Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Μένω σε επαρχιακή πόλη (Θήβα) και σε οικοδομή με 5 διαμερίσματα τα οποία τροφοδοτούνταν από μια κεραία και κεντρικό ενισχυτή (televes 5312) κι ενώ όλα τα κανάλια έπιαναν μια χαρά ξαφνικά μια μέρα νέκρωσαν. Αυτό εννοείται ισχύει σε όλα τα διαμέρίσματα. Μετά από πολλές δοκιμές με κατέληξα ότι παρέδωσε πνεύμα ο κεντρικός ενισχυτής και για του λόγου το αληθές παραθέτω μια φωτογραφία Θα ήθελα κάποιες προτάσεις για αντικατάσταση κεντρικού ενισχυτή.
Αυτά που έχω βρει είναι τα παρακάτω μοντέλα σαν πιο οικονομικές λύσεις:
1)Edision cam-300
2)Mistral VU 1Χ112
3)Mistral 1x112 B
4)Anga Master 20

Θα έχω αποτέλεσμα με ένα από τα παραπάνω μοντέλα ή θα χρειαστεί να "βάλουμε" το χέρι στην τσέπη και να προσανατολιστούμε σε televes

IMG_20250326_173008.jpg

Δημοσ.

Δεν ξερω να σου πω για επιλογη ενισχυτη,αλλα να σε ενημερωσω οτι πρεπει να βρεις την αιτια που ο televes που δειχνεις εχει παρει νερο και μετα να βαλεις καινουριο.

• Like 1
Δημοσ.
18 minutes ago, johnkou77 said:

Δεν ξερω να σου πω για επιλογη ενισχυτη,αλλα να σε ενημερωσω οτι πρεπει να βρεις την αιτια που ο televes που δειχνεις εχει παρει νερο και μετα να βαλεις καινουριο.

Έχεις απόλυτο δίκιο και το έχω κάνει ήδη! Ο κεντρικός ενισχυτής ήταν τοποθετημένος σε κουτί επίτοιχο στεγανό μαζί και λόγω πολυκαιρίας είχαν φθαρεί τα πλαστικά και τα λαστιχάκια του κουτιού με αποτέλεσμα να περάσει υγρασία. Θα αλλαχθεί το κουτί με νέο στεγανό και θα μπει και σιλικόνη περιμετρικά για έξτρα ασφάλεια. Τώρα προσπερνώντας το παραπάνω πρόβλημα ποιον ενισχυτή θα πρότεινες;;

Να σου πω προσανατολίζομαι και για τον edision ως μια "τίμια" λύση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως πολυ σωστά σου ειπε ο @johnkou77 πρέπει να βρεις τον λογο που πήρε νερά.
Αν υποθέσουμε οτι ειναι σε στεγασμένο χωρο δεν αποκλείετε να πήρε νερα απο το ίδιο καλωδιο της κεραίας! (της κεντρικής) που ειναι πανω σε αυτον.

Αν το κουτι που ειναι το δίπολο της κεραίας εχει χάσει την στεγανότητα του μπορεί το νερό να περάσει μεσα απο το ομοαξονικό καλωδιο.
Ξεκινα με εναν έλεγχο στην κεραία για να δεις σε τι κατάσταση ειναι. Οσο για τον ενισχυτή ειναι στα 1x115dB/mV ή 42dB στα UHF.

Απο τα μοντέλα που γράφεις προτίμησε να παρεις ενα που οι εισοδοι να ειναι απο το κατω μερος.
Θα σου πρότεινα τον mistral που ειναι και Ελληνικός και οχι τοσο τους άλλους 2.
Αν θελεις κατι καλο και αθάνατο σε θέμα χρόνου δες και τον ALCAD σειρα CA.
Και οπωσδήποτε να ειναι LTE.

Edit επειδή τωρα ειδα το μήνυμα σου, να βάλεις μεταλλικό ερμαριο και οι συνδέσεις να ειναι ολες απο κατω. Αλλιως κουτι στεγανό χωρις λαστιχάκια θα κανεις τρύπες απο κατω και θα βάλεις στυπιοθλίπτες εσυ και θα μπουν ολα τα καλώδια απο κατω. Αν βάλεις κουτί με λαστιχάκια θα μπει νερο κάποια στιγμή οση σιλικόνη και να βάλεις.
Δεν στο λεω τυχαία, 20 χρονια εγ/σεις κεραιών έκανα.

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, marsele είπε

Έχεις απόλυτο δίκιο και το έχω κάνει ήδη! Ο κεντρικός ενισχυτής ήταν τοποθετημένος σε κουτί επίτοιχο στεγανό μαζί και λόγω πολυκαιρίας είχαν φθαρεί τα πλαστικά και τα λαστιχάκια του κουτιού με αποτέλεσμα να περάσει υγρασία. Θα αλλαχθεί το κουτί με νέο στεγανό και θα μπει και σιλικόνη περιμετρικά για έξτρα ασφάλεια. Τώρα προσπερνώντας το παραπάνω πρόβλημα ποιον ενισχυτή θα πρότεινες;;

Να σου πω προσανατολίζομαι και για τον edision ως μια "τίμια" λύση.

Μπορείς να δείς και για ενισχυτές ιστού, μπαίνουν πάνω στο κοντάρι της κεραίας εξωτερικά και είναι ήδη στεγανοποιημένοι.

Δημοσ.
Just now, Petros Electron said:

Αν υποθέσουμε οτι ειναι σε στεγασμένο χωρο

Δεν είναι σε στεγασμένο χώρο τοποθετημένο, είναι πάνω στην ταράτσα της οικοδομής και  για αρχή έχει αλλαχθεί το ομοαξονικό καλώδιο από το κουτί που είναι ο ενισχυτής μέχρι το δίπολο της κεραίας.

Δημοσ.

Ναι το διαβασα. Εγω προτεινω μεταλλικο ερμαριο. Εχω βαλει ενα τετοιο (ποιο μεγαλο) στην δικια μας κεντρικη εδω και 20 χρονια και δεν περναει το νερο για κανεναν λογο μεσα

Πίνακας ερμάριο μεταλλικό 250Χ250Χ150mm IP65 (Elmark 53025) - Αναστασιάδη

Δημοσ.
Just now, dpolal said:

Μπορείς να δείς και για ενισχυτές ιστού,

Δοκίμασα έναν ενισχυτή ιστού televes που είχα από παλιά αλλά επειδή είναι οικοδομή με 5 διαμερίσματα και φεύγουν πολλές διακλαδώσεις προς αυτά δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα με τον προηγούμενο κεντρικό ενισχυτή της televes.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...