Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ξεκινήσω την περιγραφή για να γελάσετε.

Είχα εγκατάσταση κανονικά windows 11 pro σε mini pc την οποία έβαλα από usb stick.

Λέω ας βάλω και το linix mint σε dual boot.

Όλα πηγαίναν καλά φόρτωσε το linux mint και έκανα το λάθος να βγάλω το usb στικάκι της εγκατάστασης πριν οριστικοποιήσει κάποια αρχεία με αποτέλεσμα να μην γίνεται το dual boot.

Λέω δεν πειράζει θα σβήσω το partition του linux mint θα προσαρτήσω το κομμάτι όπως ήταν στον δίσκο και θα κάνω την διαδικασία πάλι.

Αμ δε.

Μόλις έβαζα το usb stick με το iso του linux έβγαζε μια καρτελα για missing files ... δεν έβγαζε τίποτα για εγκατάσταση του linux.

Τι να κάνω λέω έχω τα windows αλλά δεν μπορώ να κάνω εγκατάσταση linux γιατί έχει περάσει στον δίσκο κάποια στοιχεία άρα πρέπει να τον κάνω secure erase 

Αγοράζω το Parted Magic και τον κάνω secure erase. 

Πάω να βάλω το στικάκι με τα windows και αντί να προχωρήσει στην διαδικασία μου βγάζει ένα παράθυρο των windows όπου λέει ότι install driver to show hardware.

Βάζω δεύτερο usb stick που περιέχει τους οδηγούς για το μινι πισι δεν βρίσκει τίποτα εκεί οπότε δεν μπορώ να συνεχίσω σε εγκατάσταση των windows.

Κάνω boot με το στικάκι για εγκατάσταση του linux mint και προχωράει κανονικά και κάνει την εγκατάσταση.

Κάνω εκκίνηση πάλι και από το boot menu επιλέγω το usb μπας καταφέρω να εγκαταστήσω τα windows και πάλι το μήνυμα για τον driver που λείπει.

Έχω κολλήσει και δεν ξέρω πως να περάσω τα windows. Έχει κάποιος κάποια ιδέα του τι συμβαίνει; 

Μήπως μετά το secure erase έπρεπε να φορμάρω τον δίσκο σε ntfs;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιο Mini pc είναι; Τι specs έχει;

Μία απλή λύση είναι να βάλεις τον δίσκο σε ένα άλλο pc (αποσυνδέοντας όλους τους άλλους δίσκους) και να ξεκινήσεις την εγκατάσταση εκεί. Μόλις κάνεις την πρώτη επανεκκίνηση το κλείνεις και βάζεις πίσω τον δίσκο για να συνεχίσεις.

Μια άλλη λύση που διάβασα στο reddit είναι να κάνεις πρώτα εγκατάσταση τα 10άρια και μετά να κάνεις upgrade στα 11. Λένε ότι έτσι τους δούλεψε, δεν ξέρω γιατί.

3 ώρες πριν, MINDER είπε

Αγοράζω το Parted Magic

Γιατί;;; Έχει τόσα δωρεάν.

3 ώρες πριν, MINDER είπε

και τον κάνω secure erase. 

Γιατί;;; Ένα απλό clean έφτανε.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, MINDER είπε

Πάω να βάλω το στικάκι με τα windows και αντί να προχωρήσει στην διαδικασία μου βγάζει ένα παράθυρο των windows όπου λέει ότι install driver to show hardware.

υποθέτω δε βρίσκει τον δίσκο σου? πας (προφανώς από άλλον ΗΥ) κ κατεβάζεις τους drivers από το site του κατασκευαστή, τους κάνεις αποσυμπίεση σε κάποιο φάκελο, και βάζεις το φάκελο στο στικάκι εγκατάστασης. μετά , όταν ρωτηθείς, θα κάνεις browse κ θα οδηγήσεις εκεί, να δούνε τον controller Κλπ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έψαξα στο ίντερνετ και είδα ότι είναι ένα πρόβλημα που έχουν αντιμετωπίσει αρκετά άτομα.

Είδα λύσεις με βίντεο στο youtube δοκίμασα μέσω του command prompt εντολές για διαμόρφωση δίσκου κτλ και υποτίθεται θα λυνόταν το πρόβλημα αλλά τίποτα.

Εφάρμοσα μια λύση που δεν θα δείτε πουθενά να αναφέρετε.

Σύνδεσα τον gaming desktop πάλι μπήκα στο bios όρισα ότι θα αναγνωρίζει μόνο δίσκους uefi.

Επανεκκίνηση.

Μπήκα στα windows δοκίμασα τα στικάκια που είχα τα λειτουργικά και τα έβλεπε σαν μη διαμορφωνένα.

Ανοιξα το rufus τα έγραψα πάλι 

Κλείνω τον gaming desktop.

Συνδέω το mini pc βάζοντας το στικάκι με τα windows 11 

H διαδικασία εγκατάστασης προχώρησε κανονικά αυτή την φορά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Επεξ/σία από MINDER
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Kthulhou είπε

υποθέτω δε βρίσκει τον δίσκο σου? πας (προφανώς από άλλον ΗΥ) κ κατεβάζεις τους drivers από το site του κατασκευαστή, τους κάνεις αποσυμπίεση σε κάποιο φάκελο, και βάζεις το φάκελο στο στικάκι εγκατάστασης. μετά , όταν ρωτηθείς, θα κάνεις browse κ θα οδηγήσεις εκεί, να δούνε τον controller Κλπ

Ήταν το πρώτο που είχα δοκιμάσει πριν γράψω στο φόρουμ. Δεν έβρισκε τους οδηγούς από τους drivers του κατασκευαστή.

Σε ένα βίντεο κάποιος έκανε αναφορά ότι πρέπει να κατέβουν οδηγοί drivers rapid storage technology αλλά όταν το έγραψε αλλιώς ήταν το σάιτ που είχε τους οδηγούς αλλιώς τώρα με δεκάδες οδηγούς και δεν έβγαζα άκρη ποιους να κατεβάσω.

Στις 22/3/2025 στις 2:16 ΠΜ, micos000 είπε

Ποιο Mini pc είναι; Τι specs έχει;

Μία απλή λύση είναι να βάλεις τον δίσκο σε ένα άλλο pc (αποσυνδέοντας όλους τους άλλους δίσκους) και να ξεκινήσεις την εγκατάσταση εκεί. Μόλις κάνεις την πρώτη επανεκκίνηση το κλείνεις και βάζεις πίσω τον δίσκο για να συνεχίσεις.

Μια άλλη λύση που διάβασα στο reddit είναι να κάνεις πρώτα εγκατάσταση τα 10άρια και μετά να κάνεις upgrade στα 11. Λένε ότι έτσι τους δούλεψε, δεν ξέρω γιατί.

Γιατί;;; Έχει τόσα δωρεάν.

Γιατί;;; Ένα απλό clean έφτανε.

Δεν μπορούσα να βάλω τον δίσκο στον desktop υπουλογιστή γιατί ο δίσκος που έχει το μίνι pc είναι m.2 sata 3 και δεν μπαίνει στην Β450 μητρική.

Αυτό με τα 10άρια windows που λες το δοκίμασα αλλά μετά την σειρά εντολών στο command prompt πάλι τα ίδια δεν διορθώθηκε η κατάσταση.

Στα δεκάρια μου έβγαζε επιλογή να μπω στο μενού επιδιόρθωση και να εφαρμόσω κάποιες εντολές στα 11 όχι είχε μόνο το μενού για να φορτώσω οδηγούς και από κει και πέρα δεν υπήρχε εναλλακτική λύση. 

Επεξ/σία από MINDER
Δημοσ.

ειχες πειραξει στο bios το csm και το uefi αυτο δημιουργει προβληματα στο boot και τα stick ηταν μαλλον mbr πριν κανεις το rufus

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...