georgekasa Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου Καλησπερα σας, μου εδωσε η μητερα μου 2 αναλογικες του παππου μου 1) Yashica 35 ME 2) fed2 θα ηθελα να ρωτησω ποσο ευκολο ειναι να ξεκινησω με αυτες να πειραματιζομαι , επειδη ειναι αναλογικες τα film θα πρεπει να τα δινω εξω να τα εκτυπωνουν. Εχουν καταληξει για το film Kodak Color Negative Gold 200 Ρολό Φιλμ 35mm ( η Yashica υποστηριζει αυτο το ISO η fed2 einai full analog ) Οποιαδήποτε γενική συμβουλή για το πώς να ξεκινήσω και τι να προσέξω θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη! Ευχαριστώ εκ των προτέρω 1
Λύση babisskg Δημοσ. 20 Μαρτίου Λύση Δημοσ. 20 Μαρτίου Καλησπέρα σας , η Yashica δεν νομίζω πως θα δουλέψει αν δεν μπει η σωστή μπαταρία , φτιάχνει ένας στη Γερμανία και κοστίζουν κάπως μαζί με τα μεταφορικά , ούτε νομίζω πως αυτές ( Weincell ) για ακουστικά βαρηκοΐας θα αποδώσουν τα αναμενόμενα . Τέλος πάντων , για την Yashica δεν θα έμπαινα στον κόπο ούτε να αγοράσω μπαταρία , ούτε και να πειραματιστώ με άλλου τύπου μπαταρίες με τις οποίες δεν θα δουλεύει σωστά το φωτόμετρο , αφού η λειτουργία της μηχανής εξαρτάται άμεσα από αυτό και στην συνέχεια να χαραμίσω και ένα φίλμ κλπ . Να μην σας το χαλάσω , μακάρι κάποιος να ξέρει κάποιον άλλο δρόμο για την Yashica και να σας τον δείξει . Τώρα για την Fed 2 , σίγουρα δεν έχουμε ρεύματα γενικά που θα επηρεάσουν οτιδήποτε , είναι προτιμότερη λύση για ξεκίνημα , δείτε μόνο αν δουλεύει χωρίς ζητήματα η εστίαση γιατί είναι rangefinder ! https://tinkeringwithcameras.blogspot.com/2015/03/fed-2.html?m=1 Διαβάστε λίγο για την Fed γενικά , μην ξεκινήσετε χωρίς κάποια βασικά γύρω από την λειτουργία της . 2
georgekasa Δημοσ. 21 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου τελεια ευχαριστω πολυ, εχω αρχισει και παρακολουθω καποια video sto youtube. Για την μπαταρια της yaschica ναι εχω δει οτι amaozn.de, θα δω μηπως αυτο με τις μπαταρις για τα ακουστικα βαρηκοΐας, εστω να την κανω να δουλεψει να δω πως ειναι. 1
babisskg Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 19 λεπτά πριν, georgekasa είπε τελεια ευχαριστω πολυ, εχω αρχισει και παρακολουθω καποια video sto youtube. Για την μπαταρια της yaschica ναι εχω δει οτι amaozn.de, θα δω μηπως αυτο με τις μπαταρις για τα ακουστικα βαρηκοΐας, εστω να την κανω να δουλεψει να δω πως ειναι. Κοιτάξτε πως έχει το ζήτημα , ο τύπος μπαταρίας που χρησιμοποιούσε η Yashica , έχει απαγορευτεί εδώ και χρόνια λόγω χημικών . Παρόλαυτα κρατούσε σταθερή τάση ρεύματος , μέχρι και να αδειάσει , κάτι που τα αντικατάστατα δεν μπορούν να πετύχουν , οπότε καθώς αδειάζει μία τέτοια μπαταρία , δεν έχει την απαιτούμενη τάση και η ένδειξη στο φωτόμετρο , από το οποίο εξαρτάται η λειτουργία της , είναι λανθασμένη . Το ίδιο γίνεται με τις βαρηκοΐας , όπου μεν είναι φθηνή λύση , αλλά με προβλήματα . Για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με φίλμ για πρώτη φορά , όλα τα παραπάνω μπορεί να απογοητεύουν και να τα παρατήσει , εκτός και είναι κάποιος με πείσμα ! Κάντε μία αναζήτηση στο δίκτυο γενικά για PX 675 battery replacement , κάτι που θα σας οδηγήσει και σε εμπειρίες χρηστών . Θα προτιμούσα να ασχοληθώ περισσότερο με την Fed για λόγους πρακτικής . Ελέγξτε τα οπτικά του φακού , να είναι καθαρά κλπ , όπως επίσης εξοικειωθείτε με κάποιες παραξενιές όπως , πρώτα οπλίζουμε και μετά αλλάζουμε ταχύτητα αν χρειαστεί . Το ανάποδο θα έχει επιπλοκές . 1 λεπτό πριν, babisskg είπε Κοιτάξτε πως έχει το ζήτημα , ο τύπος μπαταρίας που χρησιμοποιούσε η Yashica , έχει απαγορευτεί εδώ και χρόνια λόγω χημικών . Παρόλαυτα κρατούσε σταθερή τάση ρεύματος , μέχρι και να αδειάσει , κάτι που τα αντικατάστατα δεν μπορούν να πετύχουν , οπότε καθώς αδειάζει μία τέτοια μπαταρία , δεν έχει την απαιτούμενη τάση και η ένδειξη στο φωτόμετρο , από το οποίο εξαρτάται η λειτουργία της , είναι λανθασμένη . Το ίδιο γίνεται με τις βαρηκοΐας , όπου μεν είναι φθηνή λύση , αλλά με προβλήματα . Για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με φίλμ για πρώτη φορά , όλα τα παραπάνω μπορεί να απογοητεύουν και να τα παρατήσει , εκτός και είναι κάποιος με πείσμα ! Κάντε μία αναζήτηση στο δίκτυο γενικά για PX 675 battery replacement , κάτι που θα σας οδηγήσει και σε εμπειρίες χρηστών . Θα προτιμούσα να ασχοληθώ περισσότερο με την Fed για λόγους πρακτικής . Ελέγξτε τα οπτικά του φακού , να είναι καθαρά κλπ , όπως επίσης εξοικειωθείτε με κάποιες παραξενιές όπως , πρώτα οπλίζουμε και μετά αλλάζουμε ταχύτητα αν χρειαστεί . Το ανάποδο θα έχει επιπλοκές . Σημ. Κάθε φορά που μπαίνει στο μάτι μας μία μηχανή με φίλμ ( παλιά ) το πρώτο πράμα που κοιτάμε , είναι αν χρειάζεται τέτοια μπαταρία κι' αν φυσικά εξαρτάται η λειτουργία του διαφράγματος ξεκάθαρα από αυτό . Δυστυχώς υπάρχουν ακόμη πολύ αξιόλογες παλιές μηχανές , που χρειάζονται μπαταρία PX 675 . https://www.micro-tools.de/en/Batteries/MRB675.html Αυτός έχει τέτοιες , σωστές ! 6 λεπτά πριν, babisskg είπε Κοιτάξτε πως έχει το ζήτημα , ο τύπος μπαταρίας που χρησιμοποιούσε η Yashica , έχει απαγορευτεί εδώ και χρόνια λόγω χημικών . Παρόλαυτα κρατούσε σταθερή τάση ρεύματος , μέχρι και να αδειάσει , κάτι που τα αντικατάστατα δεν μπορούν να πετύχουν , οπότε καθώς αδειάζει μία τέτοια μπαταρία , δεν έχει την απαιτούμενη τάση και η ένδειξη στο φωτόμετρο , από το οποίο εξαρτάται η λειτουργία της , είναι λανθασμένη . Το ίδιο γίνεται με τις βαρηκοΐας , όπου μεν είναι φθηνή λύση , αλλά με προβλήματα . Για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με φίλμ για πρώτη φορά , όλα τα παραπάνω μπορεί να απογοητεύουν και να τα παρατήσει , εκτός και είναι κάποιος με πείσμα ! Κάντε μία αναζήτηση στο δίκτυο γενικά για PX 675 battery replacement , κάτι που θα σας οδηγήσει και σε εμπειρίες χρηστών . Θα προτιμούσα να ασχοληθώ περισσότερο με την Fed για λόγους πρακτικής . Ελέγξτε τα οπτικά του φακού , να είναι καθαρά κλπ , όπως επίσης εξοικειωθείτε με κάποιες παραξενιές όπως , πρώτα οπλίζουμε και μετά αλλάζουμε ταχύτητα αν χρειαστεί . Το ανάποδο θα έχει επιπλοκές . Σημ. Κάθε φορά που μπαίνει στο μάτι μας μία μηχανή με φίλμ ( παλιά ) το πρώτο πράμα που κοιτάμε , είναι αν χρειάζεται τέτοια μπαταρία κι' αν φυσικά εξαρτάται η λειτουργία του διαφράγματος ξεκάθαρα από αυτό . Δυστυχώς υπάρχουν ακόμη πολύ αξιόλογες παλιές μηχανές , που χρειάζονται μπαταρία PX 675 . https://www.micro-tools.de/en/Batteries/MRB675.html Αυτός έχει τέτοιες , σωστές ! https://casualphotophile.com/2021/05/12/fed-2-camera-review/ 1
