MikeKampa Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου Επεξεργαστης: intel core i7 14700k 2.5Ghz 20 πυρηνες Καρτα γραφικών: gigabyte geforce rtx 4060 8 Gb Ram: G.Skill trident Z5 32gb ddr5 750w τροφοδοτικο μητρικη: msi pro B760 gaming plus wifi 1
MikeKampa Δημοσ. 20 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου Μαζι με φανακια κουτι ssd hdd ψυκτρα βγαινει κοντα στα 1300 Εχω ηδη μονιτορ 185 hz 1440p και δεν εχω ποντικι πληκτρολογιο Εχω διαβασει πως γενικα ο συγκεκριμενος επεξεργαστης τεινει να υπερθερμαίνεται
TopCLR Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου Τα κομμάτια τα έχεις ήδη αγοράσει; Αν το "every day use" δεν περιλαμβάνει βαρύ φορτίο για επεξεργαστή (rendering ή κάποιο βαρύ πρόγραμμα), το πιο βαρύ είναι το gaming. Σε αυτά που παραθέτεις έχεις δυνατό επεξεργαστή αλλά μέτρια κάρτα γραφικών που το πιθανότερο "δεν φτάνει" για οθόνη 1440p 185Hz!
MikeKampa Δημοσ. 20 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 21 λεπτά πριν, TopCLR είπε Τα κομμάτια τα έχεις ήδη αγοράσει; Αν το "every day use" δεν περιλαμβάνει βαρύ φορτίο για επεξεργαστή (rendering ή κάποιο βαρύ πρόγραμμα), το πιο βαρύ είναι το gaming. Σε αυτά που παραθέτεις έχεις δυνατό επεξεργαστή αλλά μέτρια κάρτα γραφικών που το πιθανότερο "δεν φτάνει" για οθόνη 1440p 185Hz! Οχι δεν εχω αγορασει κατι ακομα απλα με ψαξιμο και συγκριση αλλων part σε αυτα κατεληξα σε σχεση ποιοτητας-τιμης. Πηγαίνοντας σε μια καλυτερη καρτα γραφικων τα λεφτα αυξανονται κατα πολυ και εχω περιορισμενο badget. Ποια πιστευεις εσυ οτι θα ηταν καταλληλη;
TopCLR Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου Όπως έγραψα και πριν. Η χρήση εκτός gaming δεν απαιτεί (συνήθως) δυνατό επεξεργαστή, αντιθέτως με το ίδιο το gaming που απαιτεί δυνατή κάρτα γραφικών. Στις παραπάνω επιλογές σου έχεις κάνει το αντίθετο, δυνατός επεξεργαστής με μέτρια κάρτα γραφικών. Παράδειγμα: Έβαλες 14700Κ με RTX 4060 8GB (= συνολικό κόστος ~700€). Αν βάλεις i5 14400 και RX 7800XT με τα ίδια λεφτά πολύ πιθανόν θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα σε gaming (χωρίς να χάσεις αλλού)! Γράψε όσο μπορείς αναλυτικά ποια ακριβώς είναι η χρήση και οι απαιτήσεις σου (π.χ. θέλεις 2TB δίσκο, έξτρα USB κλπ.), ποια τα παιχνίδια που θέλεις να παίξεις (την ανάλυση της οθόνης την ανέφερες ήδη). Όρισε και ένα budget και μπορούν να σε βοηθήσουν να επιλέξεις τα κομμάτια που θα ταιριάξουν καλύτερα. 3
Chris2756 Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 13 ώρες πριν, MikeKampa είπε Εχω διαβασει πως γενικα ο συγκεκριμενος επεξεργαστης τεινει να υπερθερμαίνεται Εχω i7 14700kf, ενα χρονο τωρα, δεν εχω δει κανενα απο τα προβληματα που αναφερονται, ουτε υπερθερμανσεις. Θελει ομως καλη ψυκτρα. Πιστευω και καλη μητρικη. Για gaming 1440p ειναι υπερβολικος νομιζω, ενας 14600 ειναι μια χαρα. Οποτε εξοικονομηση περι τα 100Ε τα οποια θα πανε για καρτα γραφικων 1
dsi44 Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου παρε εναν 7600,χωσε πιο πολυ μπατζετ για καρτα γραφικων με 16 vram,7800XT ,αν μπορεις να βρεις απο εξω 9070 σε msrp τιμη θα ηταν ιδανικο. 3
MikeKampa Δημοσ. 22 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 21/3/2025 στις 12:14 ΠΜ, TopCLR είπε Όπως έγραψα και πριν. Η χρήση εκτός gaming δεν απαιτεί (συνήθως) δυνατό επεξεργαστή, αντιθέτως με το ίδιο το gaming που απαιτεί δυνατή κάρτα γραφικών. Στις παραπάνω επιλογές σου έχεις κάνει το αντίθετο, δυνατός επεξεργαστής με μέτρια κάρτα γραφικών. Παράδειγμα: Έβαλες 14700Κ με RTX 4060 8GB (= συνολικό κόστος ~700€). Αν βάλεις i5 14400 και RX 7800XT με τα ίδια λεφτά πολύ πιθανόν θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα σε gaming (χωρίς να χάσεις αλλού)! Γράψε όσο μπορείς αναλυτικά ποια ακριβώς είναι η χρήση και οι απαιτήσεις σου (π.χ. θέλεις 2TB δίσκο, έξτρα USB κλπ.), ποια τα παιχνίδια που θέλεις να παίξεις (την ανάλυση της οθόνης την ανέφερες ήδη). Όρισε και ένα budget και μπορούν να σε βοηθήσουν να επιλέξεις τα κομμάτια που θα ταιριάξουν καλύτερα. Ευχαριστω πολυ αυτη η καρτα ειναι οντως πολύ πιο σωστη επιλογη καθως περα απο το οτι ειναι πιο δυνατη το monitor μου ειναι free sync technology επομενως amd ειναι καλυτερη επιλογη. Επομένως έχοντας καταλήξει στην RX 7800XT ενα ιδανικό build γύρω απο αυτήν ισως με αλλον επεξεργαστή ποιο θα ήταν πιστέυτε; Επίσης η κάρτα έχει ελάχιστο τροφοδοτικο 700W πρεπει να παω σε κατι παραπανω απο 750-800W? To budget μου ειναι γύρω στα 1500-1600το πολύ χωρις ποντικι Εχω βρει 2tb HDD σκληρο western digital blue 3.5 7200rpm 256 mb chache Εχω βρει τον crucial p3 SSD 1tb και την ram που ανεφερα στην αρχη Ουσιαστικα θελω να τρεχω games fps τυπου Apex legends rpg games τυπου elden ring και το gta 6 που θα βγει χωρις να αντιμετωπιζω προβλημα με σταθερα fps και να μπορω να υποστηριζω τα 185Hz που προσφερει το μονιτορ (εστω 144). Επεξ/σία 22 Μαρτίου από MikeKampa
sattack Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου Εγώ θα έλεγα να ακολουθήσεις αυτή τη συμβουλη: Στις 21/3/2025 στις 8:03 ΠΜ, dsi44 είπε παρε εναν 7600,χωσε πιο πολυ μπατζετ για καρτα γραφικων με 16 vram,7800XT ,αν μπορεις να βρεις απο εξω 9070 σε msrp τιμη θα ηταν ιδανικο. Και να προσπαθήσεις να πάρεις 9070 απο amazon.de ή amazon.co.uk σε τιμη ανάμεσα 650-680Ε, δηλαδή περιπου 150-180Ε πανω απο την 7800ΧΤ που σκέφτεσαι τωρα. Και με τον 7600 και μια μητρική γυρω στα 170-180Ε πανω κατω, θα καταφέρεις να τα στριμωξεις όλα στο budget σου και θα είσαι σούπερ για πολλα χρόνια. Τροφοδοτικό αν είχες ήδη κάποιο μικρότερο, θα λέγαμε οκ, αλλα αφού δεν έχεις κάτι και θα παρεις έτσι κι αλλιως καινουργιο, τοτε σίγουρα ενα καλό 850W. Δεν αξίζει για 10 κάτι μικρότερο, ειδικά στο δικό σου budget. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα