GiannisNks Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου Καλημέρα, εχω 50αρι δίκτυο starling με ρουτερ zte 5g (cosmote).Οι ταχύτητες είναι παρα πολύ χαμηλές(όταν λεω χαμηλές τελείως χαμηλές το βλέπεται και στην φωτογραφία) απευθύνθηκα στην cosmote και μου προτείναν να παρω ένα tp-link booster.Το πηρα και παλι τα ιδια. Καμία βοήθεια?
nzeppos Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, GiannisNks said: Καλημέρα, εχω 50αρι δίκτυο starling με ρουτερ zte 5g (cosmote).Οι ταχύτητες είναι παρα πολύ χαμηλές(όταν λεω χαμηλές τελείως χαμηλές το βλέπεται και στην φωτογραφία) απευθύνθηκα στην cosmote και μου προτείναν να παρω ένα tp-link booster.Το πηρα και παλι τα ιδια. Καμία βοήθεια? Τώρα να πω πως κατάλαβα ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα συγκεκριμένα με το Starlink, ομολογώ πως δεν το κατάλαβα. Ούτε που κολλάει η Cosmote σε όλο αυτό. Όταν λέμε "50άρι δίκτυο starling" εννοούμε το Starlink Mini; Αν ναι, τι ταχύτητα σου δίνει το Starlink app απευθείας από το δορυφόρο στο πιάτο; Πριν από router ή οτιδήποτε άλλο. Ώστε να καταλάβουμε σε ποιο σημείο της αλυσίδας υπάρχει το bottleneck. ps: άσχετο με το παραπάνω. Τις τελευταίες μέρες έρχονται mail στους χρήστες της Business συνδρομής με φορητή χρήση για επικείμενες αλλαγές με κόφτες στα 50Gbps/μήνα και απαίτηση για έξτρα χρέωση αν θέλουν περισσότερα data κλπ. Αν το έχω καταλάβει καλά έχει γίνει ένας κακός χαμός, γιατί αυξάνει αρκετά το μηνιαίο κόστος όσων κάνουν φορητή χρήση και καταναλώνουν πολλά data. Οι περισσότεροι βέβαια είναι επιχειρήσεις οπότε θεωρητικά μπορούν να καλύψουν κάπως την αύξηση. Μάλλον το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο για όσους διάλεξαν το εν λόγω Business πακέτο λόγω της public IP που δίνει, ακόμα κι αν δεν το χρησιμοποιούν για εμπορικούς σκοπούς. Πρόκειται βέβαια για ιδιαίτερη κατηγορία με ιδιαίτερη τιμολόγηση ούτως ή άλλως, όπως φαίνεται και από το https://www.starlink.com/gr/service-plans/business Προφανώς οι οικιακές συνδέσεις δεν επηρεάζονται, πιστεύω ούτε και οι συνδέσεις ιδιωτών με φορητή χρήση. Το τι θα γίνει στο απώτερο μέλλον βέβαια είναι άλλη ιστορία. Επεξ/σία 20 Μαρτίου από nzeppos
GiannisNks Δημοσ. 20 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, nzeppos είπε Τώρα να πω πως κατάλαβα ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα συγκεκριμένα με το Starlink, ομολογώ πως δεν το κατάλαβα. Ούτε που κολλάει η Cosmote σε όλο αυτό. Όταν λέμε "50άρι δίκτυο starling" εννοούμε το Starlink Mini; Αν ναι, τι ταχύτητα σου δίνει το Starlink app απευθείας από το δορυφόρο στο πιάτο; Πριν από router ή οτιδήποτε άλλο. Ώστε να καταλάβουμε σε ποιο σημείο της αλυσίδας υπάρχει το bottleneck. ps: άσχετο με το παραπάνω. Τις τελευταίες μέρες έρχονται mail στους χρήστες της Business συνδρομής με φορητή χρήση για επικείμενες αλλαγές με κόφτες στα 50Gbps/μήνα και απαίτηση για έξτρα χρέωση αν θέλουν περισσότερα data κλπ. Αν το έχω καταλάβει καλά έχει γίνει ένας κακός χαμός, γιατί αυξάνει αρκετά το μηνιαίο κόστος όσων κάνουν φορητή χρήση και καταναλώνουν πολλά data. Οι περισσότεροι βέβαια είναι επιχειρήσεις οπότε θεωρητικά μπορούν να καλύψουν κάπως την αύξηση. Μάλλον το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο για όσους διάλεξαν το εν λόγω Business πακέτο λόγω της public IP που δίνει, ακόμα κι αν δεν το χρησιμοποιούν για εμπορικούς σκοπούς. Πρόκειται βέβαια για ιδιαίτερη κατηγορία με ιδιαίτερη τιμολόγηση ούτως ή άλλως, όπως φαίνεται και από το https://www.starlink.com/gr/service-plans/business Προφανώς οι οικιακές συνδέσεις δεν επηρεάζονται. Το τι θα γίνει στο απώτερο μέλλον βέβαια είναι άλλη ιστορία. https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/5g-wifi.html?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw-e6-BhDmARIsAOxxlxXwP69cmYoMhBthcRu1Lzk-jUgcDdu4zi-B9Rf1-xsQiD-EDtTTTNIaAm3AEALw_wcB Αυτό εδώ στο κατάστημα της cosmote μας το συστήσαν σαν starlink. Με τον τρόπο που μου απάντησες καταλαβαίνω ότι δεν παίζει starlink. Επεξ/σία 20 Μαρτίου από GiannisNks 2 1 1
nzeppos Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 23 minutes ago, GiannisNks said: https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/5g-wifi.html?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw-e6-BhDmARIsAOxxlxXwP69cmYoMhBthcRu1Lzk-jUgcDdu4zi-B9Rf1-xsQiD-EDtTTTNIaAm3AEALw_wcB Αυτό εδώ στο κατάστημα της cosmote μας το συστήσαν σαν starlink. Με τον τρόπο που μου απάντησες καταλαβαίνω ότι δεν παίζει starlink. Σωστά. Το συγκεκριμένο είναι 5G σύνδεση πάνω στο δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας της Cosmote. Σε κάποιες περιπτώσεις παίζει καλύτερα από το Starlink και σε άλλες χειρότερα, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν έχει καμία σχέση με το Starlink. Δεν θα έπρεπε καν η Cosmote ή οι αντιπρόσωποί της να το διαφημίζουν ότι είναι "σαν Starlink". Επεξ/σία 20 Μαρτίου από nzeppos 1
GiannisNks Δημοσ. 20 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 10 λεπτά πριν, nzeppos είπε Σωστά. Το συγκεκριμένο είναι 5G σύνδεση πάνω στο δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας της Cosmote. Σε κάποιες περιπτώσεις παίζει καλύτερα από το Starlink και σε άλλες χειρότερα, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν έχει καμία σχέση με το Starlink. Δεν θα έπρεπε καν η Cosmote ή οι αντιπρόσωποί της να το διαφημίζουν ότι είναι "σαν Starlink". Υπάρχει κάποια λύση όμως για το πρόβλημα μου. Η υπάλληλος στο κατάστημα μας είπε ότι η σύνδεση δεν θα πέφτει κάτω από τα 48mbps και οντως τις πρώτες δυο μερες ήταν μια χαρά αλλά πλέον τίποτα
manolis940 Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, GiannisNks είπε Υπάρχει κάποια λύση όμως για το πρόβλημα μου. Η υπάλληλος στο κατάστημα μας είπε ότι η σύνδεση δεν θα πέφτει κάτω από τα 48mbps και οντως τις πρώτες δυο μερες ήταν μια χαρά αλλά πλέον τίποτα θα σου έλεγα ότι υπάρχει κάποιος περιορισμός ταχύτητας μετά από την χρήση δεδομένων αλλά πιο κάτω γράφει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει: Το πιο πιθανό είναι ότι για κάποιο λόγο σταμάτησε να πιάνει καλό σήμα. Το μετακίνησες; Έβαλες κάτι άλλο στον χώρο που το επηρεάζει; Έχει κάποια ένδειξη το συγκεκριμένο πάνω του έτσι ώστε να σου δώσει αυτή την πληροφορία; Ειδάλλως θα πρέπει να δεις αν έχει κάποιο app για να μπεις στις ρυθμίσεις του ή να μπεις κλασικά χτυπώντας την IP του στον browser σου και να επιβεβαιώσεις πριν απ' όλα ότι το σήμα που έχει είναι αρκετά δυνατό. Λογικά με αυτές τις ταχύτητες ίσα ίσα που θα πιάνει. Τώρα πρόσεξα καλύτερα στο site ότι το Router σου λογικά είναι το T5400+ το οποίο δεν έχει κάποια εξωτερική ένδειξη. Αυτό που ονομάζει booster η Cosmote είναι το MC889A; Λογικά όλα συνδέονται με το ZTE Link https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zte.linkpro&hl=el Επεξ/σία 20 Μαρτίου από manolis940
GiannisNks Δημοσ. 20 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, manolis940 είπε θα σου έλεγα ότι υπάρχει κάποιος περιορισμός ταχύτητας μετά από την χρήση δεδομένων αλλά πιο κάτω γράφει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει: Το πιο πιθανό είναι ότι για κάποιο λόγο σταμάτησε να πιάνει καλό σήμα. Το μετακίνησες; Έβαλες κάτι άλλο στον χώρο που το επηρεάζει; Έχει κάποια ένδειξη το συγκεκριμένο πάνω του έτσι ώστε να σου δώσει αυτή την πληροφορία; Ειδάλλως θα πρέπει να δεις αν έχει κάποιο app για να μπεις στις ρυθμίσεις του ή να μπεις κλασικά χτυπώντας την IP του στον browser σου και να επιβεβαιώσεις πριν απ' όλα ότι το σήμα που έχει είναι αρκετά δυνατό. Λογικά με αυτές τις ταχύτητες ίσα ίσα που θα πιάνει. Για να σας τα πω όλα. Στην αρχή βάζω αυτό το ίντερνετ πιάνω τις ταχύτητες μετά από μερες έπεσαν χωρις λογο δεν κούνησα τίποτα δεν άλλαξα τίποτα στις ρυθμίσεις, τίποτα .Παω στην cosmote για να αναφέρω το πρόβλημα και μου πρότειναν να παρώ αυτόν εδώ τον ενισχυτή σήματος (Mε τα δυο ρουτερακια) https://www.tp-link.com/gr/home-networking/deco/deco-s7/v1 (2-pack)/ Εχω ένα που συνδέεται στο μοντεμ της cosmote και ένα στο δωμάτιο για τον υπολογιστή μου. Τα συνδέω πρώτη ήμερα όλα κανονικά η ταχύτητα που έπιανα (που έδειχνε το speedtest) ήταν κοντά στα 70mbps (εχω 50αρα).Μετα απο μερες όπως και το άλλο εχει αυτες τις ταχύτητες. Επικοινωνισα με την εταιρία απο τους ενισχυτες αυτην τη φορα μου είπαν να δοκιμάσω να αλλάξω θεση τα ρουτερακια,τα αλλαξα τα πήγα εκεί που εχει καλύτερο σημα αλλα μάταια Τους ενισχυτές μου τους πρότεινε η cosmote καθώς είπαν ότι κάνουν την ιδια δουλειά με αυτά Για να μην δώσουμε παραπάνω χρήματα που στην τελικη το ιδιο στοίχησαν Επεξ/σία 20 Μαρτίου από GiannisNks
manolis940 Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Να σου πω την αλήθεια ότι αν δεν έρθει τεχνικός στο σπίτι μάλλον θα πάρεις κι άλλα πράγματα που δεν χρειάζεσαι και θα τα πληρώσεις τσάμπα. Για να προσπαθήσω να σου εξηγήσω λίγο τι κάνουν τα παραπάνω όσο πιο απλά γίνεται. T5400+ : Βάζει την sim και συνδέεται στο Internet. Λογικά έχει μόνο εσωτερικές κεραίες, άρα και αδύναμο σήμα. * Είναι Access Point γιατί συνδέονται οι συσκευές ασύρματα Είναι switch για να συνδέονται διάφορες συσκευές ενσύρματα Είναι Router που σημαίνει ότι δρομολογεί την κίνηση ανάμεσα στην κεραία το Access Point και το Switch έτσι ώστε όλοι να έχουν Internet MC889A : Βάζει την sim και συνδέεται στο Internet. Είναι σαν μηχανισμός κεραία. Είναι ισχυρότερη κεραία, σχεδιασμένη για εξωτερικό χώρο Ενδεχομένως να είναι και Router αλλά δεν μας ενδιαφέρει και τόσο. Deco S7 : Την μία συσκευή έχει την επιλογή να το κάνεις Router ή Access Point. Προτείνω το δεύτερο, δεν χρειάζεσαι ακόμη ένα Router στο δίκτυο σου. Η δεύτερη συσκευή είναι extender. Δηλαδή παίρνει το σήμα της πρώτης και το αναμεταδίδει. Γι αυτό σου είπαν και στην Cosmote να το βάλεις κάπου που πιάνει καλά σήμα. Για να τα ρυθμίσεις θα πρέπει να κατεβάσεις την αντίστοιχη εφαρμογή της TP-Link Αρχικά δεν μου έχεις πει αν το T5400+ είναι το Sim-Router σου. Αν δεν είναι μπορεί και όλα τα παραπάνω να τα έχω γράψει τζάμπα. Οπότε πες μας πρώτα αυτό αλλιώς βρες το μοντέλο και την μάρκα της συσκευής που είναι μέσα η sim ή έστω βγάλε την μία φωτογραφία. Έπειτα θα πετάξουμε τα deco εκτός δικτύου και θα ψάξουμε να δούμε τι Internet υπάρχει πάνω στο T5400+ ή σε όποιο άλλο router έχεις. Ενημέρωσε μας επίσης αν υπάρχει κάποιος σταθερός ή laptop στο σπίτι με θύρα ethernet και καλώδιο ethernet. * Άκυρο μάλλον θα έπεσα σε άλλο μοντέλο και μπερδεύτηκα. Δεν βάζει sim οπότε λογικά σου έχουν δώσει και το MC889A?. Αναμένω απάντηση Επεξ/σία 21 Μαρτίου από manolis940
takislz Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου (επεξεργασμένο) @GiannisNks Ξεκίνα με αυτό! Βγάλτα όλα από τις πρίζες. Έχεις αγοράσει τό MC888A Ultra, σωστά; Απαντάω μόνος μου, σωστά! Ο άλλος εξοπλισμός με τις 2 μονάδες γίνεται εγκατάσταση μόνο από τεχνικό, αποκλείεται να στον πούλησαν και όπως γράφεις κιόλας, σου φόρτωσαν τα deco, λέγοντας ''... είπαν ότι κάνουν την ιδια δουλειά με αυτά''. Ανόητοι, άσχετοι και ψεύτες! Βάλε λοιπόν ξανά όπως έκανες αρχικά, μόνο το MC888A Ultra στην πρίζα και ξεκίνα την εγκατάσταση από την αρχή! Αν δεν ''παίξει'' σωστά κατευθείαν, κάνε reset σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες https://help.bonline.com/support/solutions/articles/103000302117-how-to-restart-your-5g-zte-mc888-router @manolis940 #306 https://www.adslgr.com/forum/threads/1297059-Νέα-Προγράμματα-COSMOTE-5G-WiFi/page21 Το MC889A (εξωτερική μονάδα) είναι ένα 5G modem, το T5400+ είναι ένα wifi router. Επεξ/σία 21 Μαρτίου από takislz 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα