Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, kirileman είπε

Όταν έγραψα "γνωστές υπηρεσίες", δεν εννοούσα το Netflix, αλλά τις άλλες, που με 20 ευρώ το χρόνο σε addon στριμάρεις remux (χωρίς αναμονή, χωρίς seeders). Οπότε, από μένα είναι όχι.

Cool story. Μάλλον δεν είναι όσο "γνωστές" νομίζεις (δώσε μας τα φώτα σου δηλαδή...) ή δεν έχεις πολλές απαιτήσεις και κάτι που πέτυχες σου κάνει εσένα γιατί υπηρεσία που να έχει τα πάντα, και μάλιστα σε remux και χωρίς αναμονή κτλ κτλ πιθανότατα δεν βγαίνει καν οικονομικά με το 20άρικο που λες.

Δέχομαι τιπς σε dm αν είναι να κερδίσω και χρόνο και ποιότητα με ένα 20άρικο/έτος!

Πάντως έτσι μου λέγανε κάποτε και για το Stremio, full praise, και τελικά στριμάρανε yify quality. Όπως την βρίσκει ο καθένας...

• Like 1
Δημοσ.

Πολυαναμενόμενη κίνηση από μεριάς plex που προσπαθεί να κερδίσει μέσω των πειρατικών VOD servers. 

Προσωπικά, το plex δεν το χρησιμοποιώ εδώ και 2 χρόνια και αντ αυτού έχω το Emby που απλά περιμένω 10 δευτερόλεπτα να ξεκινήσει το πρώτο video στην smart TV. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Huruduru είπε

φορτώνει να Metadata όπως θα τα εμφάνιζε μια υπηρεσία Streaming, με εξώφυλλο, κριτικές, ηθοποιούς

Στα συν επίσης το ότι μπορείς να κάνεις browse για κάθε συντελεστή, να δεις άλλες ταινίες που παίζει / έχεις στο library / έχεις δει κτλ

Έχει ανώτερo UX από Netflix/Disney που είναι πρακτικά αδύνατο από το TV interface να περιηγηθείς σε κάτι πέρα από αυτό που έχει αποφασίσει ο αλγόριθμος. Και βάλε και ανάλυση για skip credits, skip intro, tonemapping Dolby Vision σε απλό SDR για πιο παλιές συσκευές και ένα σωρό άλλα μικρά features.

Και πολύ ενεργό community, μπορείς να κάνεις όσο geek-out θες, third-party metadata editors (e.g. Kometa), web api για ό,τι integration θες (e.g. Homekit)  - όρεξη να'χεις.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, WizeMan είπε

Λυπάμαι που το λέω γιατί είμαι υπέρ του ελεύθερου λογισμικού ανοιχτού κώδικα και μου τη δίνει το πως λειτουργεί το authentication system του Plex, αλλά το Jellyfin δεν πλησιάζει ούτε για πλάκα την χρηστικότητα του Plex. Ειδικά οι clients έχουν διάφορα προβλήματα user experience  (θέλεις πολύ περισσότερα βήματα για να κάνεις login με PIN από την τηλεόραση και επίσης δεν κλειδώνουν πάντα με το που βγαίνεις από την εφαρμογή ή όταν μπαίνει σε sleep / low power mode η τηλεόραση). Όταν πχ έχεις παιδί στο σπίτι αυτό πρέπει να λειτουργεί σωστά.

Επίσης το hardware transcoding του Jellyfin είναι τέρμα προβληματικό (τουλάχιστον σε 2 διαφορετικά setup που το έχω δοκιμάσει), ενώ του plex είναι απλά plug and play.

Τώρα όσον αφορά την τιμή, ευτυχώς έχω ήδη Lifetime εδώ και 2 χρόνια.

Χαίρομαι που δεν είμαι μόνος μου.  

Λοιπόν θέλω βοήθεια.  Κάποια στιγμή (λογικά λόγο mesh που έβαλα της Huawei) έχασα την πρόσβαση από έξω.  Και είμαι πολύ τεμπέλης να κάτσω να διαβάσω τις οδηγίες τους πως να το λύσω.  Κάθε φορά που πατάω να αλλάξει πόρτα παίζει για λίγο πράσινο και μετά από λιγότερο λεπτό γίνεται πάλι κόκκινο.  

Το θέμα είναι ότι πλέον έχω 1000/500 κοσμοτε και άνετα στριμαρει 4κ dovi απομακρυσμένα και έχω σκάσει.  Μιλάμε για τεράστια συλλογή 60+ τέρα.  Και έχω αδέρφια Αμερική που ως τώρα έβλεπαν ότι ανέβαζα από κινητό η καμία ταινία σε 1080 με τρανσκοντ... Για βοήθησε με λίγο.  Φταίνε τα fritzbox ? Η τα χαβαι ? Γιατί το Synology που έχω είναι πάνω στο fritzbox.  Αλλά και πάνω στα χαβαι να το ρίξω τα ίδια.  Τι στο καλό?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Huruduru είπε

Επειδή μερικοί έχετε μπερδευτεί.. εγώ προσωπικά έχω στον Server μου ένα Container με Plex. Εκεί έχουν πρόσβαση όλες οι συσκευές στο σπίτι τοπικά. Όταν κατεβάσω κάποια ταινία, πετάω το αρχείο στον φάκελο ασύρματα μέσω του δικτύου στον Server και το Plex σκανάρει το αρχείο, φορτώνει να Metadata όπως θα τα εμφάνιζε μια υπηρεσία Streaming, με εξώφυλλο, κριτικές, ηθοποιούς, τις διαθέσιμες γλώσσες και υποτίτλους που έχει το αρχείο και μάλιστα την επιλογή να κατεβάσω και να φορτώσω απευθείας υπότιτλους από το UI της τηλεόρασης μου. Προσφέρει επίσης Video και Audio decoding, όταν η τηλεόραση δεν μπορεί να σηκώσει το αρχείο για DirectPlay τότε το διαχειρίζεται ο Server και τρώει όλο το Load ο επεξεργαστής. Εμένα προσωπικά με έχει βολέψει.

Ξέρεις που είναι το πρόβλημα, και το βλέπεις έτσι για εσένα και πολύ κόσμο  όπου το χρησιμοποιείς μοιάζει απλό, όμως δημόσια σε φόρουμ όπως και με τα περισσότερα τεχνολογικά θέματα δεν γνωρίζεις το επίπεδο γνώσεων των αναγνωστών του, Για παράδειγμα γράφεις "Server μου ένα Container με Plex" και αναρωτιλεται κάποιος τι είναι container με plex και τι εστί server?

Γράφεις " πετάω το αρχείο στον φάκελο ασύρματα μέσω του δικτύου στον Server και το Plex σκανάρει το αρχείο" ερώτηση σε ποιον φάκελο και σε ποιο ασύρματο δίκτυο?

Επίσης "Metadata" Τι είναι metadata, 

Aκόμα "Εκεί έχουν πρόσβαση όλες οι συσκευές στο σπίτι τοπικά" Πως συνδέονται αυτές οι συσκευές και με ποιο τρόπο 1,2,3,,,,,

Τέλοςπάντων στο μόνο που θέλω να καταλήξω είναι οτι αυτός ο τρόπος χρήσης είναι για λίγους και επίσης και ο λόγος όπου plex, kodi, stremio, linux etc είναι απίστευτα πολύπλοκα για τον περισσότερο κόσμο

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, nazarene είπε

Ξέρεις που είναι το πρόβλημα, και το βλέπεις έτσι για εσένα και πολύ κόσμο  όπου το χρησιμοποιείς μοιάζει απλό, όμως δημόσια σε φόρουμ όπως και με τα περισσότερα τεχνολογικά θέματα δεν γνωρίζεις το επίπεδο γνώσεων των αναγνωστών του, Για παράδειγμα γράφεις "Server μου ένα Container με Plex" και αναρωτιλεται κάποιος τι είναι container με plex και τι εστί server?

Γράφεις " πετάω το αρχείο στον φάκελο ασύρματα μέσω του δικτύου στον Server και το Plex σκανάρει το αρχείο" ερώτηση σε ποιον φάκελο και σε ποιο ασύρματο δίκτυο?

Επίσης "Metadata" Τι είναι metadata, 

Aκόμα "Εκεί έχουν πρόσβαση όλες οι συσκευές στο σπίτι τοπικά" Πως συνδέονται αυτές οι συσκευές και με ποιο τρόπο 1,2,3,,,,,

Τέλοςπάντων στο μόνο που θέλω να καταλήξω είναι οτι αυτός ο τρόπος χρήσης είναι για λίγους και επίσης και ο λόγος όπου plex, kodi, stremio, linux etc είναι απίστευτα πολύπλοκα για τον περισσότερο κόσμο

Εγώ το έκανα αυτό. Ο μέσος χρήστης κάνει εγκατάσταση το Plex Server στο κανονικό PC του, κάνει Login, επιλέγει τον φάκελο που έχει μέσα τις ταινίες του και είναι έτοιμος. Στο υπόλοιπο σπίτι απλά βάζεις σε κάθε συσκευή την εφαρμογή Plex, όλα γίνονται αυτόματα αφού εντοπίζει στο δίκτυο το PC.

Επεξ/σία από Huruduru
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kirileman είπε

εν κατεβάζουμε πια ταινίες και αν δεν ισχύει ακόμα για όλους, είναι θέμα χρόνου.

Και ο λόγος, δηλαδη θα πάω διακόπες κάπου σε νησι ηπειρωτική χωρά εξωτερικό και δεν θα έχω αρχεία μαζι αλλά θα στηρίζομαι στο αν θα έχει ιντερνετ....δε καταλαβαίνω την λογική σου πραγματικά

• Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, SeaLion said:

Lifetime Plex Pass και εδώ και δεν το έχω μετανιώσει καθόλου.
Η τιμή που ανακοίνωσαν τώρα βέβαια ακούγεται απαγορευτική.

Αντίστοιχη αύξηση στο "lifetime" έκανε και το UNRAID πέρσι. Ειλικρινά τι τους έπιασε και το ακρίβυναν τόσο μετά από χρόνια?

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, nazarene είπε

Ο κόσμος έχει δισ. πληθυσμό και το Plex εκατομμύρια χρήστες. Αν μέναμε στο τι κατανοεί η πλειοψηφία δεν θα προχωρούσαμε ως ανθρωπότητα.

Το Insomnia δεν είναι generic forum ούτε comment section κάποιου ειδησεογραφικού ποικίλης ύλης.

14 λεπτά πριν, Thresh είπε

Αντίστοιχη αύξηση στο "lifetime" έκανε και το UNRAID πέρσι. Ειλικρινά τι τους έπιασε και το ακρίβυναν τόσο μετά από χρόνια?

Growth projection numbers do not compute!!!

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Το Insomnia δεν είναι generic forum

Οσο πιο λάθος γίνεται και μπορώ να γίνω συγκεκριμένος, διαφωνώ ως προς την προσέγγιση και θα στο διατυπώσω οτι το insomnia ΕΙΝΑΙ generic forum και απευθύνεται σε αρχάριους, τώρα αν αρχάριοι θεωρούν εαυτό power user και δίνουν συμβουλές γράφοντας βατράχια....

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, nazarene είπε

Οσο πιο λάθος γίνεται και μπορώ να γίνω συγκεκριμένος, διαφωνώ ως προς την προσέγγιση και θα στο διατυπώσω οτι το insomnia ΕΙΝΑΙ generic forum και απευθύνεται σε αρχάριους, τώρα αν αρχάριοι θεωρούν εαυτό power user και δίνουν συμβουλές γράφοντας βατράχια....

Πολύ δραματικός... Anyway, εγώ διαφωνώ. Το insomnia έχει συγκεκριμένο χαρακτήρα ως προς τα θέματα που παρουσιάζει στην αρχική του σελίδα. Τώρα, αν ένα θέμα δεν με απασχολεί προσωπικά δεν μπαίνω στον κόπο να το διαβάσω ή να ασχοληθώ με τα ποστς.

Αν εσύ διαβάζεις "metadata" και μεταφράζεις σε "βατράχια" 🤷

Εγώ βλέπω αρκετούς που συνεννοούμαστε μια χαρά.

Πολύ περίεργο που χαρακτηρίζεις κάποιους που γράφουν κάτι που δεν καταλαβαίνεις ως "αρχάριους".

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SeaLion είπε

Πολύ δραματικός... Anyway, εγώ διαφωνώ. Το insomnia έχει συγκεκριμένο χαρακτήρα ως προς τα θέματα που παρουσιάζει στην αρχική του σελίδα. Τώρα, αν ένα θέμα δεν με απασχολεί προσωπικά δεν μπαίνω στον κόπο να το διαβάσω ή να ασχοληθώ με τα ποστς.

Αν εσύ διαβάζεις "metadata" και μεταφράζεις σε "βατράχια" 🤷

Εγώ βλέπω αρκετούς που συνεννοούμαστε μια χαρά.

Πολύ περίεργο που χαρακτηρίζεις κάποιους που γράφουν κάτι που δεν καταλαβαίνεις ως "αρχάριους".

Δηλαδή από όλο αυτό εσυ έβγαλες συμπέρασμα ότι μιλώ για εμένα? καλά κρασία γενική παρατήρηση ήταν για διάφορα sections του φόρουμ όπου θεωρείς οτι δεν είναι για αρχάριους.....

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nazarene είπε

Δηλαδή από όλο αυτό εσυ έβγαλες συμπέρασμα ότι μιλώ για εμένα? καλά κρασία γενική παρατήρηση ήταν για διάφορα sections του φόρουμ όπου θεωρείς οτι δεν είναι για αρχάριους.....

Για να καταλάβω καλύτερα λοιπόν, ψέγεις κάποιους "(αρχάριους που) θεωρούν εαυτό power user" επειδή χρησιμοποιούν σχολιάζοντας στο insomnia όρους όπως metadata και server?

Δημοσ.
35 minutes ago, nazarene said:

Και ο λόγος, δηλαδη θα πάω διακόπες κάπου σε νησι ηπειρωτική χωρά εξωτερικό και δεν θα έχω αρχεία μαζι αλλά θα στηρίζομαι στο αν θα έχει ιντερνετ....δε καταλαβαίνω την λογική σου πραγματικά

Η συζήτηση είναι για Plex VS Stremio (για να το κάνω πιο συγκεκριμένο). Αν είσαι σε νησί χωρίς ίντερνετ, κανένα από τα δύο δεν δουλεύει. Εκεί ναι, πρέπει να έχεις ένα στικάκι ή έναν φορητό δίσκο.

1 hour ago, SeaLion said:

Cool story. Μάλλον δεν είναι όσο "γνωστές" νομίζεις (δώσε μας τα φώτα σου δηλαδή...) ή δεν έχεις πολλές απαιτήσεις και κάτι που πέτυχες σου κάνει εσένα γιατί υπηρεσία που να έχει τα πάντα, και μάλιστα σε remux και χωρίς αναμονή κτλ κτλ πιθανότατα δεν βγαίνει καν οικονομικά με το 20άρικο που λες.

Δέχομαι τιπς σε dm αν είναι να κερδίσω και χρόνο και ποιότητα με ένα 20άρικο/έτος!

Πάντως έτσι μου λέγανε κάποτε και για το Stremio, full praise, και τελικά στριμάρανε yify quality. Όπως την βρίσκει ο καθένας...

Έχεις δίκιο, πού το κατάλαβες ότι λέω παπάτζες;

• Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, kirileman είπε

Η συζήτηση είναι για Plex VS Stremio (για να το κάνω πιο συγκεκριμένο). Αν είσαι σε νησί χωρίς ίντερνετ, κανένα από τα δύο δεν δουλεύει. Εκεί ναι, πρέπει να έχεις ένα στικάκι ή έναν φορητό δίσκο.

Plex δουλεύει offline, αν βέβαια έχεις κατεβάσει στην συσκευή το video/audio που θες (είτε original, είτε transcoded for size) κατεβάζω για διαδρομές με πλοίο επεισόδια κάποιες φορές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...