Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρα οι amd κάρτες γραφικών έχουν καλύτερη υποστήριξη από τις Nvidia ?Δεν είμαι σίγουρος αλλά πριν πολλά χρόνια δεν ήταν ανάποδα;

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 hours ago, IKARIWTHS said:

Αρα οι amd κάρτες γραφικών έχουν καλύτερη υποστήριξη από τις Nvidia ?Δεν είμαι σίγουρος αλλά πριν πολλά χρόνια δεν ήταν ανάποδα;

Μπες σε wayland και τρεξε το nautilus απο τερματικο να δεις τι μηνυματα θα βγαλει. Δευτερον απο που και πως περασες τους nvidia drivers?

Δημοσ.

Tους nvidia τους περασα ακολουθώντας αυτο στο reddit  :

https://www.reddit.com/r/Fedora/comments/1gg6bsg/install_nvidia_drivers_on_fedora_41/

το nautilus δινει :

** Message: 20:46:25.479: Connecting to org.freedesktop.Tracker3.Miner.Files

(org.gnome.Nautilus:16658): Gsk-WARNING **: 20:46:31.227: vkQueueSubmit(): The logical or physical device has been lost. (VK_ERROR_DEVICE_LOST) (-4)

(org.gnome.Nautilus:16658): Gsk-WARNING **: 20:46:36.334: vkQueueSubmit(): The logical or physical device has been lost. (VK_ERROR_DEVICE_LOST) (-4)

(org.gnome.Nautilus:16658): Gsk-WARNING **: 20:46:41.445: vkQueueSubmit(): The logical or physical device has been lost. (VK_ERROR_DEVICE_LOST) (-4)

φιλε le perv εβαλα το nemo 6.4.5 το οποιο δουλευει κανονικα αλλα δεν ταιριαζει με το περιβάλλον του gnome

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, IKARIWTHS said:

Ωπ παιζει μια χαρα οντως.Τι κανει η εντολη?Ειμαστε σε καλο δρομο

Το gtk υποστηρίζει ένα κάρο backends από software cairo και λοιπά, 2 - 3 opengl backends και εδώ και κάποιο διάστημα και vulkan backend. 

Εγώ τρέχω 46άρι gnome οπότε δεν θα πήγαινε ποτέ το μυαλό μου ότι το gnome 47 / 48 γύρισε και χρησιμοποιεί από τη μάνα του το vulkan backend. Συνήθως χρησιμοποιείται από παιχνίδια ή το πολύ κανένα media player. Για αυτό όταν έχεις θέματα με κάποιο πρόγραμμα, καλό είναι να το τρέχεις από τερματικό για να βλέπεις τι λέει.

Οπότε το πρόβλημά σου έχει να κάνει με το vulkan. Ίσως να μην εγκατέστησες σωστά τον οδηγό της nvidia ή να μην τον εγκατέστησες πλήρως και να μην μπήκε σωστά κάτι με το υποσύστημα του vulkan. Θα σε καθοδηγήσει καλύτερα κάποιος που ξέρει από fedora  and/or nvidia.

Δεν κατάλαβα πώς εγκατέστησες τον οδηγό μια και στο reddit post που έδωσες έχει άλλα 3-4 post links. Στο rpmfusion αναφέρει ότι, μετά την εγκατάσταση του οδηγού, ίσως χρειαστεί να τρέξεις "dnf install vulkan". Αν θέλεις δοκίμασε το, αλλιώς περίμενε να απαντήσει κάποιος που να γνωρίζει από βέσπαfedora.

Επεξ/σία από imitheos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ευχαριστω φιλε imitheos .To vulkan το εχω ηδη μιας και παιζω ρετρο παιχνιδια.

Σε sudo dnf install vulkan μου εδωσε 

Package "vulkan-loader-1.4.304.0-1.fc41.x86_64" is already installed.

οπως επισης ξεχασα να αναφερω οτι τους nvidia drivers  τους εβαλα μεσω rpmfusion

Επεξ/σία από IKARIWTHS
Δημοσ.

Αν τρέξεις στο τερματικό vulkaninfo, παίρνεις έξοδο που να είναι λογική; Λογικά δεν θα πρέπει να αναφέρει σφάλματα και να αναφέρει πληροφορίες για την κάρτα σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, IKARIWTHS said:

Tους nvidia τους περασα ακολουθώντας αυτο στο reddit  :

https://www.reddit.com/r/Fedora/comments/1gg6bsg/install_nvidia_drivers_on_fedora_41/

Kαι η ερωτηση του ενος εκατομμυριου ειναι ... εχεις σεταρει το rpmfusion ? :)

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, mphxths said:

Kαι η ερωτηση του ενος εκατομμυριου ειναι ... εχεις σεταρει το rpmfusion ? :)

Aν με το σεταρει εννοεις να το εχω εγκαταστησει ,ναι το εχω.Αν επρεπε να κανω κατι μετα την εγκατασταση τοτε οχι.

2 hours ago, imitheos said:

Αν τρέξεις στο τερματικό vulkaninfo, παίρνεις έξοδο που να είναι λογική; Λογικά δεν θα πρέπει να αναφέρει σφάλματα και να αναφέρει πληροφορίες για την κάρτα σου.

Το vulkaninfo μου εβγαλε ατελείωτες σελιδες.Πως θα το ανεβασω για να το δειτε?

Επεξ/σία από IKARIWTHS
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, IKARIWTHS said:

Το vulkaninfo μου εβγαλε ατελείωτες σελιδες.Πως θα το ανεβασω για να το δειτε?

Το σκεπτικό μου ήταν ότι όταν εγκατέστησες τον οδηγό της nvidia, δεν μπήκε σωστά / ολοκληρωτικά και για αυτό δεν παίζει το vulkan κομμάτι σωστά. Αφού όμως έβγαλε κατεβατά σημαίνει ότι βρίσκει τον οδηγό vulkan. Δεν ξέρω λοιπόν τι μπορεί να φταίει. Ίσως κάποιος με 48άρι gnome να μπορεί να δει πώς είναι το δικό του σύστημα και να σε βοηθήσει.

Εναλλακτικά, μπορείς να ορίσεις την μεταβλητή που σου έδωσα πριν ώστε να απενεργοποιήσεις το vulkan αλλά αυτό είναι ημίμετρο και δεν είναι η σωστή λύση. Μπορείς ή να το βάλεις στα αρχεία ρυθμίσεων του shell σου ή, ανάλογα με το πώς είναι στημένη η pam στην fedora, μπορεί να έχεις ένα αρχείο /etc/environment οπότε να το βάλεις εκεί. (μιλάω για το GSK_RENDERER=ngl).

Επεξ/σία από imitheos
Δημοσ.

Δεν έχω πρόβλημα να απενεργοποιήσω το vulkan ,ίσα ίσα που με ενδιαφέρει .Το πρόβλημα είναι ότι δεν κατάλαβα τις οδηγίες που μου έγραψες 

Δημοσ.
6 minutes ago, IKARIWTHS said:

Δεν έχω πρόβλημα να απενεργοποιήσω το vulkan ,ίσα ίσα που με ενδιαφέρει .Το πρόβλημα είναι ότι δεν κατάλαβα τις οδηγίες που μου έγραψες 

Δες αν έχεις ένα αρχείο με όνομα environment στον κατάλογο /etc. (πχ άνοιξε ένα τερματικό και δες αν το ls -l /etc/environment εμφανίζει κάτι). Αν το έχεις, άνοιξε το με έναν κειμενογράφο (πχ πάλι από τερματικό sudo nano /etc/environment) και πρόσθεσε μέσα "GSK_RENDERER=ngl" χωρίς τα εισαγωγικά. Κάνε logout από το gnome, κάνε ξανά login και δες αν παίζει σωστά ο nautilus.

Να ξανά-τονίσω όμως ότι α) δεν είναι η δόκιμη λύση αυτή, και β) μπορεί στο μακρινό μέλλον ακόμη και πρόβλημα να δημιουργήσει (πχ να πάψει να υπάρχει το ngl backend και να μην ξεκινούν οι εφαρμογές). Το καλύτερο θα ήταν να βρούμε γιατί δεν σου παίζει το vulkan.

Δημοσ.

οκ φιλε σε ευχαριστω για την βοηθεια.Νομιζω οτι μεχρι να αφαιρεθει το  ngl backend θα εχω μεταβει σε arch η debian 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...