Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
48 minutes ago, jimakris said:

Βρε Σπύρο (συγχώρεσε μου το βρε το χρησιμοποιώ φιλικά) στα λόγια μου έρχεσαι. Αυτό ακριβώς λέω! Επειδή όμως κι εγώ όπως κι εσείς καταναλωτής είμαι σε διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες σε μια χρεοκοπημένη χώρα με τραγικούς μισθούς, αλλά παράλληλα είμαι και πολλά χρόνια στις τηλεπικοινωνίες , ε δεν μπορώ ρε αδερφέ να ακούω συνέχεια γκρίνια για τον χώρο μας όταν τόσα χρόνια τα πάντα έχουν πάρει φωτιά και οι τιμές έχουν φτάσει στον ουρανό σε τόσα και τόσα είδη , να μου λες ότι είμαστε καρτέλ όταν εσύ ο ίδιος λες ότι το Unlimited All από τα 80 έχει πέσει στα 40 και σήμερα που σου μιλάω είναι στα 25!!!!

Στα καρτέλ το νόημα είναι να πουλάνε όλοι στο ίδιο ποσό. Ορισμός του καρτέλ. Τώρα, αν πριν 30 χρόνια πληρώμανε 20€/λεπτό ομιλίας στην Telestet ενώ τώρα μπορείς με 25€ (όπως λες και συμφωνώ) να μιλάς unlimited, αυτό το γεγονός από μόνο του δεν καταργεί το αίσθημα καρτελοποίησης της αγοράς στις τηλεπικοινωνίες. Από τη στιγμή που και οι 3 πουλάνε στην ίδια τιμή, δεν πιστεύεις στην ύπαρξη καρτέλ;

• Απαντ. 137
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kotzak2017 είπε

Η βενζινη στην Αθηνα εχει 1,80. στην Λαμια εχει 2,00.

20 λεπτα του ευρω παραπανω. Θα μου πεις ειναι τα μεταφορικα.

Ενα επικαθημενο φορτηγο κουβαλαει 20,000 λιτρα επι 0,2 βγαινει 4,000 ευρω ,τα μεταφορικα δηλαδη.

Πιστευεις εσυ οτι 4000 ευρω χρειαζεται ενα γεματο φορτηγο να παει Λαμια; ( σημειωση : μια γεματη νταλικα βγαζει 3 χλμ σε καθε λιτρο καυσιμου)

Σκεψου το αντιστοιχα στα παραπανω ευρω που πληρωνεις για 1 τεμαχιο προιοντος στο σουπερ μαρκετ.

Δεν ξερω αν καταλαβαινεις τι εννοω.....

και ναι ακομη και οι καινουργοι παικτες καρτελοποιουνται!

Ναι ολα αυτα που περιγραφεις ειναι τελειως ασχετα με αυτα που γραφω. Πουθενα δεν μιλαω για τα μεταφορικα οτι αυξανουν το κοστος.
Εγω μιλαω για την υποθεση που κανουν καποιοι οτι τα σουπερ μαρκετ πουλανε με τρελα περιθωρια κερδους. Και αντε σου λεω Ο Σκλαβενιτης με τον Βασιλοπουλο να συννενοηθουν.
Οτι και καλα οι ελληνες επιχειρηματιες θελουν να μεγιστοποιησουν το κερδος ενω δηλαδη οι ξενοι οχι; Που δεν στεκει με την καμια αλλα χαριν κουβεντας ας πουμε ναι οτι ετσι εχουν τα πραματα.
Γιατι δεν βρισκεται ενας ξενος σουπερμαρκετας να ερθει στην γη της επαγγελιας την Ελλαδα που τα κοροϊδα οι Ελληνες ειναι τα τελεια θυματα πελατε πχ απο Δανια, Μαλτα, Ελβετια απο οπου θες και να πουλαει στην μιση τιμη; Θα μαζευει ολο το χαρτι. Αν αυτου οταν ανοιγουνε νεα μαρκετ πχ Carrefour, Aldi, Dia κλπ πολυ συχνα κλεινουνε γιατι δεν ειναι κερδοφορα.
Και ασε τις αλυσιδες μαρκετ, αφου λες οτι με 4000 ευρω φερνεις παλετες με πραματα (που ισχυει) γιατι δεν βρισκεται ενας να ανοιξει ενα μαγαζι που να πουλαει φτηνα και να κανουνε ουρες; Και αντ' αυτου βλεπεις μαγαζια σε παρομοιες τιμες να βαρανε μυγες; ο μονος λογος δεν ειναι αλλος περα απο το οτι δεν ειναι οι τιμες ψηλα απο απληστια αλλα οτι εκει περιπου ειναι βιωσιμη μια επιχειρηση. Το ιδιο βλεπουμε απο την πιο μικρη στην πιο μεγαλη. Ολοι παραπονιουνται οτι το σουβλακι ειναι πανακριβο, κανονικα θα επρεπε να κανει 2€. Αλλα για καποιον λογο δεν υπαρχει ουτε ενας που να το εχει τοσο και να επιβιωνει. Θα εκαναν κυριολεκτικα ουρες.
Ή με τον καφε "μα 10cents κοστιζει γιατι δεν τον πουλαει κανεις 50cents στο χερι; τοσο απληστοι; τα χουνε κανει πλακακια μεταξυ τους;" Οχι, απλα εξω απο τον χορο πολλα τραγουδια λεγονται. Δεν υπαρχει καμια συνομωσια. Απλα ειναι πολλα τα κοστη επιχειρησης στην Ελλαδα που δεν επιτρεπουνε χαμηλοτερες τιμες.

Κινητο nova (πρωην wind, πρωην tim, πρωην telestet) εχουν πια 10% των Ελληνων. Και πιστευετε οτι ειναι ολο ζορισμενη οικονομικα, πουλιεται, χρεοκοπει, εξαγοραζεται ξανα και ξανα αλλα δεν λεει "fuck it θα βαλω φτηνη τιμη να γινω εστω νουμερο 2 στην αγορα" οτι εχει οικονομικα τα περιθωρια κερδους αλλα λεει, ε νταξει μωρε με παιρνει να βαλω μιση τιμη αλλα ας μην το κανω και χαλαω την πιατσα, το πολυ πολυ ας κλεισω σημασια εχει μην ριξει την τιμη της η vodafone."

Δεν στεκει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jimakris είπε

φίλε μου αναφέρθηκα σε αυξήσεις τιμών που πραγματοποιούνται στην Χώρα μας σε διάφορους κλάδους και ξέχασα βέβαια και τον βασικότερο όλων που είναι τα σουπερμαρκετ που ΜΟΝΟ την τελευταία 3ετία  έχουν ανέβει κατά 25-30% . Σε σύγκριση λοιπόν με άλλους κλάδους που ανεβαίνουν δραματικά οι τιμές , ΝΑΙ ο κλάδος της κινητής ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ , και είναι πραγματικό γεγονός κι οχι κάτι φανταστικό , σου αρέσει δεν σου αρέσει. Τώρα αν θες να μιλήσουμε για ΑΠΟΛΥΤΕΣ ΤΙΜΕΣ σύγκρισης των Ελληνικών εταιρειών κινητής με το εξωτερικό είναι άλλο θέμα και έχει και πολλές προεκτάσεις.  Ας μείνουμε λοιπόν στην αρχική μου τοποθέτηση που αφορά την σύγκριση του κλάδου της κινητής με άλλους . Οκ ;

Μα αυτο κανω αγαπητε μου. Συγκριση του κλαδου ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ. Εσυ απο την αλλη αποφευγεις να το κανεις και λες δικαιολογιες αστειες. δεν σε ειδα να αιτιολογεις καπως που επι 30+ χρονια ειμαστε ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟΙ σε σχεση με το εξωτερικο. μου αναφερεις αλλους κλαδους οπως το τροφιμο που κ εκει εχουν ακριβυνει στο εξωτερικο, για να δικαιολογησεις την αισχροκερδεια στο ελληνικο καρτελ; σοβαρα; Επισης αλιμονο αν ακομα κ σμρ θα επρεπε να λεμε ευχαριστω που δεν μας δινουν 5gb με 30 ευρω παγιο.

Η ερωτηση ειναι πολυ απλη και σαφης. Για ποιον λογο εξωτερικο ειναι ΠΟΛΥ πιο φθηνα ενω εχουν κ εκει παγια εξοδα οπως εδω; δεν βαζω καν στην εξισωση τους μεγαλυτερους μισθους εκει. Το "εχουν πεσει οι τιμες σε σχεση με το παρελθον" δεν ειναι απαντηση.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mclound είπε

Στα καρτέλ το νόημα είναι να πουλάνε όλοι στο ίδιο ποσό. Ορισμός του καρτέλ. Τώρα, αν πριν 30 χρόνια πληρώμανε 20€/λεπτό ομιλίας στην Telestet ενώ τώρα μπορείς με 25€ (όπως λες και συμφωνώ) να μιλάς unlimited, αυτό το γεγονός από μόνο του δεν καταργεί το αίσθημα καρτελοποίησης της αγοράς στις τηλεπικοινωνίες. Από τη στιγμή που και οι 3 πουλάνε στην ίδια τιμή, δεν πιστεύεις στην ύπαρξη καρτέλ;

Φίλε μου στην 1ο μου σχόλιο σε αυτό το θέμα μίλησα με αρκετά παραδείγματα άλλων κλάδων σε σύγκριση με την κινητή και το πως ενώ σε άλλους κλάδους οι τιμές τραβάν την ανηφόρα, στον δικό μας τον κλάδο συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Πραγματικά αν πιστεύετε ότι είναι καρτέλ οι τιμές ενος συμβολαίου με απεριόριστα τα πάντα θα ήταν γύρω στα 60-70 ευρώ. Είναι ο μόνος κλάδος που η μια εταιρεία "βγάζει" τα μάτια της άλλης, "κλέβοντας" πελάτες οδηγώντας την αγορά σε φτηνότερες τιμές. Πραγματικά αν έχετε άλλο παράδειγμα θα ήθελα να το ακούσω

Screenshot 2025-03-28 at 12.48.25 PM.png

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jimakris είπε

Βρε Σπύρο (συγχώρεσε μου το βρε το χρησιμοποιώ φιλικά) στα λόγια μου έρχεσαι. Αυτό ακριβώς λέω! Επειδή όμως κι εγώ όπως κι εσείς καταναλωτής είμαι σε διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες σε μια χρεοκοπημένη χώρα με τραγικούς μισθούς, αλλά παράλληλα είμαι και πολλά χρόνια στις τηλεπικοινωνίες , ε δεν μπορώ ρε αδερφέ να ακούω συνέχεια γκρίνια για τον χώρο μας όταν τόσα χρόνια τα πάντα έχουν πάρει φωτιά και οι τιμές έχουν φτάσει στον ουρανό σε τόσα και τόσα είδη , να μου λες ότι είμαστε καρτέλ όταν εσύ ο ίδιος λες ότι το Unlimited All από τα 80 έχει πέσει στα 40 και σήμερα που σου μιλάω είναι στα 25!!!!

Διάβασε τον ορισμό της λέξης καρτέλ και μετά δες τις εικόνες που παραθέτω λίγο παραπάνω από το μήνυμα σου και οι οποίες είναι περσινές, από CU & What's Up.

• Like 2
Δημοσ.
41 minutes ago, jimakris said:

[...] ε δεν μπορώ ρε αδερφέ να ακούω συνέχεια γκρίνια για τον χώρο μας [,,,], να μου λες ότι είμαστε καρτέλ...

Υπάρχει κάποιος που θεωρεί οτι δεν είναι ο χώρος των τηλεποικινωνιών άλλο ένα καρτέλ στην Ελλάδα; 🤔

• Like 4
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Hal9000 είπε

• Orizon Unlimited: Premium πακέτο στα 30€/μήνα με απεριόριστα GB (με πολιτική ορθής χρήσης), απεριόριστα λεπτά ομιλίας και SMS προς εθνικά δίκτυα.

30 και πάνω σε Vodafone? Προτιμώ 33 με neo σε Cosmote χίλιες φορές.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, tsifotis είπε

Το ιδιο και με τα σουπερματκετ για οσους λενε "οι ελληνικες αλυσιδες εχουν βρει τα κοροιδα τους ελληνες και χρεωνουν το σαμπουαν 3€ ενω το ιδιο στη Γερμανια εχει 2€ παρα τους διπλους μισθους". Και η απορια παραμενει, αν τα ποσοστα κερδους ειναι τοσο τρελα γιατι δεν βαζει χαμηλες τιμες ενα ok market, ενα  bazaar, ή ενας νεος παικτης να κανουν ουρες; Κατα καιρους ερχονται κατι asda, aldi και επειδη δεν εχουν κερδοφορια κλεινουν

Μηπως ειναι οντως πανακριβα τα εξοδα των ελληνικων επιχειρησεων για πολλους συνθετους λογους και τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα οσο φανταζομαστε;

Θα σου απαντησω σε αυτο μιας κ εχω εικονα απο μεσα, με ενα παραδειγμα. χαρτι κουζινας που στο "καλαθι του καταναλωτη" το εχουν 2,50€, σε τιμη χονδρικης εχει 0.75€ +φπα. κ το σουπερ μαρκετ το παιρνει ακομα πιο φθηνα μιας κ κλεινει αλλες τιμες λογω ποσοτητας, σε σχεση με εμενα. καθολου πανακριβα δεν ειναι τα εξοδα των ελληνικων σουπερ μαρκετ, υπερκερδη εχουν, για αυτο βλεπεις ΑΒ κ λοιπους να σας εχουν φλομωσει στις 3€ δωροεπιταγες για να νομιζετε οτι αγοραζετε φθηνα.

• Like 5
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Sorath είπε

Υπάρχει κάποιος που θεωρεί οτι δεν είναι ο χώρος των τηλεποικινωνιών άλλο ένα καρτέλ στην Ελλάδα; 🤔

Προφανώς αυτός στον οποίο απαντάς και προσπαθεί να υπερασπιστεί τον χώρο (του) με νύχια και δόντια. Ακόμη κι αν υπάρχουν αποδείξεις.

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, kallair είπε

Θα σου απαντησω σε αυτο μιας κ εχω εικονα απο μεσα, με ενα παραδειγμα. χαρτι κουζινας που στο "καλαθι του καταναλωτη" το εχουν 2,50€, σε τιμη χονδρικης εχει 0.75€ +φπα. κ το σουπερ μαρκετ το παιρνει ακομα πιο φθηνα μιας κ κλεινει αλλες τιμες λογω ποσοτητας, σε σχεση με εμενα. καθολου πανακριβα δεν ειναι τα εξοδα των ελληνικων σουπερ μαρκετ, υπερκερδη εχουν, για αυτο βλεπεις ΑΒ κ λοιπους να σας εχουν φλομωσει στις 3€ δωροεπιταγες για να νομιζετε οτι αγοραζετε φθηνα.

Τι εννοεις απο μεσα; εχεις μαγαζι και το πουλας 1.25€; γιατι αν ναι που ειναι να ερθουμε να ψωνισουμε κι εμεις. 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Dead-Poet είπε

Και επίσης κοινωνική περιθωριοποίηση, γιατί αν περιμένεις να σε καλούν σε ξένο νούμερο (και να χρεώνονται) φίλοι και συγγενείς σου, μάλλον λογαριάζεις χωρίς τον ξενοδόχο. Και μη μου πεις ότι θα διατηρείς και το ελληνικό νούμερο μόνο για τις εισερχόμενες, γιατί αν το κάνεις τότε η πληρωμή δύο συνδέσεων θα έρχεται όχι μόνο μία ή άλλη, αλλά θα είναι σαφώς ασύμφορη. Οπότε, ξέρουν καλά τι κάνουν τα ελληνικά δίκτυα του καρτέλ, που δεν ρίχνουν τις τιμές τους.

Αν ηταν ετσι η κοινωνικη περιθωριοποιηση ευτυχως, γιατι δεν θα προλαβαινα 😅 Γενικως κουβαλαω και VoiP (σταθερο)νουμερο σε εφαρμογη, οποτε με τους περιεργους-φοβιτσιαριδες μιλαω μ' αυτο. Το ελληνικο νουμερο υπαρχει με φραγη στην ακρη παντα, αλλα το χω ξεχασμενο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Hellenicsun είπε

Διάβασε τον ορισμό της λέξης καρτέλ και μετά δες τις εικόνες που παραθέτω λίγο παραπάνω από το μήνυμα σου και οι οποίες είναι περσινές, από CU & What's Up.

Ωραία, εξήγησε μου λοιπόν, γιατί αφού είμαστε καρτέλ , δεν σας παίρνουμε το σκαλπ, υποχρεώνοντας σας να έχετε καρτοκινητό με 25 ευρώ τον μήνα και συμβόλαιο με 70 ευρώ τον μήνα, όταν το ρεύμα που πληρώνεις έχει 3πλασιαστεί !!! την τελευταία 3ετία. Θα μπορούσαν και οι 3 εταιρείες του χώρου να ισχυριστούν τεράστια αύξηση στα κόστη ενέργειας (ναι δυστυχώς οι κεραίες, οι server και γενικά όλος ο εξοπλισμός μας σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ λειτουργεί με ρεύμα και όχι με αέρα κοπανιστό) και να τιμολογήσουν έτσι όπως σου λέω. Πες μου λοιπόν γιατί αντί να διπλασιάσουμε την τιμή του παγίου κι απο 40 ευρώ που ήταν πριν μια 3ετια , σήμερα το πουλάμε στα 25? Γιατί αφού είμαστε καρτέλ να μην το πουλάμε 60? Όπως πχ σου πουλάνε τα προϊόντα τους τα σουπερμάρκετ, τον καφέ οι καφετέριες, το σουβλάκι τα σουβλατζίδικα κλπ κλπ.  Μάλλον ξαφνικά έπαθαν ΚΚΕ τα αφεντικά των 3 εταιρειών  ....

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, tsifotis είπε

Τι εννοεις απο μεσα; εχεις μαγαζι και το πουλας 1.25€; γιατι αν ναι που ειναι να ερθουμε να ψωνισουμε κι εμεις. 

ολα τα χαρταδικα το συγκεκριμενο χαρτι το πουλανε απο 1,30 ως 1,50€. σουπερ μαρκετ στην τιμη που ανεφερα.

Επεξ/σία από kallair
Δημοσ.
9 minutes ago, jimakris said:

Πραγματικά αν πιστεύετε ότι είναι καρτέλ οι τιμές ενος συμβολαίου με απεριόριστα τα πάντα θα ήταν γύρω στα 60-70 ευρώ.

Διάβασε πάλι τον ορισμό του καρτέλ, γιατί δεν τον έχεις καταλάβει καθόλου.

Αυτό που λες, ίσως γινόταν σε ένα μονοπώλιο. Η έννοια του καρτέλ είναι άλλη και ναι ξεκάθαρα η τηλεπικοινωνία στην Ελλάδα είναι καρτέλ.

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jimakris είπε

Ωραία, εξήγησε μου λοιπόν, γιατί αφού είμαστε καρτέλ , δεν σας παίρνουμε το σκαλπ, υποχρεώνοντας σας να έχετε καρτοκινητό με 25 ευρώ τον μήνα και συμβόλαιο με 70 ευρώ τον μήνα, όταν το ρεύμα που πληρώνεις έχει 3πλασιαστεί !!! την τελευταία 3ετία. Θα μπορούσαν και οι 3 εταιρείες του χώρου να ισχυριστούν τεράστια αύξηση στα κόστη ενέργειας (ναι δυστυχώς οι κεραίες, οι server και γενικά όλος ο εξοπλισμός μας σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ λειτουργεί με ρεύμα και όχι με αέρα κοπανιστό) και να τιμολογήσουν έτσι όπως σου λέω. Πες μου λοιπόν γιατί αντί να διπλασιάσουμε την τιμή του παγίου κι απο 40 ευρώ που ήταν πριν μια 3ετια , σήμερα το πουλάμε στα 25? Γιατί αφού είμαστε καρτέλ να μην το πουλάμε 60? Όπως πχ σου πουλάνε τα προϊόντα τους τα σουπερμάρκετ, τον καφέ οι καφετέριες, το σουβλάκι τα σουβλατζίδικα κλπ κλπ.  Μάλλον ξαφνικά έπαθαν ΚΚΕ τα αφεντικά των 3 εταιρειών  ....

Άκου κακό αντίγραφο εκπροσώπου κυβέρνησης.

Πουλάτε ανελαστικό προϊόν/ υπηρεσία και υπάρχουν όρια στις κοινωνικές ανοχές. Αν ήθελαν τα αφεντικά σας, αυτό που περιγράφεις θα κάνατε.

Ευτυχώς έχετε ημερομηνία λήξης

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...