georgekasa Δημοσ. 21 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου ευχαριστω και παλι παρα πολυ! εχω ηδη παραγγειλει το kodak gold to 200 για να αρχισω λιγο με την fed2 μια ερωτηση μηπως γνωριεται περιπου ποσο παει η εκτυπωση ενος film? ευχαριστω πολυ 1
babisskg Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 38 λεπτά πριν, georgekasa είπε ευχαριστω και παλι παρα πολυ! εχω ηδη παραγγειλει το kodak gold to 200 για να αρχισω λιγο με την fed2 μια ερωτηση μηπως γνωριεται περιπου ποσο παει η εκτυπωση ενος film? ευχαριστω πολυ Εξαρτάται που βρίσκεστε , επαρχία η κεντρικά . Αν δεν θέλετε εκτύπωση , παραδίδετε κι' ένα memory stick μαζί με το φιλμ και ζητάτε εμφάνιση μόνο , τα δε αρχεία να σας τα περάσουν στο στικάκι και φυσικά να σας παραδώσουν και τα αρνητικά . Εννοείται πως η ψηφιοποίηση των εικόνων δεν θα είναι ακριβώς το ίδιο αν βλέπατε τις εικόνες εκτυπωμένες σε χαρτί και είναι σε σας να κρίνετε αν σας ικανοποιεί η όχι . Δεν είναι κάτι απαραίτητα καλό / κακό . Συνήθως ζητούσαν καμιά 10αριά ευρώ για ένα 24άρι . Η λογική της λήψης με φίλμ δεν είναι τραβάω αλύπητα κι' όποιον πάρει ο χάρος . Κάποιος που τραβάει φωτογραφίες ίσως χρειαστεί και τρείς μέρες ( όχι συνεχόμενες ) για να εξαντλήσει ένα 24άρι φίλμ . Συνηθίστε την μηχανιστική όπου , τραβάω μία στάση , αμέσως μετά οπλίζώ ξανά την μηχανή . Μ' αυτό τον τρόπο , έχω έτοιμη την μηχανή να τραβήξει την επόμενη κι' αν αυτό γίνει μετά 5 μέρες , γνωρίζω ότι η μηχανή είναι οπλισμένη και έτοιμη να τραβήξει .
georgekasa Δημοσ. 21 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου ειμαι Αθηνα και αλλη μια ερωτηση αν μου αρεσει ηδη παρακολουθω ενα μαθημα απο το course apo to universit tou Michigan gia introduction stin photography. Θα ηθελα να ρωτησω αν και ειναι πολυ μελοντικη αποφαση, ποσο δυσκολο ειαι να εμφανισει καποιος το film px sto spiti tou 1
babisskg Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου 7 ώρες πριν, georgekasa είπε ειμαι Αθηνα και αλλη μια ερωτηση αν μου αρεσει ηδη παρακολουθω ενα μαθημα απο το course apo to universit tou Michigan gia introduction stin photography. Θα ηθελα να ρωτησω αν και ειναι πολυ μελοντικη αποφαση, ποσο δυσκολο ειαι να εμφανισει καποιος το film px sto spiti tou Όχι σήμερα . Αυτό που έχει νόημα , είναι να δεί κάποιος αν τον καλύπτει φωτογραφικά το φίλμ σαν διαδικασία , αν του ταιριάζει . Υπάρχουν έτοιμοι μηχανισμοί στο εμπόριο ( όχι φθηνοί ) που διευκολύνουν την διαδικασία . Είναι όμως κάποιο επόμενο βήμα . Ακόμη και άνθρωποι που ασχολούνται σήμερα , αποκλειστικά και μόνον με την φωτογραφία με φίλμ δεν το κάνουν . Αυτό που ταιριάζει στον καθένα δεν είναι οδηγός για τους υπόλοιπους . Το πρώτο βίντεο έχει να κάνει με την διαδικασία , σε άλλους ταιριάζει , σε άλλους όχι . Οι έννοιες καλό / κακό δεν χωράνε . Το δεύτερο παρόλο που διαφημίζει γνωστή φίρμα , είναι κι' αυτό τροφή για σκέψη . 4 λεπτά πριν, babisskg είπε Όχι σήμερα . Αυτό που έχει νόημα , είναι να δεί κάποιος αν τον καλύπτει φωτογραφικά το φίλμ σαν διαδικασία , αν του ταιριάζει . Υπάρχουν έτοιμοι μηχανισμοί στο εμπόριο ( όχι φθηνοί ) που διευκολύνουν την διαδικασία . Είναι όμως κάποιο επόμενο βήμα . Ακόμη και άνθρωποι που ασχολούνται σήμερα , αποκλειστικά και μόνον με την φωτογραφία με φίλμ δεν το κάνουν . Αυτό που ταιριάζει στον καθένα δεν είναι οδηγός για τους υπόλοιπους . Το πρώτο βίντεο έχει να κάνει με την διαδικασία , σε άλλους ταιριάζει , σε άλλους όχι . Οι έννοιες καλό / κακό δεν χωράνε . Το δεύτερο παρόλο που διαφημίζει γνωστή φίρμα , είναι κι' αυτό τροφή για σκέψη . Η " στραβή " γίνεται από την στιγμή που κάποιος θα νομίσει ότι είναι ο εξοπλισμός που θα τον βοηθήσει να δεί τα πράγματα με άλλο μάτι . Το τρίπτυχο , όπως το έθεσε κάποιος πολύ σωστά , είναι πρώτα η ανάπτυξη της ματιάς , στην συνέχεια ένας φακός που εκφράζει καλύτερα αυτή την ανάπτυξη ( μιλάμε για mm εστιακής απόστασης ) και στο τέλος χρειάζεται κι' ενα σώμα γιατί κάπου πρέπει φυσικά να κουμπώσει ο φακός . Εννοείται πως αυτή είναι μία προσωπική άποψη , δεν είναι απαραίτητο να την αγκαλιάσει κανείς . Το μέσον φυσικά θα προσθέσει στο τελικό αποτέλεσμα , σε τεχνικό όμως επίπεδο , όχι απαραίτητα σε αισθητικό . 15 λεπτά πριν, babisskg είπε Όχι σήμερα . Αυτό που έχει νόημα , είναι να δεί κάποιος αν τον καλύπτει φωτογραφικά το φίλμ σαν διαδικασία , αν του ταιριάζει . Υπάρχουν έτοιμοι μηχανισμοί στο εμπόριο ( όχι φθηνοί ) που διευκολύνουν την διαδικασία . Είναι όμως κάποιο επόμενο βήμα . Ακόμη και άνθρωποι που ασχολούνται σήμερα , αποκλειστικά και μόνον με την φωτογραφία με φίλμ δεν το κάνουν . Αυτό που ταιριάζει στον καθένα δεν είναι οδηγός για τους υπόλοιπους . Το πρώτο βίντεο έχει να κάνει με την διαδικασία , σε άλλους ταιριάζει , σε άλλους όχι . Οι έννοιες καλό / κακό δεν χωράνε . Το δεύτερο παρόλο που διαφημίζει γνωστή φίρμα , είναι κι' αυτό τροφή για σκέψη . Η " στραβή " γίνεται από την στιγμή που κάποιος θα νομίσει ότι είναι ο εξοπλισμός που θα τον βοηθήσει να δεί τα πράγματα με άλλο μάτι . Το τρίπτυχο , όπως το έθεσε κάποιος πολύ σωστά , είναι πρώτα η ανάπτυξη της ματιάς , στην συνέχεια ένας φακός που εκφράζει καλύτερα αυτή την ανάπτυξη ( μιλάμε για mm εστιακής απόστασης ) και στο τέλος χρειάζεται κι' ενα σώμα γιατί κάπου πρέπει φυσικά να κουμπώσει ο φακός . Εννοείται πως αυτή είναι μία προσωπική άποψη , δεν είναι απαραίτητο να την αγκαλιάσει κανείς . Το μέσον φυσικά θα προσθέσει στο τελικό αποτέλεσμα , σε τεχνικό όμως επίπεδο , όχι απαραίτητα σε αισθητικό . https://cinestillfilm.com/products/labbox-daylight-developing-tank?srsltid=AfmBOopXxd9fjCuQI63xRaWs-cjGxOQf9XVvp5mjIKgKzyB_CWVhYVvm Κυκλοφορούν κι' άλλα παρόμοια ! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα