Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Retrial είπε

Ότι βλέπεις εδώ, κάτω δεν μπορεί να βιδωθεί κανένα ανεμιστηράκι:

IMG20250401105556.jpg.d08804cee7d4f29004

8 λεπτά πριν, korakios είπε

Ή έστω αν έχεις κάποιο τρόπο να δώσεις λίγο παραπάνω γκάζι μόνο στους 2 μπροστά

?

Υπόψιν , δε θα δεις και καμιά τρελή διαφορά , απλά το airflow θα είναι σωστό (και λίγο καλύτερο)

• Like 1
  • Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, korakios είπε

?

Υπόψιν , δε θα δεις και καμιά τρελή διαφορά , απλά το airflow θα είναι σωστό (και λίγο καλύτερο)

Το έχω δοκιμάσει, δες εδώ, τα ίδια..

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Retrial είπε

Το έχω δοκιμάσει, δες εδώ, τα ίδια..

εκεί απλά κατάλαβα οτι έδωσες γκάζι σε όλα , εγώ αναφέρομαι μόνο στα μπροστά ωστε το κουτί να παίρνει ελάχιστα παραπάνω αέρα εσωτερικά (αλλά λεπτομέρειες)

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, korakios είπε

εκεί απλά κατάλαβα οτι έδωσες γκάζι σε όλα , εγώ αναφέρομαι μόνο στα μπροστά ωστε το κουτί να παίρνει ελάχιστα παραπάνω αέρα εσωτερικά (αλλά λεπτομέρειες)

Το δοκίμασα σήμερα το μεσημέρι αυτό με τους μπροστά, αλλά δεν είδα ουσιαστική διαφορά, μόνο παραπάνω θόρυβο.
Απ' όλα αυτά που έχω δοκιμάσει από χτες, το μόνο που λειτούργησε κάπως, είναι απενεργοποίηση του zero rpm της κάρτας και custom fan curve. Και πάλι οι θερμοκρασίες δεν είναι όπως σε άλλους, και παραμένουν αφύσικες κατά την γνώμη μου πχ. idle πέφτει στους 58-60 από 66-73.

3 λεπτά πριν, Phaethonas είπε

Όπως είπε και ο φίλος, δοκίμασε να σφίξεις λίγο τις βίδες, μήπως και. 

Περιμένω από μέρα σε μέρα έναν M2 που έχω παραγγείλει και μόλις το ανοίξω να τον βάλω, θα το δω κι αυτό.
Αυτή την στιγμή κοιτάω κουτιά Full Tower και Υδρόψυξη για να βγάλω το μπαούλο της Noctua.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε θα πείραζα κουτί και άλλες ψύξεις. Από ότι φαίνεται είτε είναι θέμα επαφής της μνήμης με την ψύκτρα.

Είτε έχεις κάτι ανοιχτό που χρησιμοποιεί συνέχεια τη VRAM. Είτε κανα recording είτε κάνα άλλο software για RGB. 

Επεξ/σία από Phaethonas
  • Like 4
Δημοσ.

Μπορεί να κάνω και λάθος,αλλά δεν είναι λίγο μπροστά τραβηγμένοι οι ανεμιστήρες?Επίσης αν έχεις φίλτρο για σκόνη βγάλτο για δοκιμή

5.PNG

7_Pure_Base_500_DX_Black_wht.jpg

• Like 2
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Phaethonas είπε

Δε θα πείραζα κουτί και άλλες ψύξεις. Από ότι φαίνεται είτε είναι θέμα επαφής της μνήμης με την ψύκτρα.

Είτε έχεις κάτι ανοιχτό που χρησιμοποιεί συνέχεια τη VRAM. Είτε κανα recording είτε κάνα άλλο software για RGB. 

Δεν έχω τίποτα ανοιχτό αλλά και να είχα τόσο πολύ είναι αφύσικο...
Έβαλα λίγο YouTube, δες temps:

2025-04-0121_11_19-.-.-YouTubeMozillaFirefox.png.ce75323cfea4adf3941d7a671c1103f9.png

30 λεπτά πριν, spi79 είπε

Μπορεί να κάνω και λάθος,αλλά δεν είναι λίγο μπροστά τραβηγμένοι οι ανεμιστήρες?Επίσης αν έχεις φίλτρο για σκόνη βγάλτο για δοκιμή

5.PNG

7_Pure_Base_500_DX_Black_wht.jpg

Αν θυμάμαι καλά ένα θέμα υπήρχε εκεί μπροστά με τα ανεμιστηράκια και το κουτί, γιατί τα Noctua είναι και παχιά και κάπως περίεργα τα είχαμε με βάλει. Έχουν περάσει χρόνια και δεν θυμάμαι καλά...όταν έρθει ο M2 που περιμένω και το ανοίξω θα τα δω κι αυτά...αλλά τόσο πολύ να επηρεάζει μόνο το memory temp της GPU και τίποτε άλλο;

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Retrial είπε

.αλλά τόσο πολύ να επηρεάζει μόνο το memory temp της GPU και τίποτε άλλο;

Μήπως δε τραβάνε καλά αέρα από το mesh του frontpanel του κουτιού.Αν βάλεις και το φίλτρο σκόνης στο παιχνίδι+την απόσταση που έχουν, μπορεί να σου ανακατεύουν τον ζεστό αέρα μέσα στο κουτί και να κάνουν κακό παρά καλό,κατά τη γνώμη μου πάντα.Όταν με το καλό έρθει ο m2, δοκίμασε όλα αυτά που ειπώθηκαν και ενημέρωσε!!Good luck😀

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, Retrial said:

Έχουμε 30 βαθμούς διαφορά σε idle!!! (φτάνει και 73c σε idle/browsing κάποιες στιγμές) Τόσο μεγάλη διαφορά δεν νομίζω να κάνει από μόνο του το κουτί. Ίσως κουτί + το CPU cooler μου όπως είπα να παίζει ρόλο, δεν ξέρω...αλλά σκοπεύω να τ αλλάξω όλα...
Δοκίμασα να ανεβάσω τα ανεμιστηράκια του κουτιού μου χτες αλλά δεν άλλαξε κάτι στην GPU.

Με κούρασε καινούργια GPU....δεν μπορώ να την απολαύσω όταν σκέφτομαι ότι ίσως είναι προβληματική...
Θα πάρω καινούργιο κουτί full tower και καμιά υδρόψυξη για να έχω πιο άπλα στο κουτί και θα δω....αν αλλάξει κάτι...

Σε εχει πιασει πανικος χωρις λογο. Το οτι εχεις παραπανω idle θερμοκρασιες ειναι γιατι λογικα δουλευεις zero RPM την καρτα, αποκλειεται να σου χτυπαει αυτες τις θερμοκρασιες αν εχεις εστω και στο 30% τα ανεμιστηρια να δουλευουν σε light workloads. Επισης browsing απο browsing διαφερει, αν εχεις ανοιχτο hardware acceleration ή πχ ενα παραθυρο ανοιχτο με youtube κλπ.

Για τις μνημες σου απαντησε και η ιδια η εταιρεια ενω σου εβαλα και εγω ποστ αντιστοιχο με την καρτα σου απο Reddit. Που αν κανεις και μια αναζητηση θα το δεις να παιζει γενικα αυτο ακομα και σε Nvidia (founders 3080 κλπ). Τα caps της καρτας αντεχουν 80-90 βαθμους για χιλιαδες ωρες και ακομα και 100 να φτασεις απο την στιγμη που ειναι rated για τουλαχιστον 105 (μπορει και παραπανω) δεν θα παθεις απολυτως τιποτα.

Ειναι τσιμπημενες οι θερμοκρασεις? Ειναι. Μπορεις να κανεις πραγματα να ριξεις λιγο τις τιμες? Μπορεις. Ακομα και να σφιξεις λιγο τις βιδες μπορει να δεις διαφορα στις τιμες, ποσω μαλλον αν βαλεις pads στο backplate. Αλλαξε λιγο το fan curve καρτας και του κουτιου για να μην ειναι zero RPM σε κατω απο 50 βαθμους με ενα 30% ξερω εγω, 45-50% στους 60 κλπ.

Το να αλλαξεις κουτι και ψυκτρα (που ειναι και μια χαρα) ειναι οχι απλα χαζομαρα, αλλα πεταμενα λεφτα. Ασε που μετα μπορει να μην δεις και τιποτα διαφορες 5 βαθμους και εντωμεταξυ να εχεις σκασει 200-250 ευρω και να τα κλαις. Απολαυσε την καρτα σου και παιξε κανα παιχνιδακι και μην σκας.

Edit: Ειδα στα γραφουν και οι αλλοι συμμετεχοντες. Τα ιδια σου λεμε ολοι, ΞΕΚΟΛΛΑ.

Επεξ/σία από Crus
  • Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Retrial είπε

Κάτι άλλο που παρατήρησα με τα restarts στο PC, κάποιες φορές μου βγάζει το Adrenalin όταν μπαίνω στα Windows ότι έγινε επαναφορά προφίλ σε Default γιατί κάτι δεν λειτούργησε σωστά, κάτι τέτοιο...αλλά το έχω ήδη Default... θα δω μήπως τα ξαναπεί...μήπως είχε κολλήσει τίποτα με τα Custom που δοκίμαζα πριν (αλλά τα γύρισα σε default και πάλι).

Μου το έκανε πάλι ενώ έμπαινα Windows. Τα Tunning Settings τα είχα default...τι έκανε restore ένας θεός ξέρει.... Λέτε να έχει σχέση με την memory;

IMG-af13542fee8dd404f372745bd21ff6b1-V.jpg

Επεξ/σία από Retrial
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Retrial είπε

Μου το έκανε πάλι ενώ έμπαινα Windows. Τα Tunning Settings τα είχα default...τι έκανε restore ένας θεός ξέρει.... Λέτε να έχει σχέση με την memory;

Μπορεί να είναι κάτι άλλο στο event viewer δες το σφάλμα που βγάζει κατά βάση θα είναι κόκκινο error και γκουγλι για την λύση. Μπορεί να χτυπάει γιατί έχει θέμα με άλλο πρόγραμμα.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Retrial είπε

Το fastboot το έχεις κλειστό στα win?

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Aris-leme είπε

Μπορεί να είναι κάτι άλλο στο event viewer δες το σφάλμα που βγάζει κατά βάση θα είναι κόκκινο error και γκουγλι για την λύση. Μπορεί να χτυπάει γιατί έχει θέμα με άλλο πρόγραμμα.

2 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Το fastboot το έχεις κλειστό στα win?

Ναι το έκλεισα τώρα:

2025-04-0210_51_14-.png.7df2826d5658506c57cc20efb58b2659.png

Ίσως έχει σχέση το Fastboot:
"Τα Windows απέτυχαν στη γρήγορη εκκίνηση με κατάσταση σφάλματος 0xC00000D4."

2025-04-0210_40_33-.png.71eb7254c744a8cd263da8e00700a1bd.png

Απ΄ότι διάβασα καλό είναι να το κλείνουμε ειδικά σε M2 SSD η διαφορά στο boot time είναι κάνα 1-2sec περισσότερο...Ίσως λύσει κι άλλα θέματα αυτό.
Σε ευχαριστώ @Πέτρος

Επεξ/σία από Retrial
  • Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Retrial είπε

Ίσως έχει σχέση το Fastboot:
"Τα Windows απέτυχαν στη γρήγορη εκκίνηση με κατάσταση σφάλματος 0xC00000D4."

Κλασσικός, κλασσικότατος κάλος της ΑΜΔ και των Win, δεν ξέρω γιατί, τόσα χρόνια.

Κλειστό, πάντα.

• Like 1
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...