nchatz Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου Το Facebook επαναφέρει την έμφαση στις φιλικές συνδέσεις με τη νέα καρτέλα "Friends" που φιλτράρει τις αλγοριθμικές προτάσεις περιεχομένου. Το "νέο" feed θα λανσαριστεί αρχικά στις ΗΠΑ και τον Καναδά, και θα προβάλλει αποκλειστικά τις ιστορίες, τα reels, τις αναρτήσεις και τα γενέθλια των φίλων σας. Σύμφωνα με blog post της εταιρείας: "Με την πάροδο των ετών, το Facebook εξελίχθηκε για να ανταποκριθεί στις μεταβαλλόμενες ανάγκες και δημιούργησε κορυφαίες εμπειρίες σε Groups, Video, Marketplace και άλλα, αλλά η μαγεία των φίλων έχει χαθεί." Παλαιότερα, το Facebook φιλοξενούσε αιτήματα φιλίας και προτάσεις φίλων μέσα στην καρτέλα Friends, αλλά τώρα αυτή έχει αντικατασταθεί από μια αποκλειστική ροή που περιλαμβάνει μόνο περιεχόμενο από φίλους. Η νέα λειτουργία ενδέχεται να αποτελέσει ανάπαυλα από το χορηγούμενο περιεχόμενο και τις τυχαίες αναρτήσεις ομάδων που έχουν κατακλύσει την κύρια ροή των χρηστών. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι, το Facebook ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει νέες καρτέλες "Local" και "Explore" με ακόμα περισσότερες προτάσεις περιεχομένου. 01_FriendsTabDemo-ezgif.com-webp-to-mp4-converter.mp4 Η πρόσβαση στη νέα καρτέλα Friends είναι δυνατή μέσω της γραμμής πλοήγησης στην εφαρμογή Facebook. Οι χρήστες μπορούν επίσης να την καρφιτσώσουν στη γραμμή πλοήγησης επιλέγοντας το εικονίδιο με τις τρεις γραμμές της εφαρμογής και στη συνέχεια επιλέγοντας το εικονίδιο ρυθμίσεων. Για να προσαρμόσετε τις καρτέλες που εμφανίζονται, οι χρήστες πρέπει να επιλέξουν Ρυθμίσεις > Tab bar, και να επιλέξουν τις καρτέλες που επιθυμούν να καρφιτσώσουν. Η κίνηση αυτή φαίνεται να αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της πλατφόρμας -με τις ευλογίες και του Mark Zuckerberg- να επιστρέψει στις ρίζες της, επικεντρώνοντας ξανά στις κοινωνικές συνδέσεις που αποτέλεσαν τον αρχικό πυρήνα της υπηρεσίας. Καθώς οι αλγοριθμικές προτάσεις περιεχομένου έχουν κυριαρχήσει στις ροές των χρηστών τα τελευταία χρόνια, αυτή η αλλαγή αντιπροσωπεύει μια σημαντική στροφή στη στρατηγική της εταιρείας. Η νέα καρτέλα Friends προσφέρει στους χρήστες μια πιο προσωπική και εστιασμένη εμπειρία, επιτρέποντάς τους να μένουν ενημερωμένοι για τις αναρτήσεις των ανθρώπων που γνωρίζουν, αντί να βλέπουν κυρίως περιεχόμενο που προτείνεται από τον αλγόριθμο της πλατφόρμας και το οποίο περιλαμβάνει τις περισσότερες φορές...σκουπίδια. View full article
pitogyrakos Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου Να επιτρεψει τις τσοντες και το γυμνο. Βαριεμαι να τρεχω στο Χ συνεχεια. 1 9
YngwieMalmsteen Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου Επιτέλους! Αν θέλαμε να βλέπουμε βίντεο, έχουμε TikTok / Instagram / YouTube κτλ κτλ. Πήξαμε στα χορηγούμενα, και post φίλου βλέπαμε μόνο με αίτηση στον Δήμο... 13 1
ZoReN Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου Ωραίος ο Μάρκος. Αυτό για το οποίο φτιάχτηκε αρχικά το Facebook, πλέον το κάνεις με ειδικό feature. Άργησε, αλλά κατάλαβε και ο ίδιος πόσο μπάχαλο την έκανε την πλατφόρμα. 3 hours ago, pitogyrakos said: Να επιτρεψει τις τσοντες και το γυμνο. Βαριεμαι να τρεχω στο Χ συνεχεια. Για το Χ δε ξέρω, αλλά στο Reddit γίνεται ένας μικρός χαμούλης με αυτό 1
whoever81 Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Too little too late Zuckerbot! Πολλοί την έχουν κάνει με ελάφρα και δε βλέπω να επιστρέφουν εύκολα. Και αυτοί που έχουν παραμείνει έχουν να ποστάρουν 5 χρόνια. Μία μικρή μειοψηφία ποστάρει τακτικά. Τουλάχιστον στο δικό μου δείγμα 700 περίπου "φίλων". Επεξ/σία 28 Μαρτίου από whoever81 3
Arkin Δημοσ. 29 Μαρτίου Δημοσ. 29 Μαρτίου Ποιος ασχολειται πραγματικα ακομα με το facebook? Παει 10 χρονια που το κλεισαμε και κυριως ασχολουμασταν πριν 15 χρονια κυριως για συνομιλια με φιλαρακια και καμια κοπελα. Τωρα ποιος πραγματικα ειναι εκει μεσα? Τα ιδια σκατα μου φαινονται ολα βασικα και instagram και tik tok αλλα απορια το εχω.
BritGreek Δημοσ. 29 Μαρτίου Δημοσ. 29 Μαρτίου 7 ώρες πριν, Arkin είπε Ποιος ασχολειται πραγματικα ακομα με το facebook? Παει 10 χρονια που το κλεισαμε και κυριως ασχολουμασταν πριν 15 χρονια κυριως για συνομιλια με φιλαρακια και καμια κοπελα. Τωρα ποιος πραγματικα ειναι εκει μεσα? Τα ιδια σκατα μου φαινονται ολα βασικα και instagram και tik tok αλλα απορια το εχω. Οι μεγαλύτεροι, αλλά και επαγγελματικοί κλάδοι σε κλειστές ομάδες, καθώς είναι ο βασικός, σταθερός χώρος επικοινωνίας μεταξύ μας. Το instagram προσωπικά δεν μου άρεσε ποτέ και το έχω "αναγκαστικά", πάλι ως επαγγελματίας. Το tiktok έχει πλάκα, κατά τη γνώμη μου. 1
Marcos_Aurilius Δημοσ. 29 Μαρτίου Δημοσ. 29 Μαρτίου Όσο δεν θα μπορώ να την ορίσω ως προεπιλογή, θα είναι κι αυτή άχρηστη. 12 hours ago, whoever81 said: Too little too late Zuckerbot! Πολλοί την έχουν κάνει με ελάφρα και δε βλέπω να επιστρέφουν εύκολα. Και αυτοί που έχουν παραμείνει έχουν να ποστάρουν 5 χρόνια. Μία μικρή μειοψηφία ποστάρει τακτικά. Τουλάχιστον στο δικό μου δείγμα 700 περίπου "φίλων". Κι εγώ που ήμουν σε αυτούς που ποσταρανε τακτικά original content (φωτογραφίες) το έχω σχεδόν κόψει, γιατί δεν έχει πια νόημα. Ο αλγόριθμος με έχει υποβαθμίσει σημαντικά 1.5 χρόνο τώρα (ταυτόχρονα και στο Instagram) λόγω πολιτικών αναρτήσεων... 1
Tetrabitos Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου Στις 29/3/2025 στις 1:30 ΠΜ, Arkin είπε Ποιος ασχολειται πραγματικα ακομα με το facebook? Παει 10 χρονια που το κλεισαμε και κυριως ασχολουμασταν πριν 15 χρονια κυριως για συνομιλια με φιλαρακια και καμια κοπελα. Τωρα ποιος πραγματικα ειναι εκει μεσα? Τα ιδια σκατα μου φαινονται ολα βασικα και instagram και tik tok αλλα απορια το εχω. Στις 28/3/2025 στις 10:02 ΜΜ, whoever81 είπε Too little too late Zuckerbot! Πολλοί την έχουν κάνει με ελάφρα και δε βλέπω να επιστρέφουν εύκολα. Και αυτοί που έχουν παραμείνει έχουν να ποστάρουν 5 χρόνια. Μία μικρή μειοψηφία ποστάρει τακτικά. Τουλάχιστον στο δικό μου δείγμα 700 περίπου "φίλων". Όλα αυτά που σωστά γράφετε, ανήκουν στο δόγμα "dead internet theory". Google it. Τώρα το ίντερνετ είναι γεμάτο με bοts, που ορίζουν το τραφικ, τι θα ανέβει στη κατάταξη, ποιο θα είναι το hot item, να κινηθεί η αγορά, ψεύτικοι λογαριασμοί σε σοσιαλ κτλπ. 1
whoever81 Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου (επεξεργασμένο) On 29/03/2025 at 10:36, Marcos_Aurilius said: Όσο δεν θα μπορώ να την ορίσω ως προεπιλογή, θα είναι κι αυτή άχρηστη. Κι εγώ που ήμουν σε αυτούς που ποσταρανε τακτικά original content (φωτογραφίες) το έχω σχεδόν κόψει, γιατί δεν έχει πια νόημα. Ο αλγόριθμος με έχει υποβαθμίσει σημαντικά 1.5 χρόνο τώρα (ταυτόχρονα και στο Instagram) λόγω πολιτικών αναρτήσεων... Το ίδιο νομίζω συμβαίνει και σε μένα...Και γω ποστάρω original φωτογραφίες, φιλοσοφικά quotes, αλλά και δικές μου σκέψεις και εμπνεύσεις για τρέχοντα και συνήθως παγκόσμια ζητήματα. Εχω πάρει θέση, με ελάχιστα ποστ, κατα του Πούτιν και του Mango Mussolini. Υποψιάζομαι ότι δεν βλέπει σχεδόν κανείς από τους φίλους μου τα ποστ μου. Αν τα βλέπανε θα είχα σίγουρα περισσότερο engagement. Είναι πλέον σαν να απευθύνεσαι στο κενό και να ακούς την ηχώ της φωνής σου. Επεξ/σία 30 Μαρτίου από whoever81 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα