Broli007 Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου 2 hours ago, kokoviosR said: Το σχόλιό σου είναι αχαρακτήριστο και άχρηστο και ταιριαζει σε πιτσιρικα παρα σε ενηλικο. Δε σε ρωτήσαμε την προσωπική σου εμπειρία την οποια θεωρεις και κατι σπουδαιο. Ησουν τυχερος να εχεις μονο αυτά που γραφεις και μάλιστα αφου ειχες τελειωσει το λύκειο και ησουν ηδη φοιτητης.Ρωτα και άλλους τι τραβηξαν. Πολλαπλασια και χειροτερα απο αυτα που γραφεις και μαλιστα σε περιοδο που κρινεται η ζωη τους. Ξερεις τι ειναι να μη μπορεις να διαβασεις απο το θορυβο μια ολοκληρη χρονια; Και να ειναι χρονια πανελληνιων; Κολαση ειναι.Δυστυχως το εζησα. Μιλας για υποφερτη κατασταση με χαμηλο εως μετριο επιπεδο ενοχλησης περιορισμενης διαρκειας. Οταν η κατασταση ξεφευγει απο αυτο το επιπεδο η κατασταση γινεται απιστευτα ενοχλητικη. Αν δεν εχεις να προτεινεις κατι σοβαρο, μην κανεις σχολια που δεν ωφελουν κανεναν. Με βάση το δικό σου σχόλιο, ούτε τη δική σου προσωπική εμπειρία ρωτηθηκες να μοιραστείς, παρολαυτά το έκανες, αν και σου φάνηκε αρνητικό όταν το έκανα εγώ. Όσο για το τι έχω ζήσει, προφανώς και δεν γνωρίζεις, όπως και εγώ δεν γνωρίζω τι έχεις ζήσει εσύ ή οι υπόλοιποι εδώ μέσα. Πέρα από αυτό όμως, δεν γίνεται να πω κάθε εμπειρία που έχω σε όλη μου τη ζωη, ένα παράδειγμα έδωσα, καθώς και ότι έχω ζήσει και στο ένα και στο άλλο περιβάλλον. Να προτείνω, κάτι παραπάνω, όχι δεν έχω, δεν υπάρχουν και πολλά που μπορούν να προταθούν για το θέμα, που δεν έχουν ειπωθεί ήδη πολλάκις, τα ίδια και τα ίδια, και ο άνθρωπος αν δεν κάνω λάθος διαβασα έχει ήδη επιλέξει ότι θα προχωρήσει, γιατι το θελει το σπίτι, προφανώς πιο πολύ για ηθική υποστήριξη και ίσως και κάποιο tip έγραψε εδω. Στην τελική όλα έρχονται στο ότι το παν είναι η αλλαγή νοοτροπίας, ότι αν είσαι σε πολυκατοικία, δεν είσαι μόνος σου, είσαι σχεδόν στον ίδιο χώρο με άλλα 20-30 νοματεους, είτε σ'αρεσει, είτε όχι. Ότι δεν πειράζει αν ακούσεις τον σκύλο του από πάνω αν τρέξει λίγο μέσα στο σπίτι, δεν πειράζει αν ακούσεις τον γείτονα κάποια μέρα που θα εχει αγώνα να πανηγυρίσει ή κάποιο απόγευμα το παιδί του διπλανού μαζί με άλλα 2-3 αλλά πιτσιρίκια να τρέχουν σαν χαρούμενοι δεινόσαυροι γύρω γύρω. Πάντα σε λογικά πλαίσια και ώρες, ίσως και με κάποια ελαστικότητα αν χρειαστεί. Αν επιλέγεις να είσαι ο μονόχνωτος τύπος που ανέφερα στο προηγούμενο σχόλιό μου, δικαίωμα σου. Δεν έχει θέση ομως τέτοια νοοτροπία σε πολυκατοικία, καλύτερα διάλεξε κάτι άλλο. Αν δεν σου αρέσει η άποψη μου και οτι σου προσφέρει τίποτα, δεκτό, move on, αυτό θα κάνω και εγώ, και να ξέρεις ότι θα μπορέσω να φάω χωρίς τύψεις. 2 1
panagiotis1988 Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου Το ιδιο προβλημα αντιμετωπιζα και εγω στα πρωτα χρονια συμβιωσης με την συζυγο μου. Υοωπανω διαμερισμα ειχε ενα μικρο κοριτσακι που μας ειχε τρελα εοωατη φασαρια. Δεν το ξαναακουσαμε ποτε απο τη στιγμη που γεννηθηκε ο γιος μας!!! Οποτε η λυση ειναι να κανεις παιδί... 2 2
manolis-K Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου H μόνωση με γυψοσανίδα και αλλα ηχομονωτικα υλικα θα βοηθήσει αλλα δεν θα λυσει το προβλημα σε ακραιες καταστάσεις Δεν θα το λυσει ο γυψοσανιδάς που σπάνια εχει τεχνικες γνώσεις Πρεπει να βρεθει μια εταιρια που πουλαει ηχομονωτικα υλικα για να δωσει οδηγιες Ο υαλοβαμβακας δεν ειναι λυση Υπαρχουν πολλα αλλα υλικα που ειναι καταλληλα (αναλογα με τον θορυβο) 1
georgead Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου Εγω (50 ετών) σπιτι μου εχω πληρως εξοπλησμένο home studio με πολλά οργανα ΚΑΙ ντραμς... Και έχω κατι παιδιά απο πανω που όποτε δίνουν εξετάσεις και διαβαζουν ολο μου κανουν παρατηρηση... Ποτέ ξανά γείτονες παιδιά... 2 4
Ducatista Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου 20 λεπτά πριν, georgead είπε Εγω (50 ετών) σπιτι μου εχω πληρως εξοπλησμένο home studio με πολλά οργανα ΚΑΙ ντραμς... Και έχω κατι παιδιά απο πανω που όποτε δίνουν εξετάσεις και διαβαζουν ολο μου κανουν παρατηρηση... Ποτέ ξανά γείτονες παιδιά... Αδερφέ η αντεπίθεση άρχισε κράτα Θερμοπύλες 2
kostasbm Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου 1 hour ago, manolis-K said: H μόνωση με γυψοσανίδα και αλλα ηχομονωτικα υλικα θα βοηθήσει αλλα δεν θα λυσει το προβλημα σε ακραιες καταστάσεις Δεν θα το λυσει ο γυψοσανιδάς που σπάνια εχει τεχνικες γνώσεις Πρεπει να βρεθει μια εταιρια που πουλαει ηχομονωτικα υλικα για να δωσει οδηγιες Ο υαλοβαμβακας δεν ειναι λυση Υπαρχουν πολλα αλλα υλικα που ειναι καταλληλα (αναλογα με τον θορυβο) να προσθέσω ότι αν είχε γίνει κάτι από την αρχή θα μετρίαζε τοπροβλημα της ηχομονωσης αυτη τη στιγμή είμαι σε διαμέρισμα 15 ορόφων με 40 περίπου διαμερίσματα....από πάνω μου μένουν 2 οικογένειες με μικρά παιδιά......εγώ δεν έχω ακούσει τίποτα όσο είμαι εδώ (Μελβουρνη) ..θόρυβος από το δρόμο όταν ανοίξεις παραθύρι έρχεται από πάνω τίποτα άρα όταν φτιαχνόταν είχε γίνει η απαραίτητη ηχομόνωση .......να αναφερω επίσης ότι όλα έχουν laminate πατώματα και μάλλον πρέπει να έχουν και κάποιο άλλο στερεο υλικό ενδιάμεσα με το μπετό..........αυταααααα 2
pontez2 Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου Στις 24/3/2025 στις 4:32 ΜΜ, Georgebek2 είπε Γεια σας, σκεφτομαι να αγορασω καποιο διαμερισμα το οποιο τα περισσοτερα τα εχει θετικα αλλα ενα απο τα αρνητικα ειναι πως απο πανω υπαρχει οικογενεια με μωρα 1 και 2,5 ετων.. Για πειτε γνωμες οσοι ζειτε σε αντιστοιχα διαμερισματα, παλευεται λετε ή να ριξω ακυρο; Το συγκεκριμενο διαμεριασμα αξιζει πολυ κατα τα αλλα, και ουτε ειμαι προφανως υπερβολικο