε συγνώμη αλλά έχει ξεφύγει η κατάσταση μπορεί μερικοί να γουστάρουν να πληρώνουν 50€ τον μήνα για περιεχόμενο που δεν τους ανοίκει. Εγώ πλέον όχι. 1
jokercell Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, koutsis είπε Υπάρχει ακόμα κόσμος που κατεβάζει ταινίες τοπικά από torrents ?? Εδώ και χρόνια με τις υψηλές ταχύτητες internet και τα streaming apps δεν έχει πια νόημα αυτό... Υπάρχει και κόσμος που έχει μεγάλη OLED τηλεόραση και δε γουστάρει να βλέπει τη low bitrate 4Κ ταινία του netflix γιατί του πονάνε τα μάτια. Στα torrent βρισκεις REMUX αρχεία που είναι 1:1 κόποια απο το bluray. Επίσης τα τελευταία χρόνια λόγω του ότι υπάρχουν πάρα πολλά streaming apps που φουσκώνουν κάθε χρόνο τις τιμές, ο κόσμος το ξαναγύρισε στην πειρατεία. Όλα κύκλος είναι. Επεξ/σία 20 Μαρτίου από jokercell 1
koutsis Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, jokercell είπε Υπάρχει και κόσμος που έχει μεγάλη OLED τηλεόραση και δε γουστάρει να βλέπει τη low bitrate 4Κ ταινία του netflix γιατί του πονάνε τα μάτια. Στα torrent βρισκεις REMUX αρχεία που είναι 1:1 κόποια απο το bluray. Επίσης τα τελευταία χρόνια λόγω του ότι υπάρχουν πάρα πολλά streaming apps που φουσκώνουν κάθε χρόνο τις τιμές, ο κόσμος το ξαναγύρισε στην πειρατεία. Όλα κύκλος είναι. Κι εγω 65" Lg Oled έχω και μια χαρά βολεύομαι δωρεάν με το stremio 😉 Ποιός ο λόγος να κατεβάζω με μtorrent? αυτά τα κάναμε το 2005... Επεξ/σία 20 Μαρτίου από koutsis 2 1
vaggos_24 Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου Υπαρχει και το Kodi. Ειναι πολυ ευκολο το setup του. ουτε ολοκληρα PC η mini pc να ειναι αναμενα συνεχεια ουτε τιποτα. Εναν απλο FTP server και τα βλεπω ολα οπου θελω, κινητο TV (LG) Ταμπλετ. Ταινιες σειρες τραγουδια σε flac, mp3 κτλ τα παντα μεσω του Kodi. Ολα με ενα φλασακι η εναν σκληρο δισκο πανω στο ρουτερ. + Μπορεις να το εχεις και σαν personal Icloud 4
Artman13 Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 1 ώρα πριν, manolis940 είπε Κάθεσαι και περνάς εσύ τα meta data στο jellyfin ενώ τα βάζει μόνο του; Ναι γιατί όπως και το Plex έχει αστοχίες σε ταινίες και κυρίως σε εξώφυλλα. Αν το plex έχει 1 αστοχία το jellyfin έχει 10 οπότε είναι και αρκετή δουλειά.
kirileman Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 31 minutes ago, SeaLion said: Αν δεν θες να ασχολείσαι καθόλου ναι, αρκείσαι στα streaming services και όλα καλά. Πληρώνεις και 8€ το rental για να δεις μια νέα ταινία σε μέτριο HD και όλα κουλ. Ή οκ, την βλέπεις του χρόνου με την απλή συνδρομή... Αν θες να ασχολείσαι, να δεις καμιά ταινία πέρα από το top-20 του stremio, να μην έχεις 5 premium συνδρομές για να έχεις επιλογές σε 4K, ή πολύ απλά να έχεις συλλογή (όπως παλιά είχαμε dvd, cd, δίσκους) πας σε Plex ή άλλες παρόμοιες λύσεις. Μια λίστα να διαβάσεις σε ένα site (περιοδικά παλιότερα 🙂), ένα compilation video να δεις στο YouTube με ενδιαφέροντα clips, μια ταινία που κάποτε είχες βάλει στο watchlist σου στο imdb επειδή κάποτε έπαιξε σε ένα φεστιβάλ αλλά δεν πήγες -- από την δική μου εμπειρία, ούτε τα streaming apps θα τα προσφέρουν, και σε Stremio θα ξενερώσεις με την απουσία seeds. Το δικό μου library έτσι όπως είναι τώρα, δεν είναι διαθέσιμο πουθενά και 10 συνδρομές να είχα! Ειδικά τώρα με fiber ή ακόμα κι από τότε που ξεκολλήσαμε από το 1Mbps upload (τι εποχές...) έχεις το δικό σου streaming service πρακτικά και μπορείς ακόμα και να το μοιράζεσαι με φίλους/συγγενείς. Τέλος, κρατά λίστα με το τι έχεις δει (κι ας το αφαιρέσεις από το library) και μπορείς να προσθέτεις τι έχεις δει και από αλλού - αρκετά χρήσιμο. Bonus: τα libraries που μπορείς να έχεις με home videos etc. Δεν ξέρω που αλλού θα μπορούσα να έχω όλα μου τα οικογενειακά βίντεο ready-to-play οπουδήποτε. ΜΙλάω για αρχείο από τα 90's όχι τα βιντεάκια που τράβηξα με το κινητό πέρσι και κάνω cast/airplay στα γρήγορα. Lifetime Plex Pass και εδώ και δεν το έχω μετανιώσει καθόλου. Η τιμή που ανακοίνωσαν τώρα βέβαια ακούγεται απαγορευτική. Άκυρο, λάθος κατάλαβα... Ο φίλος παραπάνω μάλλον έχει πρόβλημα με το Jellyfin τελικά που, μεταξύ άλλων, μένει συνδεδεμένο χωρίς να ζητάει pin ξανά και είναι θέμα αν έχεις library όχι κατάλληλο για παιδιά. 27 minutes ago, Huruduru said: Πληρώνω Netflix, Prime και μια τοπική υπηρεσία εδώ καναλιών με κατάλογο arthouse, wb, house of horror κλπ. Θέλω να δω μια ταινία η σειρά και ακόμα εντός του prime θέλει και άλλη συνδρομή για έξτρα υπηρεσία. Ε συγνώμη αλλά έχει ξεφύγει η κατάσταση μπορεί μερικοί να γουστάρουν να πληρώνουν 50€ τον μήνα για περιεχόμενο που δεν τους ανοίκει. Εγώ πλέον όχι. 27 minutes ago, jokercell said: Υπάρχει και κόσμος που έχει μεγάλη OLED τηλεόραση και δε γουστάρει να βλέπει τη low bitrate 4Κ ταινία του netflix γιατί του πονάνε τα μάτια. Στα torrent βρισκεις REMUX αρχεία που είναι 1:1 κόποια απο το bluray. Επίσης τα τελευταία χρόνια λόγω του ότι υπάρχουν πάρα πολλά streaming apps που φουσκώνουν κάθε χρόνο τις τιμές, ο κόσμος το ξαναγύρισε στην πειρατεία. Όλα κύκλος είναι. Όταν έγραψα "γνωστές υπηρεσίες", δεν εννοούσα το Netflix, αλλά τις άλλες, που με 20 ευρώ το χρόνο σε addon στριμάρεις remux (χωρίς αναμονή, χωρίς seeders). Οπότε, από μένα είναι όχι. Επεξ/σία 20 Μαρτίου από kirileman
great Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Το θεμα δεν ειναι οι ταχυτητες ουτε οτι ολοι εχουν fiber ουτε οτι κανεις stream πλεον 4K. To μεγαλυτερο προβλημα για εμας τους παλιους που εχουν ζησει εποχες GTV , που εχουν κανει παρανομους τους υποτιτλους που βλεπαμε σειρες πριν ερθει το netflix και η καραντίνα, που περιμεναμε να παει 5 το πρωι για να δουμε το Lost, οτι ακριβως εχουμε μεινει στο δεν βλεπουμε μονο Mainstream οτι σερβιρει το Netflix αλλα υπαρχουν ακομα και καποια πεθαμενα απολυφαδια οπως Chicago PD και πιο καλες σειρες απο τα παλια Cable που θες να δεις το επομενο επεισοδιο (και εχεις ακομα την συνδρομη στο myepisodes.com ή trakt) . Αυτο για να το κανεις μπορει να πρειμενεις χρονια να ερθει σε μια streaming πλατφορμα. Οχι δεν εχω TB απο ταινεις και σειρες, δεν εχω κατεβασει ολο το ινερνετ γιατι μπορουσα με την fiber. Ειναι αλλη η κουλτουρα μας. Δεν ξερω ποσοι εχουμε μεινει απο το παλιο GTV, το original, το ορθόδοξο, που το spam thread ειχε κρασάρει όλο το site. Επεξ/σία 20 Μαρτίου από great 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα