SeaLion Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου 11 ώρες πριν, aypnia είπε γιατί data hoarders είναι οι χρήστες του Plex Πως με είπες ρε; 😂 Πέρα από την πλάκα, κι επειδή κάποιοι δεν... ας διασαφηνιστεί το ότι δεν κρατάμε ό,τι έχουμε δει σε κάποιον δίσκο για πάντα, δεν είναι αυτό το concept. 2 ώρες πριν, Sadako είπε Να ρωτήσω, βγάζοντας από την μέση ταινίες σειρές (που εμπεριέχουν όλο το concept της βιβλιοθήκης, με εξώφυλλα, metadata, οργάνωση με βάση τους ηθοποιούς κλπ), όσον αφορά προσωπικά βίντεο βολεύει κάποιο από αυτά για θέαση εκτός τοπικού δικτύου με on-the-fly HW transcoding; Περισσότερο λόγω χαμηλού upload, ή για να μην καταβροχθίζει δεδομένα όταν δεν είμαστε σε WiFi. Αναφέρομαι σε κάτι που να μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα Synology. To Plex κάνει για αυτή την δουλειά, αλλά δεν (θα) είναι δωρεάν για εκτός σπιτιού. Και τα άλλα όμως που έχουν αναφερθεί φαίνονται να το υποστηρίζουν. Απλά φτιάχνεις ένα library που έχει μέσα προσωπικά βίντεο και του λες πως δεν είναι "Movies" ή "TV Shows". Στο Plex π.χ.: Και μετά μπορεί να διαβάζει τα metadata που έχουν τα αρχεία video για να τα δείχνει και πιο όμορφα, ή να τα βάζεις manually εσύ. To NAS πρέπει να υποστηρίζει hw transcoding βέβαια για το σενάριο με χαμηλό bandwidth, δεν το κάνουν όλα. 2
aypnia Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, koutsis είπε Και γιατί να μπείς σε όλη αυτή τη διαδικασία και οχι απλά να βλέπεις οποια ταινία θες απο streaming app? 🤔 Γιατί δεν θέλει. Γιατί θέλει να τις αποθηκεύει και να τις κρατάει. Γιατί όταν θέλει να δει ξανά μια αγαπημένη του σειρά ή ταινία δεν θέλει να ψάχνει ξανά για την έκδοση που θα βρει στο streaming app συγχρονισμένους ελληνικούς υπότιτλους. Με το ζόρι να χρησιμοποιήσει σώνει και καλά Stremio και streaming apps 😂 7 ώρες πριν, SeaLion είπε Πως με είπες ρε; 😂 Πέρα από την πλάκα, κι επειδή κάποιοι δεν... ας διασαφηνιστεί το ότι δεν κρατάμε ό,τι έχουμε δει σε κάποιον δίσκο για πάντα, δεν είναι αυτό το concept. Data hoarder είσαι. Άσχετα αν οι ελιτίστες θα σου πουν ότι δεν είσαι αν δεν έχεις αποθηκεύσει όλο το internet για πάντα. Άλλη ελιτίστικη φάρα κι αυτοί 🙂 Επεξ/σία 22 Μαρτίου από aypnia 3
SeaLion Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου 3 λεπτά πριν, aypnia είπε Γιατί δεν θέλει. Γιατί θέλει να τις αποθηκεύει και να τις κρατάει. Γιατί όταν θέλει να τη δει ξανά δεν θέλει να ψάχνει ξανά για την έκδοση που θα βρει στο streaming app συγχρονισμένους ελληνικούς υπότιτλους. Με το ζόρι να χρησιμοποιήσει σώνει και καλά Stremio και streaming apps 😂 Ας φτιάξει κάποιος μια λίστα με apps που πρέπει να καταργηθούν και κατά προτίμηση να κατέβουν από το internet επειδή υπάρχει το Stremio! 7 λεπτά πριν, aypnia είπε Data hoarder είσαι. Εννοείται. Level 1 ίσως, αλλά ναι. 1
great Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου 7 hours ago, slobou said: Χρήστης Plex απο το 2020 και έχοντας περάσει και απο Kodi Stremio Rd καταστάσεις, προσωπικά δεν το αλλάζω το Plex. Συνδυαζόμενο με Usenet και με τα προγράμματα αυτοματισμού (Sonarr, Radarr, Bazarr) κατεβαίνουν τα επεισόδια από μόνα τους στην ανάλυση και ποιότητα που έχεις εσύ ορίσει με Ελληνικούς υπότιτλους και έχεις ειδοποίηση στο κινητό-smartwatch την ίδια στιγμή. Σε συνδυασμό με εφαρμογή στο κινητό που κάνεις monitor τον server σου κατεβάζω απο εκεί κυριολεκτικά με 3-4 tap οτι ταινία και σειρά θέλω και είναι διαθέσιμη σε τηλεοράσεις φορητές συσκευές κλπ. Με το Usenet δε πέρα απο full ταχύτητα στο download χωρίς να στηρίζομαι σε seeders έχεις και ssl encryption αρα privacy. Συμφωνώ όμως ότι είναι ότι βολέυει τον καθένα. σσσσσσσσσσ, μην λες το μυστικο usenet....... 4 hours ago, koutsis said: Και γιατί να μπείς σε όλη αυτή τη διαδικασία και οχι απλά να βλέπεις οποια ταινία θες απο streaming app? 🤔 καμια ταλαιπωρια, που την ειδες, ταλαιπωρια ειναι να παω στο stremio Και να ψαξω το καλυτερο entry με seeders και να παιξει άμεσα και αν εχει συγχρονισμενους υποτιτλους σε μια ταινια 5ετιας. Εδω λες ποια σειρα θες να βλεπεις και ξεκιναει η ταινια και οταν αυτη βγει ή εχει καινουριο επεισοδιο θα στο εχει ετοιμο και θα παρεις οτι ειδος και οπου θες notification για αυτο. 1
slobou Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου 20 λεπτά πριν, great είπε σσσσσσσσσσ, μην λες το μυστικο usenet....... Έσπασα το λεγόμενο The first rule of Usenet το ξέρω . καμια ταλαιπωρια, που την ειδες, ταλαιπωρια ειναι να παω στο stremio Και να ψαξω το καλυτερο entry με seeders και να παιξει άμεσα και αν εχει συγχρονισμενους υποτιτλους σε μια ταινια 5ετιας. Εδω λες ποια σειρα θες να βλεπεις και ξεκιναει η ταινια και οταν αυτη βγει ή εχει καινουριο επεισοδιο θα στο εχει ετοιμο και θα παρεις οτι ειδος και οπου θες notification για αυτο. Γυρίζεις σπίτι από δουλειά και το επεισοδιακι σου είναι κατεβασμένο και έτοιμο για προβολή. Είσαι εκτός σπιτιού ,προσθέτεις κάτι στο Trakt watchlist και αυτό ενημερωνει τον server για "ετοιμασία". Εισαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι σου , ανοίγεις το NZB360 από το κινητό σου και κατεβάζεις πανευκολα ότι "linux iso" θέλεις και μέσα σε λίγα λεπτά είναι διαθέσιμο για προβολή . Ούτε να διαλέγεις πηγές ούτε τπτ. Μπαμ ,Netflix style. 1
JimGer Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου (επεξεργασμένο) On 20/03/2025 at 07:58, nick_souvlaki said: Δωρεάν GPU HW transcode. Αυτό μόνο αρκεί. Βέβαια για Samsung TV έχει μια έξτρα δουλειά που θέλει για να το κάνεις sideload, αλλά αξίζει. ? On 20/03/2025 at 09:43, k_onstantinos said: Χρόνια χρήστης Plex εγκατεστημένο σε NAS κυρίως για να βλέπουμε τοπικά. Δεν είχα πότε Plex Pass. Απ΄ότι βλέπω τα 2 σημαντικά που παρέχει είναι το HD transcoding και το download locally. Υπάρχει κάτι άλλο που αξίζει να το πληρώσεις; Hardware transcoding νομίζω είναι πίσω από το pass. Πλεόν και το remote. Έλεος. Έχει επίσης skip intro/credits κλπ. Εγώ αγόρασα πριν κανα 2χρονο το lifetime για το hw transcoding και λειτουργεί μέτρια. Αλλά In general it's ok On 20/03/2025 at 12:36, SeaLion said: Cool story. Μάλλον δεν είναι όσο "γνωστές" νομίζεις (δώσε μας τα φώτα σου δηλαδή...) ή δεν έχεις πολλές απαιτήσεις και κάτι που πέτυχες σου κάνει εσένα γιατί υπηρεσία που να έχει τα πάντα, και μάλιστα σε remux και χωρίς αναμονή κτλ κτλ πιθανότατα δεν βγαίνει καν οικονομικά με το 20άρικο που λες. Δέχομαι τιπς σε dm αν είναι να κερδίσω και χρόνο και ποιότητα με ένα 20άρικο/έτος! Πάντως έτσι μου λέγανε κάποτε και για το Stremio, full praise, και τελικά στριμάρανε yify quality. Όπως την βρίσκει ο καθένας... Για realdebrid/premiumize me μιλάει Επεξ/σία 26 Μαρτίου από JimGer 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Μαρτίου Super Moderators Δημοσ. 26 Μαρτίου 12 hours ago, JimGer said: ? Εννοεί ότι το Jellyfin δεν έχει βγάλει app για Tizen OS, οπότε θέλει πατέντα για να το περάσεις σε Samsung TVs. 1
Giannis_siag Δημοσ. 29 Μαρτίου Δημοσ. 29 Μαρτίου Στις 22/3/2025 στις 11:51 ΠΜ, slobou είπε Χρήστης Plex απο το 2020 και έχοντας περάσει και απο Kodi Stremio Rd καταστάσεις, προσωπικά δεν το αλλάζω το Plex. Συνδυαζόμενο με Usenet και με τα προγράμματα αυτοματισμού (Sonarr, Radarr, Bazarr) κατεβαίνουν τα επεισόδια από μόνα τους στην ανάλυση και ποιότητα που έχεις εσύ ορίσει με Ελληνικούς υπότιτλους και έχεις ειδοποίηση στο κινητό-smartwatch την ίδια στιγμή. Σε συνδυασμό με εφαρμογή στο κινητό που κάνεις monitor τον server σου κατεβάζω απο εκεί κυριολεκτικά με 3-4 tap οτι ταινία και σειρά θέλω και είναι διαθέσιμη σε τηλεοράσεις φορητές συσκευές κλπ. Με το Usenet δε πέρα απο full ταχύτητα στο download χωρίς να στηρίζομαι σε seeders έχεις και ssl encryption αρα privacy. Συμφωνώ όμως ότι είναι ότι βολέυει τον καθένα. Σκέφτομαι κι εγώ να ασχοληθώ με plex ή jellyfin. Επειδή με κουράζει το streimio με τα κολλήματα του. υπάρχει καποιος οδηγός για όλα αυτά που λες? μπορώ να τα κάνω αυτάκαι με jellyfin ?
manolis940 Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου 20 ώρες πριν, Giannis_siag είπε Σκέφτομαι κι εγώ να ασχοληθώ με plex ή jellyfin. Επειδή με κουράζει το streimio με τα κολλήματα του. υπάρχει καποιος οδηγός για όλα αυτά που λες? μπορώ να τα κάνω αυτάκαι με jellyfin ? Σίγουρα υπάρχει αλλά εξαρτάτε το που θέλεις να το εγκαταστήσεις. Αν το βάλεις στα windows για παράδειγμα είναι 5 βήματα πρακτικά : https://jellyfin.org/docs/general/installation/windows Αναφορά σε κείμενο Install Download the latest version. Run the installer. (Optional) When installing as a service (not recommended), pick the service account type. If everything was completed successfully, Jellyfin is now running. Open your browser at http://your_local_IP_address:8096 to finish setting up Jellyfin. Αν τώρα θέλεις κάποιο άλλο ΛΣ όπως Ubuntu ή κάτι πιο εξεζητημένο όπως Docker ή Kubernetes τότε επίσης υπάρχουν οδηγίες. https://jellyfin.org/docs/ Στο plex και emby μιας και δεν τα χρησιμοποιώ καλύτερα να σου απαντήσει άλλος.
slobou Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου Στις 29/3/2025 στις 2:05 ΜΜ, Giannis_siag είπε Σκέφτομαι κι εγώ να ασχοληθώ με plex ή jellyfin. Επειδή με κουράζει το streimio με τα κολλήματα του. υπάρχει καποιος οδηγός για όλα αυτά που λες? μπορώ να τα κάνω αυτάκαι με jellyfin ? Αν έχεις σταθερό pc η mini pc και ένα αξιοπρεπές boxaki (xiaomi ) και το box βλέπει το εκάστοτε pc ως Nas είσαι εδώ https://trash-guides.info/. Τα έχει όλα νοικοκυρεμενα.
great Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου 17 hours ago, slobou said: εδώ https://trash-guides.info/. Τα έχει όλα νοικοκυρεμενα. Omertà εχουμε πει για αυτα!
slobou Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, great είπε Omertà εχουμε πει για αυτα! Η Omerta αφορά τους indexers κυρίως . Εδώ αναφέρει πιο πολύ το σεταρισμα plex sonarr radarr. Ξέρω τι πρέπει να πω και τι όχι. 🙂 Επεξ/σία 2 Απριλίου από slobou 1
marksk Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου παιδιά άλλαξε κάτι ; έχω απομακρυσμένη πρόσβαση στο server μου
kotsonatos04 Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου Ξεθάβω το θέμα για να ότι έχω πρόσβαση απομακρυσμένα στην τηλεόραση και στο tv box μου. Στη εφαρμογή για iOS όχι. Προσωπικά χρησιμοποιώ Emby, απλα δοκίμασα χθες να στήσω plex για ένα φίλο Τελικά δεν έκαναν τις αλλαγές ;
marksk Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου εγώ έστησα Jelyfin για εναλλακτική, αλλά το Plex συνεχίζει να δουλεύει κανονικά εκτός σπιτιού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα