Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τα πιο οικονομικα vpn router κ ευκολα στην χρηση κ με kill switch ενσωματωμενο στα μενου, ειναι τα cudy. ωραια τα asus αλλα αν ειναι μοντελο που δενυποστηριζει merlin firmware ειναι πολυ μπελαλιδικο στην ρυθμιση για εναν αρχαριο χρηστη.

• Απαντ. 643
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Vpn router vs vpn εφαρμογή τι προτείνετε? Αν βάλω vpn router φαντάζομαι καλύπτει όλο το δίκτυο και το Chromecast που έχω συνδεδεμένο στην tv και συνδέεται μέσω wifi για να βλέπω stremio. Πληρώνω κάποια συνδρομή αν βάλω vpn router πριν το κανονικό μου ρούτερ? Ευχαριστώ 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tzitzikas2 είπε

Vpn router vs vpn εφαρμογή τι προτείνετε? Αν βάλω vpn router φαντάζομαι καλύπτει όλο το δίκτυο και το Chromecast που έχω συνδεδεμένο στην tv και συνδέεται μέσω wifi για να βλέπω stremio. Πληρώνω κάποια συνδρομή αν βάλω vpn router πριν το κανονικό μου ρούτερ? Ευχαριστώ 

Η εφαρμογη σου δινει την δυνατοτητα να αλλαζεις χωρα ευκολα, οποτε θες. Πχ χθες ηθελα να δω μια ταινια στο αμαζον που την εχει μονο στο αμερικανικο amazon prime και οχι στο ελληνικο region. Στο ρουτερ εχεις την ευκολια οτι το χρησιμοποιησεις κ σε συσκευες που δεν μπορουν να παρουν vpn. Αλλά στο vpn router βαζεις μια χωρα κ το αφηνεις εκει. Ειναι πολυ πιο μπελαλιδικο να αλλαξεις χωρα. Το vpn router εννοειται οτι θα πρεπει να εχει kill switch ενσωματωμενο.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kallair είπε

Η εφαρμογη σου δινει την δυνατοτητα να αλλαζεις χωρα ευκολα, οποτε θες. Πχ χθες ηθελα να δω μια ταινια στο αμαζον που την εχει μονο στο αμερικανικο amazon prime και οχι στο ελληνικο region. Στο ρουτερ εχεις την ευκολια οτι το χρησιμοποιησεις κ σε συσκευες που δεν μπορουν να παρουν vpn. Αλλά στο vpn router βαζεις μια χωρα κ το αφηνεις εκει. Ειναι πολυ πιο μπελαλιδικο να αλλαξεις χωρα. Το vpn router εννοειται οτι θα πρεπει να εχει kill switch ενσωματωμενο.

Πολύ σωστά. Ειδικά μάλιστα σε Android TVbox /Android TV "συμφέρει" να έχεις την εφαρμογή του vpn. Ειδικά στο surfshark που το  app του έχει και kill switch και να ορίζεις ποια app θα είναι εκτός vpn (πχ ANT1+ κλπ), να ξεκινάει αυτόματα, να αλλάζεις εύκολα χώρα (όπως και εσύ είπες) κλπ.  Βέβαια σε ορισμένα vpn υπάρχει περιορισμός αριθμού συσκευών, ενώ στο surfshark που έχω υποτίθεται ότι είναι "απεριόριστες" (!! , ??)....έχω βέβαια την περιέργεια εάν ταυτόχρονα συνδέονται συσκευές από διαφορετικές IP τι γίνεται ?? (ήδη έχω συσκευές σε 2 διαφορετικά σπίτια/IPs χωρίς θέμα).

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, ak156 είπε

Πολύ σωστά. Ειδικά μάλιστα σε Android TVbox /Android TV "συμφέρει" να έχεις την εφαρμογή του vpn. Ειδικά στο surfshark που το  app του έχει και kill switch και να ορίζεις ποια app θα είναι εκτός vpn (πχ ANT1+ κλπ), να ξεκινάει αυτόματα, να αλλάζεις εύκολα χώρα (όπως και εσύ είπες) κλπ.  Βέβαια σε ορισμένα vpn υπάρχει περιορισμός αριθμού συσκευών, ενώ στο surfshark που έχω υποτίθεται ότι είναι "απεριόριστες" (!! , ??)....έχω βέβαια την περιέργεια εάν ταυτόχρονα συνδέονται συσκευές από διαφορετικές IP τι γίνεται ?? (ήδη έχω συσκευές σε 2 διαφορετικά σπίτια/IPs χωρίς θέμα).

Ειχα ρωτησει και μου ειχαν πει οτι αν κανεις abuse του "unlimited devices" θα τερματιζαν την συνδρομη. βεβαια δεν απαντησαν ποτε στις ποσες συσκευες και σε ποια σεναρια εχουμε "abuse". ήταν ενας απο τους λογους που προτιμησα το nord μιας και το ειχα δοκιμασει ηδη σε "sharing account" με 2-3 ατομα.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, kallair είπε

Ειχα ρωτησει και μου ειχαν πει οτι αν κανεις abuse του "unlimited devices" θα τερματιζαν την συνδρομη. βεβαια δεν απαντησαν ποτε στις ποσες συσκευες και σε ποια σεναρια εχουμε "abuse". ήταν ενας απο τους λογους που προτιμησα το nord μιας και το ειχα δοκιμασει ηδη σε "sharing account" με 2-3 ατομα.

Εχω το Cudy 3000 οπότε αρχικά τα έβαλα όλα εκεί. Όμως για τους λόγους που είπες και εσύ απφάσισα και σε Android συσκευές το έβαλα με το app του surfshark (ήδη το έχω σε 3 Android TVbox μου- απομένει άλλο 1 Android TVbox, σε 1 AndroidTV TCL καθώς και σε 1 ακόμα AndroidTV TCL σε άλλο σπίτι όμως). Ελπίζω να μην δημιουργηθεί θέμα ή εάν δημιουργηθεί να προειδοποιήσουν πρώτα.

Μάλιστα στην AndroidTV TCL 65C805 που το έχω, παρατήρησα ότι όταν κλείνει η TV με απλό OFF, φαίνεται να συνεχίζει το vpn "επ' άπειρον" (δεν αποσυνδέεται δηλαδή !!!😉...μόνο με παρατεταμένο power off και πλήρες κλείσιμο (όχι δηλαδή stand by που κάνουμε συνήθως) αποσυνδέεται και "μηδενίζει" χρόνο το vpn😎

Δημοσ.
22 ώρες πριν, kallair είπε

Έχεις να προτείνεις κάποια μοντέλα οικονομικά με kill switch? Πώς συνδέεται? Πριν το κανονικό ρούτερ δίνω σε αυτό με το vpn από το κουτάκι της οπτικής ίνας με καλώδιο στην είσοδο του? και μετά πως συνδέω το ρούτερ που έχω με αυτό που έχει vpn? Φαντάζομαι δεν χρειάζομαι vpn συνδρομή σωστά? Θα επηρεάσει την ταχύτητα στις συσκευές?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

Έχεις να προτείνεις κάποια μοντέλα οικονομικά με kill switch? Πώς συνδέεται? Πριν το κανονικό ρούτερ δίνω σε αυτό με το vpn από το κουτάκι της οπτικής ίνας με καλώδιο στην είσοδο του? και μετά πως συνδέω το ρούτερ που έχω με αυτό που έχει vpn? Φαντάζομαι δεν χρειάζομαι vpn συνδρομή σωστά? Θα επηρεάσει την ταχύτητα στις συσκευές?

1.Εγώ το cudy wr3000 έχω.

2. Με ethernet συνδέεται πάνω στο router του παροχου σου. Έχει δεκάδες βίντεο στο ίντερνετ για το πώς να το κάνεις 

3. Προφανώς και χρειάζεσαι συνδρομή....

4. Ναι επηρεάζει την ταχύτητα σου.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, kallair είπε

Ελάχιστα όμως εάν βάλεις πρωτόκολλο wireguard😉...φυσικά το ξέρεις και εσύ αυτό. Έχουμε και το ίδιο ρούτερ.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, ak156 είπε

Ελάχιστα όμως εάν βάλεις πρωτόκολλο wireguard😉...φυσικά το ξέρεις και εσύ αυτό. Έχουμε και το ίδιο ρούτερ.

Και παλι, σχετικο ειναι. Mε wireguard, η cpu του cudy απ ότι εχουν πει σε διπλανο φορουμ, φτανει σε μαξ ταχυτητες 300-400Mbps. Aν πχ εχεις 500αρα και πανω, ναι επηρεαζεται. αν εχεις μεχρι 300αρα, δεν θα δεις τα ορια της cpu.

με ovpn επειδη ειναι πιο βαρυ, φτανει με το ζορι μεχρι ~100Μbps.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, kallair είπε

Και παλι, σχετικο ειναι. Mε wireguard, η cpu του cudy απ ότι εχουν πει σε διπλανο φορουμ, φτανει σε μαξ ταχυτητες 300-400Mbps. Aν πχ εχεις 500αρα και πανω, ναι επηρεαζεται. αν εχεις μεχρι 300αρα, δεν θα δεις τα ορια της cpu.

με ovpn επειδη ειναι πιο βαρυ, φτανει με το ζορι μεχρι ~100Μbps.

Εγώ έχω 300/300 και με wireguard πρωτόκολλο πάει γύρω στα 275-288....not bad at all. Άλλωστε τι χρειάζεσαι να "δεις' με VPN που δεν σου φθάνουν τέτοιες ταχύτητες?

Και ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ χρησιμοποιείς openvpn πρωτόκολλο γιατί τότε ναι έχεις μεγάλες απώλειες. Τόσο απλά.

Για αυτό και προσέχεις τι ρουτερ θα πάρεις (να έχει δυνατότητα wireguard δηλαδή). Επίσης σε Android είπαμε ότι το surfshark έχει και kill switch & wireguard & "της παναγιάς τα μάτια"😁

Επεξ/σία από ak156
Δημοσ.

καλημέρα.θέλω λιγάκι να ρωτήσω.πριν ενα μηνα περιπου 25 ιουνιου αγορασα απο το ebay vpn με 3,50 ευρω περιπου το ip vanish το οποιο ηταν για ενα μηνα.το περιεργο ειναι οτι περασε ο μηνας και δουλευει ακομα.στα στοιχεια λογαριασμου που κοιταξα,βεαια δεν ηταν δικα μου ,ο πωλητης εδωσε εμαιλ αλλο και κωδικο γραφει Φεβρουαριο 26 οτι ληγει.πως γινετε αυτο; εφοσον για ενα μηνα να ηταν να λεει τωρα 26 Φεβρουαριου; υπαρχει περιπτωση να ηταν για παραπανω και να εγινε καποιο λαθος;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, kallair είπε

1.Εγώ το cudy wr3000 έχω.

2. Με ethernet συνδέεται πάνω στο router του παροχου σου. Έχει δεκάδες βίντεο στο ίντερνετ για το πώς να το κάνεις 

3. Προφανώς και χρειάζεσαι συνδρομή....

Φαντάζομαι το wifi του το έχεις κλειστό και δίνεις wifi από το αρχικό ρούτερ που συνδέονται μετά? Μπορείς να βγάλεις τελείως το αρχικό ρούτερ και να έχεις μόνο αυτό?

Η συνδρομή είναι η κανονική σωστά? Εσύ ποια συνδρομή έχεις? Ευχαριστώ 

Επεξ/σία από tzitzikas2
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

Φαντάζομαι το wifi του το έχεις κλειστό και δίνεις wifi από το αρχικό ρούτερ που συνδέονται μετά? Μπορείς να βγάλεις τελείως το αρχικό ρούτερ και να έχεις μόνο αυτό?

Η συνδρομή είναι η κανονική σωστά? Εσύ ποια συνδρομή έχεις? Ευχαριστώ 

Το vpn router μπαινει META απο το ρουτερ του παροχου. Κλειστο το wifi του παροχου. Για να βγαλεις τελειως το αρχικο ρουτερ θα πρεπει να παρεις καποιο που να ειναι κ μοντεμ, αλλα οσα μπορουν να αντικαταστησουν το ρουτερ του παροχου, ειναι ακριβα. συνδρομη εγω εχω του nord.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/7/2025 στις 11:08 ΠΜ, kallair είπε

Το vpn router μπαινει META απο το ρουτερ του παροχου. Κλειστο το wifi του παροχου. Για να βγαλεις τελειως το αρχικο ρουτερ θα πρεπει να παρεις καποιο που να ειναι κ μοντεμ, αλλα οσα μπορουν να αντικαταστησουν το ρουτερ του παροχου, ειναι ακριβα. συνδρομη εγω εχω του nord.

Άρα το συνδεθείς σε μια έξοδο lan του παρόχου με Ethernet. Βάζεις και μια συνδρομή vpn και δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια άλλη ρύθμιση σωστά? Π.χ έχω στην τηλεόραση συνδεδεμένη συσκευή Chromecast. Όλες πλέον οι συσκευές με wifi θα παίζουν μέσω vpn?

Στην σελίδα το cudy 3000 γράφει:

VPN Server and Client

Enables work from home and secure remote access with the support of popular VPN protocols. (Requires firmware newer than 1.16.1)

Θα πρέπει να κάνω κάποιο firmware update? Ή τα καινούργια έχουν ήδη περασμένο αυτό το firmware?

Αυτό είναι το μοντέλο που έχεις το ΑΧ 3000?

Επεξ/σία από tzitzikas2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...