Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα πρόταση για Desktop μηχάνημα μέσω του προγράμματος Ψηφιακά εργαλεία ΜΜΕ που να έχει ή να μπορεί να πάρει μία 4060 (Ti) /5060(Ti)  (όταν βγει). 550€ min για κάτι αξιόλογο και future proof. Ιδανικά AMD 7600, 32gb/1TB και καλό τροφοδοτικό/μητρική.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

O 7600 έχει 203Ε , μνήμη 32GB τουλάχιστον 105Ε, 1ΤΒ (προφανώς εννοείς ΝVMe) έχει τουλάχιστον 65Ε. Αυτά είναι ένα σύνολο 370Ε. 

Σου μένουν 180Ε που δεν αρκούν για καλό τροφοδοτικό και καλή μητρική μαζί. (Εκτός αν κανεις κάποιες παραχωρήσεις και πάρεις πχ μια πολύ φτηνή mATX μητρική). Αλλιώς θα πρέπει να δώσεις λίγο περισσότερα. 

(Βέβαια γράφεις 550 min, το οποίο μπερδεύει λιγο. Συνήθως γράφουν max "τόσα"! Τελικά πόσα μπορείς να δώσεις?)

Αν βαλεις στο skroutz επιλογη τροφοδοτικο μάρκας ή Seasonic ή Corsair ή SuperFlower, το απολύτως φθηνότερο είναι ένα 550W bronze στα 59Ε,  το φτηνότερο 650W είναι ένα bronze  στα 68Ε και υπάρχει και ενα Seasonic gold 650W στα 73Ε, οπότε νομίζω αυτο πρέπει να πάρεις και οχι να πας να γλιτώσεις 5-10Ε.

Μετά σου μένουν το πολύ 110Ε, που είναι λίγο "σφικτα" για μητρική. Εδώ, όσα περισσότερα μπορείς να δώσεις  τόσο καλύτερη μητρική μπορείς να πάρεις. 

Επίσης, σε όλα αυτά, δεν είπες και δεν υπολόγισα και δεν χωράει κι ολας,  κουτί. 

Επεξ/σία από sattack
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να το πάρω μέσω του προγράμματος θα πρέπει να είναι έτοιμο σύστημα, με windows και όχι custom και από μαγαζί που συμμετέχει στο πρόγραμμα. Δυστυχώς..

Το ελάχιστο κόστος που μπαίνει στο πρόγραμμα είναι 700€ χωρίς το φπα. Έγραψα ελάχιστο το 550€ μήπως υπάρχει κάποιο αξιόλογο σύστημα πχ. χωρίς κάρτα γραφικών και βάλω στο πρόγραμμα οθόνη. Την κάρτα γραφικών μπορώ να την πάρω και πιο μετά ή εκτός προγράμματος.

Το συνολικό κόστος του κουτιού με αυτούς τους περιορισμός δεν ξέρω πόσο μπορεί να περιοριστεί...

Επεξ/σία από gusteg
  • Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, gusteg said:

Για να το πάρω μέσω του προγράμματος θα πρέπει να είναι έτοιμο σύστημα, με windows και όχι custom και από μαγαζί που συμμετέχει στο πρόγραμμα. Δυστυχώς..

Το ελάχιστο κόστος που μπαίνει στο πρόγραμμα είναι 700€ χωρίς το φπα. Έγραψα ελάχιστο το 550€ μήπως υπάρχει κάποιο αξιόλογο σύστημα πχ. χωρίς κάρτα γραφικών και βάλω στο πρόγραμμα οθόνη. Την κάρτα γραφικών μπορώ να την πάρω και πιο μετά ή εκτός προγράμματος.

Το συνολικό κόστος του κουτιού με αυτούς τους περιορισμός δεν ξέρω πόσο μπορεί να περιοριστεί...

Έχει ανοίξει το πρόγραμμα?Συμμετέχουν μόνο τα "μεγάλα" καταστήματα?

Γενικά και εγώ έχω ένα "κουπόνι" αλλά δεν κρατάω μεγάλο καλάθι για το τι μπορεί να βγει.Γενικα πιστεύω πως πιθανότατα να βρεις καλύτερο deal σε laptop.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σωστά αλλά πρεπει να είναι εγκεκριμένο από το πρόγραμμα. Δυστυχώς οι τιμές είναι εξωφρενικές.... Είναι περίπου 2χ από το κόστος των επιμέρους κομματιών.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, gusteg είπε

Σωστά αλλά πρεπει να είναι εγκεκριμένο από το πρόγραμμα. Δυστυχώς οι τιμές είναι εξωφρενικές.... Είναι περίπου 2χ από το κόστος των επιμέρους κομματιών.

Γενικά το ξεφτίλισαν στις τιμές. Προσωπικά πήγα σε δυνατό laptop γιατί χρειαζόμουν και οι τιμή δεν άλλαξε πριν και μετά το πρόγραμμα. Αλλά λογικά έγινε αυτό επειδή πουλιέται ακόμα στην "εκπτωτική" MSRP του προμηθευτή.

Αν έχεις χρόνο να ψάξεις όμως θα βρεις. 
https://digitalsme.gov.gr/μητρώο-προϊόντων-i-b-a-06/
Εδώ είναι η λίστα, νοιάζει ότι λείπουν προϊόντα ή τα μαγαζιά τα μαγειρεύουν εσωτερικά και δεν τα έχουν δηλώσει όλα. 

Επεξ/σία από Billator
  • Like 1
Δημοσ.
On 09/04/2025 at 14:01, Billator said:

Γενικά το ξεφτίλισαν στις τιμές. Προσωπικά πήγα σε δυνατό laptop γιατί χρειαζόμουν και οι τιμή δεν άλλαξε πριν και μετά το πρόγραμμα. Αλλά λογικά έγινε αυτό επειδή πουλιέται ακόμα στην "εκπτωτική" MSRP του προμηθευτή.

Αν έχεις χρόνο να ψάξεις όμως θα βρεις. 
https://digitalsme.gov.gr/μητρώο-προϊόντων-i-b-a-06/
Εδώ είναι η λίστα, νοιάζει ότι λείπουν προϊόντα ή τα μαγαζιά τα μαγειρεύουν εσωτερικά και δεν τα έχουν δηλώσει όλα. 

Για πες λίγο πως πήγε η πληρωμή (ανέφερες δυνατό λάπτοπ οπότε υποθέτω πως κόστισε 700+ ευρώ)γιατί δεν πολυκαταλαβαινω.

Θέλω να πω ότι μου επιδοτούν το 90% των 700 ευρώ.

Οκ, αλλά εφόσων εγώ αγοράζω με αποφορολογιση πανω σε ποια "τιμη" υπολογίζετε?

Στην τιμή με ΦΠΑ η στην τιμή χωρις χωρίς ΦΠΑ?

Spoiler

π.χ εάν θέλω να πάρω ένα λάπτοπ 1000 ευρώ(λιανική) τελικά θα πληρώσω 70 ευρώ (από τα 630 στα 700) + αλλά 180 (~880 ευρώ βγαίνει η αρχική -ΦΠΑ) οπότε περίπου 250 ευρώ?

• Like 1
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, @topos είπε

Για πες λίγο πως πήγε η πληρωμή (ανέφερες δυνατό λάπτοπ οπότε υποθέτω πως κόστισε 700+ ευρώ)γιατί δεν πολυκαταλαβαινω.

Θέλω να πω ότι μου επιδοτούν το 90% των 700 ευρώ.

Οκ, αλλά εφόσων εγώ αγοράζω με αποφορολογιση πανω σε ποια "τιμη" υπολογίζετε?

Στην τιμή με ΦΠΑ η στην τιμή χωρις χωρίς ΦΠΑ?

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

π.χ εάν θέλω να πάρω ένα λάπτοπ 1000 ευρώ(λιανική) τελικά θα πληρώσω 70 ευρώ (από τα 630 στα 700) + αλλά 180 (~880 ευρώ βγαίνει η αρχική -ΦΠΑ) οπότε περίπου 250 ευρώ?

Προσωπικά το έκοψα χωρίς ΦΠΑ με 39α, οπότε το voucher πήγε τιμή λιανικής - ΦΠΑ - 630ευρώ. 

• Like 2
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Κάποια άλλη πρόταση για έτοιμη σύνθεση gaming desktop που να αξίζει τα λεφτά της;

Συμφωνώ με το φίλο ότι έχουν βάλει στο πρόγραμμα έτοιμες συνθέσεις που δεν αξίζουν τα λεφτά τους συγκριτικά με επι μέρους κομμάτια που μπορούν να αγοραστούν ξεχωριστά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, spid_x said:

Κάποια άλλη πρόταση για έτοιμη σύνθεση gaming desktop που να αξίζει τα λεφτά της;

Συμφωνώ με το φίλο ότι έχουν βάλει στο πρόγραμμα έτοιμες συνθέσεις που δεν αξίζουν τα λεφτά τους συγκριτικά με επι μέρους κομμάτια που μπορούν να αγοραστούν ξεχωριστά.

Μπα δεν θα βρεις.Θελω να πω πως και λόγο του προγράμματος δεν έχουν δυνατές κάρτες γραφικών.Και εάν βρεθεί κανένα θα είναι υπερβολικά ακριβό.

Τώρα το παρακάτω που θα περιγράψω είναι λίγο "γκρι" περιοχή->

Αλλά το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις κάτι από apple(είναι fix τιμή και εκτιμώ ότι είναι πιο εύκολο να πουλήσεις σε σχέση με ένα random HP laptop), π.χ 2 tablet, κάποιο Mac mini κοκ και να το πουλήσεις με μια χασουρα ~100ευρω.

Με τα χρήματα από την πωληση(εάν θέλεις προφανώς προσθέτεις και αλλα) φτιάχνεις τελικά το pc που χρειαζεσαι.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, @topos είπε

Μπα δεν θα βρεις.Θελω να πω πως και λόγο του προγράμματος δεν έχουν δυνατές κάρτες γραφικών.Και εάν βρεθεί κανένα θα είναι υπερβολικά ακριβό.

Τώρα το παρακάτω που θα περιγράψω είναι λίγο "γκρι" περιοχή->

Αλλά το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις κάτι από apple(είναι fix τιμή και εκτιμώ ότι είναι πιο εύκολο να πουλήσεις σε σχέση με ένα random HP laptop), π.χ 2 tablet, κάποιο Mac mini κοκ και να το πουλήσεις με μια χασουρα ~100ευρω.

Με τα χρήματα από την πωληση(εάν θέλεις προφανώς προσθέτεις και αλλα) φτιάχνεις τελικά το pc που χρειαζεσαι.

Και σε έξι μήνες που θα σκάσει έλεγχος για να βρουν το μηχάνημα, τους λες δεν το βρίσκω γιατί το έχω στην αντιπροσωπία για αλλαγή λαδιών στην δεύτερη θεία της κουνιάδας του αδερφού μου.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, Sheogorath said:

Και σε έξι μήνες που θα σκάσει έλεγχος για να βρουν το μηχάνημα, τους λες δεν το βρίσκω γιατί το έχω στην αντιπροσωπία για αλλαγή λαδιών στην δεύτερη θεία της κουνιάδας του αδερφού μου.

Βεβαίως παίζει και αυτό το ενδεχόμενο.

Για αυτό ανέφερα "γκρι" περιοχή.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 2
Δημοσ.

Και εγώ πάντως κατέληξα σε λάπτοπ, desktop replacement. 16αρι με 4060. Τα αντίστοιχα desktop ήταν σαφώς ακριβότερα με κακές επιλογές μητρικών, μνημών και τροφοδοτικών!

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gusteg είπε

Και εγώ πάντως κατέληξα σε λάπτοπ, desktop replacement. 16αρι με 4060. Τα αντίστοιχα desktop ήταν σαφώς ακριβότερα με κακές επιλογές μητρικών, μνημών και τροφοδοτικών!

Ισχύει. Είχα δει κάτι λάπτοπ με επεξεργαστές i5 12 γενιάς (αξιόπιστα) και κάρτες τύπου 4050/4060.

Εγώ πήρα το Yoga 7 με τον 8840HS και είναι απίστευτο, παρ'όλο που δεν είμαι laptop-guy.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...