Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 hours ago, ZELOMOTH said:

Ερώτηση...

Αν δεν συνδέομαι σε p2p server αλλά γενικά σε κάποια χώρα και κατεβάσω τόρρεντ, θα χω θέμα;

Τι διαφορά εχει ενας p2p server;

Νομίζω ο p2p server σου δίνει καλύτερη ταχύτητα κατεβάσματος.

• Απαντ. 381
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, letom είπε

ναι αλλά όπως είπε ο φίλος έχει 24άρα adsl, που στην πράξη δίνει 13 (και εάν)....άρα πιθανόν "δώρον άδωρον" ο p2p "πιο γρήγορος" server😉...μάλλον δεν θα βλέπει καμία διαφορά.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, letom είπε

35 λεπτά πριν, ak156 είπε

ναι αλλά όπως είπε ο φίλος έχει 24άρα adsl, που στην πράξη δίνει 13 (και εάν)....άρα πιθανόν "δώρον άδωρον" ο p2p "πιο γρήγορος" server😉...μάλλον δεν θα βλέπει καμία διαφορά.

Αρα στην ουσία δεν υπάρχει θέμα ασφαλείας με ο,τι σερβερ κι αν κατεβάσω,(countries, streaming , d-vpn, p2p, αυτές τις ομάδες μου δίνει) , απλά τίθεται μόνο θέμα ταχύτητας..

Και πάλι εφόσον είχα γρήγορη σύνδεση ωστε να βλέπω διαφορά..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, ZELOMOTH said:

Αρα στην ουσία δεν υπάρχει θέμα ασφαλείας με ο,τι σερβερ κι αν κατεβάσω,(countries, streaming , d-vpn, p2p, αυτές τις ομάδες μου δίνει) , απλά τίθεται μόνο θέμα ταχύτητας..

Και πάλι εφόσον είχα γρήγορη σύνδεση ωστε να βλέπω διαφορά..

Από αυτή την άποψη ναι. Εφόσον έχεις ενεργό vpn η ip σου δεν εκτίθεται εκεί που κατεβάζεις. Ούτε έχει σημασία ποια χώρα θα επιλέξεις να φαίνεσαι. Και ελληνικό σερβερ να βάλεις (για καλυτερη ταχυτητα) δεν υπάρχει πρόβλημα. Αρκεί που δεν φαίνεται η δική σου ip.

Επεξ/σία από letom
  • Like 1
Δημοσ.
17 minutes ago, josuts said:

παιδια αν παρω ρουτερ με ενσωματωμενο βπν τι κανω? πως δουλευει?

Δεν πρέπει να υπάρχει ρούτερ με ενσωματωμένο vpn, απλώς υπάρχουν κάποια που σου επιτρέπουν να "ενσωματώσεις" εσύ μέσω ρυθμίσεων κάποιο vpn αντί να το κάνεις σε κάθε συσκευή σου ξεχωριστά.

• Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, letom είπε

Δεν πρέπει να υπάρχει ρούτερ με ενσωματωμένο vpn, απλώς υπάρχουν κάποια που σου επιτρέπουν να "ενσωματώσεις" εσύ μέσω ρυθμίσεων κάποιο vpn αντί να το κάνεις σε κάθε συσκευή σου ξεχωριστά.

αααα.....μαλιστα! ειχα για 2 μηνες το νορντ αλλα μου τελειωσε κ τωρα δεν μπορω να αγορασω νεα συνδρομη καθως τρεχω με γονεις στα νοσοκομεια κ σχεδον ολα τα χρηματα πανε εκει!!

Δημοσ.

Εγώ να πω τα καλύτερα για το πληρωμένο Windscribe, μου τερματίζει την οπτική 300/150, έχει άπειρους σέρβερ παντου, port forwarding και είναι δοκιμασμένο στην ελληνική δικαιοσύνη και δε μάσησε https://windscribe.com/blog/windscribe-greek-court-case/ (στα ελληνικά εδώ https://techmaniacs.gr/diethnos-rezili-i-elliniki-dikaiosyni-enantion-toy-idioktiti-toy-windscribe-vpn/ ) 

Είναι το μοναδικό που δούλευε σε κίνα που χρησιμοποίησα για επαγγελματική χρήση, το μοναδικό που περνάει πολύ δυνατά firewall γιατι έχει πάρα πολλά διαφορετικά modes. Πραγματικά δεν περίμενα ποτέ στη ζωή μου να ενθουσιαστώ με κάποια υπηρεσία VPN. 

Αν θέλετε referral link για δοκιμή πείτε να στείλω, αλλά πραγματικά δεν το ποστάρω εδώ γιατι θα λέτε οτι το κάνω για το referral. 

Πιστεύω τα καλά προιόντα πρέπει να τα επιβραβεύουμε. 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προχώρησα στο adguard vpn κυρίως λόγω δελεαστικής τιμής (22 ευρώ τα 5 χρόνια)

Η αλήθεια είναι οτι δεν το ήξερα, αλλά μετά την φόλα με το nordvpn είπα να το ρισκάρω.

Μέχρι στιγμής ευχαριστημένος. Όμορφη και απλή εφαρμογή, δουλεύει με το qbittorrent έχει και kill switch.

Από ταχύτητες, μέσω Βουλγαρίας που μπαίνω τις περισσότερες φόρες , η πτώση της ταχύτητας είναι ελάχιστη ή μηδαμινή. Βέβαια η γραμμή μου τερματίζει συνήθως στα 46-50 mbps , σε πιο γρήγορες συνδέσεις ίσως η πτώση στην ταχύτητα να είναι μεγαλύτερη.

Για πιο σύνθετες λειτουργίες δεν ξέρω, η χρήση που του κάνω είναι απλή και περιστασιακή, οπότε προσωπικά με καλύπτει. Θα δω πως θα πάει.

Επεξ/σία από xristossl2000
Δημοσ.
Στις 24/5/2025 στις 12:28 ΜΜ, spwar είπε

Γεια σας παιδιά. Αγόρασα τελικά το πακέτο proton vpn plus στα 72€ για 2 χρόνια με την επετειακή έκπτωση κανονικά είχε 107€.

Το εγκατέστησα σε κινητό και σε smart tv. Στο κινητό καμία από σύνδεση έχει kill switch έχει p2p, split tunnel k.a. ,πολλές χώρες και ταχύτητα τερματίζει, έχω κατοστάρα οπτική πάει σφαίρα.

Στην τηλεόραση όμως δεν μπορώ να βρω και να ενεργοποιήσω το kill switch γιατί που και που κάνει αποσύνδεση. Δηλαδή με το που ανοίγω την εφαρμογή συνδέεται στο vpn , κάνει από σύνδεση πρέπει μετά να το συνδέσω πάλι και είναι κομπλέ, παράδειγμα ανοίγω το kodi δείχνει ότι είμαι συνδεμένος σε άλλη χώρα με το που φορτώσει η εφαρμογή κάνει από σύνδεση μετά πρέπει να το συνδέσω πάλι και είναι μετά κομπλέ βλέπεις κανονικά. 

Τώρα το μόνο που μένει να το περάσω και σε υπολογιστή που νομίζω ότι δεν θα έχω κανένα πρόβλημα εκεί. Τώρα αν έχετε κάποια απορία ερώτηση εδώ είμαστε.

εχω μερικες ερωτησεις επειδη εκανες τη διαδικασια ισως μπορεις να απαντησεις γι αυτο απευθυνομαι σ εσενα. αλλα ειναι και γενικα η ερωτηση για οποιον ξερει

αγοραζεις ενα vpn για ενα η δυο χρονια, κανεις ενα λογαριασμο παραδειγμα στην proton

-αυτο μπορεις να το χρησιμοποιησεις και σε pc και σε android παραλληλα? γιατι βλεπω στο site τους οτι εχει επιλογες ξεχωριστα για firefox για chrome για pc και εχει ξεχωριστη εφαρμογη για android για android tv κ.α.

-παραδειγμα υπαρχει δυνατοτητα να δουλευεις firefox με vpn και να εχεις chrome με την κανονικη σου συνδεση και ip?

-οι ρυθμισεις που πρεπει να κανεις μετα την ολοκληρωση της αγορας τι βαθμο δυσκολιας εχουν?

-πρεπει να γινουν καποιες ρυθμισεις και στο router?

-σε περιπτωση που καποιες εφαρμογες ζητουν την τοποθεσια σου για να δουλεψουν τι μπορεις να κανεις για να παρακαμπτονται απο το vpn?

-σε περιπτωση που εχεις καποιο antivirus πως μπορει να επηρεαστει το vpn η το antivirus και τι πρεπει να κανεις εκει?

-

Δημοσ.
18 hours ago, letom said:

αυτο που ειναι οτι σου επιτρεπει να το κανεις VPN server ωστε να συνδεεσε στο δικτυο σπιτιου σου μεσω VPN. Δεν νομιζω οτι εχουν πακετα για nord και τετοια.

Δημοσ.
Στις 25/5/2025 στις 4:01 ΜΜ, pngts1996 είπε

Θελω να κατεβαζω τορρεντ με ασφαλεια χωρις να φοβαμαι για καποιο προστιμο, εχετε καποιο να μου προτεινετε;

Το καλύτερο για torrent είναι το ProtoVPN. Υπάρχει μια προσφορά απο την σελίδα του pc magazine https://protonvpn.com/l/special-pcmag-deal#pricing   που βγαίνει περίπου 78 ευρώ για 2 χρόνια. Εναλλακτική είναι το Mullvad που δεν έχει τόσο καλές ταχύτητες στα torrent (θα βλέπεις μέσο όρο 10 MB/sec) αλλά είναι εξίσου ασφαλές και σταθερό. Κοστίζει 5€ τον μήνα και μπορείς να εξαγοράσεις όσους μήνες θες είτε να το αγοράζεις μήνα με τον μήνα.

Σε κάθε περίπτωση μην ξεχάσεις να κάνεις bind το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς για τα torrent (το καλύτερο είναι το qbitorrent) με το VPN ούτως ώστε εαν συμβεί κάτι και "πέσει" το VPN να σταματήσει να κατεβάζει απο μόνο του.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, keleystis είπε

Το καλύτερο για torrent είναι το ProtoVPN. Υπάρχει μια προσφορά απο την σελίδα του pc magazine https://protonvpn.com/l/special-pcmag-deal#pricing   που βγαίνει περίπου 78 ευρώ για 2 χρόνια. Εναλλακτική είναι το Mullvad που δεν έχει τόσο καλές ταχύτητες στα torrent (θα βλέπεις μέσο όρο 10 MB/sec) αλλά είναι εξίσου ασφαλές και σταθερό. Κοστίζει 5€ τον μήνα και μπορείς να εξαγοράσεις όσους μήνες θες είτε να το αγοράζεις μήνα με τον μήνα.

Σε κάθε περίπτωση μην ξεχάσεις να κάνεις bind το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς για τα torrent (το καλύτερο είναι το qbitorrent) με το VPN ούτως ώστε εαν συμβεί κάτι και "πέσει" το VPN να σταματήσει να κατεβάζει απο μόνο του.

Βασικα η τιμη του proton ειναι 71.76€ και αν το γυρισεις σε δολαριο η τιμη παραμενει ιδια, δηλαδη 71.76$ δηλαδη αν το αγορασεις με δολαριο σου βγαινει ακομη πιο φθηνα λογω ισοτιμιας, συγκεκριμενα το εκανα ετσι και μου βγηκε 66€.

Επεξ/σία από icenex
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, georgeapor είπε

εχω μερικες ερωτησεις επειδη εκανες τη διαδικασια ισως μπορεις να απαντησεις γι αυτο απευθυνομαι σ εσενα. αλλα ειναι και γενικα η ερωτηση για οποιον ξερει

αγοραζεις ενα vpn για ενα η δυο χρονια, κανεις ενα λογαριασμο παραδειγμα στην proton

-αυτο μπορεις να το χρησιμοποιησεις και σε pc και σε android παραλληλα? γιατι βλεπω στο site τους οτι εχει επιλογες ξεχωριστα για firefox για chrome για pc και εχει ξεχωριστη εφαρμογη για android για android tv κ.α.

-παραδειγμα υπαρχει δυνατοτητα να δουλευεις firefox με vpn και να εχεις chrome με την κανονικη σου συνδεση και ip?

-οι ρυθμισεις που πρεπει να κανεις μετα την ολοκληρωση της αγορας τι βαθμο δυσκολιας εχουν?

-πρεπει να γινουν καποιες ρυθμισεις και στο router?

-σε περιπτωση που καποιες εφαρμογες ζητουν την τοποθεσια σου για να δουλεψουν τι μπορεις να κανεις για να παρακαμπτονται απο το vpn?

-σε περιπτωση που εχεις καποιο antivirus πως μπορει να επηρεαστει το vpn η το antivirus και τι πρεπει να κανεις εκει?

-

Λοιπόν το έχω τοποθετήσει και σε android tv και σε pc και σε κινητό και μπορείς σ ό,τι συσκευή θέλεις να το βάλεις.

Εύκολο το μενού , εύκολο στην χρήση.

Σε android tv έχει ένα θέμα κάνει κάποιες αποσυνδέσεις και δεν μπορείς να ενεργοποιήσεις το kill switch. 

Όσον αφορά σε κινητό smartphone η σέ pc δεν έχεις πρόβλημα με αποσυνδέσεις γιατί μπαίνει ενεργοποιείς και το kill switch. 

Το split τούνελ που έχει το ρυθμίζεις στο τυπικό και σου βάζει αυτό αυτόματα ποιες εφαρμογές θα περνάνε μέσα από vpn. ( Για μένα ήταν πιο βολικό). Ενώ στην άλλη επιλογή μπορείς εσύ να διαλέξεις ποιος εφαρμογές θα περνάνε αλλά είχα κάποια μπερδέματα και έτσι στο γύρισα στην τυπική ρύθμιση. 

Ξέρω ότι δεν απάντησα σε όλες τις ερωτήσεις οπότε δεσμία αυτά και περιμένω νέα σου η ερωτήσεις.

Στις 25/5/2025 στις 4:01 ΜΜ, pngts1996 είπε

Θελω να κατεβαζω τορρεντ με ασφαλεια χωρις να φοβαμαι για καποιο προστιμο, εχετε καποιο να μου προτεινετε;

Πρώτον vpn plus έχει για peer to peer και μόνο για pc στο προτεινο και μόνο για αυτό που θες. Υποστηρίζει εφαρμογή beet torrent

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, spwar είπε

Λοιπόν το έχω τοποθετήσει και σε android tv και σε pc και σε κινητό και μπορείς σ ό,τι συσκευή θέλεις να το βάλεις.

Εύκολο το μενού , εύκολο στην χρήση.

Σε android tv έχει ένα θέμα κάνει κάποιες αποσυνδέσεις και δεν μπορείς να ενεργοποιήσεις το kill switch. 

Όσον αφορά σε κινητό smartphone η σέ pc δεν έχεις πρόβλημα με αποσυνδέσεις γιατί μπαίνει ενεργοποιείς και το kill switch. 

Το split τούνελ που έχει το ρυθμίζεις στο τυπικό και σου βάζει αυτό αυτόματα ποιες εφαρμογές θα περνάνε μέσα από vpn. ( Για μένα ήταν πιο βολικό). Ενώ στην άλλη επιλογή μπορείς εσύ να διαλέξεις ποιος εφαρμογές θα περνάνε αλλά είχα κάποια μπερδέματα και έτσι στο γύρισα στην τυπική ρύθμιση. 

Ξέρω ότι δεν απάντησα σε όλες τις ερωτήσεις οπότε δεσμία αυτά και περιμένω νέα σου η ερωτήσεις.

Πρώτον vpn plus έχει για peer to peer και μόνο για pc στο προτεινο και μόνο για αυτό που θες. Υποστηρίζει εφαρμογή beet torrent

απαντησες σχεδον σε ολα και ευχαριστω

μια διευκρινηση. το vpn για pc το ενεργοποιεις συνολικα στο pc η θα βαλεις απλα την επεκταση στο chrome η στο firefox? εχεις γενικα τετοια δυνατοτητα?

επισης με τα antivirus αν ξερει καποιος να απαντησει

και το αν χρειαζονται ξεχωριστες ρυθμισεις σε router η απλα κανεις τις ρυθμισεις στο vpn?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...