206 Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου Γεια σας, θέλω να μοιραστώ την εμπειρία μου με τον εκτυπωτή Epson L355, ο οποίος μπλόκαρε πλήρως μετά από μια δοκιμή που έκανα. Το πείραμα που προκάλεσε το μπλοκάρισμα Είχα μια συζήτηση σχετικά με το αν οι εκτυπωτές αναγνωρίζουν και μπλοκάρουν την εκτύπωση χαρτονομισμάτων. Από περιέργεια, δοκίμασα να βγάλω φωτοτυπία ενός χαρτονομίσματος των 20€. Ο εκτυπωτής δεν εκτύπωσε τίποτα, αλλά από εκείνη τη στιγμή σταμάτησε να λειτουργεί τελείως. Συμπτώματα του προβλήματος Μετά την προσπάθεια φωτοτυπίας, ο εκτυπωτής: Δεν ανταποκρίνεται καθόλου στις εντολές εκτύπωσης. Αναβοσβήνουν τα λαμπάκια WiFi, Power και Page. Δεν εμφανίζεται κάποιο σαφές μήνυμα σφάλματος στην οθόνη του υπολογιστή. Τρόποι που προσπάθησα να τον επαναφέρω Αποσύνδεση από το ρεύμα για 15 λεπτά – ΔΕΝ έλυσε το πρόβλημα. Restart κρατώντας πατημένο το κουμπί Power για 10 δευτερόλεπτα – ΔΕΝ έλυσε το πρόβλημα. Χρήση του WIC Reset Utility Αναγνώρισε τον εκτυπωτή αλλά εμφάνισε Paper Jam Error, παρόλο που δεν υπήρχε μπλοκαρισμένο χαρτί. Έκανα reset στον waste ink counter (πήγε στο 0%), αλλά ο εκτυπωτής εξακολουθεί να μην λειτουργεί. Έλεγχος για ενημερώσεις firmware – Το σύστημα αναφέρει ότι ο εκτυπωτής είναι ήδη ενημερωμένος. Άνοιγμα του εκτυπωτή για έλεγχο μηχανικών μπλοκαρισμάτων – Δεν υπήρχε κάποιο εμφανές πρόβλημα. Επικοινωνία με την υποστήριξη της Epson Απέστειλα email στην Epson, περιγράφοντας το πρόβλημα. Η απάντηση που έλαβα πρότεινε αποσύνδεση από το ρεύμα για 15 λεπτά και restart κρατώντας πατημένο το Power για 10 δευτερόλεπτα – διαδικασία που ήδη είχα δοκιμάσει χωρίς επιτυχία. Τηλεφώνησα στο εξουσιοδοτημένο service που μου πρότειναν, και ο τεχνικός με παρέπεμψε ξανά στην Epson. Κάλεσα στην τηλεφωνική υποστήριξη της Epson, όπου μίλησα με την ίδια υπάλληλο που είχε απαντήσει στο email. Δεν μου έδωσε κάποια νέα λύση πέρα από το να απευθυνθώ σε εξουσιοδοτημένο service. Συμπέρασμα Φαίνεται πως ο εκτυπωτής μπλόκαρε μόνιμα λόγω του Counterfeit Deterrence System (CDS), ενός μηχανισμού που ανιχνεύει προσπάθειες εκτύπωσης χαρτονομισμάτων. Αυτός ο μηχανισμός δεν επιτρέπει καν την πρόσβαση στο service menu για επαναφορά. Δεν υπάρχει επίσημη οδηγία ή εργαλείο ξεκλειδώματος από την Epson, πέρα από την αποστολή του εκτυπωτή σε τεχνικό κέντρο. Αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα και έχει βρει λύση, θα ήθελα να ακούσω προτάσεις!
Neptu Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια, ίσως και 10++ είχα δοκιμάσει να σαρώσω ένα χαρτονόμισμα. Αυτό το είχα κάνει σε πολυμηχάνημα canon ή σε σκανερ που δε θυμάμαι καν τι μάρκα ήταν. το software είχε πετάξει error αλλά μέχρι εκεί. Αυτό το σύστημα φαίνεται υπάρχει χρόνια. Κι απ ότι βλέπω με μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα τώρα, αυτή η προστασία υπάρχει και σε λογισμικά επεξεργασίας (Photoshop). Αναρωτιέμαι αν φωτογραφίσω ένα χαρτονόμισμα και το ανοίξω με το photoshop, θα ανοίξει;
pp6210 Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου 15 ώρες πριν, 206 είπε Συμπέρασμα Φαίνεται πως ο εκτυπωτής μπλόκαρε μόνιμα λόγω του Counterfeit Deterrence System (CDS), ενός μηχανισμού που ανιχνεύει προσπάθειες εκτύπωσης χαρτονομισμάτων. Αυτός ο μηχανισμός δεν επιτρέπει καν την πρόσβαση στο service menu για επαναφορά. Δεν υπάρχει επίσημη οδηγία ή εργαλείο ξεκλειδώματος από την Epson, πέρα από την αποστολή του εκτυπωτή σε τεχνικό κέντρο. Αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα και έχει βρει λύση, θα ήθελα να ακούσω προτάσεις! απο google βρήκες τίποτα; μιλάμε παραλίγο να με αφορά και εμένα άμεσα το θέμα, τυπώσαμε κατι φωτογραφίες με το έφηβο γιο μου πριν κανενα μήνα σε επσον και μου λέει για πλάκα φαντάσουν πόσο καλά θα βγαίνανε και τα ευρώ, εγώ ανύποπτος παντελώς για CDS και τέτοια, ήμουν έτοιμος να δοκιμάσουμε.... από τύχη τη γλύτωσα.... πολύ ενδιαφέρον το θέμα σου, δώσε μας οτι νεότερο βρεις
206 Δημοσ. 25 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2 ώρες πριν, pp6210 είπε απο google βρήκες τίποτα; μιλάμε παραλίγο να με αφορά και εμένα άμεσα το θέμα, τυπώσαμε κατι φωτογραφίες με το έφηβο γιο μου πριν κανενα μήνα σε επσον και μου λέει για πλάκα φαντάσουν πόσο καλά θα βγαίνανε και τα ευρώ, εγώ ανύποπτος παντελώς για CDS και τέτοια, ήμουν έτοιμος να δοκιμάσουμε.... από τύχη τη γλύτωσα.... πολύ ενδιαφέρον το θέμα σου, δώσε μας οτι νεότερο βρεις Το νεότερο είναι ότι ψάχνω για καινούριο εκτυπωτή… χωρίς λειτουργία 'αστυνόμου
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου 18 ώρες πριν, 206 είπε Γεια σας, θέλω να μοιραστώ την εμπειρία μου με τον εκτυπωτή Epson L355, ο οποίος μπλόκαρε πλήρως μετά από μια δοκιμή που έκανα. Το πείραμα που προκάλεσε το μπλοκάρισμα Είχα μια συζήτηση σχετικά με το αν οι εκτυπωτές αναγνωρίζουν και μπλοκάρουν την εκτύπωση χαρτονομισμάτων. Από περιέργεια, δοκίμασα να βγάλω φωτοτυπία ενός χαρτονομίσματος των 20€. Ο εκτυπωτής δεν εκτύπωσε τίποτα, αλλά από εκείνη τη στιγμή σταμάτησε να λειτουργεί τελείως. Συμπτώματα του προβλήματος Μετά την προσπάθεια φωτοτυπίας, ο εκτυπωτής: Δεν ανταποκρίνεται