με την εννοια φασαρια. Καινουρια πολυκατοικια, υπο φυσιολογικες συνθηκες θα ηθελα αποψεις, να το τολμησω; Σε 2 διαμερισματα που έχω ζησει, οι απο πάνω ειχαν πιτσιρίκια, 4 και 5 ετών. Ουρλιαζαν και έκλαιγαν το πρωι για να πάνε σχολείο, το μεσημέρι για να φάνε, το βράδυ για να κοιμηθούν. Εδω βέβαια θέλω να τονισω το παρακάτω. Στο πρωτο διαμέρισμα, ο θόρυβος ηταν πολυ διαφορετικος απο το 2ο. Στο πρωτο άκουγα μέχρι και το καζανάκι και που περπατουσαν οι άνθρωποι. Εδω που μενω τωρα, οι απο πανω έχουν 4 παιδιά Πλην ελαχιστον περιπτωσεων που μπορει να έχουν κανα πάρτυ, δεν ενοχλούν και πίστεψέ με, γενικά ζουν φυσιολογικά, δηλαδη δε θα προσέχουν το παραμικρό. Το κτιριο βέβαια, έχει ηχομόνωση.Ούτε καζανάκια απ τους απο πάνω ακους, ουτε το οτι μιλάνε, ούτε τιποτε. Αρα στην ουσία πέρα απο τον θορυβο που κάνουν οι γείτονες αλλά με την ηχομόνωση που έχει γενικά το σπίτι. Γενικά, ελεγχετε την ηχομονωση της νέας σας κατοικίας. Έχουμε διαβάσει οτι τον έναν τον ενοχλει το καζανάκι, τον άλλο, οτι ο απο πάνω περπατάει με τις φτέρνες αλλά δε τους ενοχλει που μένουν διπλα σε εθνική οδό πχ κτλ κτλ. Αν σε ενοχλουν καζανάκια και φτέρνες, έχεις μπει σε κτιριο με μηδαμινη ηχομονωση και τραγικη κατασκευή που σημαίνει οτι απλά δε το αγοράζεις. 2
Georgebek2 Δημοσ. 26 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 1 minute ago, pontez2 said: Σε 2 διαμερισματα που έχω ζησει, οι απο πάνω ειχαν πιτσιρίκια, 4 και 5 ετών. Ουρλιαζαν και έκλαιγαν το πρωι για να πάνε σχολείο, το μεσημέρι για να φάνε, το βράδυ για να κοιμηθούν. Εδω βέβαια θέλω να τονισω το παρακάτω. Στο πρωτο διαμέρισμα, ο θόρυβος ηταν πολυ διαφορετικος απο το 2ο. Στο πρωτο άκουγα μέχρι και το καζανάκι και που περπατουσαν οι άνθρωποι. Εδω που μενω τωρα, οι απο πανω έχουν 4 παιδιά Πλην ελαχιστον περιπτωσεων που μπορει να έχουν κανα πάρτυ, δεν ενοχλούν και πίστεψέ με, γενικά ζουν φυσιολογικά, δηλαδη δε θα προσέχουν το παραμικρό. Το κτιριο βέβαια, έχει ηχομόνωση.Ούτε καζανάκια απ τους απο πάνω ακους, ουτε το οτι μιλάνε, ούτε τιποτε. Αρα στην ουσία πέρα απο τον θορυβο που κάνουν οι γείτονες αλλά με την ηχομόνωση που έχει γενικά το σπίτι. Γενικά, ελεγχετε την ηχομονωση της νέας σας κατοικίας. Έχουμε διαβάσει οτι τον έναν τον ενοχλει το καζανάκι, τον άλλο, οτι ο απο πάνω περπατάει με τις φτέρνες αλλά δε τους ενοχλει που μένουν διπλα σε εθνική οδό πχ κτλ κτλ. Αν σε ενοχλουν καζανάκια και φτέρνες, έχεις μπει σε κτιριο με μηδαμινη ηχομονωση και τραγικη κατασκευή που σημαίνει οτι απλά δε το αγοράζεις. Εσυ δε μενεις σε σπιτι αν δεν εχει απο πανω παιδια ε;; χαχα! 4 παιδια απο πανω και δεν ακουγονται; Τι ηλικιες; Περα απο την πλακα... Την ηχομονωση υπαρχει τροπος να την ελεγξω; Η πολυκατοικια ειναι καινουρια αλλα αυτο δε νομιζω να λεει και κατι...
UncleKim Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου 4 λεπτά πριν, Georgebek2 είπε Εσυ δε μενεις σε σπιτι αν δεν εχει απο πανω παιδια ε;; χαχα! 4 παιδια απο πανω και δεν ακουγονται; Τι ηλικιες; Περα απο την πλακα... Την ηχομονωση υπαρχει τροπος να την ελεγξω; Η πολυκατοικια ειναι καινουρια αλλα αυτο δε νομιζω να λεει και κατι... Οντως θα αγοράσεις σπίτι με αυτό ως κριτήριο? Αν οι από πάνω έχουν παιδιά? Και αν αγοράσεις ένα, που το αποπάνω είναι άδειο, και σε 1 χρόνο έρθουν καποιοι με παιδιά? Αν σου είναι τόσο πρόβλημα, δεν πρέπει να μείνεις σε πολυκατοικία. Σήμερα έχεις από πάνω ησυχία, και αύριο φασαρία και vice versa 1
pontez2 Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου 6 λεπτά πριν, Georgebek2 είπε Εσυ δε μενεις σε σπιτι αν δεν εχει απο πανω παιδια ε;; χαχα! 4 παιδια απο πανω και δεν ακουγονται; Τι ηλικιες; Περα απο την πλακα... Την ηχομονωση υπαρχει τροπος να την ελεγξω; Η πολυκατοικια ειναι καινουρια αλλα αυτο δε νομιζω να λεει και κατι... Ναι άστα Λοιπον, ελεγχεται αλλά θέλει συνεργασία γειτονα. 1.Λες στον απο πάνω να τραβηξει ένα καζανάκι το μεσημερι να δεις αν ακουγεται 2. Του λες να περπατήσει στο σπίτι με παππούτσια. 3. Να ανάψει δυνατά τη τηλεόραση Αν και τα 3 δεν ακουγεται, εισαι στο σωστό σπίτι. Σε εμένα στο πρωτο σπιτι ακουγοντουσαν ολα. Στο δευτερο δεν ακουγεται τιποτε (και ειναι 4 επάνω ετσι? )Kαι ειναι και κτιριο του 80, ενω το άλλο ηταν του 2006. 3
Georgebek2 Δημοσ. 26 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 42 minutes ago, UncleKim said: Οντως θα αγοράσεις σπίτι με αυτό ως κριτήριο? Αν οι από πάνω έχουν παιδιά? Και αν αγοράσεις ένα, που το αποπάνω είναι άδειο, και σε 1 χρόνο έρθουν καποιοι με παιδιά? Αν σου είναι τόσο πρόβλημα, δεν πρέπει να μείνεις σε πολυκατοικία. Σήμερα έχεις από πάνω ησυχία, και αύριο φασαρία και vice versa Προφανως και δεν ειναι μονο αυτο το κριτηριο, αν διαβασεις απο την αρχη θα καταλαβεις... 38 minutes ago, pontez2 said: Ναι άστα Λοιπον, ελεγχεται αλλά θέλει συνεργασία γειτονα. 1.Λες στον απο πάνω να τραβηξει ένα καζανάκι το μεσημερι να δεις αν ακουγεται 2. Του λες να περπατήσει στο σπίτι με παππούτσια. 3. Να ανάψει δυνατά τη τηλεόραση Αν και τα 3 δεν ακουγεται, εισαι στο σωστό σπίτι. Σε εμένα στο πρωτο σπιτι ακουγοντουσαν ολα. Στο δευτερο δεν ακουγεται τιποτε (και ειναι 4 επάνω ετσι? )Kαι ειναι και κτιριο του 80, ενω το άλλο ηταν του 2006. Αρα συμπερασμα: Δε τα φτιαχνουν τοσο καλο οσο παλια... 1
icyrabbit Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου Στις 24/3/2025 στις 11:05 ΜΜ, Georgebek2 είπε Ενταξει πληρης απογοητευση οι εμπειριες σας συμφορουμιτες, κατι αναμενομενο... κανεις ρε παιδια με οικογενεια απο πανω κ ευχαριστες εμπειριες ουτε ενας για δειγμα ε;; Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ περίεργο με τους θορύβους - γενικά αν υπάρχει ήχος δε μπορώ να κοιμηθώ. Για μένα το πιο σημαντικό είναι αν το διαμέρισμα έχει επαρκή ηχομόνωση ώστε να μην περνάνε οι ήχοι από τα διπλανά σπίτια. Τώρα αυτό που γράφεις για το από πάνω διαμέρισμα, θα σου πω: εμένα στο από κάτω μένει μια οικογένεια με δύο μικρά παιδιά, και ακριβώς κάτω από το υπνοδωμάτιό μου είναι το δικό τους. Υπάρχει φασαρία και συχνά ακούω να τρέχουν (ακούγονται τα βήματά τους ένα-ένα), οπότε ναι, ενοχλεί μεν, αλλά ξέρω ότι από τις 10 το βράδυ που κοιμούνται δεν ακούγεται άχνα και είμαι μια χαρά. Πιστεύω κάτι τέτοιο θα ισχύει και για σένα... 1
Georgebek2 Δημοσ. 26 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 15 minutes ago, icyrabbit said: Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ περίεργο με τους θορύβους - γενικά αν υπάρχει ήχος δε μπορώ να κοιμηθώ. Για μένα το πιο σημαντικό είναι αν το διαμέρισμα έχει επαρκή ηχομόνωση ώστε να μην περνάνε οι ήχοι από τα διπλανά σπίτια. Τώρα αυτό που γράφεις για το από πάνω διαμέρισμα, θα σου πω: εμένα στο από κάτω μένει μια οικογένεια με δύο μικρά παιδιά, και ακριβώς κάτω από το υπνοδωμάτιό μου είναι το δικό τους. Υπάρχει φασαρία και συχνά ακούω να τρέχουν (ακούγονται τα βήματά τους ένα-ένα), οπότε ναι, ενοχλεί μεν, αλλά ξέρω ότι από τις 10 το βράδυ που κοιμούνται δεν ακούγεται άχνα και είμαι μια χαρά. Πιστεύω κάτι τέτοιο θα ισχύει και για σένα... Το προβλημα βασικα ειναι οι αποπανω ηχοι. Αυτοι ειναι που ενοχλουν περισσοτερο. Τα βηματα πχ των αποκατω σου και πως ακουγονται στον παρααποκατω σου... Αυτο βεβαια πως το βραδυ θα εχει ησυχια ειναι ενθαρρυντικο. Ειπωθηκε αλλωστε και το παραδειγμα των φοιτητων... Επεξ/σία 26 Μαρτίου από Georgebek2 1
icyrabbit Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου 9 λεπτά πριν, Georgebek2 είπε Το προβλημα βασικα ειναι οι αποπανω ηχοι. Αυτοι ειναι που ενοχλουν περισσοτερο. Τα βηματα πχ τον αποκατω σου και πως ακουγονται στον παρααποκατω σου... Αυτο βεβαια πως το βραδυ θα εχει ησυχια ειναι ενθαρρυντικο. Ειπωθηκε αλλωστε και το παραδειγμα των φοιτητων... Παρα-αποκάτω δεν υπάρχει γιατί βγήκαμε στην πυλωτή μετά! Έχει νόημα πάντως να μάθεις αν τα παιδιά είναι ακριβώς πάνω απ το δωμάτιό σου, ή κάπου πχ αντιδιαμετρικά όπου δε θα ακούγονται σχεδόν καθόλου. Πχ αν πάνω από το υπνοδωμάτιό σου κοιμούνται οι γονείς τους, εγώ θα ήμουν πιο ήσυχος με αυτή τη γνώση!
Προτεινόμενες αναρτήσεις