techartware Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Η μόνωση στο ταβάνι θα στοιχήσει 10 cm σε ύψος και λίγα χρήματα. Ευκαιρία και για φωτισμούς και περάσματα καλωδίων. Μάλλον θα βοηθήσει αρκετά, έκανε ένας φίλος μου. Είχα κάνει και εγώ αλλά σε ένα τοίχο και πόρτες (και μπαλκονόπορτες). Βέβαια η ηχομόνωση είναι δυνητικά δύσκολη υπόθεση, πχ θα μπορούσες να βάλεις και στη κρεβατοκάμαρα περιμετρικά στους τοίχους για να μην πω και στο δάπεδο, προφανώς μικραίνει ο χώρος και αυξάνεται το κόστος. Φυσικά, αν βρεις τελευταίο όροφο θα ανησυχείς μόνο για τους από κάτω, αλλά η μόνωση στο δάπεδο δεν είναι εύκολη. Παλιότερα είχα μικρά παιδιά από κάτω, παίζανε μόνο στο σαλόνι τους και ακούγονταν μόνο χαρούμενες φωνές και ποτέ κλάματα. Δεν με ενόχλησε ποτέ το παιχνίδι των παιδιών αυτών, αντίθετα ήταν ευχάριστο. Επεξ/σία 25 Μαρτίου από techartware 3 1
Broli007 Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου Παιδιά δεν μπορώ να καταλάβω σε τι σπίτια μεγαλώσατε και δεν αντέχετε ούτε τον ήχο από τα χνώτα του διπλανού σας από τα σχόλια. Εγω σε μονοκατοικία σε χωριό μεγάλωσα και από φοιτητής και έπειτα σε πολυκατοικίες, κυρίως οικογενειακές. Ναι, υπήρχαν θόρυβοι σε άκυρες στιγμές που δεν σε βόλευαν, ναι υπήρχε περίοδο που δούλευα από το σπίτι, καλοκαίρι σε δωμάτιο χωρίς aircondition ενώ το διπλανό σπίτι είχε κομπρεσέρ πρωί-βράδυ για 2 εβδομάδες και αναγκαζόμουν να έχω κλειστά παράθυρα σε περίοδο καύσωνα, γιατί υπήρχαν και κλήσεις στη δουλειά που ήμουν τότε, αλλά όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι και δεν ήταν κάτι που γινόταν κάθε μέρα και όλες τις ώρες. Αν κάποιος είναι όντως τόσο μονοχνωτος και ενοχλείται από όλους και τα παντα, ε ας βρει μια μονοκατοικία σε κανένα κατσικοχώρι, ή ας φτιάξει ένα σπίτι off the grid, με ηλιακά πάνελ και γεώτρηση και να μην ακούει ψυχή. 6 1
StamTheMan Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου 3 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε κάθε κοντινός ή μακρινός γείτονας είχε κι από ένα $#$$%σκυλο Θα σου προτεινα να μη χρησιμοποιεις τετοιες εκφράσεις.
tollisth Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου Απόλυτη ησυχία δεν θε βρεις πουθενά,ούτε αυτος είναι λογος να μην παρεις το διαμέρισμα αν είναι όλα καλα Μπορεί οι από πάνω να κάνουν ησυχία και να εχει φασαρία από αριστερά και δεξιά η και από κάτω αυτό δεν το ξέρεις μέχρι να μπεις μέσα Από εκεί και περα είναι λογικο και ανθρώπινο να υπάρχει φασαρία για διαφορους λογους,χαρα,λυπη,διασκεδαση εκει πρεπει να υπάρχει κατανόηση όταν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά Το πρόβλημα υπάρχει όταν είναι συνεχόμενο και καθημερινό και προπαντών δεν σε αφήνει να κοιμηθείς το βραδύ εκεί υπάρχει θέμα και σίγουρα γίνεται αυτό από προβληματικά άτομα Τα παιδιά κατα τις 10 κοιμούνται 3
ritualistic Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου 1 ώρα πριν, archer100 είπε Έχω πρόβλημα με την από πάνω, που έβαλε πρόσφατα αντλία θερμότητας ακριβώς επάνω από την κρεβατοκάμαρα μου και όλον τον χειμώνα τον βάζει μπρος από τις 04:00 - 05:00 το πρωί και ακούγεται ένα υπόκωφος θόρυβος, σα να δουλεύει η μηχανή ενός αυτοκινήτου ακριβώς έξω από το μπαλκόνι σου. Σκέφτηκα για ηχομόνωση, πιστεύεις ότι σε ταβάνι, στην κρεβατοκάμαρα μόνο είναι αρκετή; Για τα άλλα δωμάτια δε με ενδιαφέρει Ζητησε της να βελτιωσει την εγκατασταση της μοναδας στο πατωμα αν γινεται. Ακομα και στα μεγαλα κρυα η αντλια πρεπει να ακουγεται λιγο 1
Georgebek2 Δημοσ. 25 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 1 hour ago, techartware said: Η μόνωση στο ταβάνι θα στοιχήσει 10 cm σε ύψος και λίγα χρήματα. Ευκαιρία και για φωτισμούς και περάσματα καλωδίων. Μάλλον θα βοηθήσει αρκετά, έκανε ένας φίλος μου. Είχα κάνει και εγώ αλλά σε ένα τοίχο και πόρτες (και μπαλκονόπορτες). Σκεφτομουν ετσι κιαλλιως γυψοσανιδα στο ταβανι για κρυφους φωτισμους και κανα σποτακι αλλα φοβαμαι μηπως τα σποτακια χαλασουν την πιθανη επιπλεον ηχομονωση... μαλλον θα συμβουλευτω γυψοσανιδά... 28 minutes ago, tollisth said: Απόλυτη ησυχία δεν θε βρεις πουθενά,ούτε αυτος είναι λογος να μην παρεις το διαμέρισμα αν είναι όλα καλα Μπορεί οι από πάνω να κάνουν ησυχία και να εχει φασαρία από αριστερά και δεξιά η και από κάτω αυτό δεν το ξέρεις μέχρι να μπεις μέσα Από εκεί και περα είναι λογικο και ανθρώπινο να υπάρχει φασαρία για διαφορους λογους,χαρα,λυπη,διασκεδαση εκει πρεπει να υπάρχει κατανόηση όταν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά Το πρόβλημα υπάρχει όταν είναι συνεχόμενο και καθημερινό και προπαντών δεν σε αφήνει να κοιμηθείς το βραδύ εκεί υπάρχει θέμα και σίγουρα γίνεται αυτό από προβληματικά άτομα Τα παιδιά κατα τις 10 κοιμούνται +1 Οπως αναφερθηκε μαλλον θα προτιμησω τα παιδια απο το να πετυχω κανα φοιτητη και να μενω αυπνος τα βραδια...
enrique19 Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου Με τιποτα μακρυα...η ψυχικη σου υγεια πανω απο ολα..ηρεμια δεν προκεται να βρεις τα επομενα 20 χρονια.
GamingMaster424 Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου 4 hours ago, MikhailBakurin said: Mένω 6ο + τελευταίο όροφο σε φασαριόζικη πολυκατοικία, με κάκιστες/ανύπαρκτες μονώσεις, πάνω ακριβώς από τη Λ. Κηφισίας (1 τετράγωνο παράλληλα). Λοιπόν, αυτή την ησυχία του 6ου ορόφου, σε αυτό το σάπιο σπίτι, ΔΕΝ την είχα στο ευκατάστατο προάστιο της Αθήνας που μεγάλωσα. Κάθε νεοπλουτάρας βλαχόμαγκας ήθελε να παίζει το παιδί του όποια ώρα του κατέβαινε στα γρασίδια, να τσιρίζει όσο θέλει, αντί να μιλάει, με τους φίλους του, ενώ κάθε κοντινός ή μακρινός γείτονας είχε κι από ένα $#$$%σκυλο να γαβγίζει όλη μέρα κι όλη νύχτα. Καπάκι σε όλα αυτά, κάθε ένας από αυτούς τους αγενέστατους εγωισταράδες νεοέλληνες, έφερνε διαφορετική μέρα κηπουρό να κάνει ΓΚΡΑΚΑ ΓΚΡΟΥΚΑ πριόνια και μηχανές γκαζόν. Τη 1-2 φορές που η μητέρα μου επιχείρησε να τους κάνει κάποια παρατήρηση, σε ήρεμο τόνο, εισέπραξε από την ''ελίτ'' της χώρας, αυτούς τους άντρακλες που έχουν τα γκαζόν και τα plug-in hybrid BMW SUV βρισιές που δεν λέγονται ούτε στον τελευταίο καταυλισμό ρομά. Λοιπόν, όσοι προτείνετε ''μεζονετούλες'' και ''μονοκατοικίες'', να ξέρετε ότι τα γουρούνια είναι ιδιαίτερα ζώα: Θα κάνουν μέσα στις λάσπες και τα σκ@τ@ ΟΠΟΙΟΝ χώρο και να τους δώσεις, μικρό ή μεγάλο, καθαρό ή βρώμικο, πράσινο ή τσιμεντένιο. Η συμβουλή που θα έπρεπε να δίνετε, είναι να αποφύγει ο TS τα γουρούνια, κι όχι ένα συγκεκριμένο εν δυνάμει χοιροστάσιο. Ακριβώς έτσι είναι. Πολλοί έχουν ωραιοποιήσει στο μυαλό τους τις μεζονέτες και τις μονοκατοικίες, απλώς επειδή δεν έχουν βιώσει την πραγματικότητα του να ζει κανείς εκεί. +1 και για την αναφορά σου στους κατοίκους τέτοιων περιοχών. Στις εύπορες περιοχές θα συναντήσει κανείς τους πιο περίεργους και απροσάρμοστους ανθρώπους που υπάρχουν. Σκηνικά που τα περιγράφεις σε άλλους και αδυνατούν να σε πιστέψουν, επειδή στο μυαλό τους έχουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα. 1
Georgebek2 Δημοσ. 25 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 1 hour ago, enrique19 said: Με τιποτα μακρυα...η ψυχικη σου υγεια πανω απο ολα..ηρεμια δεν προκεται να βρεις τα επομενα 20 χρονια. Εχεις προσωπικη εμπειρια ή απλα λες την γνωμη σου; Αν εχεις προσωπικη εμπειρια μοιρασου την μαζι μας pls... 1
kalmik Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου Στις 24/3/2025 στις 5:28 ΜΜ, Georgebek2 είπε Εχει νοημα αραγε να βαλω κατι στο ταβανι για εξτρα μονωση; Πχ γυψοσανιδα με κανα υλικο μεσα για ηχομονωση; Εχει βαλει κανεις; Το λεω γιατι δε με βλεπω να σταματαω την αγορα για αυτο το λογο... Eίχα παρόμοιο πρόβλημα σε πολυκατοικία με κακή μόνωση από κατασκευής. Κάλεσα μηχανικό αξιόπιστο και μου είπε ότι οι πρόσθετες ηχομονώσεις από κάτω δεν κάνουν τίποτε. Μόνο οι μονώσεις στο στάδιο της κατασκευής έχουν αποτέλεσμα στη μετάδοση ήχου από ένα όροφο στον από κάτω. 2
cinemusic Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου Το δεν κανουν τιποτα ειναι υπερβολη. Εχω υπάρξει μάρτυρας στην διαφορά ηχου μετα την τοποθετηση ηχομόνωσης με μείωση του θορύβου τουλαχιστον 50%. 100% προφανως ειναι αδυνατον αλλα ο ηχος ( στην προκειμενη περιπτωση ηταν μουσική) μειώθηκε σε μεγάλο βαθμο. 2
kokoviosR Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου 3 hours ago, Broli007 said: Παιδιά δεν μπορώ να καταλάβω σε τι σπίτια μεγαλώσατε και δεν αντέχετε ούτε τον ήχο από τα χνώτα του διπλανού σας από τα σχόλια. Εγω σε μονοκατοικία σε χωριό μεγάλωσα και από φοιτητής και έπειτα σε πολυκατοικίες, κυρίως οικογενειακές. Ναι, υπήρχαν θόρυβοι σε άκυρες στιγμές που δεν σε βόλευαν, ναι υπήρχε περίοδο που δούλευα από το σπίτι, καλοκαίρι σε δωμάτιο χωρίς aircondition ενώ το διπλανό σπίτι είχε κομπρεσέρ πρωί-βράδυ για 2 εβδομάδες και αναγκαζόμουν να έχω κλειστά παράθυρα σε περίοδο καύσωνα, γιατί υπήρχαν και κλήσεις στη δουλειά που ήμουν τότε, αλλά όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι και δεν ήταν κάτι που γινόταν κάθε μέρα και όλες τις ώρες. Αν κάποιος είναι όντως τόσο μονοχνωτος και ενοχλείται από όλους και τα παντα, ε ας βρει μια μονοκατοικία σε κανένα κατσικοχώρι, ή ας φτιάξει ένα σπίτι off the grid, με ηλιακά πάνελ και γεώτρηση και να μην ακούει ψυχή. Το σχόλιό σου είναι αχαρακτήριστο και άχρηστο και ταιριαζει σε πιτσιρικα παρα σε ενηλικο. Δε σε ρωτήσαμε την προσωπική σου εμπειρία την οποια θεωρεις και κατι σπουδαιο. Ησουν τυχερος να εχεις μονο αυτά που γραφεις και μάλιστα αφου ειχες τελειωσει το λύκειο και ησουν ηδη φοιτητης.Ρωτα και άλλους τι τραβηξαν. Πολλαπλασια και χειροτερα απο αυτα που γραφεις και μαλιστα σε περιοδο που κρινεται η ζωη τους. Ξερεις τι ειναι να μη μπορεις να διαβασεις απο το θορυβο μια ολοκληρη χρονια; Και να ειναι χρονια πανελληνιων; Κολαση ειναι.Δυστυχως το εζησα. Μιλας για υποφερτη κατασταση με χαμηλο εως μετριο επιπεδο ενοχλησης περιορισμενης διαρκειας. Οταν η κατασταση ξεφευγει απο αυτο το επιπεδο η κατασταση γινεται απιστευτα ενοχλητικη. Αν δεν εχεις να προτεινεις κατι σοβαρο, μην κανεις σχολια που δεν ωφελουν κανεναν. 5 1
dsi44 Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου σε μονοκατοικια παντως μετα απο καιρο αρχιζεις και ακους τα παντα(λογω υπερβολικης ησυχιας) και σε ενοχλουν και πραγματα που δε θα σε ενοχλουσαν στο διαμερισμα,εγω πχ ακουγα τους γειτονες να μιλανε ολη μερα στην αυλη τους,μα ολη μερα,μετα περναει ενα αμαξι και το ακους,μετα ενας αλλος θορυβος. Σε ρετιρε κι εγω κεντρο εχω βρει την απολυτη ησυχια.Δεν καταλαβαινω μια,λες και ζω σε αλλο πλανητη. 1
kostasbm Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου On 25/03/2025 at 01:32, Georgebek2 said: Γεια σας, σκεφτομαι να αγορασω καποιο διαμερισμα το οποιο τα περισσοτερα τα εχει θετικα αλλα ενα απο τα αρνητικα ειναι πως απο πανω υπαρχει οικογενεια με μωρα 1 και 2,5 ετων.. Για πειτε γνωμες οσοι ζειτε σε αντιστοιχα διαμερισματα, παλευεται λετε ή να ριξω ακυρο; Το συγκεκριμενο διαμεριασμα αξιζει πολυ κατα τα αλλα, και ουτε ειμαι προφανως υπερβολικο με την εννοια φασαρια. Καινουρια πολυκατοικια, υπο φυσιολογικες συνθηκες θα ηθελα αποψεις, να το τολμησω; εμένα σε ιδιοκτήτη 3οροφη ...δίπλα μου της κόρης του ιδιιοκτητη ήταν κενό.....μετά από 2 χρόνια επέστρεψε με ένα μικρό 2,5 ετών....έκτοτε κοιμόμουν στο καναπέ στο σαλόνι και το δωμάτιο μου το κλείδωσα....αυτά μέχρι που έφυγα λόγω μετάθεσης και ησυχασα 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις