fastnq2 Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου 7 λεπτά πριν, bill987 είπε Καλησπέρα, έχω το εξής θέμα με την φετινή δήλωση: Η μεγάλη μου κόρη σπουδάζει και βγάλαμε το ενοικιαστηριο στο όνομα της, προκειμένου να πάρει το φοιτητικό επίδομα ( έτσι μας είπε φίλος λόγω εισοδημάτων). Κοιτάω την προ συμπληρωμένη δήλωση και βλέπω το παιδί μου εκτός των προστατευόμενων μελών, μιλάω με τον λογιστή και μου λέει ότι πλέον έτσι γίνεται, έπρεπε λέει να βγει το συμβόλαιο στο όνομα μου και όχι στο παιδί... Για πείτε βρε παίδες, την πατήσαμε ??? ( Φέτος θα αλλάξουμε σπίτι και σκέφτομαι να γραφτεί σε εμένα ...) Δεν έχει σημασία το μισθωτήριο. Αν το παιδί έχει εισόδημα πάνω από 3000 παύει να είναι προστατευομενο ακόμα και στο πατρικό να μένει. Έχει κάποιες υποπεριπτωσεις αλλά αφορούν τέκνα κάτω των 18 άρα τα αφήνουμε. 1
bill987 Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου 1 λεπτό πριν, fastnq2 είπε Δεν έχει σημασία το μισθωτήριο. Αν το παιδί έχει εισόδημα πάνω από 3000 παύει να είναι προστατευομενο ακόμα και στο πατρικό να μένει. Έχει κάποιες υποπεριπτωσεις αλλά αφορούν τέκνα κάτω των 18 άρα τα αφήνουμε. Κατάλαβα, έχει σημασία το μισθωτή Ρίο γιατί λόγω αυτού της βγάζει εισόδημα 3000!!! Ευχαριστώ!
fastnq2 Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου 6 λεπτά πριν, bill987 είπε Κατάλαβα, έχει σημασία το μισθωτή Ρίο γιατί λόγω αυτού της βγάζει εισόδημα 3000!!! Ευχαριστώ! Ναι το δεν έχει σημασία το μισθωτήριο αναφερόμουν στ φοιτητικό επίδομα. Εκεί και σε σένα να ήταν μπορούσε να το πάρει το επίδομα. Τωρα για το εισόδημα οντως, λόγω της κατοικίας θα έχει τεκμαρτο εισόδημα. Δεν γνωρίζω αν μετράει στο να την βάλεις προστατευμένο μέλος. Αν δοκιμάσεις να καταχωρήσεις τα στοιχεία της στα προστάτευομενα τέκνα αυτόματα σε "κόβει" αν το εισόδημα ξεπερνά το όριο. Πρέπει να κάνει πρώτα αυτή φορολογική δήλωση όμως. 1
GREGORYMO Δημοσ. 7 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 54 λεπτά πριν, bill987 είπε Καλησπέρα, έχω το εξής θέμα με την φετινή δήλωση: Η μεγάλη μου κόρη σπουδάζει και βγάλαμε το ενοικιαστηριο στο όνομα της, προκειμένου να πάρει το φοιτητικό επίδομα ( έτσι μας είπε φίλος λόγω εισοδημάτων). Κοιτάω την προ συμπληρωμένη δήλωση και βλέπω το παιδί μου εκτός των προστατευόμενων μελών, μιλάω με τον λογιστή και μου λέει ότι πλέον έτσι γίνεται, έπρεπε λέει να βγει το συμβόλαιο στο όνομα μου και όχι στο παιδί... Για πείτε βρε παίδες, την πατήσαμε ??? ( Φέτος θα αλλάξουμε σπίτι και σκέφτομαι να γραφτεί σε εμένα ...) Ενοίκιο στο όνομα της χωρίς δικό της εισόδημα είναι λάθος!! Και πώς και καλά θα το πληρώνει? 2
bill987 Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Ενοίκιο στο όνομα της χωρίς δικό της εισόδημα είναι λάθος!! Και πώς και καλά θα το πληρώνει? Παπαριές φίλων για να μην χάσει το φοιτητικό επίδομα και τώρα θα τις πληρώσω όμορφα και ωραία ... Για τον φίλο πιο πάνω, 3013 το τεκμαρτό και βλέπω έχει ψωνίσει από την κάρτα της 4000... Βρε τι έχουμε φτιάξει πάλι !!! Επεξ/σία 7 Απριλίου από bill987
fastnq2 Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου 1 ώρα πριν, bill987 είπε Παπαριές φίλων για να μην χάσει το φοιτητικό επίδομα και τώρα θα τις πληρώσω όμορφα και ωραία ... Για τον φίλο πιο πάνω, 3013 το τεκμαρτό και βλέπω έχει ψωνίσει από την κάρτα της 4000... Βρε τι έχουμε φτιάξει πάλι !!! Περί τα 200 ευρω θα επιβαρυνθεις, που θα τα γλίτωνες μέσω της έκπτωσης για το προστατευμένο μελος. Και αυτά με διάφορες αλχημείες ίσως να μπορούν να διορθωθούν αλλά δεν αξίζει για αυτο το ποσό ούτε το μπλέξιμο ούτε η ταλαιπωρία. 1
GREGORYMO Δημοσ. 7 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 1 ώρα πριν, bill987 είπε Παπαριές φίλων για να μην χάσει το φοιτητικό επίδομα και τώρα θα τις πληρώσω όμορφα και ωραία ... Για τον φίλο πιο πάνω, 3013 το τεκμαρτό και βλέπω έχει ψωνίσει από την κάρτα της 4000... Βρε τι έχουμε φτιάξει πάλι !!! Βιάστηκες. Δεν ΕΧΩ κάνει μελέτη αλλά πιστεύω ότι το 98% των γονέων που έχουν παιδιά φοιτητές κάνουν το μισθωτηριο στο όνομα του γονέα. Εξάλλου αυτό επιθυμεί και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού 2 λεπτά πριν, fastnq2 είπε Περί τα 200 ευρω θα επιβαρυνθεις, που θα τα γλίτωνες μέσω της έκπτωσης για το προστατευμένο μελος. Και αυτά με διάφορες αλχημείες ίσως να μπορούν να διορθωθούν αλλά δεν αξίζει για αυτο το ποσό ούτε το μπλέξιμο ούτε η ταλαιπωρία. Θα πάρει το φοιτητικό επίδομα η θα το χάσει? 1
fastnq2 Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου 4 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Βιάστηκες. Δεν ΕΧΩ κάνει μελέτη αλλά πιστεύω ότι το 98% των γονέων που έχουν παιδιά φοιτητές κάνουν το μισθωτηριο στο όνομα του γονέα. Εξάλλου αυτό επιθυμεί και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού Θα πάρει το φοιτητικό επίδομα η θα το χάσει? Θα το πάρει. Όταν έχει πάνω από 3000> εισόδημα κάνει την αίτηση στο όνομα του ο φοιτητής (έχει δύο επιλογές, είτε ότι ειναι προστατευμένο άρα το κάνει ο γονέας, είτε ότι έχει εισόδημα και άρα το κάνει αυτός). Τώρα που θα εμφανίσει 3000+, θα κάνει την αίτηση μόνη της η φοιτήτρια, θα βάλει τον αριθμό του μισθωτηριου, θα υπάρξει επαλήθευση και θα το πάρει. 1
bill987 Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα το πάρει, αν είχα εγώ στο όνομα μου το μισθωτηριο δεν θα το έπαιρνε λόγω εισοδήματος.. Απλά δεν περίμενα να την χάσω από εξαρτώμενο μέλος... Σας ευχαριστώ και τους δύο σας!!!
GREGORYMO Δημοσ. 7 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 8 λεπτά πριν, fastnq2 είπε Θα το πάρει. Όταν έχει πάνω από 3000> εισόδημα κάνει την αίτηση στο όνομα του ο φοιτητής (έχει δύο επιλογές, είτε ότι ειναι προστατευμένο άρα το κάνει ο γονέας, είτε ότι έχει εισόδημα και άρα το κάνει αυτός). Τώρα που θα εμφανίσει 3000+, θα κάνει την αίτηση μόνη της η φοιτήτρια, θα βάλει τον αριθμό του μισθωτηριου, θα υπάρξει επαλήθευση και θα το πάρει. Λες δηλαδή ότι αν ο γονιός έχει μεγάλο εισόδημα, βολεύει να γίνει το μισθωτηριο στο παιδί ώστε να πάρει αυτό το φοιτητικό επίδομα?
bill987 Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου Μόλις τώρα, GREGORYMO είπε Λες δηλαδή ότι αν ο γονιός έχει μεγάλο εισόδημα, βολεύει να γίνει το μισθωτηριο στο παιδί ώστε να πάρει αυτό το φοιτητικό επίδομα? Αν οι γονείς έχουν πάνω από 40 χιλιάδες εισόδημα ή πάνω από 250 τμ ( δεν είμαι σίγουρος για τμ) δεν δικαιούται ο φοιτητής το επίδομα, αυτό που κάνουνε πολλοί ( ο φίλος που έλεγα πιο πάνω) είναι να γράφουνε το μισθωτηριο στο παιδί και επομένως να το πάρει! 1
adminaros Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου Υπάρχει καμια δωρεαν εφαρμογη για υπολογιστη, οπως παλια, που τις δινανε καποια περιοδικα π.χ., να κανουμε καμια δοκιμη με αλλαγες στα ποσα της φορολογικης δηλωσης ? 1
ceausescu247 Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου καλησπερα εχω μια πολυ απλη ερωτηση, Προεκκαθάριση της προσυμπληρωμένης δήλωσης 301 - Αθροισμα καθαρών ποσών από μισθούς, ημερομίσθια κλπ 301 ειναι αυτο που γραφει? δηλαδη καθαρα ποσα απο μισθους? επειδη εμενα μου εμφανιζει ενα ποσο, καθαρο + φοροσ (315) = 301 οποτε γιατι το αναφερει ως καθαρο ποσο?? αν παω πιο κατω (Εργοδότης,Είδος Αποδοχών,Ακαθάριστες Αποδοχές,Φορολογητέο Ποσό, Φόρος που Παρακρατήθηκε) το ποσο αναφερεται ωσ φορολογητεο... με φορολογουν για το φορο που πληρωσα?? 😛
GREGORYMO Δημοσ. 13 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 19 λεπτά πριν, ceausescu247 είπε καλησπερα εχω μια πολυ απλη ερωτηση, Προεκκαθάριση της προσυμπληρωμένης δήλωσης 301 - Αθροισμα καθαρών ποσών από μισθούς, ημερομίσθια κλπ 301 ειναι αυτο που γραφει? δηλαδη καθαρα ποσα απο μισθους? επειδη εμενα μου εμφανιζει ενα ποσο, καθαρο + φοροσ (315) = 301 οποτε γιατι το αναφερει ως καθαρο ποσο?? αν παω πιο κατω (Εργοδότης,Είδος Αποδοχών,Ακαθάριστες Αποδοχές,Φορολογητέο Ποσό, Φόρος που Παρακρατήθηκε) το ποσο αναφερεται ωσ φορολογητεο... με φορολογουν για το φορο που πληρωσα?? 😛 Σωστό είναι. Δεν θα φορολογηθείς δίπλα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα