Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Σε λίγους μήνες λήγει το συμβόλαιο σταθερής της θείας μου στη Nova (ADSL 24αρα γραμμή). Να τονίσω ότι η θεία μου είναι ΑΜΕΑ, και δε μπορεί να μετακινηθεί σχεδόν καθόλου από το κρεβάτι.

Η Nova,τόσο μέσω του site, όσο και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, μας ενημέρωσε ότι για να ανανεώσουμε για αλλά δύο χρόνια, θα μας αυξήσει το πάγιο.

Η αύξηση είναι μικρή, ένα ευρώ/μήνα, αλλά έστω για το γαμώτο, πήρα μια καλύτερη προσφορά από Vodafone.

Το πρόβλημα μου είναι ότι τη θεία μου την προσέχει η μάνα μου (εγώ είμαι σε άλλη πόλη), που και αυτή δεν ξέρει απολύτως τίποτα από τεχνολογία, οπότε δε μπορεί να αλλάξει router ή να κάνει οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση.

Λόγω της κατάστασης της θείας, δε θα ήθελα να μείνει χωρίς τηλέφωνο ούτε για λίγο, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χρειαστεί να κάνει μια κλήση έκτακτης ανάγκης

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω, αν ξέρει κάποιος, τι ακριβώς γίνεται στη μετάβαση από Nova σε Vodafone: Απαιτείται εγκατάσταση νέου router, ή μπορούμε να αφήσουμε το παλιό (της Nova) ως έχει; Αν μπορούμε να αφήσουμε το παλιό, θα χρειαστεί να του κάνουμε κάποια αλλαγή στις ρυθμίσεις του, ή θα παίξει από μόνο του κατευθείαν;

Αν η μετάβαση εμπεριέχει αλλαγές, ρυθμίσεις, κτλ, τότε πολύ φοβάμαι ότι μάλλον θα δώσουμε το ένα ευρώ στη Nova.

Δημοσ.

ναι θα χρειαστει νεο ρουτερ κ σιγουρα πιο πολλα μπορει να πανε στραβα παρα να πανε απροβληματιστα... αν με την τωρινη κατασταση ειναι ολα οκ, εγω θα πηγαινα στα 12 ευρω παραπανω το χρονο, σκεψου μονο να χρειαστει να στειλεις κανενα τεχνικο να ρυθμισει κατι, 50αρικο στην καλυτερη

Δημοσ.

Ναι όταν αλλάζεις πάροχο και έχεις voip τηλεφωνία, θα χρειαστεί αλλαγή router. Αν πάλι δεν είναι τώρα σε voip, το πιο πιθανό θα είναι να την πάνε σε voip.
Εκτός και αν είστε σε POTS και παραμείνετε (εξαιρετικά δύσκολο) σε POTS και έχετε δικό σας router όπου θα παίζει η τηλεφωνία αλλά θα θέλει user+pass στο router.
Αν είναι VOIΡ, ρυθμίσεις από εσάς λίγο δύσκολο να θέλει, τραβάνε μόνα τους ότι χρειάζεται αλλά θέλει κάποιον να κάνει την φυσική αλλαγή στον εξοπλισμό.
Θα πρέπει για ώρα ανάγκης να υπάρχει και κινητό. Ακόμα και αν δεν κάνει αυτήν την αλλαγή, πες ότι έτυχε βλάβη καλωδιακή, εκεί τι κάνετε;
Αν μπορεί να υπάρξει κινητό για μια ώρα ανάγκης πχ καλωδιακής, εξιωματικά θα μπορεί να υπάρχει και για την περίοδο μεταφοράς όσο κρατάει αυτό.
Συνήθως αν κάνετε port-out (πάτε σε άλλο πάροχο) τότε πάει σε άλλο τμήμα που θα καλέσει εσάς και θα σας κάνει αντιπρόταση για να μείνετε. Μπορείτε να παίξετε αυτό το παιχνίδι ΑΛΛΑ αν δεν είναι καλός ο χρονισμός κινήσεων μπορεί να μπλέξετε και να σας τραβήξει για λίγο ο νέος πάροχος και μετά να γυρίσετε πίσω. Προσωπικά δεν θα το ρίσκαρα αν δεν υπάρχει και κινητό backup και ειδικά για 12€/χρόνο αλλά είναι και αυτό ένα σενάριο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, enteacher04 είπε

Καλησπέρα,

Σε λίγους μήνες λήγει το συμβόλαιο σταθερής της θείας μου στη Nova (ADSL 24αρα γραμμή). Να τονίσω ότι η θεία μου είναι ΑΜΕΑ, και δε μπορεί να μετακινηθεί σχεδόν καθόλου από το κρεβάτι.

Η Nova,τόσο μέσω του site, όσο και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, μας ενημέρωσε ότι για να ανανεώσουμε για αλλά δύο χρόνια, θα μας αυξήσει το πάγιο.

Η αύξηση είναι μικρή, ένα ευρώ/μήνα, αλλά έστω για το γαμώτο, πήρα μια καλύτερη προσφορά από Vodafone.

Το πρόβλημα μου είναι ότι τη θεία μου την προσέχει η μάνα μου (εγώ είμαι σε άλλη πόλη), που και αυτή δεν ξέρει απολύτως τίποτα από τεχνολογία, οπότε δε μπορεί να αλλάξει router ή να κάνει οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση.

Λόγω της κατάστασης της θείας, δε θα ήθελα να μείνει χωρίς τηλέφωνο ούτε για λίγο, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χρειαστεί να κάνει μια κλήση έκτακτης ανάγκης

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω, αν ξέρει κάποιος, τι ακριβώς γίνεται στη μετάβαση από Nova σε Vodafone: Απαιτείται εγκατάσταση νέου router, ή μπορούμε να αφήσουμε το παλιό (της Nova) ως έχει; Αν μπορούμε να αφήσουμε το παλιό, θα χρειαστεί να του κάνουμε κάποια αλλαγή στις ρυθμίσεις του, ή θα παίξει από μόνο του κατευθείαν;

Αν η μετάβαση εμπεριέχει αλλαγές, ρυθμίσεις, κτλ, τότε πολύ φοβάμαι ότι μάλλον θα δώσουμε το ένα ευρώ στη Nova.

Συνοπτικά,
αν η γραμμή της Vodafone είναι ADSL POTS
η απάντηση είναι ότι
ΔΕ χρειάζεται καν router για την τηλεφωνία
και
ΔΕΝ απαιτείται ιδιαίτερο router ούτε για το ίντερνετ,
μια και ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ θα παίξει μόνο του κατευθείαν οποιοδήποτε ξεκλείδωτο router.

Μόνο αν το router της Nova είναι κλειδωμένο με κάποιον τρόπο να μην παίζει σε άλλη γραμμή ή πάροχο,
θα έχει πρόβλημα το router της Nova.

Η δική μου εμπειρία διαλειτουργικότητας είναι από την ανάποδη βέβαια,
αλλά επιβεβαιώνει κατά κάποιον τρόπο το παραπάνω:

Είχα 2 γραμμές ADSL 24άρες POTS, τη μία Nova και την άλλη Vodafone.
To ίδιο ADSL router (της Vodafone) λειτουργούσε κανονικά και στις δύο.
Ξεκούμπωμα από τη μια γραμμή και κατευθείαν στην άλλη.

Η Vodafone από τη μεριά της ούτε κλειδώνει τα router της, αλλά ούτε κλειδώνει και τις γραμμές της με τα router.
Και η Nova από τη μεριά της δεν κλείδωνε την POTS ADSL γραμμή της. (Να πω εδώ όμως ότι έχω ακούσει πως η Nova κλειδώνει τις VDSL γραμμές της και τα VDSL router της.)

Αυτό όλο σημαίνει ότι
αν έχεις Vodafone ADSL γραμμή, βάζεις ελεύθερα ό,τι router θες (τεχνικά κατάλληλο για ADSL εννοείται)
και δε χρειάζεται καν να καλέσεις καμία εξυπηρέτηση Vodafone για να σου το σετάρει.

Η μόνη περίπτωση να υπήρχε θέμα
θα ήταν να είχε VoIP η Vodafone στις ADSL γραμμές της,
αλλά δεν έχω ακούσει ότι παίζει αυτό το σενάριο σε Vodafone ADSL.

Δημοσ.
4 hours ago, enteacher04 said:

Καλησπέρα,

αν δεν ειναι καποιος εκει να βοηθησει μην το κανεις.πολλα μπορει να χρειαστουν οποτε δεν θα το προτεινα.αλλο τοσο αν δεν ησουν σε voip και πας σε voip. εκτος αν εχεις καποιον που να ξερει και μπορει να παει εκει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...