challenger_4 Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου Κατά πόσο μια ηχόμπαρα μπορεί να δώσει καλό στερεοφωνικό ήχο; Έχω την CASB 320 της Crystal Audio. Έχει πολύ καλό μπάσο αλλά η αίσθηση του στερεοφωνικού ήχου ήταν πολύ καλύτερος όταν είχα συνδέσει στην τηλεόραση, ηχεία 2.1 για υπολογιστή. Ποια λύση μου προτείνετε για καλό στερεοφωνικό ήχο; Κατά προτίμηση με hdmi arc. Χωρίς όμως να κοστίσει περισσότερο από 200 ευρώ. Ευχαριστώ
Antretng Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Εισαι offtopic αλλα φανταζομαι θα μεταφερθει στη σωστη ενοτητα. Μηπως τα 2 ηχεια σου στο 2.1 συστημα σου τα είχες σε μεγαλυτερη αποσταση μεταξύ τους απο οτι τα twitter της ηχομπαρας; Αν ναι, ισως αυτο σου φταιει. Εγω εχω αυτο, όπου σπαει η ηχομπαρα σε δυο ηχεια οπότε και εχουν και μεγαλυτερη αποσταση. https://www.skroutz.gr/s/15682333/Crystal-Audio-CASB240-Soundbar-2-1-Bluetooth-240W-me-Tilecheiristirio-Mayro.html Επεξ/σία 28 Μαρτίου από Antretng
sphinxgr Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου 33 λεπτά πριν, challenger_4 είπε Κατά πόσο μια ηχόμπαρα μπορεί να δώσει καλό στερεοφωνικό ήχο; Έχω την CASB 320 της Crystal Audio. Έχει πολύ καλό μπάσο αλλά η αίσθηση του στερεοφωνικού ήχου ήταν πολύ καλύτερος όταν είχα συνδέσει στην τηλεόραση, ηχεία 2.1 για υπολογιστή. Ποια λύση μου προτείνετε για καλό στερεοφωνικό ήχο; Κατά προτίμηση με hdmi arc. Χωρίς όμως να κοστίσει περισσότερο από 200 ευρώ. Ευχαριστώ Για καλό στερεοφωνικό ήχο, θες απόσταση στα ηχεία. Η ηχόμπαρα είναι απλά για να έχεις πιο ποιοτικό ήχο. Καλύτερο μπάσο κ πρίμα. Δεν σου δίνει όμως στερεοφωνική αίσθηση. Προσπαθεί, αλλά δεν θα τα καταφέρει ποτέ ιδιαίτερα καλά. Αν ασχοληθείς, ασχολήσου κ πήγαινε κατευθείαν σε 5.1 και χωρίς απαραίτητα Sub. Απλά 5 κανάλια. 1 1
challenger_4 Δημοσ. 27 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Αν είναι λοιπόν να αφήσω την ηχόμπαρα και να πάω σε 2.0 ή 2.1 ηχεία τι λύση προτείνετε; Το 5.0 δεν με ενδιαφέρει.
Antretng Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Ισως κατι τετοιο; https://www.skroutz.gr/s/24654894/Edifier-R1700BT-Aytoenischyomena-Icheia-2-Dromon-me-Bluetooth-66W-Zeygos-Mayro.html Δεν ξερω και τι ποσο δινεις. Επεξ/σία 27 Μαρτίου από Antretng 1
Mpiftekis Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Για τι χρήση προορίζεται η στερεοφωνική λύση; Ταινίες/σειρές ή μουσική; Επεξ/σία 27 Μαρτίου από Mpiftekis
challenger_4 Δημοσ. 27 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου Για σύνδεση με τηλεόραση κυρίως για ταινίες Και κατά προτίμηση με hdmi arc
Antretng Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου 49 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε Για ταινία δεν θέλεις στέρεο. Θέλεις τουλάχιστον 3.1 Αν οι ταινιες που βλεπει ή τα πρωτοκολλα ηχου που υποστηριζει η tv του ειναι στερεο, δεν εχει σημασια.
achilles_g_ Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου 3 ώρες πριν, Antretng είπε Αν οι ταινιες που βλεπει ή τα πρωτοκολλα ηχου που υποστηριζει η tv του ειναι στερεο, δεν εχει σημασια. Και αυτόματη μετατροπή να κάνει τον ήχο είναι καλύτερα.
CostasRompotis Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου Κύριοι συγγνώμη αλλά επιτρέψτε μου να πω ότι το βλέπετε λάθος το θέμα και κυρίως ο ενδιαφερόμενος κι εξηγώ: Κανένα σύστημα δεν μπορεί να αποδώσει σωστό στερεοφωνικό ήχο είτε στοιχίζει 100 ευρώ είτε 100000 ευρώ, δεν είναι θέμα ποιότητας (είναι βέβαια αλλά στα αυστηρώς δικάναλα συστήματα και δεν είναι της παρούσης) αλλά θέμα τοποθέτησης. Καλώς ή κακώς για να χεις στερεοφωνικό ήχο πρέπει να πληροίς μία βασική αρχή: τρίγωνο ακρόασης, όπου σημαίνει ότι η απόσταση ακρόασης πρέπει να είναι η κορυφή ισόπλευρου τριγώνου μεταξύ αυτής και των ηχείων. Στην παρακάτω φωτό φαίνεται ξεκάθαρα. Η απόσταση απ τα ηχεία πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ίδια με την απόσταση ακρόασης απ το κάθε ηχείο, εντάξει δε μιλάμε στον πόντο, φαντάζομαι και είκοσι και τριάντα εκατοστά να χάνει δεν χάθηκε ο κόσμος αλλά όσο το δυνατόν πιο κοντά στην προδιαγραφή, τόσο πιο σωστό το αποτέλεσμα. Τώρα αν τα ηχεία σου μεταξύ τους έχουν απόσταση ένα μέτρο και εσύ κάθεσαι στα τρία ε με συγχωρείς αλλά θ ακούς ένα πράγμα απλά απ το κέντρο, δε μπορεί να υπάρξει σωστός διαχωρισμός. Οπότε ό,τι και να πάρεις κοίτα να στηθεί σωστά, όσο το δυνατόν πιο κοντά στην προδιαγραφή, αν δεν γίνεται μη ξοδευτείς τσάμπα, δεν πρόκειται να σε καλύψει το αποτέλεσμα. 3
Antretng Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, CostasRompotis είπε Κύριοι συγγνώμη αλλά επιτρέψτε μου να πω ότι το βλέπετε λάθος το θέμα και κυρίως ο ενδιαφερόμενος κι εξηγώ: Κανένα σύστημα δεν μπορεί να αποδώσει σωστό στερεοφωνικό ήχο είτε στοιχίζει 100 ευρώ είτε 100000 ευρώ, δεν είναι θέμα ποιότητας (είναι βέβαια αλλά στα αυστηρώς δικάναλα συστήματα και δεν είναι της παρούσης) αλλά θέμα τοποθέτησης. Καλώς ή κακώς για να χεις στερεοφωνικό ήχο πρέπει να πληροίς μία βασική αρχή: τρίγωνο ακρόασης, όπου σημαίνει ότι η απόσταση ακρόασης πρέπει να είναι η κορυφή ισόπλευρου τριγώνου μεταξύ αυτής και των ηχείων. Στην παρακάτω φωτό φαίνεται ξεκάθαρα. Η απόσταση απ τα ηχεία πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ίδια με την απόσταση ακρόασης απ το κάθε ηχείο, εντάξει δε μιλάμε στον πόντο, φαντάζομαι και είκοσι και τριάντα εκατοστά να χάνει δεν χάθηκε ο κόσμος αλλά όσο το δυνατόν πιο κοντά στην προδιαγραφή, τόσο πιο σωστό το αποτέλεσμα. Τώρα αν τα ηχεία σου μεταξύ τους έχουν απόσταση ένα μέτρο και εσύ κάθεσαι στα τρία ε με συγχωρείς αλλά θ ακούς ένα πράγμα απλά απ το κέντρο, δε μπορεί να υπάρξει σωστός διαχωρισμός. Οπότε ό,τι και να πάρεις κοίτα να στηθεί σωστά, όσο το δυνατόν πιο κοντά στην προδιαγραφή, αν δεν γίνεται μη ξοδευτείς τσάμπα, δεν πρόκειται να σε καλύψει το αποτέλεσμα. Παντως αν αυξησει την αποσταση μεταξυ των δυο ηχειων, ακόμα και αν δεν φτασει το αριστο του σχηματος, βελτιωση θα δει σιγουρα. Οπότε στο σωστο δρομο ειναι το να αγορασει χωριστα ηχεια αντι ενιαία ηχόμπαρα. Θα δει σιγουρα διαφορα εστω και αν τα τοποθετησει στο επιπλο της tv (αρκει να ειναι στις ακρες του). Αργότερα, αν τυχον δεν κανει το ισόπλευρο τρίγωνο, μπορει να δει αν μπορει να τη μεγαλώσει την απόσταση. Το μονο σιγουρο ειναι οτι η αποσταση των δυο ηχειων σε μια ηχομπαρα (30 ποντοι πες) ειναι πολυ μικρότερη από τη μεση απόσταση που εχουμε σε ένα σαλονι. Επεξ/σία 28 Μαρτίου από Antretng
challenger_4 Δημοσ. 28 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Ωραία. Καταλήγουμε στο ότι 2 ηχεία σε απόσταση μεταξύ τους είναι καλύτερη λύση από την ηχόμπαρα, όσον αφορά στην αίσθηση του στερεοφωνικού ήχου. Αν πάω στα Edifier που προτείνει ο φίλος παραπάνω: 1) Σε μπάσα θα είναι καλύτερα ή χειρότερα από την CASB320 που έχω τώρα; 2) Τώρα την ηχόμπαρα την έχω συνδεδεμένη με hdmi arc. Προκειμένου να χειρίζομαι τον ήχο από το χειριστήριο θα συνδέσω τα νέα ηχεία με bluetooth. Αυτό σημαίνει ότι θα χάσω ποιότητα στον ήχο; Επεξ/σία 28 Μαρτίου από challenger_4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα