Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
27 minutes ago, Diavolos666 said:

Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο, και το σχόλιό μου είναι μερικώς για πλάκα.

Προσωπικά δεν θα έπιανα τίποτα που ανήκει στην Apple επειδή είναι κλειστό το οικοσύστημά της, δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσω κάτι που είναι κλειδωμένο επίτηδες σε ένα οικοσύστημα και να μην μπορώ να το χρησιμοποιήσω με όλες τις άλλες μου συσκευές. Θεωρώ δικαίωμα της εταιρίας να είναι όσο κλειστή θέλει μιας και δεν αποτελεί μονοπώλιο.

Άλλωστε έγραψα και για την microsoft στο άλλο thread για τα windows 11 και το παλιό hardware ότι θα έπρεπε η ΕΕ να επέμβει και να τους υποχρεώσει να έχουν μία απλούστερη version για παλιότερα μηχανήματα, αφού τους ενδιαφέρει τόσο ο καταναλωτής.

Έτσι σκεφτόμουν κι εγώ μέχρι που έπιασα macbook στα χέρια μου, κάπως έτσι σε τραβάει στο οικοσύστημα της ,μετά θέλεις iPhone για να δεσει το γλυκό 😄

• Like 1
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"Η εταιρεία υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις διαλειτουργικότητας είναι κακές για τα προϊόντα της και τους Ευρωπαίους χρήστες, καθιστώντας πολύ πιο δύσκολο να λανσάρει νέα προϊόντα και τεχνολογίες στην περιοχή".

Διόρθωση:  Η εταιρεία αντιδρά διότι ότι οι αποφάσεις διαλειτουργικότητας είναι κακές για την τσέπη της και καλές τους Ευρωπαίους χρήστες, καθιστώντας ανέφικτο να λανσάρει νέα, υπερτιμημένα προϊόντα και τεχνολογίες, σχεδόν πάντα τελευταία και καταϊδρωμένη, στην περιοχή.

18 ώρες πριν, Tlykog είπε

Γιατί με το ζόρι να το κάνουν σουρωτήρι; Αυτό δεν καταλαβαίνω... 

16 ώρες πριν, ikaruga24 είπε

Δεν θέλω σύστημα σουρωτήρι και ταυτόχρονα να είναι και πιο περιορισμένο στο τι μπορεί να κάνει

Με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα βρεις πολλά περιστατικά διαρροής προσωπικών δεδομένων χρηστών προϊόντων Apple, όπως και άλλα ζητήματα ασφαλείας (το λες και ψιλοσουρωτήρι..)

Έχετε κατά νου ότι η Apple είναι η μοναδική εταιρεία που αρνείται πεισματικά να δώσει σαφή λίστα των περίφημων 'affiliated partners' της με τους οποίους μοιράζεται τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγει από τους χρήστες της. Δεν έχει δώσει επίσης καμία εξήγηση το τι κάνουν οι "συνεργάτες" της με τα πολύτιμα αυτά δεδομένα..

Μην ξεγελιέστε: ο λόγος που η Apple "πουλάει" ασφάλεια και περιορισμένο λειτουργικό είναι για να του προσδώσει μία (ψευδ)αίσθηση μοναδικότητας και αποκλειστικότητας ("πολυτέλειας"). Και φυσικά για να συνεχίζει να πουλάει τα δικά της καλούδια, αξεσουάρ και υπηρεσίες, αρμέγοντας συστηματικά και μη δίνοντας εναλλακτικές σε μία μεγάλη μερίδα των πελατών της που τις επιθυμούν, χρόνια τώρα. Να όμως που το πάρτι τελειώνει, τουλάχιστον στην ΕΕ..

Επεξ/σία από gadgetseek
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, gadgetseek είπε

"Η εταιρεία υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις διαλειτουργικότητας είναι κακές για τα προϊόντα της και τους Ευρωπαίους χρήστες, καθιστώντας πολύ πιο δύσκολο να λανσάρει νέα προϊόντα και τεχνολογίες στην περιοχή".

Διόρθωση:  Η εταιρεία αντιδρά διότι ότι οι αποφάσεις διαλειτουργικότητας είναι κακές για την τσέπη της και καλές τους Ευρωπαίους χρήστες, καθιστώντας ανέφικτο να λανσάρει νέα, υπερτιμημένα προϊόντα και τεχνολογίες, σχεδόν πάντα τελευταία και καταϊδρωμένη, στην περιοχή.

Με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα βρεις πολλά περιστατικά διαρροής προσωπικών δεδομένων χρηστών προϊόντων Apple, όπως και άλλα ζητήματα ασφαλείας (το λες και ψιλοσουρωτήρι..)

Έχετε κατά νου ότι η Apple είναι η μοναδική εταιρεία που αρνείται πεισματικά να δώσει σαφή λίστα των περίφημων 'affiliated partners' της με τους οποίους μοιράζεται τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγει από τους χρήστες της. Δεν έχει δώσει επίσης καμία εξήγηση το τι κάνουν οι "συνεργάτες" της με τα πολύτιμα αυτά δεδομένα..

Μην ξεγελιέστε: ο λόγος που η Apple "πουλάει" ασφάλεια και περιορισμένο λειτουργικό είναι για να του προσδώσει μία (ψευδ)αίσθηση μοναδικότητας και αποκλειστικότητας ("πολυτέλειας"). Και φυσικά για να συνεχίζει να πουλάει τα δικά της καλούδια, αξεσουάρ και υπηρεσίες, αρμέγοντας συστηματικά και μη δίνοντας εναλλακτικές σε μία μεγάλη μερίδα των πελατών της που τις επιθυμούν, χρόνια τώρα. Να όμως που το πάρτι τελειώνει, τουλάχιστον στην ΕΕ..

Αφού είναι τόσα πολλα, δώσε μου 3-4 παραδείγματα διαρροών προσωπικών δεδομένων με ευθύνη της Apple. Ας ξεκινήσουμε από αυτό.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, aggeliki :) είπε

Κακό είναι. Ο λόγος που η Apple είναι κορυφαία και διαφέρει είναι γιατί όταν αγοράζεις Apple, δέχεσαι το οικοσύστημα της. Το iPhone πάει παρέα με AirPods, apple watch, τα αρχεία τα στέλνω σε άλλο iPhone με airdrop, μιλάω με άλλη apple συσκευή με FaceTime, το iMac βλέπει το iPad και το κάνω 2η οθόνη, το MacBook βλέπει το iMac by default και συνδέομαι πάνω του  και όλα δουλέυουν με όλα ρολόι. Είναι ένα κλειστό, πλήρως ελεγχόμενο πλήν όμως ασφαλές και 100% λειτουργικότατο περιβάλλον οπου δεν σε νοιάζει να λύσεις κανένα πρόβλημα συντήρισης, αναβάθμισης, συνδεσιμότητας και επικοινωνίας. Χώρια το status και το ομολογουμένος φοβερό design, αυτό πληρώνεις στην apple. Tωρα αν είναι να γίνουμε android και windows όπου θα πρέπει να τα κάνει όλα, να εμφανίζει τις iOS ειδοποιήσεις στο Samsung watch και να δουλέυει το airdrop στο android το έχασες. Δεν μπορεί να υπάρξει ούτε σταθερότητα, ούτε ασφάλεια

7 ώρες πριν, aggeliki :) είπε

Oχι δεν υπάρχουν. Android με Windows δεν συνεργάζονται και μόλις πρόσφατα ξεκίνησε μια προσπάθεια. Δεν μπορώ να κάνω το Android tablet 2η οθόνη στα Windows και αν γίνεται θέλει ψάξιμο και να κατεβάσω κάποιο πρόγραμμα. Όταν χτυπάει το android τηλέφωνο από το σαλόνι, δεν μπορώ να το σηκώσω και να μιλήσω από τα Windows καθήμενος στo γραφείo ή ξαπλωμένος στο κρεβάτι από το tablet πράγμα που μπορώ να κάνω με τα iOS προϊόντα. Ναι μπορεί να υπάρχουν σε όλα αυτά κάποιες λύσεις, καμιά όμως που να δουλεύει όπως πρέπει και by default με το που το βγάλλεις απο το κουτί. Κατάλαβες ποιο είναι το ζητούμενο; Εγώ δεν θέλω να ψάξω πως και τί. Να δουλευει θέλω. Τόσο απλά.

Δεν είναι 100% ασφαλές, ούτε απολύτως κλειστό. Απλά η Apple δε μας λέει ποιοι είναι οι "συνεργάτες" της και τι κάνουν με τα δεδομένα των χρηστών της που μοιράζεται μαζί τους. Κι έχουν υπάρξει περιστατικά ασφαλείας. Όσο για το status, στην ίδια την Αμερική δεν υπάρχει τίποτα πιο κοινότοπο από το να κυκλοφορεί κανείς με iphone (το παίρνεις με 3 εργατικά ημερομίσθια με επιδότηση, trade-in και διετές συμβολαίο). Όσοι θέλουν πραγματικά να ξεχωρίσουν, κυκλοφορούν με foldables. Κανείς δεν αμφισβητεί την ποιοτική κατασκευή των i-whatever, ίσως και το design (περί ορέξεως..), αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας..

Μια χαρά συνεργάζονται πλέον τα Windows με το Android. Αυτή τη στιγμή γράφω από το Samsung Galaxy Book μου, με το S23 ultra μου συνδεδεμένο (φαίνεται ως ένα ακόμα drive στον υπολογιστή), με τη φωτογραφική συλλογή και όσα αρχεία επιθυμώ συγχρονισμένα. Να μην ξεχάσω και το Galaxy Tab S9 μου που είναι επίσης συνδεδεμένο κι έτοιμο να το χρησιμοποιήσω ως δεύτερη οθόνη (και όχι μόνο). Κι όλα αυτά by default, χωρίς να χρειαστώ κανένα μη εγκατεστημένο πρόγραμμα, τόσο απλά. Την ίδια διασύνδεση παρέχουν πλέον και οι Honor, Huawei (χωρίς ή με Google services), Lenovo - Motorola, πολύ κοντά είναι κι η Xiaomi, κι ετοιμάζονται κι οι OnePlus - Vivo (μόλις βγουν τα πρώτα Vivo laptops).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, gadgetseek είπε

Δεν είναι 100% ασφαλές, ούτε απολύτως κλειστό. Απλά η Apple δε μας λέει ποιοι είναι οι "συνεργάτες" της και τι κάνουν με τα δεδομένα των χρηστών της που μοιράζεται μαζί τους. Κι έχουν υπάρξει περιστατικά ασφαλείας. Όσο για το status, στην ίδια την Αμερική δεν υπάρχει τίποτα πιο κοινότοπο από το να κυκλοφορεί κανείς με iphone (το παίρνεις με 3 εργατικά ημερομίσθια με επιδότηση, trade-in και διετές συμβολαίο). Όσοι θέλουν πραγματικά να ξεχωρίσουν, κυκλοφορούν με foldables. Κανείς δεν αμφισβητεί την ποιοτική κατασκευή των i-whatever, ίσως και το design (περί ορέξεως..), αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας..

Μια χαρά συνεργάζονται πλέον τα Windows με το Android. Αυτή τη στιγμή γράφω από το Samsung Galaxy Book μου, με το S23 ultra μου συνδεδεμένο (φαίνεται ως ένα ακόμα drive στον υπολογιστή), με τη φωτογραφική συλλογή και όσα αρχεία επιθυμώ συγχρονισμένα. Να μην ξεχάσω και το Galaxy Tab S9 μου που είναι επίσης συνδεδεμένο κι έτοιμο να το χρησιμοποιήσω ως δεύτερη οθόνη (και όχι μόνο). Κι όλα αυτά by default, χωρίς να χρειαστώ κανένα μη εγκατεστημένο πρόγραμμα, τόσο απλά. Την ίδια διασύνδεση παρέχουν πλέον και οι Honor, Huawei (χωρίς ή με Google services), Lenovo - Motorola, πολύ κοντά είναι κι η Xiaomi, κι ετοιμάζονται κι οι OnePlus - Vivo (μόλις βγουν τα πρώτα Vivo laptops).

Θα διαφωνήσω σχεδόν σε όλο το κείμενο αλλά ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του άποψη και δεν είναι αναγκαίο να συμβαδίζουν οι απόψεις όλων και φυσικά ούτε οι ανάγκες τους. Θα μπορούσα να αναλύσω γραμμή γραμμή γιατί διαφωνώ αλλά στο τέλος της ημέρας σημασία έχει αν εσύ είναι οκ με την επιλογή σου και σου κάνει τη δουλειά σου.

Επίσης να τονίσω πως δεν είμαι Apple Fanboy. Ποιο πολύ αγαπάω να κάνω τη δουλειά μου και τη ζωή μου ευκολη. Αν αυριο βγει η IBM πχ και προσφέρει το ίδιο οικοσύστημα και καλύτερο, θα πάω εκεί. Δεν έχω μετοχές σε καμία.

Επεξ/σία από aggeliki :)
  • Like 1
Δημοσ.

EE ειναι σαν την εφορια στην Ελλαδα θελει να σε αρμεξει απο παντου. Για αυτο δεν εχουμε καμια εταιρεια εδω σαν Facebook, TikTok, Apple, Google, Microsoft, X, Space x. Και αυτη η ιδιοτροπια θα φερει την καταστροφη της ΕΕ εαν συνεχισει ετσι, και αυτα τα λογια δεν ειναι δικα μου αλλα του Draghi.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...