Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα καταθέσω και εγώ την προσωπική μου εμπειρία. Μπαταρία Bosch (η κλασική γκρι/μπλε) σε δύο διαφορετικά αυτοκίνητα. Η μία πήγε 7 χρόνια και αλλάχτηκε προληπτικά και η δεύτερη είναι ήδη στα 6 χρόνια, η οποία και αυτή θα αλλαχτεί προληπτικά. Μηδέν προβλήματα και με τις δύο, χωρίς να τις έχω φορτίσει ποτέ μου ή να έχω καθαρίσει τους πόλους (πάντα πεντακάθαροι είναι).

Βέβαια η αγορά γίνεται πάντα απευθείας από επίσημο εισαγωγέα τους, οπότε ξέρω πως πρόκειται για γνήσιες. Ιστορίες για Bosch και VARTA που με το ζόρι βγάζουν 2 χρόνια, προσωπικά με βάζουν σε σκέψεις ως προς το αν όντως πρόκειται για γνήσιες μπαταρίες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους,,

Να προσθέσω μερικά σχόλια στην συζήτηση: επίσημος εισαγωγέας BOSCH μπαταρίας δεν ισχύει μιας και όλες οι εταιρείες που εμπορεύονται ανταλλακτικά αυτοκινητών αγόραζουν επίσημα μόνο μέσω BOSCH Hellas, οι παραεισαγωγές σε μπαταρίες δύσκολα γίνονται (δεν είναι το ίδιο με τα υπόλοιπα ανταλλακτικά των οχήμάτων).

Κάθε γνήσια μπαταρία έχει την ημερομηνία παραγωγής και την χώρα προέλευσης κτλ. μπορείτε αναλόγως την μάρκα στο net να βρείτε τι αντιπροσωπεύει κάθε σύμβολο.

Η BOSCH δεν κατασκευάζει μπαταρίες, αλλά αγοράζει από Ευρώπη και Τουρκία, μέχρι πριν από λίγα χρόνια αγόραζε αποκλειστικά από Johnson controls τώρα όχι, κάνει "cherry picking" , όπως και η VARTA ,η Banner κατασκευάζεται από Ευρωπαική εταιρεία.

Σημασία, όπως αναφέρθηκε, έχει πόσο "φρέσκια"¨είναι η μπαταρία, εάν έχει μείνει στο ράφι 2 χρόνια τότε δεν έχει την ίδια απόδοση--διάρκεια, όπως και η χρήση που της κάνουμε στο αυτοκίνητο, εάν την "ξελιγώνουμε" και την πιο ακριβή να βάλεις πάλι δεν θα κρατήσει πολύ, επίσης μεγάλο ρόλο παίζει εάν φορτίζεται σωστά από το δυναμό.

BOSCH,VARTA,Banner,EXIDE θεωρούνται  premium brand στην αγορά.

Ένα τελευταίο tip , το βάρος της μπαταρίας παίζει ρόλο στην ποιότητα κατά κανόνα, φθηνή και καλή δεν υπάρχει...

Επεξ/σία από anonymus73
  • Like 1
Δημοσ.
30 minutes ago, anonymus73 said:

Να προσθέσω μερικά σχόλια στην συζήτηση: επίσημος εισαγωγέας BOSCH μπαταρίας δεν ισχύει μιας και όλες οι εταιρείες που εμπορεύονται ανταλλακτικά αυτοκινητών αγόραζουν επίσημα μόνο μέσω BOSCH Hellas, οι παραεισαγωγές σε μπαταρίες δύσκολα γίνονται (δεν είναι το ίδιο με τα υπόλοιπα ανταλλακτικά των οχήμάτων).

Υπάρχουν τουλάχιστον 2 εταιρείες που γνωρίζω προσωπικά που εισάγουν Bosch μπαταρίες απευθείας από το εξωτερικό. Πρόκειται βέβαια για εταιρείες που εμπορεύονται και χονδρική και λιανική, όχι μαγαζιά της γειτονιάς.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, GamingMaster424 είπε

Υπάρχουν τουλάχιστον 2 εταιρείες που γνωρίζω προσωπικά που εισάγουν Bosch μπαταρίες απευθείας από το εξωτερικό. Πρόκειται βέβαια για εταιρείες που εμπορεύονται και χονδρική και λιανική, όχι μαγαζιά της γειτονιάς.

Αγοράζουν μέσω BOSCH Hellas, οι φορτώσεις γίνονται από Γερμανία μιας και η BOSCH Hellas δεν έχει αποθήκες στην Ελλάδα,, όπως γίνεται και με όλα τα υπόλοιπα ανταλλακτικά αυτοκινήτων BOSCH.Η σωστή έκφραση είναι "επίσημος έμπορος Bosch" μιας και το τοπικό γραφείο ελέγχει την διανομή και το πελατολόγιο της.

Αναφέρομαι πάντα για τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Δημοσ.
2 minutes ago, anonymus73 said:

Αγοράζουν μέσω BOSCH Hellas, οι φορτώσεις γίνονται από Γερμανία μιας και η BOSCH Hellas δεν έχει αποθήκες στην Ελλάδα,, όπως γίνεται και με όλα τα υπόλοιπα ανταλλακτικά αυτοκινήτων BOSCH.Η σωστή έκφραση είναι "επίσημος έμπορος Bosch" μιας και το τοπικό γραφείο ελέγχει την διανομή και το πελατολόγιο της.

Αναφέρομαι πάντα για τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Επειδή όπως περιέγραψα γνωρίζω τις συγκεκριμένες εταιρείες προσωπικά, επιμένω σε αυτό που έγραψα. Δεν θα πω περισσότερα επειδή δεν γνωρίζω αν αυτό που κάνουν δεν προβλέπεται επισήμως, αν και αμφιβάλλω.

Δημοσ.

βαλε μια,για να το λεμε τοσοι καλες ειναι.αυστριακη ειναι η εταιρεια,δεν ξερω που φτιαχνονται.τις βαζουν ΟΕΜ καποιοι γερμανοι κατασκευαστες.

Δημοσ.

Παιδια ευχαριστω ολους για τις απαντησεις αλλα νομιζω χασαμε λιγο το θεμα. Καποιος αναφερει οτι γινεται ελεγχος της διανομης απο την Bosch hellas και υπαρχουν επισημοι εμποροι. Υπαρχει τροπος να μαθουμε ποιοι ειναι αυτοι; Υπαρχει καποια λιστα πχ; Επισης τι γινεται με τις εγγυησεις πως γινεται το ιδιο προιον σε 2 διαφορετικα μαγαζια να εχει αλλου 1 και αλλου 2 χρονια ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Bosch από 10/2017.

Και 'μένα μου κάνει εντύπωση. Από το ίδιο μαγαζί (Θεσσαλονίκης) θα είναι κ η επόμενη. 

Επεξ/σία από iml
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Mitsuba,κιτρινη με καπάκια να βάζεις flash.Θα πετάξεις το αμάξι αλλά θα σου μείνει η μπαταρία.

Οι περισσότερες αν βγάλεις τα αυτοκόλλητα έχουν καπάκια πχ banner! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...