Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

Άρα το συνδεθείς σε μια έξοδο lan του παρόχου με Ethernet. Βάζεις και μια συνδρομή vpn και δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια άλλη ρύθμιση σωστά? Π.χ έχω στην τηλεόραση συνδεδεμένη συσκευή Chromecast. Όλες πλέον οι συσκευές με wifi θα παίζουν μέσω vpn?

FTTH (internet) -> Router Παροχου (με wifi) -> Router μς VPN (με wifi)

Ναι, χρειάζεσαι συνδρομή VPN 

Οποια συσκευή συνδέεται με οποιοδήποτε τροπο στο router του παρόχου δεν εχει VPN

Οποια συσκευή συνδέεται με οποιοδήποτε τροπο στο router με VPN εχει VPN 

Χρειαζεσαι συνδρομή κ μετα να περασεις τις ρυθμισεις στο router που θα κανει το VPN

Για να βγαλεις του παροχου, ειτε εχεις FTTH ειτε DSL γίνετε. 

Σε DSL το modem/router να υποστηρίζει τηλεφωνια

Σε FTTH να υποστηριζει τηλεφωνία ή αν δεν υποστηρίζει θελει πολυοπλοκο στήσιμο με smart router κ grand stream. 

Στην προκειμένη περίπτωση προτείνω να μεινεις στο πώς να στησεις VPN

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, LuckyLook245 είπε

FTTH (internet) -> Router Παροχου (με wifi) -> Router μς VPN (με wifi)

Ναι, χρειάζεσαι συνδρομή VPN 

Οποια συσκευή συνδέεται με οποιοδήποτε τροπο στο router του παρόχου δεν εχει VPN

Οποια συσκευή συνδέεται με οποιοδήποτε τροπο στο router με VPN εχει VPN 

Χρειαζεσαι συνδρομή κ μετα να περασεις τις ρυθμισεις στο router που θα κανει το VPN

Για να βγαλεις του παροχου, ειτε εχεις FTTH ειτε DSL γίνετε. 

Σε DSL το modem/router να υποστηρίζει τηλεφωνια

Σε FTTH να υποστηριζει τηλεφωνία ή αν δεν υποστηρίζει θελει πολυοπλοκο στήσιμο με smart router κ grand stream. 

Στην προκειμένη περίπτωση προτείνω να μεινεις στο πώς να στησεις VPN

Άρα θα έχω 2 ssid με το υπάρχον ρούτερ του παρόχου λ, αυτά που έχω τώρα δηλαδή (ένα 2,4ghz &5 ghz για να συνδέσω τις συσκευές που θέλω χωρίς vpn), και επίσης 2 νέα ssid του νέου ρούτερ για VPN.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kallair είπε

Για ποιον λογο τα εχεις χωριστα και οχι κατω απο το ιδιο ssid;

Μήπως για να μπαίνεις internet με ή χωρίς VPN? Ανάλογα τι θες? Αν συνδεθείς στο wifi του 1ου ρούτερ του παρόχου δεν θα έχεις vpn σωστά? Ενώ αν συνδεθείς στο wifi του 2ου ρούτερ που έχει πάνω το vpn θα είσαι με VPN? Έτσι όμως δεν υπάρχει κίνδυνος μια συσκευή όπως το Chromecast στο οποίο έχει αποθηκευτεί το ssid του ρούτερ του παρόχου παρόλο που εγώ μπορεί να το έχω ρυθμίσει να συνδεθεί στο ssid με το vpn, να συνδεθεί αυτόματα κάποια στιγμή στο wifi του ρούτερ που δεν έχει vpn, του παρόχου δλδ? 

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

όμως δεν υπάρχει κίνδυνος μια συσκευή όπως το Chromecast στο οποίο έχει αποθηκευτεί το ssid του ρούτερ του παρόχου παρόλο που εγώ μπορεί να το έχω ρυθμίσει να συνδεθεί στο ssid με το vpn, να συνδεθεί αυτόματα κάποια στιγμή στο wifi του ρούτερ που δεν έχει vpn, του παρόχου δλδ? 

Πολύ απλά ΣΒΗΝΕΙΣ το password που έχεις δώσει για πρόσβαση στο ρούτερ του παρόχου😉

Πράγματι και εγώ έχω κάνει αυτό:

A.  Υπάρχει το ρούτερ του παρόχου με τα 2 wifi ssids του (2,4 & 5). Εκεί συνδέονται συσκευές που δεν έχουν ανάγκη από vpn (π.χ. smart συσκευές) και άλλες που δεν θέλω να έχουν vpn

B. Στο 2ο ρούτερ (Cudy 3000) που υπάρχει το vpn έχουν πρόσβαση οι συσκευές που μπορεί/θέλω να έχουν vpn. Βέβαια ειδικά το Cudy έχει ένα android app μέσω του οποίου μπορείς απλά να ενεργοποιείς/απενεργοποιείς με ένα switch το vpn από το smartphone σου😎...πολύ χρήσιμο αυτό.

**** Όμως σε Android συσκευές (TVbox or TV) κατέληξα ότι ακόμα καλύτερα είναι να βάλεις εκεί το app του vpn (στην περίπτωσή μου surfshark). Τότε ΔΕΝ έχει σημασία σε ποιο ρούτερ συνδέονται.😎 Με αυτό γίνονται όλα πολύ καλύτερα. Βέβαια εάν έχεις πολλές συσκευές τέτοιες, ίσως δημιουργηθεί θέμα εάν το vpn σου έχει περιορισμό αριθμού συσκευών. Το δικό μου ΔΕΝ έχει.

**** Όλα τα παραπάνω είναι ένας τρόπος. Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι (όπως βολεύει τον καθένα).

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, ak156 είπε

Πολύ απλά ΣΒΗΝΕΙΣ το password που έχεις δώσει για πρόσβαση στο ρούτερ του παρόχου😉

Εννοείς να αλλάξω password στο ρούτερ του παρόχου, ώστε να μην μπορεί πλέον το Chromecast να συνδεθεί στο ssid.πιυ έχει καταχωρημένο να συνδέεται? Ή να αλλάξω το ssid όνομα στο ρούτερ του παρόχου . Νομίζω αυτή είναι μια καλή λύση. Για χρήση στο ρούτερ vpn που έχεις ποιο vpn με kill switch να αγοράσω, οικονομικό? Ποιο συνεργάζεται καλά? Δεδομένου ότι η χρήση θα είναι περιστασιακή για ταινίες stremio κτλ 

Το cudy ax 3000 έχεις? Αυτό

Πρέπει να κάνω update το firmware? Γιατί γράφει: VPN Server and Client

Enables work from home and secure remote access with the support of popular VPN protocols. (Requires firmware newer than 1.16.1

Ή τα νέα μοντέλα θα τον έχουν ήδη περασμένο?

Επεξ/σία από tzitzikas2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tzitzikas2 είπε

Εννοείς να αλλάξω password στο ρούτερ του παρόχου, ώστε να μην μπορεί πλέον το Chromecast να συνδεθεί στο ssid.πιυ έχει καταχωρημένο να συνδέεται? Ή να αλλάξω το ssid όνομα στο ρούτερ του παρόχου .

Ίσως τίποτα από τα παραπάνω? Πιο απλό δεν είναι απλά να διαγράψεις τα credentials που έχεις ήδη βάλει στο Chromecast? Δεν έχω τέτοιο, αλλά πιστεύω ότι σε όλες τις συσκευές και συστήματα (Android, IOS κλπ) έχει λίστα με τα "ενεργοποιημένα" από εσένα wifi points και μέσω της διαχείρισης τους μπορείς να διαγράψεις όποιο θέλεις. Ε μετά δώστου πρόσβαση μόνο στο wifi του vpn.

Δημοσ.

ερωτηση ,αν χρησιμοποιει καποιος vpn πχ με συσκευες απεριοριστες,ταυτοχρονα,αυτο μεταφραζετε οτι πρεπει στην ιδια ip να ειναι;πχ ειμαι εγω σπιτι με wifi ,και η αδερφη μου για παρδειγμα σε αλλη πολη χρησιμοποιοντας με δεδομενα κινητης ,γινετε η οχι;

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, iliata2410 είπε

ερωτηση ,αν χρησιμοποιει καποιος vpn πχ με συσκευες απεριοριστες,ταυτοχρονα,αυτο μεταφραζετε οτι πρεπει στην ιδια ip να ειναι;πχ ειμαι εγω σπιτι με wifi ,και η αδερφη μου για παρδειγμα σε αλλη πολη χρησιμοποιοντας με δεδομενα κινητης ,γινετε η οχι;

Eιχα κανει την ιδια ερωτηση στο support τους κ δεν εδωσαν ποτέ ξεκάθαρη απαντηση. λενε οτι ειναι για personal use και αν δουν abuse, θα τερματισουν την συνδρομη. τωρα το τι εννοουν abuse και ποτε ειναι abuse, δεν μου εδωσαν ποτέ ξεκαθαρη απαντηση. Ηταν απο τους λογους που πηγα σε nord που λεει 10 συσκευες μαξ, για να εχω το κεφαλι μου ησυχο μην φαμε καμια νιλα μιας κ εγω μοιραζομαι την συνδρομη με τα αδερφια μου.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, kallair είπε

Eιχα κανει την ιδια ερωτηση στο support τους κ δεν εδωσαν ποτέ ξεκάθαρη απαντηση. λενε οτι ειναι για personal use και αν δουν abuse, θα τερματισουν την συνδρομη. τωρα το τι εννοουν abuse και ποτε ειναι abuse, δεν μου εδωσαν ποτέ ξεκαθαρη απαντηση. Ηταν απο τους λογους που πηγα σε nord που λεει 10 συσκευες μαξ, για να εχω το κεφαλι μου ησυχο μην φαμε καμια νιλα μιας κ εγω μοιραζομαι την συνδρομη με τα αδερφια μου.

Είναι λογικό αυτό που σου απάντησαν.

Στο Surfshark είναι "ulimited" ο αριθμός των συσκευών (θεωρητικά). Είναι απόλυτα λογικό να ΜΗΝ είναι πρακτικά ulimited εάν δούνε καμιά 50αριά συσκευές ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να δουλεύουν μέσω Srfshark😉 Ποιος είναι εκείνος που "βλέπει"/"δουλεύει" ταυτόχρονα σε τόσες συσκευές? Προφανώς διατηρούν το δικαίωμα να μπλοκάρουν τον λογαριασμό σου εάν δουν/θεωρήσουν abuse και πιθανότατα να τον ξεμπλοκάρουν εάν αιτιολογήσεις κατάλληλα τον πιθανό μεγάλο αριθμό συσκευών.

Όπως νομίζω ξαναέγραψα, όταν "κλείνεις" μία συσκευή αποσυνδέεται από το Surfshark, 'μηδενίζει" ο χρόνος. Σε 5 Android TVbox που το έχω, αυτό συμβαίνει, επειδή τα βγάζω τελείως από το ρεύμα όταν δεν χρησιμοποιούνται (έχουν από κάτω ανεμιστηράκια και θα δούλευαν επ' άπειρον αλλιώς😉). Αντίθετα σε 2 Android TVs δεν "μηδενίζει" εάν κάνεις απλό κλείσιμο της TV (standby).

Τέλος πάντων προσωπική εκτίμηση είναι ότι abuse θα θεωρηθεί η ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ χρήση vpn σε πάρα πολλές συσκευές. Άλλωστε αυτή είναι και η λογική όσων μοιράζονται 1 συνδρομή nordvpn που έχει όριο τις 10 συσκευές. Ξέρω άλλες 2 περιπτώσεις που την μοιράζονται όπως εσύ. Την εγκαθιστούν σε πάρα πολλές συσκευές, αλλά φροντίζουν να μην "τρέχει" ταυτόχρονα σε πάνω από π.χ. 3 (εάν θεωρήσουμε ότι μοίρασαν τις 10 στα 3).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, ak156 είπε

Είναι λογικό αυτό που σου απάντησαν.

Στο Surfshark είναι "ulimited" ο αριθμός των συσκευών (θεωρητικά). Είναι απόλυτα λογικό να ΜΗΝ είναι πρακτικά ulimited εάν δούνε καμιά 50αριά συσκευές ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να δουλεύουν μέσω Srfshark😉 Ποιος είναι εκείνος που "βλέπει"/"δουλεύει" ταυτόχρονα σε τόσες συσκευές? Προφανώς διατηρούν το δικαίωμα να μπλοκάρουν τον λογαριασμό σου εάν δουν/θεωρήσουν abuse και πιθανότατα να τον ξεμπλοκάρουν εάν αιτιολογήσεις κατάλληλα τον πιθανό μεγάλο αριθμό συσκευών.

Όπως νομίζω ξαναέγραψα, όταν "κλείνεις" μία συσκευή αποσυνδέεται από το Surfshark, 'μηδενίζει" ο χρόνος. Σε 5 Android TVbox που το έχω, αυτό συμβαίνει, επειδή τα βγάζω τελείως από το ρεύμα όταν δεν χρησιμοποιούνται (έχουν από κάτω ανεμιστηράκια και θα δούλευαν επ' άπειρον αλλιώς😉). Αντίθετα σε 2 Android TVs δεν "μηδενίζει" εάν κάνεις απλό κλείσιμο της TV (standby).

Τέλος πάντων προσωπική εκτίμηση είναι ότι abuse θα θεωρηθεί η ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ χρήση vpn σε πάρα πολλές συσκευές. Άλλωστε αυτή είναι και η λογική όσων μοιράζονται 1 συνδρομή nordvpn που έχει όριο τις 10 συσκευές. Ξέρω άλλες 2 περιπτώσεις που την μοιράζονται όπως εσύ. Την εγκαθιστούν σε πάρα πολλές συσκευές, αλλά φροντίζουν να μην "τρέχει" ταυτόχρονα σε πάνω από π.χ. 3 (εάν θεωρήσουμε ότι μοίρασαν τις 10 στα 3).

καλημερες! δεν εγραψα κατι διαφορετικο απο εσενα. Απλα διευκρινισα οτι επειδη δεν υπαρχει σαφη επεξηγηση ποτε μπορει να σου κλεισουν την συνδρομη θεωρωντας οτι εχεις κανει abuse της υπηρεσιας τους, προτιμησα το μοντελο της nordvpn και αλλων που σου λενε "σου δινουμε τοσες συσκευες" και το ειχα ηδη δοκιμασει για πανω απο μηνα, στο να τρεχουν 8-9 συσκευες ταυτοχρονα.

Η απαντηση τους, δεν με καλυψε σαν καταναλωτη γιατι ηταν απιστευτα ασαφες το "αν κανεις abuse το unlimited devices" χωρις να διευκρινιζει τι ειναι abuse, σε απλες ερωτησεις μου κ παραδειγματα που τους εθεσα, για το αν θα το θεωρουσαν abuse.. συνεχιζαν να παπαγαλιζουν το "αν κανεις abuse.." σε καθε ερωτηση μου.

Επεξ/σία από kallair
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, kallair είπε

"αν κανεις abuse το unlimited devices"

Μα δεν αντιδικούμε. Απλά και αυτοί έχουν τα δίκια τους. Abuse μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους:

Ενδεικτικά:

- κάποιος να πάρει συνδρομή και να την μοιράζει σε φίλους - γνωστούς κλπ ανεξέλεγκτα

- ακόμα χειρότερα. Κάποιος να κάνει συνδρομή και μετά να την "πουλάει" σε sites....έχουμε πρόσφατη εμπειρία όλοι μας από το nordvpn, το g2a και τις δωρεάν συνδρομές μέσω revolut που κάποιοι πουλούσαν στο g2a. Αρχικά το nordvpn τις δέχθηκε και μετά από τυχαίο διάστημα τις απενεργοποιούσε ως "μη νόμιμες" σύμφωνα με τους κανόνες του.

- με ένα σωρό άλλους τρόπους (π.χ. συνδρομές shared κλπ) που κανονικά δεν δικαιούσαι

Λογικά λοιπόν διατηρούν το δικαίωμα να ελέγχουν πότε μία "unlimited συσκευές" προσωπική συνδρομή έγινε abused ή όχι😉

*** εσύ είσαι σίγουρος ότι εάν το nordvpn διαπίστώσει ότι χρησιμοποιείται η συνδρομή των 10 συσκευών ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ από διαφορετικές IP, ίσως και διαφορετικές πόλεις, διαφορετικές FTTH κλπ δεν θα δημιουργήσει θέμα? Ή εάν δει ότι οι 10 συσκευές πουλήθηκαν ανά 3 στα ειδικά shared sites και έπαψαν να είναι προσωπικές?

Επεξ/σία από ak156
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/7/2025 στις 12:09 ΜΜ, pp6210 είπε

αφου το αγαπημενο protonvpn πηγε σε ελαχιστο android8, ξεμεινα με το παλιο μποξακι μου με android 6 στο χερι... η χρηση τον τελευταιο χρονο ηταν μονο proton vpn+stremio, οποτε τωρα πρεπει να αλλαξω vpn ή μποξακι.

κατεβασα surfshark και ip vanish που παιζουν απο android5 και θα τα δοκιμασω, υπαρχει καποια αλλη προταση που να παιζει με stremio, εστω με κοστος 20-25 ευρω για χρονο, ετσι κ αλλιως νεο μποξακι κατω απο 50 δεν υπαρχει.

επανέρχομαι έστω και λίγο αργά, επέλεξα 6μηνη surfsahrk με 30 ευρω, το ip vanish ήταν πιο ακριβό (και μου φάνηκε και πιο πολύπλοκο για μενα τον απλό χρήστη). Και τα 2 έπαιξαν πολύ καλά σε android 6 οπότε back to basics για τους επόμενους 6 ΄μηνες και βλέπουμε αργότερα αγορά πιό σύγχρονου box. ήδη χτες βγήκε και το youtube εκτός λόγω παλιού android, νομίζω θέμα χρόνου να σταματήσει και το chrome σε λίγο, αλλά δεν με νοιάζει, αρκεί ν απαίζει το stremio+vpn

ΥΓ να πω επίσης οτι από την android εφαρμογή του surfshark που έκανα εγγραφή διάλεξα την προσφορά για 6μηνο αλλά αυτή δεν δίνει τη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο που αναφέρουν τα συγκριτικά - προφανώς εγώ έκανα κάτι λάθος, ίσως για τη δοκιμαστική ήταν άλλο λινκ, απλώς το αναφέρω για όποιον θέλει να κάνει δοκιμαστική, μην πάει κατευθείαν στις επιλογές συνδρομών.

Επεξ/σία από pp6210
Δημοσ.

Με τους πωλητές στο ebay τι παίζει εκεί; Αγοράζουν νόμιμη συνδρομή,και στην ουσία την διαμοιράζονται σε χρήστες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...