jimakris Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 1 λεπτό πριν, jimmy213 είπε Διάβασε πάλι τον ορισμό του καρτέλ, γιατί δεν τον έχεις καταλάβει καθόλου. Αυτό που λες, ίσως γινόταν σε ένα μονοπώλιο. Η έννοια του καρτέλ είναι άλλη και ναι ξεκάθαρα η τηλεπικοινωνία στην Ελλάδα είναι καρτέλ. Μάλλον σου αρέσει η λέξη "καρτελ" δεν εξηγείται αλλιώς. Διάβασε το 1ο μου σχόλιο σε αυτό το θέμα και μετά αν έχεις απορίες (γενικές όχι επι της λέξης καρτελ) μου λες... 1
tsifotis Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 1 λεπτό πριν, kallair είπε ολα τα χαρταδικα το συγκεκριμενο χαρτι το πουλανε απο 1,30 ως 150€. σουπερ μαρκετ στην τιμη που ανεφερα. Ποιο συγκεκριμενο; Ποιο ειναι αυτο και ποιο μαγαζι το πουλαει σε μιση τιμη απο τα σουπερ μαρκετ; Να ξερουμε να ψωνιζουμε κι εμεις
jimakris Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 1 λεπτό πριν, Hellenicsun είπε Άκου κακό αντίγραφο εκπροσώπου κυβέρνησης. Πουλάτε ανελαστικό προϊόν/ υπηρεσία και υπάρχουν όρια στις κοινωνικές ανοχές. Αν ήθελαν τα αφεντικά σας, αυτό που περιγράφεις θα κάνατε. Ευτυχώς έχετε ημερομηνία λήξης ενταξει φίλε μου κατάλαβα γιατί συζητάμε. ΝΑΙ το παραδέχομαι εσύ την έχεις πιο μεγάλη. Happy?
moufas999 Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου Παιδιά στην Ελλάδα είναι ξεκάθαρο ότι οι εταιρίες επικοινωνιών τα έχουν βρει μεταξύ τους, πέρυσι όταν ξεκίνησε η NOVA με την αγορά της Wind έβαλε την κάρτα ανανέωσης στα 8 ευρώ τσα καρτοκινητά όταν οι άλλοι την είχαν 13€ και αμέσως την επόμενη ημέρα σχεδόν όλοι πήγαν στα 8€ και κράτησε κάνα τρίμηνο αυτό και μετά τα βρήκαν μεταξύ τους και πήγαν πάλι στα 13€, επίσης αυτή η κλοπή που γίνεται αν δεν χαλάσει το υπόλοιπο σου μέσα σε δύο μήνες και δεν μιλάει κανείς και έπρεπε να μεταφέρεται στον επόμενους μήνες μέχρι να το καταναλώσεις και όχι να σου λένε βάλε μία νέα κάρτα ανανέωσης για να μεταφέρεις το υπόλοιπο σου στον επόμενο μήνα.Κλέφτες με την σφραγίδα του κράτους. 3
kallair Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, tsifotis είπε Ποιο συγκεκριμενο; Ποιο ειναι αυτο και ποιο μαγαζι το πουλαει σε μιση τιμη απο τα σουπερ μαρκετ; Να ξερουμε να ψωνιζουμε κι εμεις δεν υπαρχει λογος να αναφερω φιρμα για πολλους κ διαφορους λογους που δεν ειναι της παρουσης. ανεφερα ενα παραδειγμα κωδικου που ειναι κ στο καλαθι του καταναλωτη κ υπαρχει τεραστια αισχροκερδεια, ενω θα επρεπε να ηταν πολυ χαμηλοτερη η τιμη του κανονικα, για να δεις οτι κ εκει λειτουργει το καρτελ. Αν πας στο χαρταδικο της γειτονιας σου κ δεις, κ κανεις μια συγκριση με τις τιμες των χαρτικων/απορρυπαντικων με το σουπερ μαρκετ, θα δεις τιμες σε ολα τα σχετικα προϊοντα, 30% πανω τουλαχιστον. Επεξ/σία 28 Μαρτίου από kallair 1
tsifotis Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 10 λεπτά πριν, kallair είπε δεν υπαρχει λογος να αναφερω φιρμα για πολλους κ διαφορους λογους που δεν ειναι της παρουσης. ανεφερα ενα παραδειγμα κωδικου που ειναι κ στο καλαθι του καταναλωτη κ υπαρχει τεραστια αισχροκερδεια, ενω θα επρεπε να ηταν πολυ χαμηλοτερη η τιμη του κανονικα, για να δεις οτι κ εκει λειτουργει το καρτελ. Αν πας στο χαρταδικο της γειτονιας σου κ δεις, κ κανεις μια συγκριση με τις τιμες των χαρτικων/απορρυπαντικων με το σουπερ μαρκετ, θα δεις τιμες σε ολα τα σχετικα προϊοντα, 30% πανω τουλαχιστον. Δεν χρειαζεται, καλυφθηκα
optostyle Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου Αληθεια τωρα..???...Νομιζουν οτι κατεβηκαμε απο το βουνο και τρωμε χορτα???? 1
jimmy213 Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 31 minutes ago, jimakris said: Μάλλον σου αρέσει η λέξη "καρτελ" δεν εξηγείται αλλιώς. Διάβασε το 1ο μου σχόλιο σε αυτό το θέμα και μετά αν έχεις απορίες (γενικές όχι επι της λέξης καρτελ) μου λες... Έχεις μετοχές σε κάποια εταιρεία τηλεπικοινωνιών; Αν ναι, πες το μας να τελειώνουμε και να μη χάνουμε τον χρόνο μας. Κρίμα είναι. Τι σχέση έχει η μείωση ή αύξηση των τιμών με το αν είναι καρτέλ; Ένας τις μείωσε; Όχι. Όλοι ταυτόχρονα το έκαναν και το κάνουν, οπότε μιλάμε για καρτέλ. Επίσης, μην κάνεις συγκρίσεις με άλλα προϊόντα. Καμία σχέση μεταξύ τους και στο πώς καθορίζονται οι τιμές τους. Ας μείνουμε στις τηλεπικοινωνίες. Επεξ/σία 28 Μαρτίου από jimmy213 3
jimakris Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 2 λεπτά πριν, jimmy213 είπε Έχεις μετοχές σε κάποια εταιρεία τηλεπικοινωνιών; Αν ναι, πες το μας να τελειώνουμε και να μη χάνουμε τον χρόνο μας. Κρίμα είναι. Τι σχέση έχει η μείωση ή αύξηση των τιμών με το αν είναι καρτέλ; Ένας τις μείωσε; Όχι. Όλοι ταυτόχρονα το έκαναν και το κάνουν, οπότε μιλάμε για καρτέλ. Επίσης, μην κάνεις συγκρίσεις με άλλα προϊόντα. Καμία σχέση μεταξύ τους και στο πώς καθορίζονται οι τιμές τους. Ας μείνουμε στις τηλεπικοινωνίες. Έχεις μετοχές σε κάποια εταιρεία τηλεπικοινωνιών; Αν ναι, πες το μας να τελειώνουμε και να μη χάνουμε τον χρόνο μας. Κρίμα είναι. Τι σχέση έχει η μείωση ή αύξηση των τιμών με το αν είναι καρτέλ; Ένας τις μείωσε; Όχι. Όλοι ταυτόχρονα το έκαναν και το κάνουν, οπότε μιλάμε για καρτέλ. Επίσης, μην κάνεις συγκρίσεις με άλλα προϊόντα. Καμία σχέση μεταξύ τους και στο πώς καθορίζονται οι τιμές τους. Ας μείνουμε στις τηλεπικοινωνίες. Δεν έχω μετοχές , είμαι επαγγελματίας του χώρου όπως ανέφερα. Δηλαδή αν εσύ κάθε χρόνο βλέπεις χαμηλότερες τιμές και από τους 3 παρόχους ταυτόχρονα σε χαλάει δηλαδή? Γιατί μερικοί άνθρωποι κολλάτε σε μια λέξη και χάνεται την ουσία? Το θέμα που έβαλα απο την αρχή είναι 1 : είναι ή δεν είναι (ταυτόχρονα αν θες , καρτελιασμενα αν σου αρέσει περισσότερο) φτηνότερες οι υπηρεσίες και των 3 σε σχέση με πριν 3 χρόνια? Και τέλος γιατί να μην συγκρίνω? Ο καθένας μας έχει ας πούμε 100 ευρώ τον μήνα να ξοδέψει, οκ? Πόσο της % πλήρωνες πριν 3 χρόνια για τηλεπικοινωνιακές σου ανάγκες και πόσο δίνεις τώρα και αντίστοιχα πόσο % έδινες για σουπερμάρκετ και ρεύμα και πόσο δίνεις τώρα? Δεν περιμένω απάντηση όλοι με 10 λεπτά google search θα δουν αυτο που λέω από την αρχή : ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΞΟΔΟ/ΑΝΑΓΚΗ/ΠΡΟΙΟΝ ΠΟΥ ΦΘΗΝΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. Θες να βάλω και σφραγίδα στο κούτελο μου που να γράφει ΚΑΡΤΕΛΙΑΣΜΕΝΟΣ? Την βάζω αν σε κάνει χαρούμενο. Εμένα μου αρκεί που κάθε χρόνο πληρώνω λιγότερα για να έχω περισσότερα. Πραγματικά δεν μπορώ να το εξηγήσω πιο απλά . Λυπάμαι αν δεν καταλαβαίνετε αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 2 ώρες πριν, Neptu είπε εγώ με το λιγοστό μυαλό που έχω δε μπορώ να καταλάβω το εξής: Πως γίνεται μια εταιρία που δεν έχει δικό της δικτυο και βασίζεται σε άλλης να είναι ανταγωνιστική. Δηλαδή, παράγω ένα προϊόν και το πουλάω. Έρχεται ο Μήτσος και μου λέει, φιλαράκι θέλω να αγοράσω τα προϊόντα σου για να τα πουλάω κι εγώ. Υπάρχει περίπτωση ο Μήτσος να καταφέρνει να τα πουλάει σε χαμηλότερες τιμές; Και να βγάζει και κέρδος; Οπότε δε καταλαβαίνω γιατί χαίρονται μερικοί με την εμφάνιση νέου παίχτη. Υπάρχει περίπτωση να είναι φθηνότερος από τον πάροχο που δανείζεται το δίκτυο; Συμβαίνει και αλλού,και ναι μπορεί να είναι φτηνότερες σε σχέση με τις εταιρίες που δίνουν το δικτυο τους. HB Who powers mobile networks such as Giffgaff and Tesco Mobile? Because the Big Four mobile networks have a monopoly on the mobile spectrum, other networks have to partner with one of these networks to power their Sims. Providers such as these are called MVNOs (Mobile Virtual Network Operators) and examples of MVNOs include Asda Mobile and Plusnet Mobile. Our list below shows you which of the major mobile networks power some of the largest MVNOs. EE: 1p Mobile, BT Mobile, Lycamobile, Utility Warehouse O2: Giffgaff, Sky Mobile, Tesco Mobile Vodafone: Asda Mobile, Lebara, Talkmobile, Voxi Three: iD Mobile, Smarty https://www.which.co.uk/reviews/mobile-phone-providers/article/mobile-phone-provider-reviews/best-mobile-networks-overview-amhDx1F0z41t Εγω έχω καρτοκινητό στην 3 με απεριόριστα λεπτα και sms και 30gb στις £10 . https://www.mobilesignalguru.com/uk/blog/mvnos-a-guide-to-virtual-networks-in-the-uk/ Benefits of Choosing an MVNO Lower Prices: MVNOs often offer cheaper plans than major networks because they don’t have the same operational costs. Flexible Contracts: Many MVNOs provide flexible, no-contract options, allowing you to switch plans or cancel without fees. Same Coverage: Since MVNOs use the same networks as major operators, you get the same coverage and signal quality. Unique Offers: MVNOs often have special deals, such as data rollovers or rewards programs, making them an attractive option for customers
for4 Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου Έχω χρόνια που δεν έχω καρτοκινητο αλλά όποτε ακούω αυτό με την κατάσχεση των χρημάτων αν δεν ανανεώσεις μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Και καλά η ΕΕΤΤ κοιμαται, οι ενώσεις καταναλωτών γτ δεν έχουν πάει στο ΣτΕ; Μιλάμε για τον ορισμό της καταχρηστικής συμβασης. Επίσης το άλλο γελοίο που πρέπει να σταματήσει είναι οι διαφορετικές τιμές σε κατάλογο και στην προσφορά. Είχα κόσμοτε όλα απεριόριστα στα 29€. Στο κατάλογο νομίζω είναι 70€; Στην ανανέωση μου λένε 36€ ακατεβατα. Με παίρνει η βοντα και μου λέει 20€. Κάνω αίτηση φορητότητας και μου το έκανε η κόσμοτε τελικά 15,5€. Γελάει ο κόσμος με αυτά τα πράγματα. Μπορεί να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός όταν όλο το νταραβερι γίνεται κρυφά μέσω τηλεφώνων; 5
pp6210 Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου παιδια το θεμα δεν ειναι το καρτελ κινητης, σουπερ μαρκετ, χαρταδικα κτλ. για τη νεα mvno μιλαμε
JohnnieGr88 Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου Μάλλον είναι εξωγήινοι και μας ήρθαν από άλλον πλανήτη...τέτοιες τιμές δεν είναι γήινες 😂 (ηλιθιότητα δεν έχει όρια σε αυτήν την χώρα )
kotzak2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, tsifotis είπε Ναι ολα αυτα που περιγραφεις ειναι τελειως ασχετα με αυτα που γραφω. Πουθενα δεν μιλαω για τα μεταφορικα οτι αυξανουν το κοστος. Εγω μιλαω για την υποθεση που κανουν καποιοι οτι τα σουπερ μαρκετ πουλανε με τρελα περιθωρια κερδους. Και αντε σου λεω Ο Σκλαβενιτης με τον Βασιλοπουλο να συννενοηθουν. Οτι και καλα οι ελληνες επιχειρηματιες θελουν να μεγιστοποιησουν το κερδος ενω δηλαδη οι ξενοι οχι; Που δεν στεκει με την καμια αλλα χαριν κουβεντας ας πουμε ναι οτι ετσι εχουν τα πραματα. Γιατι δεν βρισκεται ενας ξενος σουπερμαρκετας να ερθει στην γη της επαγγελιας την Ελλαδα που τα κοροϊδα οι Ελληνες ειναι τα τελεια θυματα πελατε πχ απο Δανια, Μαλτα, Ελβετια απο οπου θες και να πουλαει στην μιση τιμη; Θα μαζευει ολο το χαρτι. Αν αυτου οταν ανοιγουνε νεα μαρκετ πχ Carrefour, Aldi, Dia κλπ πολυ συχνα κλεινουνε γιατι δεν ειναι κερδοφορα. Και ασε τις αλυσιδες μαρκετ, αφου λες οτι με 4000 ευρω φερνεις παλετες με πραματα (που ισχυει) γιατι δεν βρισκεται ενας να ανοιξει ενα μαγαζι που να πουλαει φτηνα και να κανουνε ουρες; Και αντ' αυτου βλεπεις μαγαζια σε παρομοιες τιμες να βαρανε μυγες; ο μονος λογος δεν ειναι αλλος περα απο το οτι δεν ειναι οι τιμες ψηλα απο απληστια αλλα οτι εκει περιπου ειναι βιωσιμη μια επιχειρηση. Το ιδιο βλεπουμε απο την πιο μικρη στην πιο μεγαλη. Ολοι παραπονιουνται οτι το σουβλακι ειναι πανακριβο, κανονικα θα επρεπε να κανει 2€. Αλλα για καποιον λογο δεν υπαρχει ουτε ενας που να το εχει τοσο και να επιβιωνει. Θα εκαναν κυριολεκτικα ουρες. Ή με τον καφε "μα 10cents κοστιζει γιατι δεν τον πουλαει κανεις 50cents στο χερι; τοσο απληστοι; τα χουνε κανει πλακακια μεταξυ τους;" Οχι, απλα εξω απο τον χορο πολλα τραγουδια λεγονται. Δεν υπαρχει καμια συνομωσια. Απλα ειναι πολλα τα κοστη επιχειρησης στην Ελλαδα που δεν επιτρεπουνε χαμηλοτερες τιμες. Κινητο nova (πρωην wind, πρωην tim, πρωην telestet) εχουν πια 10% των Ελληνων. Και πιστευετε οτι ειναι ολο ζορισμενη οικονομικα, πουλιεται, χρεοκοπει, εξαγοραζεται ξανα και ξανα αλλα δεν λεει "fuck it θα βαλω φτηνη τιμη να γινω εστω νουμερο 2 στην αγορα" οτι εχει οικονομικα τα περιθωρια κερδους αλλα λεει, ε νταξει μωρε με παιρνει να βαλω μιση τιμη αλλα ας μην το κανω και χαλαω την πιατσα, το πολυ πολυ ας κλεισω σημασια εχει μην ριξει την τιμη της η vodafone." Δεν στεκει. Φιλε μου το παραδειγμα μου απαντά στην τελευταια σου φραση σχετικα με τα εξοδα μιας επιχειρησης, οπου εννοεις οτι αυξανουν την αξια των προιοντων. Και σου λεω οτι οι επιχειρησεις εχουν εξοδα αλλά αυτα δεν εχουν αυξηθεί στην ιδια αναλογια με τις αυξησεις των προιοντων. Να σου θυμισω οτι την εποχη της κρισης ο ΟΟΣΑ και η λεγομενη εργαλειοθηκη του (αν θυμασαι βεβαια τι ειναι αυτα) ελεγαν οτι οι υψηλοι Ελληνικοι μισθοι πρεπει να πεσουν γιατι ειναι απο τα κυριοτερα εξοδα μια επιχειρησης. Ετσι λοιπον το μισθολογικο κοστος επεσε( απολυσεις και μειωσεις μισθων) θυμασαι ομως να επεσαν οι τιμες των προιοντων? Γιατι ? ΚΑΡΤΕΛ! Τωρα σχετικα με τα 100ευρω στο καρτοκινητο σου ,εξακολουθω να μην εχω καταλαβει πως τα μαζεψες ,με δεδομενο οτι οποιο ποσό και να προσθετεις, αυτο στο παιρνουν πανω στο διμηνο. Και ουσιατικα εβαζες χρηματα μεσα ενω ηδη ειχες , αυτα στα επαιρναν στο διμηνο, και επειτα εβαζες παραπανω, και ολο αυτο επαναλαμβανοταν μεχρι τα 100 ευρω? Επεξ/σία 28 Μαρτίου από kotzak2017
jimmy213 Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 17 minutes ago, kotzak2017 said: Τωρα σχετικα με τα 100ευρω στο καρτοκινητο σου ,εξακολουθω να μην εχω καταλαβει πως τα μαζεψες ,με δεδομενο οτι οποιο ποσό και να προσθετεις, αυτο στο παιρνουν πανω στο διμηνο. Και ουσιατικα εβαζες χρηματα μεσα ενω ηδη ειχες , αυτα στα επαιρναν στο διμηνο, και επειτα εβαζες παραπανω, και ολο αυτο επαναλαμβανοταν μεχρι τα 100 ευρω? Ας απαντήσει κι ο ενδιαφερόμενος, αλλά τι δεν καταλαβαίνεις; Για να μην τα πάρουν στο 2μηνο, έκανε ανανεώσεις. Ταυτόχρονα δεν είχε ανάγκη να αγοράσει κάποιο πακέτο, οπότε όλα αυτά τα λεφτά έμεναν μέσα και μαζεύτηκε το ποσό που αναφέρει. Μία φορά ξεχάστηκε να κάνει ανανέωση και του πήραν όλα αυτά τα μαζεμένα λεφτά. Επεξ/σία 28 Μαρτίου από jimmy213 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα