sprkrt Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 12 ώρες πριν, ideal09 είπε Καρτούλα από εξωτερικό, 11€ το μήνα, 15gb και απεριόριστα λεπτά προς όλη την Ευρώπη + συνδέομαι σε όποιο δίκτυο επιθυμώ αναλόγως την κάλυψη. Καληνύχτα. δωσε μας παρακαλω μερικες πληροφοριες. 1
butters Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 2 ώρες πριν, jimakris είπε Παιδιά όσον αφορά την έλευση 4ου παρόχου κινητής ο οποίος ούτε δική του υποδομή έχει ούτε ανταγωνιστικός σε τιμές είναι συμφωνώ απόλυτα μαζί σας . Όμως επειδή δουλεύω χρόνια στον τομέα τηλεπικοινωνιών μην ακούω ότι να’ναι για τις τιμές και δήθεν καρτελ . Γενικά οι τιμές κινητής όλων των παρόχων είναι το ΜΟΝΟ πράγμα που σταθερά μειώνονται με τα χρόνια . Πουλάγαμε πριν λίγα χρόνια προγράμματα με περιορισμένη χρήση με 30-40€ και έχουμε φτάσει να πουλάμε το Unlimited ALL (απεριόριστα τα πάντα) με 22-25€ !!!! Σε καιρούς που τα καταστήματα μας από 200€ τον μήνα ρεύμα πληρώνουμε 750€!! Σε καιρούς που το πιτόγυρο από 2€ πήγε στα 3.70€ και τα ενοίκια από 350€ πήγαν 650€ και μια κάρτα GPU πλέον έχει ένα μηνιάτικο !!! trust me αλλά επειδή είμαι όντως επαγγελματίας του χώρου, ο κλάδος της κινητής ΟΥΤΕ ΚΑΝ μπορεί να συγκριθεί σε αύξηση τιμών με όλους τους υπόλοιπους που πληρώνετε καθημερινά , είναι μίλια μακρυά !! Όποιος ενδιαφέρεται να πάρει απεριόριστο πρόγραμμα στα 22-25€ ας μου στείλει προσωπικό μήνυμα 😃 Cosmote.gr, το μικρότερο πακέτο είναι το Gigamax 2.5 GB (Πόσο ντροπή να το λες Gigamax 2.5GB) με κόστος €23. Ως παλιότερος χρήστης πληρώνω Gigamax 10GB με τα ίδια λεφτά. Δεν πέφτουν πάντα οι τιμές και παραμένουν πανευρωπαϊκά πολύ υψηλά. Δεν είδα στο site να πωλείται απεριόριστη χρήση data με 22-25 ευρώ. Αν συμβαίνει σε σένα αυτό, είναι επιλεκτικά και όχι για το ευρύ κοινό. Dead On Arrival με αυτές τις τιμές η Orizon. Τι να πεις πραγματικά. 1
pp6210 Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου (επεξεργασμένο) καθεστε κ αναλυετε τι μεριδιο τηλεπικοινωνιων/ κερδη σκοπευει με αυτη την κινηση αλλα δεν αυτη η ουσια. προσπαθουν να παρουν μεριδιο στην αγορα ηλεκτρικης ενεργειας, (οντας τελευταιοι ή προτελευταιοι) μπας και τους αγορασει κανενας μεγαλος κ απεμπλακουν οι μετοχοι. για την ιστορια, οταν η αγορα παραγωγης ενεργειας εδινε ακομα σημασια στα ηλιακα, η βολτον απορροφησε την ΚΕΝ που ειχε 100% παραγωγη απο φ/β, μπας και γινει ελκυστικη κ την ξεφορτωθουν με κερδος. οι τιμες κινητης δεν θα μπορουσαν να ειναι κατι καλυτερο απο τους υφισταμενους μεγαλους παικτες, άλλωστε κανεις απο τους 3 δεν απαντησε στην πρωτη κρουση της βολτον κ χρειαστηκε η παρεμβαση της ΕΕΤΤ για να βρεθει παροχος συνεργασιας. μονο στην συνδυαστικη εκπτωση με ρευμα εχει ισως νοημα να συγκρινουμε τιμες, αυτο δειχνει που στοχευουν: ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΟΧΙ ΚΙΝΗΤΗΣ ουτε εγω πιστευω οτι θα παει καλα αυτο, ισως ουτε οι ιδιοι αν σκεφτουμε τι στοιχισε κ θα στοιχιζει αυτη η κινηση, σαν κινηση επιβιωσης μου φαινεται... Επεξ/σία 28 Μαρτίου από pp6210
Neptu Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου εγώ με το λιγοστό μυαλό που έχω δε μπορώ να καταλάβω το εξής: Πως γίνεται μια εταιρία που δεν έχει δικό της δικτυο και βασίζεται σε άλλης να είναι ανταγωνιστική. Δηλαδή, παράγω ένα προϊόν και το πουλάω. Έρχεται ο Μήτσος και μου λέει, φιλαράκι θέλω να αγοράσω τα προϊόντα σου για να τα πουλάω κι εγώ. Υπάρχει περίπτωση ο Μήτσος να καταφέρνει να τα πουλάει σε χαμηλότερες τιμές; Και να βγάζει και κέρδος; Οπότε δε καταλαβαίνω γιατί χαίρονται μερικοί με την εμφάνιση νέου παίχτη. Υπάρχει περίπτωση να είναι φθηνότερος από τον πάροχο που δανείζεται το δίκτυο; 2 ώρες πριν, jimakris είπε Παιδιά όσον αφορά την έλευση 4ου παρόχου κινητής ο οποίος ούτε δική του υποδομή έχει ούτε ανταγωνιστικός σε τιμές είναι συμφωνώ απόλυτα μαζί σας . Όμως επειδή δουλεύω χρόνια στον τομέα τηλεπικοινωνιών μην ακούω ότι να’ναι για τις τιμές και δήθεν καρτελ . Γενικά οι τιμές κινητής όλων των παρόχων είναι το ΜΟΝΟ πράγμα που σταθερά μειώνονται με τα χρόνια . Πουλάγαμε πριν λίγα χρόνια προγράμματα με περιορισμένη χρήση με 30-40€ και έχουμε φτάσει να πουλάμε το Unlimited ALL (απεριόριστα τα πάντα) με 22-25€ !!!! Σε καιρούς που τα καταστήματα μας από 200€ τον μήνα ρεύμα πληρώνουμε 750€!! Σε καιρούς που το πιτόγυρο από 2€ πήγε στα 3.70€ και τα ενοίκια από 350€ πήγαν 650€ και μια κάρτα GPU πλέον έχει ένα μηνιάτικο !!! trust me αλλά επειδή είμαι όντως επαγγελματίας του χώρου, ο κλάδος της κινητής ΟΥΤΕ ΚΑΝ μπορεί να συγκριθεί σε αύξηση τιμών με όλους τους υπόλοιπους που πληρώνετε καθημερινά , είναι μίλια μακρυά !! Όποιος ενδιαφέρεται να πάρει απεριόριστο πρόγραμμα στα 22-25€ ας μου στείλει προσωπικό μήνυμα 😃 Δήθεν καρτέλ. Αλλάζει η μια την ελάχιστη ανανέωση, αμέσως ακολουθούν και οι άλλες. Αλλάζει η μια το ένα πακέτο, αμέσως ακολουθούν και οι άλλες. Κόβει η μία το ένα πακέτο, αμέσως ακολουθούν και οι άλλες. Λήγει το υπόλοιπο στη μια σε 2-3 μήνες. Δε σου λέω τι κάνουν οι άλλες, σε αφήνω να το μαντέψεις. τόσα χρόνια τώρα βλέπεις ακριβώς τις ίδιες κινήσεις. Εμένα η απορία μου είναι γιατί σε κάθε αλλαγή βγάζει η καθεμία το δικό της δελτίο τύπου και δε βγάζουν ένα από κοινού. Δηλαδή τι ακριβώς ορίζουμε σαν καρτελ; Αντιγράφω τον ορισμό Καρτέλ ονομάζεται η ρητή σύμπραξη (συμφωνία) μεγάλων κυρίως επιχειρήσεων εταιρικής μορφής δραστηριοποιούμενων στον ίδιο κλάδο, δηλαδή ανταγωνιστικών, με σκοπό την αποφυγή του μεταξύ τους ανταγωνισμού δια κοινής διαμόρφωσης ενιαίας τιμής των προσφερομένων υπηρεσιών ή των προϊόντων τους, ή και με πολύ ελάχιστες μεταξύ τους διαφορές τιμών. 6
kkostas2022 Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 12 ώρες πριν, ideal09 είπε Καρτούλα από εξωτερικό, 11€ το μήνα, 15gb και απεριόριστα λεπτά προς όλη την Ευρώπη + συνδέομαι σε όποιο δίκτυο επιθυμώ αναλόγως την κάλυψη. Καληνύχτα. Γνωρίζεις κάποιο site για eSIM ομιλία ?
jimakris Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 2 ώρες πριν, Hellenicsun είπε Μιας που είσαι του χώρου και γνωρίζεις, θες να μου εξηγήσεις τη κλοπή του αχρησιμοποίητου υπολοίπου; Ποια κλοπή φίλε μου? Σου έταξε κανείς μεταφορά αχρησιμοποίητου υπολοίπου και δεν στην έδωσε? Εγώ αναφέρομαι ξεκάθαρα σε θέματα τιμών. Συγκεκριμένα λοιπόν στην εταιρεία που είμαι δίναμε το Mobile 10GB και απεριόριστα λεπτά και SMS στα 40€ πριν 3 χρόνια και σήμερα δίνουμε το Unlimited All στα 25 ευρω. Έχει αύξηση ή μείωση τιμής; Για να συνεννοηθούμε επιτέλους... 2
Hellenicsun Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 1 λεπτό πριν, jimakris είπε Ποια κλοπή φίλε μου? Σου έταξε κανείς μεταφορά αχρησιμοποίητου υπολοίπου και δεν στην έδωσε? Εγώ αναφέρομαι ξεκάθαρα σε θέματα τιμών. Συγκεκριμένα λοιπόν στην εταιρεία που είμαι δίναμε το Mobile 10GB και απεριόριστα λεπτά και SMS στα 40€ πριν 3 χρόνια και σήμερα δίνουμε το Unlimited All στα 25 ευρω. Έχει αύξηση ή μείωση τιμής; Για να συνεννοηθούμε επιτέλους... Θα μπορούσες ν' αντικαταστήσεις τον τωρινό εκπρόσωπο τύπου της κυβέρνησης επάξια. Παρόλα αυτά, θα κάνω ακόμη μια φορά την ερώτηση συνοδευόμενη από μερικές ακόμη: από που κι ως που ένα χρηματικό υπόλοιπο λήγει; Από που κι ως που δε μεταφέρεται; Από που κι ως που στη λήξη του (επαναλαμβάνω, λες και είναι γάλα στο ψυγείο) δεν επιστρέφεται; Από που κι ως που παρακρατείται; Βάσει ποίας λογικής; ..και να σημειώσω πως βάσει προσεκτικής τιμολόγησης πακέτων (σε συνδυασμό με τη φορολογία) και ελαχίστων ποσών ανανέωσης, πάντα θα υφίσταται υπόλοιπο οπότε, πάντα θα υπάρχει αυτός ο εκβιασμός. 4 2
nat10 Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 1 ώρα πριν, kotzak2017 είπε Γιατι ειχες 105 ευρω στο καρτοκινητο σου; Ή κατι δεν καταλαβα; Τον εξηγησα τον λόγο..τα είχα μαζέψει εδώ κ χρόνια γιατί έβαζα κάρτα για ανανέωση και τα είχα ελεύθερα, δεν χρειαζόταν να βάλω πακέτο ή αν έβαζα θα ήταν σπάνια το καλοκαίρι που έκαναν προσφορά τα δεδομένα.. Κάθε μήνα είχα 600 λεπτά προς what's up γιατί είχα φοιτητικό κ 600mb(λίγα μεν αλλά κάθε μήνα τα είχα κ δεν χρειαζόταν να βάλω πακέτο λόγω δουλειάς δεν είχα χρόνο να χαλάω ίντερνετ σε data όταν ήμουν έξω κ ίντερνετ έμπαινα στο wifi όταν γιρνουσα από την δουλειά)
jimakris Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 2 ώρες πριν, kallair είπε εχεις δει τις τιμες στο εξωτερικο; εκει δεν εχουν ενοικια, ρευμα και παγια εξοδα; τι ασυναρτησιες λετε μερικοι; σιγα μην τους πουμε και ευχαριστω που μας κλεβουν συστηματικα εδω και 30-35 χρονια!🤣 φίλε μου αναφέρθηκα σε αυξήσεις τιμών που πραγματοποιούνται στην Χώρα μας σε διάφορους κλάδους και ξέχασα βέβαια και τον βασικότερο όλων που είναι τα σουπερμαρκετ που ΜΟΝΟ την τελευταία 3ετία έχουν ανέβει κατά 25-30% . Σε σύγκριση λοιπόν με άλλους κλάδους που ανεβαίνουν δραματικά οι τιμές , ΝΑΙ ο κλάδος της κινητής ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ , και είναι πραγματικό γεγονός κι οχι κάτι φανταστικό , σου αρέσει δεν σου αρέσει. Τώρα αν θες να μιλήσουμε για ΑΠΟΛΥΤΕΣ ΤΙΜΕΣ σύγκρισης των Ελληνικών εταιρειών κινητής με το εξωτερικό είναι άλλο θέμα και έχει και πολλές προεκτάσεις. Ας μείνουμε λοιπόν στην αρχική μου τοποθέτηση που αφορά την σύγκριση του κλάδου της κινητής με άλλους . Οκ ; 1 1
spirostolios Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 3 λεπτά πριν, jimakris είπε Ποια κλοπή φίλε μου? Σου έταξε κανείς μεταφορά αχρησιμοποίητου υπολοίπου και δεν στην έδωσε? Εγώ αναφέρομαι ξεκάθαρα σε θέματα τιμών. Συγκεκριμένα λοιπόν στην εταιρεία που είμαι δίναμε το Mobile 10GB και απεριόριστα λεπτά και SMS στα 40€ πριν 3 χρόνια και σήμερα δίνουμε το Unlimited All στα 25 ευρω. Έχει αύξηση ή μείωση τιμής; Για να συνεννοηθούμε επιτέλους... Μάλλον για να συννενοηθούμε επιτέλους η Ελλάδα χρεοκόπησε, οι μισθοί έπεσαν και εσείς στην εταιρία που δούλευες δίνατε το Unlimited All αρχικά 80 ευρώ, μετά 70 και 60, στην συνέχεια 55 και 45 και τέλος 40 αλλά μάταια επειδή οι καταναλωτές καταμερίζουν τα φράγκα τους με μια συγκεκριμένη ιεραρχία και το κινητό ήταν εκτός σε αυτή την τιμή. Είναι θλιβερό να υπερκοστολογείς σειρά χρόνων και στη συνέχεια να επιχειρηματολογείς ότι τώρα τα απεριόριστα έχουν λογική τιμή. Εγώ από ένα εκκατοστάρικο περίπου που έδινα για 3 αριθμούς συμβόλαιο (απεριόριστα δεδομένα - ομιλία) έκανα μεταφορά των αριθμών σε καρτοκινητή για απεριόριστα (δεδομένα. ομιλία) 3x13 = 39 και εάν μετά από εννέα μήνες δεν έχουν ίδιες οι καλύτερες τιμές θα περιορίσω σε έναν αριθμό όλες τις ανάγκες μου. Επίσης πρέπει να εκλείψει το φαινόμενο των δήθεν ειδικών προσφορών όταν φεύγεις από μία εταιρία. Είναι αναξιοπρεπές και λανθασμένη εταιρική πρακτική. Να έχουν τις τιμές στις ιστοσελίδες τους και να επιλέγουμε ανάλογα. 3 1
jimakris Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 4 λεπτά πριν, Hellenicsun είπε Θα μπορούσες ν' αντικαταστήσεις τον τωρινό εκπρόσωπο τύπου της κυβέρνησης επάξια. Παρόλα αυτά, θα κάνω ακόμη μια φορά την ερώτηση συνοδευόμενη από μερικές ακόμη: από που κι ως που ένα χρηματικό υπόλοιπο λήγει; Από που κι ως που δε μεταφέρεται; Από που κι ως που στη λήξη του (επαναλαμβάνω, λες και είναι γάλα στο ψυγείο) δεν επιστρέφεται; Από που κι ως που παρακρατείται; Βάσει ποίας λογικής; ..και να σημειώσω πως βάσει προσεκτικής τιμολόγησης πακέτων (σε συνδυασμό με τη φορολογία) και ελαχίστων ποσών ανανέωσης, πάντα θα υφίσταται υπόλοιπο οπότε, πάντα θα υπάρχει αυτός ο εκβιασμός. Κοίτα, αναφέρομαι από την αρχή σε συμβόλαια και τα παραδείγματα που έδωσα είναι πραγματικά παραδείγματα συμβολαίων. Τώρα όσον αφορά αυτά που ρωτάς, αφορούν την καρτοκινητή και μπορώ να σου απαντήσω και επί αυτού: το πως κάθε υπηρεσία - προϊόν που αγοράζεις-χρησιμοποιείς τιμολογείται αφορά αποκλειστικά τον έμπορο/εταιρεία που στο πουλάει. Εφ' όσον λοιπόν εξαρχής δέχεσαι σαν καταναλωτής τους όρους της εταιρείας την στιγμή που αγοράζεις την υπηρεσία της τότε δεν υπάρχει καμία λογική να συζητήσουμε, δηλαδή έτσι το πουλάει η εταιρεία και στο χέρι σου είναι να το αγοράσεις ή όχι. Μαζί σου αν θες να αλλάξουν τα πράγματα , φτιάξε ένα σύλλογο- ένα petition - ένα whatever και μάζεψε χιλιάδες μέλη και μποϊκοτάρετε την χ,ψ εταιρεία ζητώντας αλλαγές.
Hellenicsun Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου Μόλις τώρα, jimakris είπε Κοίτα, αναφέρομαι από την αρχή σε συμβόλαια και τα παραδείγματα που έδωσα είναι πραγματικά παραδείγματα συμβολαίων. Τώρα όσον αφορά αυτά που ρωτάς, αφορούν την καρτοκινητή και μπορώ να σου απαντήσω και επί αυτού: το πως κάθε υπηρεσία - προϊόν που αγοράζεις-χρησιμοποιείς τιμολογείται αφορά αποκλειστικά τον έμπορο/εταιρεία που στο πουλάει. Εφ' όσον λοιπόν εξαρχής δέχεσαι σαν καταναλωτής τους όρους της εταιρείας την στιγμή που αγοράζεις την υπηρεσία της τότε δεν υπάρχει καμία λογική να συζητήσουμε, δηλαδή έτσι το πουλάει η εταιρεία και στο χέρι σου είναι να το αγοράσεις ή όχι. Μαζί σου αν θες να αλλάξουν τα πράγματα , φτιάξε ένα σύλλογο- ένα petition - ένα whatever και μάζεψε χιλιάδες μέλη και μποϊκοτάρετε την χ,ψ εταιρεία ζητώντας αλλαγές. Μόνο που, μιλάμε για ένα ανελαστικό προϊόν/ υπηρεσία.
pp6210 Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου δεν εχει νοημα η αντιπαραθεση σας για την ληξη χρηματικου υπολοιπου ενω δεν εχεις κανει χρηση υπηρεσιας, και τη διπλη φορολογια θα προσθεσω εγω ( πληρωνεις φπα στην αξια της καρτας και σου αφαιρει και φορο κινητης) ειναι καρτελ, βρισκουν και τα κανουν, αλλα πρωτα απο ολα φταιει το κρατος που τους επιτρεπει να τα κανουν! 1
Hellenicsun Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 1 λεπτό πριν, pp6210 είπε δεν εχει νοημα η αντιπαραθεση σας για την ληξη χρηματικου υπολοιπου ενω δεν εχεις κανει χρηση υπηρεσιας, και τη διπλη φορολογια θα προσθεσω εγω ( πληρωνεις φπα στην αξια της καρτας και σου αφαιρει και φορο κινητης) ειναι καρτελ, βρισκουν και τα κανουν, αλλα πρωτα απο ολα φταιει το κρατος που τους επιτρεπει να τα κανουν! Μιας που είπες κι εσύ περί καρτέλ, θυμήθηκα τα παρακάτω που εννοείται πως έστειλα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού (δίχως να λάβω απάντηση σαφώς):
jimakris Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 3 λεπτά πριν, spirostolios είπε Μάλλον για να συννενοηθούμε επιτέλους η Ελλάδα χρεοκόπησε, οι μισθοί έπεσαν και εσείς στην εταιρία που δούλευες δίνατε το Unlimited All αρχικά 80 ευρώ, μετά 70 και 60, στην συνέχεια 55 και 45 και τέλος 40 αλλά μάταια επειδή οι καταναλωτές καταμερίζουν τα φράγκα τους με μια συγκεκριμένη ιεραρχία και το κινητό ήταν εκτός σε αυτή την τιμή. Είναι θλιβερό να υπερκοστολογείς σειρά χρόνων και στη συνέχεια να επιχειρηματολογείς ότι τώρα τα απεριόριστα έχουν λογική τιμή. Εγώ από ένα εκκατοστάρικο περίπου που έδινα για 3 αριθμούς συμβόλαιο (απεριόριστα δεδομένα - ομιλία) έκανα μεταφορά των αριθμών σε καρτοκινητή για απεριόριστα (δεδομένα. ομιλία) 3x13 = 39 και εάν μετά από εννέα μήνες δεν έχουν ίδιες οι καλύτερες τιμές θα περιορίσω σε έναν αριθμό όλες τις ανάγκες μου. Επίσης πρέπει να εκλείψει το φαινόμενο των δήθεν ειδικών προσφορών όταν φεύγεις από μία εταιρία. Είναι αναξιοπρεπές και λανθασμένη εταιρική πρακτική. Να έχουν τις τιμές στις ιστοσελίδες τους και να επιλέγουμε ανάλογα. Βρε Σπύρο (συγχώρεσε μου το βρε το χρησιμοποιώ φιλικά) στα λόγια μου έρχεσαι. Αυτό ακριβώς λέω! Επειδή όμως κι εγώ όπως κι εσείς καταναλωτής είμαι σε διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες σε μια χρεοκοπημένη χώρα με τραγικούς μισθούς, αλλά παράλληλα είμαι και πολλά χρόνια στις τηλεπικοινωνίες , ε δεν μπορώ ρε αδερφέ να ακούω συνέχεια γκρίνια για τον χώρο μας όταν τόσα χρόνια τα πάντα έχουν πάρει φωτιά και οι τιμές έχουν φτάσει στον ουρανό σε τόσα και τόσα είδη , να μου λες ότι είμαστε καρτέλ όταν εσύ ο ίδιος λες ότι το Unlimited All από τα 80 έχει πέσει στα 40 και σήμερα που σου μιλάω είναι στα 25!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα