Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Retrial είπε

Με αυτή την ψήκτρα δεν χωράνε να μπούνε ή έβρισκε στο πίσω fan - δεν θυμάμαι είχα ένα θέμα, το είχα δοκιμάσει όταν τα άλλαζα, αλλιώς θα είχα βάλει ήδη.

Μήπως χωράνε slim fans; έχουν το μισό πάχος απο τα κανονικά.

• Like 2
  • Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, dazed&confused είπε

Μήπως χωράνε slim fans; έχουν το μισό πάχος απο τα κανονικά.

Ίσως ναι...
...αλλά θα τα αλλάξω όλα τώρα...full tower/υδρόψυξη στο cpu να μην πιάνει τόσο χώρο και ανεμιστηράκια extra θα δω...

Εάν δεν φτιάξουν τα temps και με αυτό τι να πω...η κάρτα είναι μάπα....

Δημοσ.

Ενα εχω να σου πω αν και διαβασα πολλες απαντησεις,ΜΗΝ ΤΡΕΛΕΝΕΣΑΙ ειναι νορμαλ δεν θα παθει τιποτα,ετσι δουλευει και επεισης η 6900ΧΤ κλπ βαρουσαν hotspot 100c χωρις να εχει damage η καρτα μετα απο πολυ αρκετο καιρο!!εαν θες να ριξεις θεμοκρασιες η μπροστα ανεμηστηρες οταν αρχιζει η καρτα και περνει στροφες ανεβασε τα RPM παιξε και με το fan curve της καρτας και τελος!!μην αγχωνεσαι δεν συμβαινει τιποτα απολυτως!

• Like 2
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Retrial είπε

Έχουμε 30 βαθμούς διαφορά σε idle!!! (φτάνει και 73c σε idle/browsing κάποιες στιγμές) Τόσο μεγάλη διαφορά δεν νομίζω να κάνει από μόνο του το κουτί. Ίσως κουτί + το CPU cooler μου όπως είπα να παίζει ρόλο, δεν ξέρω...αλλά σκοπεύω να τ αλλάξω όλα...
Δοκίμασα να ανεβάσω τα ανεμιστηράκια του κουτιού μου χτες αλλά δεν άλλαξε κάτι στην GPU.

Με κούρασε καινούργια GPU....δεν μπορώ να την απολαύσω όταν σκέφτομαι ότι ίσως είναι προβληματική...
Θα πάρω καινούργιο κουτί full tower και καμιά υδρόψυξη για να έχω πιο άπλα στο κουτί και θα δω....αν αλλάξει κάτι...

Κάτι άλλο που παρατήρησα με τα restarts στο PC, κάποιες φορές μου βγάζει το Adrenalin όταν μπαίνω στα Windows ότι έγινε επαναφορά προφίλ σε Default γιατί κάτι δεν λειτούργησε σωστά, κάτι τέτοιο...αλλά το έχω ήδη Default... θα δω μήπως τα ξαναπεί...μήπως είχε κολλήσει τίποτα με τα Custom που δοκίμαζα πριν (αλλά τα γύρισα σε default και πάλι).

30 βαθμούς διαφορά έχεις απόλυτο δίκιο κάτι δεν πάει καλα

δηλαδή αμα τρέξεις 10λεπτο memtest vulcan; που θα πάνε οι θερμοκρασίες;

• Like 3
Δημοσ.
3 minutes ago, ultraex2003 said:

σιγουρα 5 βαθμοι επανω με το Memtest Vulkan 5.0

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, panakos_thess είπε

Ενα εχω να σου πω αν και διαβασα πολλες απαντησεις,ΜΗΝ ΤΡΕΛΕΝΕΣΑΙ ειναι νορμαλ δεν θα παθει τιποτα,ετσι δουλευει και επεισης η 6900ΧΤ κλπ βαρουσαν hotspot 100c χωρις να εχει damage η καρτα μετα απο πολυ αρκετο καιρο!!εαν θες να ριξεις θεμοκρασιες η μπροστα ανεμηστηρες οταν αρχιζει η καρτα και περνει στροφες ανεβασε τα RPM παιξε και με το fan curve της καρτας και τελος!!μην αγχωνεσαι δεν συμβαινει τιποτα απολυτως!

Τα idle/browsing temps (64-73c) με αγχώνουν που είναι αφύσικα, όχι τόσο τα 86-90άρια όταν παίζω που τα θεωρώ μέσα στα όρια φυσιολογικά.
Και συγκριτικά πάντα με άλλους χρήστες με 7800 XT (ακόμα και χειρότερες υλοποιήσεις από την δικιά μου) έχουν πολύ καλύτερες θερμοκρασίες.
Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι κάτι δεν πάει καλά με την GPU και μακροχρόνια ίσως και σε λίγους μήνες το καλοκαίρι, να μου δημιουργήσει πρόβλημα. Οπότε κοιτάω να το προλάβω νωρίς το θέμα.
Και επίσης νιώθω βλάκας που πλήρωσα παραπάνω λεφτά γι'αύτη την υλοποιήση που υποτίθεται τα temps θα ήταν καλύτερα. Γι΄αύτο και μόνο το λόγο την διάλεξα.

1 λεπτό πριν, ultraex2003 είπε

Δες εδώ, απλά απάντα σε αυτό το νήμα γιατί φωνάζουν στο άλλο κι έχουν δίκιο :P :

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, panakos_thess είπε

Μηπως εχεις καμια second monitor? τρεχεις κανενα wallpaper που ειναι κινουμενο?οταν εισαι Idle ποσο διχνει gpu usage?

Όχι, ένα monitor έχω 27' - 1440p - 155Hz, wallpaper το default των Windows 11.
Έχω κάνει format για να βάλω την GPU σε "καθαρό" PC και δεν έχω πολλά πράγματα φορτωμένα ακόμα.
Τώρα idle:

2025-04-0119_35_04-.png.415a00eb2ce5c2d047da219bb987f816.png

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, panakos_thess είπε

οταν ειναι σε αδρανεια η καρτα κλινει τους ανεμηστηρες τελειος!!βαλτα 30% οταν παει πανω απο 50c και δες

Τα έχω δοκιμάσει όλα. Με custom fan curve είναι λίγο καλύτερα, πέφτει γύρω στους 58 σε idle, εάν θυμάμαι καλά. Δες εδώ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, spi79 είπε

Βάλε βρε 2 fans στην πάνω μεριά του κουτιού να διώχνουν αέρα,να δούμε τι γίνεται.Το κουτί δεν είχε προ εγκατεστημένα ανεμιστήρια πριν βάλεις τα noctua?

καλύτερα να βάλει (αν χωρά ) ένα κάτω , μιας και απο εκεί θα είναι ο πιο ψυχρός αέρας και γενικά είναι πιο αποδοτικό να μπαίνει παραπάνω αέρας στο κουτί απο το να τραβάς τον αέρα .

Βέβαια αν το psu (ακόμα δεν κατάλαβα) , διώχνει αέρα και εσωτερικά μέσα στο κουτί , ότι και να κάνει είναι άκυρο μέχρι να το διορθώσει ( αποκλείω βέβαια να κάνανε τέτοιο μάπα σχεδιασμό )

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, korakios είπε

καλύτερα να βάλει (αν χωρά ) ένα κάτω , μιας και απο εκεί θα είναι ο πιο ψυχρός αέρας και γενικά είναι πιο αποδοτικό να μπαίνει παραπάνω αέρας στο κουτί απο το να τραβάς τον αέρα .

Βέβαια αν το psu (ακόμα δεν κατάλαβα) , διώχνει αέρα και εσωτερικά μέσα στο κουτί , ότι και να κάνει είναι άκυρο μέχρι να το διορθώσει ( αποκλείω βέβαια να κάνανε τέτοιο μάπα σχεδιασμό )

Μόλις πάρω το καινούργιο κουτί κτλπ. θα τα δώ όλα.

To PSU σε Hybrid mode απ'ότι έχω καταλάβει, είναι κλειστό κι όταν χρειαστεί τραβάει αέρα από μέσα απ΄το κουτί και τον διώχνει προς τα πίσω. Τώρα δεν είμαι και ειδικός στα Seasonic PSU, τα πήρα γιατί έχω ακούσει καλά λόγια και ακολούθησα τις οδηγίες που έλεγε στο manual, μέχρι τώρα δεν είχα κάποιο πρόβλημα.

Επεξ/σία από Retrial
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Retrial είπε

Ναι είχα διαβάσει διάφορες μεθόδους airflow παλιότερα και έτσι είχα δει ήταν το καλύτερο. Τώρα δεν θυμάμαι να στέλνω links κτλπ.

Με έχει πιάσει μια απελπισία αδερφέ.... μια GPU πήγα να πάρω και μου βγήκε απ' την μύτη...

Μάλλον θα πάρω νέο κουτί full tower και άλλο cpu cooler. Ίσως υδρόψυξη να μην πιάνει τόσο χώρο... 

Μλκια σχεδιασμού έχουν κάνει στην sapphire και δεν έχει πάντς σύνδεση με το backplate. Ότι και να αλλάξεις στο κουτί δεν αλλάζει αυτό.

Εχεις δοκιμάσει μήπως μπορούν να σφίξουν λίγο οι βίδες στην ψυκτρα; Γιατί οι 30 βαθμοί διαφορά δείχνουν ανόμοια πίεση.

• Like 5
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Retrial είπε

κι όταν χρειαστεί τραβάει αέρα από μέσα απ΄το κουτί και τον διώχνει προς τα πίσω.

α , οκ , τώρα κατάλαβα . Όταν είναι idle λειτουργεί σαν σομπίτσα για το κουτί 😛 

Απο κάτω έχει χώρο για έξτρα ανεμιστήρα ? Ή έστω αν έχεις κάποιο τρόπο να δώσεις λίγο παραπάνω γκάζι μόνο στους 2 μπροστά

Κουτί δε θα άλλαζα με τίποτα πάντως .

• Haha 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Μλκια σχεδιασμού έχουν κάνει στην sapphire και δεν έχει πάντς σύνδεση με το backplate. Ότι και να αλλάξεις στο κουτί δεν αλλάζει αυτό.

Εχεις δοκιμάσει μήπως μπορούν να σφίξουν λίγο οι βίδες στην ψυκτρα; Γιατί οι 30 βαθμοί διαφορά δείχνουν ανόμοια πίεση.

Δεν έχω δοκιμάσει να "πειράξω" την GPU και δεν είμαι και πολύ ειδικός σε hardware της GPU.
Εγώ απλά την αγόρασα, την έβαλα και ήμουν έτοιμος να την απολαύσω...δεν καταλαβαίνω γιατί ένας απλός χρήστης να χρειάζεται να τα κάνει όλα αυτά...βεβαία θα μου πεις ένας απλός χρήστης...ίσως δεν ήταν και τόσο ψείρας όσο εγώ.

4 λεπτά πριν, korakios είπε

α , οκ , τώρα κατάλαβα . Όταν είναι idle λειτουργεί σαν σομπίτσα για το κουτί 😛 

Απο κάτω έχει χώρο για έξτρα ανεμιστήρα ? Ή έστω αν έχεις κάποιο τρόπο να δώσεις λίγο παραπάνω γκάζι μόνο στους 2 μπροστά

Κουτί δε θα άλλαζα με τίποτα πάντως .

Ότι βλέπεις εδώ, κάτω δεν μπορεί να βιδωθεί κανένα ανεμιστηράκι:

IMG20250401105556.jpg.d08804cee7d4f29004

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...