καθόλου στις εντολές εκτύπωσης. Αναβοσβήνουν τα λαμπάκια WiFi, Power και Page. Δεν εμφανίζεται κάποιο σαφές μήνυμα σφάλματος στην οθόνη του υπολογιστή. Τρόποι που προσπάθησα να τον επαναφέρω Αποσύνδεση από το ρεύμα για 15 λεπτά – ΔΕΝ έλυσε το πρόβλημα. Restart κρατώντας πατημένο το κουμπί Power για 10 δευτερόλεπτα – ΔΕΝ έλυσε το πρόβλημα. Χρήση του WIC Reset Utility Αναγνώρισε τον εκτυπωτή αλλά εμφάνισε Paper Jam Error, παρόλο που δεν υπήρχε μπλοκαρισμένο χαρτί. Έκανα reset στον waste ink counter (πήγε στο 0%), αλλά ο εκτυπωτής εξακολουθεί να μην λειτουργεί. Έλεγχος για ενημερώσεις firmware – Το σύστημα αναφέρει ότι ο εκτυπωτής είναι ήδη ενημερωμένος. Άνοιγμα του εκτυπωτή για έλεγχο μηχανικών μπλοκαρισμάτων – Δεν υπήρχε κάποιο εμφανές πρόβλημα. Επικοινωνία με την υποστήριξη της Epson Απέστειλα email στην Epson, περιγράφοντας το πρόβλημα. Η απάντηση που έλαβα πρότεινε αποσύνδεση από το ρεύμα για 15 λεπτά και restart κρατώντας πατημένο το Power για 10 δευτερόλεπτα – διαδικασία που ήδη είχα δοκιμάσει χωρίς επιτυχία. Τηλεφώνησα στο εξουσιοδοτημένο service που μου πρότειναν, και ο τεχνικός με παρέπεμψε ξανά στην Epson. Κάλεσα στην τηλεφωνική υποστήριξη της Epson, όπου μίλησα με την ίδια υπάλληλο που είχε απαντήσει στο email. Δεν μου έδωσε κάποια νέα λύση πέρα από το να απευθυνθώ σε εξουσιοδοτημένο service. Συμπέρασμα Φαίνεται πως ο εκτυπωτής μπλόκαρε μόνιμα λόγω του Counterfeit Deterrence System (CDS), ενός μηχανισμού που ανιχνεύει προσπάθειες εκτύπωσης χαρτονομισμάτων. Αυτός ο μηχανισμός δεν επιτρέπει καν την πρόσβαση στο service menu για επαναφορά. Δεν υπάρχει επίσημη οδηγία ή εργαλείο ξεκλειδώματος από την Epson, πέρα από την αποστολή του εκτυπωτή σε τεχνικό κέντρο. Αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα και έχει βρει λύση, θα ήθελα να ακούσω προτάσεις! Tα πειράματα έχουν και τις αποτυχίες.Αφού δεν μπούκαρε το FBI τυχερός είσαι.
iml Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου 5 ώρες πριν, 206 είπε Το νεότερο είναι ότι ψάχνω για καινούριο εκτυπωτή… χωρίς λειτουργία 'αστυνόμου Δεν νομίζω ότι θα βρεις. Είναι τόσο παλιό το σύστημα CDS που λογικά περιλαμβάνει όλους τους main κατασκευαστές. Απλά θα αλλάζει η υλοποίηση. Πάντως το βρίσκω τελείως κουλό να έχει κλειδώσει για κάτι τέτοιο. Ψάξε καλύτερα.
georgeole Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου 6 ώρες πριν, iml είπε Δεν νομίζω ότι θα βρεις. Είναι τόσο παλιό το σύστημα CDS που λογικά περιλαμβάνει όλους τους main κατασκευαστές. Απλά θα αλλάζει η υλοποίηση. Πάντως το βρίσκω τελείως κουλό να έχει κλειδώσει για κάτι τέτοιο. Ψάξε καλύτερα. Συμφωνώ να το ψάξει καλύτερα, απίθανο όμως ΔΕΝ είναι.
206 Δημοσ. 26 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 15 ώρες πριν, georgeole είπε Συμφωνώ να το ψάξει καλύτερα, απίθανο όμως ΔΕΝ είναι. Το έψαξα όσο καλύτερα μπορούσα, δοκίμασα ό,τι βρήκα, αλλά δεν ξεκλειδώνει. Αν έχεις κάποια ιδέα που δεν δοκίμασα, ευπρόσδεκτη!
lector Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου Πρωτη φορα ακουω οτι υπαρχει κατι τετοιο. Θα το δοκιμασω οταν πεσει στα χερια μου καποιος εκτυπωτης εντος εγγυησης 😬
Neptu Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου Στις 25/3/2025 στις 8:51 ΜΜ, 206 είπε Το νεότερο είναι ότι ψάχνω για καινούριο εκτυπωτή… χωρίς λειτουργία 'αστυνόμου Αμφιβάλλω ότι θα βρεις. Βλέπεις πως πηγαίνουν τα πράγματα. Πάντα θα έχουμε ένα μπάτσο πάνω από το κεφάλι μας να ελέγχει τα πάντα. Για το καλό μας. Στην επόμενη έκδοση συζητείται να ενημερώνεται κατευθείαν η αστυνομία ή να ανατινάζεται ο εκτυπωτής ώστε να σκοτώνει και τον επίδοξο πλαστογράφο Πάντως μου φαίνεται περίεργο το να νεκρώνει τελείως ο εκτυπωτής. Πολύ τραβηγμένο. Να σου πετάει error όπως είπε πετάξει κι εμένα οκ. Αλλά να σου αχρηστεύει τον εκτυπωτή; Μήπως το πρόβλημα έχει άλλη αιτία και απλά συνέπεσε με την φωτοτυπία;
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 10 ώρες πριν, lector είπε Πρωτη φορα ακουω οτι υπαρχει κατι τετοιο. Θα το δοκιμασω οταν πεσει στα χερια μου καποιος εκτυπωτης εντος εγγυησης 😬 Θα δουν τι προσπάθησες να κάνεις και σε πιάσει το FBI. 2 λεπτά πριν, Neptu είπε Αμφιβάλλω ότι θα βρεις. Βλέπεις πως πηγαίνουν τα πράγματα. Πάντα θα έχουμε ένα μπάτσο πάνω από το κεφάλι μας να ελέγχει τα πάντα. Για το καλό μας. Στην επόμενη έκδοση συζητείται να ενημερώνεται κατευθείαν η αστυνομία ή να ανατινάζεται ο εκτυπωτής ώστε να σκοτώνει και τον επίδοξο πλαστογράφο Να μένουν οι παραχαράκτες ελευθεροι να φωτοτυπούν χαρτονομίσματα;
Neptu Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Να μένουν οι παραχαράκτες ελευθεροι να φωτοτυπούν χαρτονομίσματα; Το ένα φέρνει το άλλο όμως και στο τέλος καταντάμε με ένα μπάτσο και μια κάμερα πάνω από το κεφάλι μας. Το σχόλιο μου είναι γενικό και όχι ειδικά για την περίπτωση. Ένα error και αδυναμία ολοκληρωσης της διαδικασίας αρκούσε. Όχι να του αχρηστεύσουν το μηχάνημα (αν όντως έγινε από αυτό). Μπορούσε να εμφανίζει ένα συγκεκριμένο μήνυμα, ώστε κάποιος να καταλάβει τι γίνεται και να μην ασχοληθεί. Περιμένω πάντως τη συνέχεια, αν βγάλει άκρη
nazarene Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Θα δουν τι προσπάθησες να κάνεις και σε πιάσει το FBI. Να μένουν οι παραχαράκτες ελευθεροι να φωτοτυπούν χαρτονομίσματα; Aσε τις υπερβολές έλεος ναι οι παραχαράκτες αντιγράφουν χαρτονομίσματα, με οικιακό εκτυπωτή Α4 ότι να ναι σκέφτεσαι πριν γράψεις?
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 8 λεπτά πριν, nazarene είπε Aσε τις υπερβολές έλεος ναι οι παραχαράκτες αντιγράφουν χαρτονομίσματα, με οικιακό εκτυπωτή Α4 ότι να ναι σκέφτεσαι πριν γράψεις? Σε όλους τους εκτυπωτες υπαρχει αυτό.Επίσης αν δεις πόσο χάλια πλαστά κυκλοφορούν ,ναι τα έκαναν και με οικιακους εκτυπωτές.
lector Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 8 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Θα δουν τι προσπάθησες να κάνεις και σε πιάσει το FBI. Θα εχω τον εκτυπωτη offline, αμε... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα