Sheogorath Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου Μπορείς να βγάλεις το backplate και να βάλεις thermal pads μεταξύ αυτού και του πίσω μέρος του PCB, θα μειώσει αρκετά τις θερμοκρασίες μνήμης. https://www.techpowerup.com/review/sapphire-radeon-rx-7800-xt-nitro/3.html 3
Retrial Δημοσ. 31 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 41 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Ποιό bios έχεις επιλέξει? Το κανονικό ή το quiet? Το κανονικό. Τ curve που έχω τώρα στο BIOS είναι: Για CPU: Και για τα του κουτιού τα ανεμηστιράκια (είναι το ίδιο σε όλα): 35 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Μπορείς να βγάλεις το backplate και να βάλεις thermal pads μεταξύ αυτού και του πίσω μέρος του PCB, θα μειώσει αρκετά τις θερμοκρασίες μνήμης. https://www.techpowerup.com/review/sapphire-radeon-rx-7800-xt-nitro/3.html Δεν θα ήθελα να ανοίξω την GPU, ούτε βδομάδα δεν την έχω...καινούργια είναι...γιατί να χρειάζονται όλα αυτά Περιμένω να δω τι θα μου πούνε και από την Sapphire....ίσως είναι normal temps.... Εδώ είναι και τα GPU-Z Sensor Logs που είπε η Sapphire να της στείλω: GPU-Z Sensor Log.txt 1
Crus Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου Εντάξει ειναι οι θερμοκρασίες σου, μην τρελένεσαι. Τα caps της κάρτας ειναι rated για 105 βαθμούς, δεν θα πάθουν κάτι. Όπως σου είπαν και οι υπόλοιποι, φτιάξε λίγο το fan curve κυρίως για τους καλοκαιρινούς μήνες και αντί για UV και OC, κάνε μόνο το UV με σκοπό να είσαι στις ίδιες επιδόσεις αλλά χαμηλότερες θερμοκρασίες. Λογικά θα πέσεις 5-6 βαθμούς χωρίς να χάσεις επιδόσεις. Το "θεμα" αν μπορεί να χαρακτηριστεί ώς τέτοιο είναι από ότι κατάλαβα ότι για κάποιο λόγο το backplate ενώ είναι μεταλλικό δεν έχει thermal pads και να μοιράζεται την θερμοκρασία της κάρτας. Σε συνδιασμό και με το CPU cooler που έχεις που βλέπω ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο backplate της κάρτας, λογικά θα δημιουργείται μια πιο ζεστή περιοχή εκεί ανάμεσα. Θα βοηθούσε σίγουρα αν οι μπροστά ανεμιστήρες που βάζουν αέρα στο κουτί, όπως και ο πίσω που βγάζει ρυθμιστούν λίγο πιο ψηλά σε RPM όταν παίζεις, έτσι ώστε να απομακρύνεται καλύτερα το hotspot που δημιουργείται εκεί. Ξαναλέω, όλα αυτά προληπτικά προκειμένου να μην αγχώνεσαι εσύ, οι θερμοκρασίες σου δεν είναι κακές. 3
Retrial Δημοσ. 31 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Crus είπε Εντάξει ειναι οι θερμοκρασίες σου, μην τρελένεσαι. Τα caps της κάρτας ειναι rated για 105 βαθμούς, δεν θα πάθουν κάτι. Όπως σου είπαν και οι υπόλοιποι, φτιάξε λίγο το fan curve κυρίως για τους καλοκαιρινούς μήνες και αντί για UV και OC, κάνε μόνο το UV με σκοπό να είσαι στις ίδιες επιδόσεις αλλά χαμηλότερες θερμοκρασίες. Λογικά θα πέσεις 5-6 βαθμούς χωρίς να χάσεις επιδόσεις. Το "θεμα" αν μπορεί να χαρακτηριστεί ώς τέτοιο είναι από ότι κατάλαβα ότι για κάποιο λόγο το backplate ενώ είναι μεταλλικό δεν έχει thermal pads και να μοιράζεται την θερμοκρασία της κάρτας. Σε συνδιασμό και με το CPU cooler που έχεις που βλέπω ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο backplate της κάρτας, λογικά θα δημιουργείται μια πιο ζεστή περιοχή εκεί ανάμεσα. Θα βοηθούσε σίγουρα αν οι μπροστά ανεμιστήρες που βάζουν αέρα στο κουτί, όπως και ο πίσω που βγάζει ρυθμιστούν λίγο πιο ψηλά σε RPM όταν παίζεις, έτσι ώστε να απομακρύνεται καλύτερα το hotspot που δημιουργείται εκεί. Ξαναλέω, όλα αυτά προληπτικά προκειμένου να μην αγχώνεσαι εσύ, οι θερμοκρασίες σου δεν είναι κακές. Δοκίμασα με πιο ψηλά RPM στα ανεμιστηράκια του κουτιού αλλά οι θερμοκρασίες, συγκεκριμένα η GPU Memory Junction Temperature είναι πάντα το ίδιο. Το μόνο που κατάφερα είναι να δημιουργήσω πιο πολύ θόρυβο χωρίς λόγο. Δοκίμασα και UV αλλά συνέχεια αυτή η συγκεκριμένη θερμοκρασία παραμένει κάπως ανεβασμένη ακόμα και σε idle μετά από ώρα δεν πέφτει κάτω από 60 και με το παραμικρό πάει 66-72. Την πιο πολύ ώρα κάθεται στα 66-70c σε idle και 84-86 σε gaming. Λογικά θα είναι normal καθώς όλες οι άλλες θερμοκρασίες της GPU και του συστήματος μου είναι άψογες. Έτσι θα λειτουργεί φαίνεται.... Δεν μπορώ να βρω και κάνα βίντεο που να έχει κανένας αυτή την GPU, για να συγκρίνω αυτή την συγκεκριμένη θερμοκρασία...όσα βρήκα δεν δείχνουν GPU Memory Junction. Κανένας εδώ μέσα που να έχει την ίδια GPU να μας πει; Επεξ/σία 31 Μαρτίου από Retrial
Crus Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου 2 hours ago, Retrial said: Δοκίμασα με πιο ψηλά RPM στα ανεμιστηράκια του κουτιού αλλά οι θερμοκρασίες, συγκεκριμένα η GPU Memory Junction Temperature είναι πάντα το ίδιο. Το μόνο που κατάφερα είναι να δημιουργήσω πιο πολύ θόρυβο χωρίς λόγο. Δοκίμασα και UV αλλά συνέχεια αυτή η συγκεκριμένη θερμοκρασία παραμένει κάπως ανεβασμένη ακόμα και σε idle μετά από ώρα δεν πέφτει κάτω από 60 και με το παραμικρό πάει 66-72. Την πιο πολύ ώρα κάθεται στα 66-70c σε idle και 84-86 σε gaming. Λογικά θα είναι normal καθώς όλες οι άλλες θερμοκρασίες της GPU και του συστήματος μου είναι άψογες. Έτσι θα λειτουργεί φαίνεται.... Δεν μπορώ να βρω και κάνα βίντεο που να έχει κανένας αυτή την GPU, για να συγκρίνω αυτή την συγκεκριμένη θερμοκρασία...όσα βρήκα δεν δείχνουν GPU Memory Junction. Κανένας εδώ μέσα που να έχει την ίδια GPU να μας πει; https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/s/lMgDe5RLGS 1
spi79 Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα!!Το hybrid mode απλά κλείνει τον ανεμιστήρα, μέχρι να πιάσει το psu ένα χ φορτίο Hybrid Mode keeps the fan off until it exceeds about 40% of the load threshold. Disabling Hybrid Mode ensures the fan stays on at all times. Δε βρίσκω κάποιο λόγο να έχω το psu με τον ανεμιστήρα να ρουφάει αέρα μέσα από το κουτί,ενώ όλα τα pc cases τα τελευταία χρόνια,έχουν εγκοπές για εξαερισμό και φίλτρα για σκόνη στο κάτω μέρος!! Δεν είπαμε ότι είναι χάλια οι θερμοκρασίες που έχεις στην κάρτα,άλλα δεν τις λες και καλές.. Από το να ψάχνεσαι σε κάνα μήνα,καλύτερα τώρα.Επίσης πέρα από τις μνήμες και το gpu hotspot δεν το λες νορμάλ, με 95c,30 βαθμούς πάνω από πυρήνα. Θα μπορούσαν να θεωρηθούν φυσιολογικά,αν είχες την κάρτα 1+ χρόνο και όχι καινούρια.Η προσωπική μου άποψη είναι,μη θεωρείς τίποτα δεδομένο,απλά σκέψου λογικά😁. Επεξ/σία 31 Μαρτίου από spi79 3 1
dsi44 Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου απο το βιβλιαρακι οδηγιων της seasonic: παρακατω λεει: καταρχην το βλεπεις και στο βιδωμα οτι ειναι φτιαγμενο για να κοιταει πανω ο ανεμιστηρας.Αμα το βαλεις να κοιταει το πατωμα του κουτιου θα εχει λιγη κλιση. 1
spi79 Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Τα ίδια λέμε αν με καταλαβαίνεις...Για πιο λόγο να ταλαιπωρήσω το τροφοδοτικό με αέρα μέσα από το κουτί,ενώ μπορεί να πάρει φρέσκο από έξω,και γιατί να μην έχω τον ανεμιστήρα μόνιμα ανοιχτό.Αν κάνει τόσο θόρυβο και ενοχλεί,πάω πάσο.. Επεξ/σία 31 Μαρτίου από spi79
dsi44 Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου δε λεμε το ιδιο ,εσυ νομιζεις οτι το seasonic πρεπει να κοιταει κατω.Δεν ειναι λεια η επιφανεια του top cover (ανεμιστηρα) για να ακουμπαει κατω.Το default ειναι να κοιταει πανω,οπως το εχει ο φιλος.
spi79 Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου (επεξεργασμένο) https://www.corsair.com/eu/en/explorer/diy-builder/power-supply-units/psu-fan-up-or-down-how-to-mount-your-psu/ https://knowledge.seasonic.com/article/32-how-to-position-your-power-supply Case with ventilation holes on the bottom If your computer case is featured with ventilation holes and a dust filter on the bottom, it is recommended to mount the power supply with its ventilation top cover facing DOWNWARD. The cool air drawn from the outside of the system will help cool down the power supply, which will in turn ensure that the power supply operates at its utmost efficiency. Επεξ/σία 1 Απριλίου από spi79 3 1
spi79 Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου dsi44 Αν δεν έχεις κάτι ουσιαστικό να πεις ,τα γελάκια αλλού,δεν σου έχω δώσει αν θυμάμαι καλά, κανένα δικαίωμα.Αν θεωρείς σωστό, κάτω από μία κάρτα που βράζει,σε case με έναν exhaust fan,να βάλω και το τροφοδοτικό να αποβάλει αέρα από το κουτί,no problem.Σου έχω τη λύση.Στείλε μου διεύθυνση μόνο... 1 1
Retrial Δημοσ. 1 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, spi79 είπε https://www.corsair.com/eu/en/explorer/diy-builder/power-supply-units/psu-fan-up-or-down-how-to-mount-your-psu/ https://knowledge.seasonic.com/article/32-how-to-position-your-power-supply Case with ventilation holes on the bottom If your computer case is featured with ventilation holes and a dust filter on the bottom, it is recommended to mount the power supply with its ventilation top cover facing DOWNWARD. The cool air drawn from the outside of the system will help cool down the power supply, which will in turn ensure that the power supply operates at its utmost efficiency. Χμμμ... σε ευχαριστώ για την διευκρίνιση, ίσως έχεις δίκιο και θα πρέπει να ανοίξω ιστορίες τώρα να το αλλάζω να κοιτάει κάτω.. απλά κι εγώ θυμάμαι στο manual του PSU έλεγε σε Hybrid mode να το βάλω να κοιτάει επάνω γι'αυτό το έβαλα έτσι. Αυτό που με ενδιαφέρει πιο πολύ σε αυτή την συγκεκριμένη θερμοκρασία τ GPU Memory Junction είναι ότι σε idle είναι κάπως ανεβασμένη (πχ. 60-66c και 72-74 με απλό browsing στο Firefox) και φαντάζομαι το καλοκαίρι θα είναι ακόμη πιο πολύ. Αυτό με βάζει σε σκέψεις εάν μακροχρόνια επηρεάσει την υγεία της κάρτας. Υποθέτω ότι αυτά τα temps είναι λόγο zero rpm στο default fan curve, γιατί όταν το κλείνω και φτιάχνω δικό μου πέφτει και idle και ingame (κάπως καλύτερα).. Από την άλλη διάβασα ότι άμα τρέχουν τα ανεμιστηράκια της κάρτας συνέχεια ίσως φθαρούν και χαλάσουν..και κανονικά ακόμη και με το default fan curve της κάρτας δεν θα έπρεπε να έχω τόση θερμοκρασία με απλό browsing. Δείτε και εδώ ένα τεστ που μου είπαν τα παιδιά να κάνω: Όλες οι άλλες θερμοκρασίες για μένα τουλάχιστον ok. Δείτε εδώ κι εδώ: Η δε Sapphire μου απάντησε είναι οι θερμοκρασίες της GPU είναι normal. Αλλά μόνο εμένα μου φαίνεται παράξενο να είναι 64-74c το memory junction σε idle και browsing..🤔 Επεξ/σία 1 Απριλίου από Retrial
korakios Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου 7 ώρες πριν, Retrial είπε θα πρέπει να ανοίξω ιστορίες τώρα να το αλλάζω να κοιτάει κάτω.. απλά κι εγώ θυμάμαι στο manual του PSU έλεγε σε Hybrid mode να το βάλω να κοιτάει επάνω γι'αυτό το έβαλα έτσι. βασικά να παίρνει αέρα απο έξω . Αλλά δεν κατάλαβα , έχει τρύπες και απάνω ? Αν ναι , όταν παίρνει αέρα απο κάτω πετά τον αέρα (εκτός απο κλασσικά πίσω) και προς τα επάνω μέσα στο κουτί ????
spi79 Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα!!Ναι,δε χρειάζεται περισσότερο ανάλυση για το psu. Με ανεμιστήρες off(hybrid mode) ή σε fanless psu,προτείνει τον ανεμιστήρα να κοιτάει μέσα στο κουτί για να έχει μία α ροή αέρα.Βέβαια προϋποθέτει να έχεις και κάποια θετική πίεση στο κουτί σου.Για μένα ανάβεις τον fan και βάζεις τροφοδοτικό με ανεμιστήρα προς τα κάτω.Αν έχεις κάποιον extra φαν να βάλεις στο πάνω μέρος του κουτιού να αποβάλει αέρα θα βοηθούσε στο airflow. 7 ώρες πριν, Retrial είπε Η δε Sapphire μου απάντησε είναι οι θερμοκρασίες της GPU είναι normal Γιατί δεν κάνει throttling ακόμα.Στην τελική έχεις εγγύηση,σε κανά μήνα το βλέπεις πάλι.Προσπάθησε πάντως να βελτιώσεις λίγο το airflow. Τα fans της κάρτας με τα φοβάσαι να λειτουργούν συνέχεια.Μέχρι να πάθουν κάτι θα έχεις κάνει αναβάθμιση😁 Επεξ/σία 1 Απριλίου από spi79 1
dsi44 Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου (επεξεργασμένο) σωστα το εχεις με τον ανεμιστηρα προς τα πανω.Ετσι το εχω κι εγω. Επεξ/σία 1 Απριλίου από dsi44
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα