ideal09 Δημοσ. 29 Μαρτίου Δημοσ. 29 Μαρτίου 4 ώρες πριν, pp6210 είπε επειδη με ενδιαφερει αμεσα το εψαξα φιλε, στη lycamobile ιταλιας, εχει ψιλα γραμματα οπως πρωτη ενεργοποιηση αριθμου μεσα στην ιταλια, και γενικα κατι ελεγχους που τους δινουν το δικαιωμα να στο κοψουν ή να μην ισχύουν τα δωρεαν λεπτα και σμσ και να χρεωνονται κανονικα (αν π.χ. οι κλησεις ξεκινανε συνεχεια απο αλλη χωρα που σημαινει οτι δεν μενεις ιταλια και κατι τετοια), αρα δεν ειναι μια συγκρισιμη επιλογη στη συζητηση μας ΥΓ παιδια εχει κουρασει λιγο με τα σεντονια περι καρτελ και σουπερμαρκετ και οασα και μισθοι και μπλα μπλα εκτος θεματος, το κανει πολυ δυσκολο να παρακολουθησουμε τα μηνυματα και τη συζητηση που ειναι εντος θεματος... 3 χρόνια το έχω δεν είχα καποιο θεμα μεχρι στιγμής. Ισα ισα, επειδη συνδεεσαι και σε ολους τους παροχους οπως ειπα, μπορεις να συνδεθεις σε οποιον εχει το καλυτερο σημα αναλογως την περιοχη.
kotzak2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου Δημοσ. 29 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, pp6210 είπε επειδη με ενδιαφερει αμεσα το εψαξα φιλε, στη lycamobile ιταλιας, εχει ψιλα γραμματα οπως πρωτη ενεργοποιηση αριθμου μεσα στην ιταλια, και γενικα κατι ελεγχους που τους δινουν το δικαιωμα να στο κοψουν ή να μην ισχύουν τα δωρεαν λεπτα και σμσ και να χρεωνονται κανονικα (αν π.χ. οι κλησεις ξεκινανε συνεχεια απο αλλη χωρα που σημαινει οτι δεν μενεις ιταλια και κατι τετοια), αρα δεν ειναι μια συγκρισιμη επιλογη στη συζητηση μας ΥΓ παιδια εχει κουρασει λιγο με τα σεντονια περι καρτελ και σουπερμαρκετ και οασα και μισθοι και μπλα μπλα εκτος θεματος, το κανει πολυ δυσκολο να παρακολουθησουμε τα μηνυματα και τη συζητηση που ε Επεξ/σία 29 Μαρτίου από kotzak2017
Choulio Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου (επεξεργασμένο) Στις 28/3/2025 στις 11:50 ΠΜ, jimakris είπε Βρε Σπύρο (συγχώρεσε μου το βρε το χρησιμοποιώ φιλικά) στα λόγια μου έρχεσαι. Αυτό ακριβώς λέω! Επειδή όμως κι εγώ όπως κι εσείς καταναλωτής είμαι σε διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες σε μια χρεοκοπημένη χώρα με τραγικούς μισθούς, αλλά παράλληλα είμαι και πολλά χρόνια στις τηλεπικοινωνίες , ε δεν μπορώ ρε αδερφέ να ακούω συνέχεια γκρίνια για τον χώρο μας όταν τόσα χρόνια τα πάντα έχουν πάρει φωτιά και οι τιμές έχουν φτάσει στον ουρανό σε τόσα και τόσα είδη , να μου λες ότι είμαστε καρτέλ όταν εσύ ο ίδιος λες ότι το Unlimited All από τα 80 έχει πέσει στα 40 και σήμερα που σου μιλάω είναι στα 25!!!! Φίλε έχει μπερδέψει το κόστος των τηλεπικοινωνιών με πράγματα εντελώς διαφορετικά τα οποία χρησιμοποιείς εσφαλμένα ως δείγματα μείωσης τιμής. Χρησιμοποιείς Α) την τιμή ανά mb και Β) την τιμή μιας ακριβής μη δημοφιλούς ως τώρα υπηρεσίας που είναι τα unlimited ως αποδείξεις μείωσης τιμών. Και τα δύο επιχειρήματα είναι λογικά σφάλματα (fallacies). Α) Η πτώση της τιμής του unlimited δεν συνεπάγεται πτώση των τιμών. Ειναι σαν να σου λέω ότι η Φεράρι κοστίζει πλέον 200.000€ άρα είναι πλέον πολύ οικονομική. Ναι σε σχέση με πριν που έκανε 500.000 είναι πιο οικονομική αλλά παραμένει απλησίαστη για τον μέσο πολίτη. Β) Με παρόμοιο τρόπο η πτώση της τιμής ανά mb δεν συνεπάγεται πτώση των τιμών των παρόχων. Θα σου δώσω ένα απλό παραδειγμα για να καταλάβεις πόσο εκτός λογικής είναι το επιχείρημα σου. Είναι σαν να σου λέω εγώ ότι πχ η Apple (και οι άλλες εταιρίες τεχνολογίας) μειώνει συνεχώς τις τιμές αφού με τα ίδια λεφτά παίρνεις μεγαλύτερη συχνότητα επεξεργαστή μεγαλύτερη οθόνη μεγαλύτερη ανάλυση μεγαλύτερη μπαταρία κοκ. Αντιλαμβάνεσαι πόσο εκτός πραγματικότητας είναι ένα τέτοιο επιχείρημα; Αυτό που πρέπει να συγκρίνεις είναι το κόστος των τηλεπικοινωνιών ανά άτομο ή ανά νοικοκυριό. Αν τσεκάρεις αυτό το στατιστικό θα δεις ότι όχι μόνο έχουμε αύξηση αλλά το καταβαλόμενο μηνιαίο κόστος υπερδιπλασιάστηκε τα τελευταία χρόνια και στην κινητή και στην σταθερή. Και συνεχίζει να ανεβαίνει. Η αναφορά σε τιμές ανά mb (ή τιμές ανά mbps στην σταθερή) είναι ένα τρικ των παρόχων για να πείσουν ότι ρίχνουν τις τιμές ενώ τις αυξάνουν. Τώρα που μιλάμε προσπαθώ να ανανεώσω την κινητή μου και η νέα προσφορά είναι 50% περισσότερα mb με 30% περισσότερα χρήματα. Φαινομενικά ένα καλό deal αφού περνώ περισσότερα mb ανά € που πληρώνω. Στην πράξη όμως ανά 2 χρόνια μου αυξάνουν κατά 30% το μηνιαίο κόστος για κινητή ενώ μου πουλάνε παπά περί μείωσης τιμών (ανά mb). Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι πληρώνω περισσότερα όμως. Αν δεχτώ αυτήν την «συμφέρουσα» προσφορά θα βρεθώ να πληρώνω 75% περισσότερα ανά μήνα μέσα σε μόλις έξι χρόνια. Από 17 πριν 6 χρόνια θα πάω στα 30 χωρίς να το καταλάβω με «συμφέρουσες προσφορές». Επεξ/σία 6 Απριλίου από Choulio
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα